@tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2023 Sohbet Odası
-
Ben umudumu 2023 e sakladım.ülke insanı 2023 de büyük bir mucize bekliyor.bende kendi mucizemi 2023 olarak görüyorum.
-
@justozkan benimde benzer bişey var ama tam olarak degil biraz komik denilcek bi olay yirmili yaşların başlarında babamın dükkandan müşterisi bi abimiz vardı ne zaman adam alkollüyken beni görse hep amerikaya gitsene sen harcanıyon burda fln derdi ama normal zamanda gördüğünde tanımıyodu bile beni
neyse defalarca tekrar edince onun gazına gidip amerikan kültür derneğinde amerikan aksanı fln öğrenmiştim sonra başvurmuştum çıkmadı o ara bi kaç yıl amerika hayalinden uzak kaldım aradan 13-14 yıl geçti aynı muhitte şuan abimin işletmesi var yaklaşık 1 ay önce yine o abimiz abimin dükkanında denk geldi ve aynı pilot modunda
sen daha amerikaya gitmedin mi yav dedi yıllar sonra ilk kez görmüştüm dedim bu bi işaret olmalı hadi bu sefer gidiyoz 
-
@tayfunkocu dv2023 sonuçlarının açıklanmasını bekleyerek.
-
@Legar, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Hayatim boyunca bir seyi bu kadar isteyip, onun icin bu kadar calistigimi hatirlamiyorum. Sirf Amerika'ya gitme inadim yuzunden birden fazla avrupadan teklif ret ettim, umarim pisman olmam
Eminim benzer durumda bir cok kisi vardir. Bu sene H1B cekilisinde yuzum gulmedi, sirada DV var
Herkese bol sans arkadaslarMerhaba, H1B çekilişinden kastınız nedir? Böyle bir çekiliş yok ki.
H1B vizesi, ABD'de bulunan ve gerekli şartları sağlayan firmaların ülke dışından eleman istihdam etmesi demek. Çekiliş dediğiniz nedir?
-
@tayfunkocu akşam 19.00 da dene
-
@ugurksknbck hocam ben bunlara hep işaret olarak bakarım, karşıdaki kişinin içine doğuyor olabilir. Geçen gün düşünüyorum da 20 yaşımdan itibaren neden başvurmadım diye, başvursam çıksa gidecek imkan, cesaret vs. yoktu, şuan yaş 33 oldu ama imkanlar ve diğer her şey müsait kısaca falcı sebep oldu bana.. Birde fal doğru mu check edelim, kadında normal fal bakmıyordu suyla falan garip bir şeydi bugüne kadar söylediği her şeyin gerçek olmasıyla meşhur kişi.
-
Merhaba,
Benim yeşil ve bordo pasaport olmak üzere iki farklı pasaportum var. Greencard Başvurusu yaparken farklı fotoğraflar kullanarak bu iki pasaport ile iki ayrı başvuru yaptım. Pasaport numaraları farklı. Sizce bu durum çifte başvuru sayılarak elenmeme sebep olur mu? -
@ahsenaydgdu Ahsen bende dedim dur bu çocuğun okul işini araştırayım sen bilirsin kaç aylık sonrası ücretsiz eğitim hakkı oluyor bir kaç sayfayı okudum kafam karıştı günlük göç hayalim için lazımdı

-
@abrakadabra ona çekiliş şartı getirmişler başvuru yapıyorsun yine çekiliş oluyor saçma ama öyle olmuş birde onun çekilişi on dolar ücretliymis
-
@justozkan yıllar sonra tanıyıp direk o kelimeyi kurması şaşırtmıştı benide , işaretmi lanet mi görmemiz yakın ama diğer mevzuda işler biraz karışık kimisine çıkar ama imkanı olmadıgından gidemez kimisi umursamadıgından gidemez düşünüyorum yarın sabah gc vizesi verseler amerikaya gidişim en fazla tr den kalkan 3. amerika uçağı kadar süre olacak kadar hazırım her anlamda yaş 35 adaptasyon sorunu yaşayacak biri değilim iş konusunda elimde 2 meslek var maddi manevi her anlamda hazırım eğitim alalı uzun süre olmasına rağmen dil olarak zorluk çekmeyecek durumdayım ama işte sen hazırken dur diyen bişey var gibi ,
geçen sene 1 iletide görmüştüm "cok isteyince olmuyor. evrenin 'sen bakarken soyunamıyorum' deme şeklidir. ölümüne istediğin şey için 'olmasa da olur' dediğin an istediğin şey olur." yazmıştı birazda bunla alakalı sanırım.
-
@Zelene, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@abrakadabra ona çekiliş şartı getirmişler başvuru yapıyorsun yine çekiliş oluyor saçma ama öyle olmuş birde onun çekilişi on dolar ücretliymis
Bunu ilk defa duyuyorum ama başvurabileceğin bir yer yok ki bu vize türünde. Sadece H1B ile işçi alan firmalara ayrı ayrı başvuru yapıyorsun kendi sitelerinden.
DV Lottery tarzı bir sitesi yok ki başvuru için. Bana çok enteresan geldi şu an hatta dolandırıcışık olabilir gibi hissediyorum.
-
@abrakadabra H1B icin de cekilis yapiliyor. Sirket basvurdugu kisi basina 10$ ucret oduyor olmasi lazim. Tum sponsor olunan kisileri alamayacaklarindan yine bir "selection" yapiyorlar. Ismine cekilis demeseler de o tur bir sey. 10 yildir ABD'de ogrenci ve ogrenci vizesi sonrasi verilen calisma hakkiyla yasayan arkadasima yillardir cikmiyor, oradan biliyorum

-
@moira, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@abrakadabra H1B icin de cekilis yapiliyor. Sirket basvurdugu kisi basina 10$ ucret oduyor olmasi lazim. Tum sponsor olunan kisileri alamayacaklarindan yine bir "selection" yapiyorlar. Ismine cekilis demeseler de o tur bir sey. 10 yildir ABD'de ogrenci ve ogrenci vizesi sonrasi verilen calisma hakkiyla yasayan arkadasima yillardir cikmiyor, oradan biliyorum

Çok değişikmiş bunu yeni duydum

O zaman ne kadar çok farklı şirkete başvuru yaparsan, her biri için 10 usd mi ödüyorsun yani?Peki bizim gibi farklı bir ülkeden ilgili firmalara kendi sitelerinden yapılan başvurular için 10 usd yi bizden nasıl alıyorlar?
-
@Dr-Who kendi adınıza çift başvuru yaptınız büyük ihtimal başvurunuz geçersiz sayılmıştır
-
@Dr-Who, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Merhaba,
Benim yeşil ve bordo pasaport olmak üzere iki farklı pasaportum var. Greencard Başvurusu yaparken farklı fotoğraflar kullanarak bu iki pasaport ile iki ayrı başvuru yaptım. Pasaport numaraları farklı. Sizce bu durum çifte başvuru sayılarak elenmeme sebep olur mu?Evet, elenmenize sebep olur.
-
@abrakadabra O kismini inanin bilmiyorum. Belki ilgili baslikta daha net bir bilgi vardir. Internette simdi baktigim kadariyla 2021 doneminde 274,237 basvuru gerceklesmis, sinir 65,000 vizeymis. %23 gibi bir sans yine

-
@ugurksknbck aklımdan geçen şeyleri yazmışsın hocam, "cok isteyince olmuyor. evrenin 'sen bakarken soyunamıyorum' deme şeklidir. Buna kesinlikle katılıyorum The Secret kitabını okuduktan sonra uygulayıp hayalini kurup isteyip unuttuğum her şeyi elde ettim bugüne kadar.. Green kartı da hiç bakmazdım aklıma gelmezdi şu son 1 aydır herhalde düşünmediğim an yok aklımdan çıkmıyor, bazen bu kadar da istemek geri tepecek diye ödüm patlıyor

-
@Dr-Who elenme sebeplerinden biri bu ancak kesin bişey demek pek mümkün değil belki tarama yapan sisteme yakalanmaz.
-
@ugurksknbck pasaport numarası hariç herşey aynı nasıl yakalanmasın
-
Çok değil 15 saat sonra case numberimi öğrenerek sürecimi imzaya taşıyacağım...
Benzer Başlıklar
143
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k