Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    Duyduğuma göre bundan böyle kullanılmayan vizeler bir sonraki yıla devredecekmiş. Yani bu yıl 55.000 vizeden kullanılmayan kısım seneye 55.000+ olarak mı eklenecek? Ben mi yanlış anladım konuyu? Bu konuda bilgisi olan var mı?


  • @Drywall açıkcası böyle birşey olacağını düşünmüyorum zaten pandemi yüzünden aksamalar oldu şikayetler davalar vs. onlara yük şimdi toparlanmaları zaman alacak yine normal işleyişlerine döneceler umarım hepimiz gidebiliriz.


  • Hepimiz bir şekilde yıllarca denesek de çıkma umuduyla bekliyoruz. Aslında benim için en önemlisi umarım olmaz ama, Kanada, Avustralya gibi puan usulüne dönerse işte o zaman 90%'nin bir şansı kalmayacak. Loto falan bir şekilde şansımızı bekliyoruz.


  • Yerimizi alalım 😁


  • @Salih-Halli Nitelikli gocmen alirlarsa aslinda lehimize olur... amerikayi kafasina koyan lise diplomalilar illaki bir yolunu bulur, evlenir v.s

  • ⭐⭐⭐

    @ahsenaydgdu çok ama çok üzülerek okudum Ahsen hanımcım yazdıklarınızı 😔 maalesef bu ülkede en çok hakkı yenilen, suistimal edilen hep küçük çocuklar oluyor. Bazen sistem tarafından, bazen hiç tanımadıkları insanlar tarafından ve bazen de en çok güvendikleri öğretmenleri veya aileleri tarafından😔 Sizinki de öyle olmuş maalesef. Umarım hiçbir çocuk böyle olaylar yaşamadan huzur içinde büyür ama benim her geçen gün umudum daha da azalıyor o yüzden gitmek için elimizden geleni yapıyoruz…

  • ⭐⭐⭐

    @birisi Her sene 19 Mayıs’ta Atatütürk fotoğrafıyla birlikte gençliğe hitabeyi paylaşırdım ve her cümlede hayranlık duyardım. Bu sene nedense paylaşamadım, gençlere, çocuklarımıza karşı mahçup hissediyorum kendimi. O kadar üzülüyorum ki gelecek nesile, hani diyorlar ya bize bir gençlik borçlusunuz diye çok haklılar 😔Bizi, gençleri ülkemizden gidebilmek için her yolu aratacak hale getirenlere çok kızgınım bunun içinde çok yakınlarım da var maalesef. Kusura bakmayın bu ara çok doluyum biraz içimi dökmüş gibi oldum…

  • ⭐⭐⭐

    @dytmelek kesinlikle melek hanımcım sağolun samimiyetinizi hissettim🙏🏼🥰

    zillow- Irvine - 2beds - search 😂


  • @dytmelek seninle aynı duyguları paylaşıyorum. Keşke gençlerimiz veya bizler bu planlarımızı sadece turistik gezi olarak planlayabilseyik ve dönüşü ve hayatımızı ve kendimizi buraya ait olarak hissedebilseydik. Ama maalesef toplumun büyük kısmı bunu istedi, bunlarla karşılaştık ve bir çok şey için çok ama çok geç kaldık. Bu konuda ben de çok doluyum ama şu gerçekte varki bir çok gitmek isteyen gidemeyecek ve burada yaşamaya devam edecek, işte bu sebeple ülkenin düzeltilmesi için uğraşılmasını istiyorum ve bunu bizler yapmak zorundayız. Yoksa kimsenin umurunda değiliz.
    Ya daha dün Boğaziçinde bir sürü öğrenciyi gözaltına aldılar, ülkenin gözbebeği olması gereken okul ne hallerde...
    Bende çok doluyum ama bazen coğrafya hakikaten kader...

  • ⭐⭐⭐

    @ahsenaydgdu, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @dytmelek kesinlikle melek hanımcım sağolun samimiyetinizi hissettim🙏🏼🥰

    zillow- Irvine - 2beds - search 😂

    Ahahahah bu ara ev bakasım da yok onlar da artınca canım sıkılıyor😂😂
    Gündemimiz B1 B2 turist vizesinden önce Avrupa’da nereye gidelim, intertaili inceliyoruz bakalım neye karar verecez.


  • Bu döviz kurunda gidebileceğimiz tek Avrupa Edirne, Tekirdağ civarı olacak ki o bile biraz daha doğudan gelecek vatandaşlar için çok ama çok zor. Şimdilerde gezi için yurtdışına çıkmak için çok ciddi bütçe gerekli.
    Düşünün artık 10.000 dolar 160.000 TL civarı. Kur ise daha da artacak (yatırım tavsiyesi değildir.)

  • ⭐⭐⭐

    @birisi, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Bu döviz kurunda gidebileceğimiz tek Avrupa Edirne, Tekirdağ civarı olacak ki o bile biraz daha doğudan gelecek vatandaşlar için çok ama çok zor. Şimdilerde gezi için yurtdışına çıkmak için çok ciddi bütçe gerekli.
    Düşünün artık 10.000 dolar 160.000 Tl civarı.

    10bin dolar çok değil mi ya biz kabaca bir hesap yapmıştık 5-7 gün gibi bir süre için, daha az çıkmıştı ama tabi çok detaylı bir plan değildi. 10bin doları şuan gözden çıkaramayız biz de 😅


  • Bugün yine boğuluyormuş gibi hissettiğim günlerden biri. Zaten hafta 7 gün benim böyle olduğum gün sayısı en az 5.
    Artık ABD'de yaşam, yurt dışı yazıları, videolar şu bu da kurtarmıyor. Haberleri açıyorum sıkıntılarımı daha da arttırıyor. Açıp/çıkıp arkadaşlarımla konuşayım diyorum o da yarar sağlamıyor. Ne yapsam bilmiyorum.


  • sadece iki kişi için uçak bileti dahi gidiş geliş ortalama 60.000 - 70.000 TL civarı, şu fiyatlara bakar mısınız? Bence bilerek kuru yükseltiyorlar ki gitmek isteyenler ve biraz imkanı olanlarda gidemesin, burada kardeş kardeş yaşayalım.
    Not: Daha detaylı birşeyler yazaağım ama Silivri...


  • @dilmel mecburen katlanacağız başka yapabileceğimiz hiçbir şey yok, fırsat kollayacağız ve TL'nin değer kazanmasını bekleyeceğiz (bu da yakında olmayacak). Aşağı yukarı birçoğumuz aynı duyguları yaşıyoruz ve birbirimizle konuşuyoruz, en azından burada daha çok nitelikli kişi var ve birbirlerine çok yardımcı oluyorular


  • @birisi hocam bir çoğunuzun sıkıntıları maddi (kalanlarına saygı duyuyorum) ancak benim sorunlarım maddiyat değil. Bulunduğum yeri sevmiyorum. İstemediğim bir hayatı yaşıyorum ve hep de istemediğim bir kişi olacağım.

    Bu durum artık genele vurmaya başladı. Artık insanlardan da pek haz duymamaya başladım; artık aynı dili konuştuğum insanlardan bunalıyorum.

    Ve işin en kötü tarafı da şu: Maddiyat olur, başka elimizde olmayan sebepler olur; bunlar düzelir rahatlarız ama bendeki böyle bir şey değil. Tüm bunlar toplanınca çözüm olarak akla her şeyden uzaklaşıp kaçıp gitmek geliyor. Bu da gerçekten çözüm olur mu; mutluluk getirir mi bilmiyorum. Getirmezse ne yapabilirim onu da bilmiyorum. Sonuç olarak günleri böyle bilgisayar başında ekşide gc-abd başlıklarında; burada bu forum başında gezinen biri ortaya çıkıyor.


  • @dilmel dostum benim sosyal hayatım sadece bu forum ve iş yerindekiler, sen ben kadar bu dertten muzdarip değilsindir. Ahh ahh insanların istemedikleri hayatları yaşama problemine capcanlı bir örneği olarak buradayım ya çok şey yazacağım ve sıkmak istemem ama doğru zamanı beklemek gerekli ve çok iyi planlama gerekecek.
    Yazdığın herbir harfe katılıyorum ve sıkıntılarını çok iyi anlıyorum.


  • @birisi sizin de benim de; sorunları olan herkesin de mutlu olması dileğiyle...


  • @dilmel güzel dileklerine katılıyorum, umarım mutluluk hepimize de ulaşır...

  • ⭐⭐⭐

    @dytmelek sadece burak bey ve ikinizseniz ben bi kaç tur önerebilirim otobüsle gidilen ama 15-20 gün bi okadarda ülke görülüyor hemde fiyat uygun 900€ civarındaydı


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum