Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @metcioglu
    Merhabalar Turizm uzerinden ikinci kez j1 visesi almak istiyorsan bir önceki trainee programını tekrarlamamalısın.İlk kez server gitdin digelim,2ci kez gitmek isdiyorsan F&B departmanında bir üst level supervisor gitmelisin ve ya Fron office agent olarak gitmelisin.Bir başka departmanda çalışmalısın yani.


  • Merhabalar @crazycells
    Gecen yil ve bu yil WAT viselerinin verilmemesi gibi hallar cok oluyor dige söylentiler duydum.
    Ben bir yillik J1 trainee olarak exchange programda ikinci kez iştirak etmek için visaya girmeyi düşünüyorum.Wat(j1) visesi bas vurularinda yaşanan olumsuz durumlar benim 1yıllık turizm üzre olan j1 baş vurum içinde geçerlimidir?
    Teşekkürler


  • Arkadaşlar 3 mesaj önce anlattığım konu hakkında gelişmeleri yazmak istiyorum.
    Bugün saat 10 da konsolosluğa gittim ve beni özel bir odaya aldılar. Odada camlı bir bölme vardı ve karşımda konsolos ve tercüman vardı. Bana bu anlattığım tüm olaylar ile alakalı her şeyi sordular. Acenta her şeyi 1 e 100 katarak anlatmış ve konsolosluk görevlisi benim çoğu zaman savunma yapmamı bile izin vermeden maalesef ki beni dolandırıcılık ile suçladı. Bu şekilde rapor edileceğini ve vize görüşmemi yapan konsolosa bu raporun iletileceğini kararı onun vereceğini söylediler. Bu rapor her vize görüşmende konsolosun karşısına çıkacak ancak bu rapor senin ileriki vize onay veya redlerine etki eder veya etmez buna kesin bir şey söyleyemeyiz dedi. Sizce tekrar başvursam ret ihtimalim ne olur ? Biliyorum tabi çok yüksek ama bu durumda ne yapmalıyım ?


  • @alictnk, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    Merhaba work and travel ile Amerikaya gitmeyi wat bitince de dil okuluna yazılmayı düşünüyorum ama eğer böyle bir şey yaparsak vize türü değişeceği için abd dışına greencard almadan çıkamıyormuşuz eğer çıkarsak geri abd ye geri dönmek yasakmış ne derece doğrudur bu benim için kötü oldu yani bi cenaze veya ani gitmem gereken bir olay olsa türkiyeye dönsem geri abd de okuluma gidemeyecek miyim okuduğunuz için teşekkür ederim

    Evet dogru. Change of Status(Statu degisimi) size Amerika icinde vize turunuzun degisimini saglar ancak pasaporta herhangi bir stamp basilmaz. Amerika disina cikarsaniz tekrar vizeye basvurmaniz gerekiyor Turkiyedeki konsoloslukta. O yuzden kesin kararliysaniz bu ise girmenizi oneririm. Dediginiz gibi bu isin cenazesi, hastaligi gibi ihtimaller var.

  • ⭐⭐

    @eyuphanyl bence hukuki yardım almanız gerekiyor bu noktada forumda bulunan Muslu hukuk bölümüne soru sormanız en iyisidir ve masum olduğunuzu ispatlayan tüm kanıtlara ve sahitlere ihtiyacınız olacak en azından kanıtlarla birlikte konsolosluğu her şeyi düzgünce anlatan bir mail de atabilirsiniz ama kanıt şart diye düşünüyorum


  • @LordBolton Hocam kanıt sunamayacağım durumlar ve bu durumlar gerçekten beni o şekilde rapor etmelerini haklı çıkarıyor. Elimdeki kanıtları sunabilseydim benim de haklı olduğum kısımları görebilirlerdi ancak fırsat vermediler. Bu saatten sonra atacağım mail ne kadar etkili olur muamma. Acetaya tekrar benim hakkımda olumlu mail attırsam bu yardımcı olur mu acaba ama atmak istemeyecekler asla. Ben tekrar vizeye girdiğimde umarım alabilme şansım olur. Hemen bir süreç başlatıp yeni SEVIS ve ds-2019 ile vize almaya çalışacağım.
    (Konsolos Hanım bu rapor her vize görüşmende gözükecek ancak bunun yüzünden ret alır mısın almaz mısın bunun hakkında net bir bilgiye asla sahip olamayız, bu durum tamamen o an ki konsolosun takdiridir dedi)


  • Cevap: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    arkadaşlar merhaba,
    11 nisan pazartesi günü vize randevusu olan biri olarak konuşuyorum.
    Ben ilk dönem ostim teknik üniversitesinde hazırlık okuyordum ve 10 şubatta resmi olarak kaydımı Ted üniversitesine aldırdım(öğrenci belgesinde kanıtlı).
    Ve bu yüzden ilk dönemki okulumda hazırlıktan 0 alarak kalmıştır yazıyor transkripte ama bu durumu ingilzice olarak açıklıyabilirim belgelerlede kanıt sunabilirim. Sizce vize verme durumları nedir?


  • @meraxes Hazırlık sınıfı oldugundan bunun dogal oldugunu ve Amerika'dan döndükten sonra 1. sınıfta asıl eğitiminize başlayacağınızı acıklarsanız cok problem olmaz.


  • Arkadaşlar merhaba benim iki hafta sonra vizem var, merak ettiğim şu görevliler ailemizin türkiyede işlediği suçu görebiliyorlar mı? Bu durum benim vize almamı etkiler mi? Bilen varsa çok mutlu olurum


  • @ilgazsvg sanmıyorum. Ama emin değilim. Belki suç büyükse basında çıkmış bir şey ise bilirler ederler.
    Aynı konu bende de var özelden yazdım bı bakarsan sevinirim.

  • ⭐⭐

    @ilgazsvg hayır bu aileniz işlediği bir suç olduğu için problem olmaz bunu görmez ve ilgilenmezler tek ilgilenebilecekleri şey sizin arşivli sicil kaydınızdır


  • @LordBolton çok teşekkürler


  • Merhaba Herkese;
    Amerika'da mühendislik alanında staj yapacağım intership programı ile. Bütün aşamalar bitti. Sponsor bulundu ds formu geldi ama şöyle bir problemim var iş başlangıcı temmuz sonu olmasına rağmen vize randevusunun tarihini 2023 öncesine alamıyorum, yer yok gözüküyor. Bununla ilgili ne yapılabilir. Bilgisi olan var mı acaba ?
    Acil kullanım için de yer olmadığından dolayı red alındığını söylediler ama emin olamadım.


  • @Linktin 1 ay sonra acil taleplere tekrardan onay vermeye başlarlar. Wat cılar bi aradan çekilsin önce 🙂 Şuan kimse randevu alamıyor. Biraz daha sabredelim hepimiz aynı durumdayız maalesef. Acentenin bu konuda bilgilendirmesi gerekirdi. Hangi acente ?

  • ⭐⭐⭐

    @Linktin çalıştığınız firmanın işleyiş şekli hatalı aslında benimde 1 yıllık J1 işlemim vardı bu sene normalde. Covid öncesinde iş yeriyle bütün evraklar hazırlanıp ondan sonra vize randevusu alınıyordu yakın tarihe alabiliyorsun diye fakat Covid döneminde sıkıntılar oluşunca acentalar vize randevusunu önden alıp ardından iş başvurularını bu tarihte gelebilir tarzında gerçekleştirdiler genelde.
    Örnek vermek gerekirse geçtiğimiz ekim ayında vize randevumu aldım ağustos ayına çekebildik ve ardından iş yeriyle evraklarım hazırlandı ağustos tarihindeki vize randevuma göre durumu acentayla çözmeye çalışmak gerekecektir gibi duruyor


  • @Linktin
    merhaba oglum icin j1 rndevusu aldık 10/2023 e verildi sonra acil koduyla reviize talep ettik 07/2022 ye cekildi
    Sizde talepte bulunun geri cekeceklerdir


  • @ecellf-celbi merhaba, ne zaman talepte bulundunuz ve acil vize talebiniz onaylandı ? Temmuza hiç randevu vermediler diye biliyorum.


  • @eyuphanyl Umarım öyle olur 🙂 Temmuz ayına nasıl yetişecek bilemiyorum.
    Acentam da Haziran ayında belli olur dedi ama bakalım.
    Ben kendim takip etmeye başladım takvimi sistemden. Onda da ancak ekim ayındaki randevuyu şubat ayına çekebildim. Acil ile Temmuz başına kadar randevu alma şansımız var mı sence ?


  • @ecellf-celbi Ne zaman başvurdu acil vize talebine ? bir de work and travel öğrencisi mi yoksa staj için mi başvurmuştu vizeye


  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

  • 1416
  • 6
  • 2
  • 15
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum