Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @gariban, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Erkand @hadi-BE size gelsin

    Bugün günlerden San Diego (Kalifornia)

    shamecard-san-diego-1200.jpeg

    San Diego ABD’nin güney-batısında bulunan Kaliforniya Eyaleti’nin ikinci, ABD’nin ise 9. En büyük şehridir. Meksika ile sınırı olan bir sahil kentidir. Emekli nüfusunun yoğunluğu ve kumsallarıyla ünlüdür. Nüfusu ise 1.300.000’dir. ABD’nin Florida’dan sonra ki en popüler tatil şehri olan San Diego aynı zamanda denizcilik alanında da çok gelişmiştir. ABD’nin ana deniz filosu bu şehirde yer almaktadır.
    San Diego ABD’nin güney-batısında bulunan Kaliforniya Eyaleti’nin ikinci, ABD’nin ise 9. En büyük şehridir. Meksika ile sınırı olan bir sahil kentidir. Emekli nüfusunun yoğunluğu ve kumsallarıyla ünlüdür. Nüfusu ise 1.300.000’dir. Şehir tatil otelleri, kumsalları, dünyaca ünlü tema parkları ve hayvanat bahçeleriyle dünyada büyük ün yapmıştır. Özellikle San Diego’ya en yakın şehir olan Meksika’nın Tijuana şehriyle arasında önemli bir turizm faaliyeti bulunmakla birlikte, ABD’nin doğu yakasında yaşayan birçok vatandaş tarafından kumsal tatili için tercih edilir. Bunun yanında emekliler şehri olarak da bilinen San Diego’nun nüfusu yaşlı vatandaşların yoğunluğuyla dikkat çekmektedir. San Diego saydığımız tüm özellikleriyle, çalışma hayatını bırakıp emekli olan birçok insanın hayallerindeki şehirdir.
    San Diego gezip görülecek yerler bakımından da zengindir. Subtropikal iklimi ve konumu nedeniyle ülke içinden ve Meksika’dan daha çok turist çeken San Diego, yıllardır yaz tatilcilerinin popüler şehirlerinden biri olmuştur. Şehrin sloganı ise “Amerika’nın en güzel şehri” olarak bilinmektedir.
    indir (12).jpeg
    San Diego Amerika Birleşik Devletleri’nin güney-batısında, Kaliforniya eyaletinin ise güneyinde, Meksika sınırında bulunmaktadır.
    San Diego’ya gidilecek en uygun zamanMayıs – Eylül aylarıdır. Bu aylarda sıcaklık genellikle 25 – 30 derece arasındadır. Subtropikal bir iklime sahip olduğundan mevsimler arası farklar çok azdır. Bunun yanında San Diego’nun gece ile gündüz sıcaklıkları arasında büyük farklar yoktur. Özetle yaz mevsimi San Diego’nun en güzel olduğu dönemdir.
    images (6).jpeg
    San Diego’da Başlıca Gezilecek Yerler ;

    Downtown
    San Diego’nun şehir merkezinde tarihi yapılarla çevrili Gaslamp Quarter denilen bölge en hareketli yerdir. Broadway’den San Diego Körfezi’ne kadar uzanan bu bölge mağazalar, restoranlar, kafeler ve sanat galerileri ile çok hareketli ve günün her saati canlıdır. Hortons Plaza Alışveriş Merkezi de şehir merkezindeki en hareketli yerlerden biridir.
    Şehir merkezi’nin diğer güzel bölgesi ise Little Italy’dir. Buradaki restoranlar çok güzeldir ve akşam saatlerinde ise çok canlı olur.
    Şehir Merkezi’nin deniz kenarında bulunan Seaport Village yürüyüş için ideal bir bölgedir. Bu alışveriş merkezi küçük hediyelik dükkanlarıyla beraber özellikle Pasifik Okyanusu’ndan çıkan balıkları deneyimleyebileceğiniz restoran ve çeşitli kafeleriyle muhakkak zaman geçirilmesi gereken çok keyifli bir yerdir.
    Yine deniz kenarında önündeki ‘Sevdiğine Kavuşan Bahriyeli ‘ heykeli ile ünlü olan ‘Midway Museum’ şehir merkezinde görülmesi gereken noktalardan bir tanesidir. Bu heykel 2. Dünya Savaşı sonrası New York Times’daki öpüşen bir çiftin çekildiği fotoğraftan uyarlanmış bir heykeldir. Çiftler için ise bu heykelin önünde fotoğraf çektirmek San Diego’‘Midway Museum’ ise savaş uçaklarının sergilendiği bir gemi müzesidir.
    Old Town
    San Diego’da Old Town bölgesi’ni ziyaret ettiğinizde şehre göç eden ilk Meksikalıların kurduğu eski tip evleri görebilirsiniz. Buradaki tek katlı evler ve nostaljik çevre sizi geçmişe götürür. Bu bölge şehrin Latin ve Amerikan geçmişini yansıtır.
    Old Town ‘ Old Town State ‘ parkı, Meksika restoranları ve yerel hediyelik eşya dükkanları ile size harika bir Meksika havası sunar.
    Coronado Adası
    Başrollerinde Marilyn Monroe’nın oynadığı ‘ Bazıları Sıcak Sever ‘ filmine ev sahipliği yapmış Coronado Adası ise San Diego’nun en büyüleyici yeridir. Bu adada daha çok San Diego zenginleri yaşamaktadır.
    Coronada Adası’na köprü ile 10-15 dakikalık bir sürede karayolu ile gidilebileceği gibi adaya Downtown’dan feribotla da ulaşabilirsiniz. Feribottan indiğinizde kartpostallarda yer alan San Diego manzarasını karşıdan izleme fırsatına sahip olursunuz.
    Her sene dünyaca ünlü zenginlere ev sahipliği yapan hayaletleriyle de ünlü ‘Hotel del Coronado ‘ adanın en meşhur yerlerinden biridir.
    La Jolla
    ‘La Jolla’ bölgesi San Diego’nun kuzeyinde doğal bir koydan oluşmuştur ve şehrin en ünlü semtlerinden biridir. Sanat galerileri, lüks restoranları, geniş caddeleri, küçük butikleri, ünlü mağazaları ile şehrin en cazip bölgelerinden biridir.
    Okyanus kıyısında harika bir yürüyüş yapmak için tercih etmeniz gereken yer La Jolla Cove’dur. Bu bölgede şehrin göbeğinde inanılmaz bir doğa ile içi içe zaman geçirebilirsiniz.
    Burada aynı zamanda Deniz Aslanlarını da doğal ortamlarında gözlemleyebilirsiniz. Özellikle gün batımında La Jolla Cove’da harika bir manzara oluşur.
    Prospect street La Jolla’nın ana caddesidir. Bunun yanı sıra Fey Avenue, Girard Avenue civarlarında da ise zevkle yürüyerek zaman geçireceğiniz caddelerdir. Bu bölgelerde ünlü markaların gösterişli mağazalarının yanı sıra küçük butikler, sanat galerileri, hediyelik eşyacılar bulunmaktadır.
    Okyanus girmek için ise San Diego’nun içinde tercih edebileceğiniz en güzel plaj La Jolla plajıdır. Plajda ister okyanusa girerek, ister kumların üzerinde zaman geçirebilir ya da sahil yolunda nefis bir yürüyüş yapabilirsiniz. Tabi ki bu plaj tüm San Diego sahilleri gibi sörfçüler için de tercih edilir.
    San Diego’nun bütün Pasifik sahil boyu harikadır ancak La Jolla kıyıları anne adaylarımızın günlük yürüyüşleri ve güneş banyosu yapmak için en fazla tercih ettikleri bölgedir.
    Balboa Park
    İçinde Natural History Museum, Air Space Museum, Art Museum gibi birçok müzeyi barındıran 14 dönümlük Balboa Park San Diego’da muhakkak ziyaret edilmesi gereken yerlerden bir tanesi.
    Müzeleri, inanılmaz bahçeleri, tarihi binaları ile harika bir atmosfer sunar bu kocaman park ziyaretçilerine.
    Balboa Park’ın içinde Amerika’nın en büyük Hayvanat Bahçesi olan ‘ San Diego Zoo’ bulunmaktadır. Bu hayvanat bahçesinin en büyük özelliği dünyada görme fırsatını çok az yakalayabildiğiniz Pandalara ve Koalalara ev sahipliği yapmasıdır. Hayvanlara olabildiğince doğal ortamlarında yaşatma imkanı sunan bu hayvanat bahçesinde anı zamanda kangru, penguen gibi pek çok başka hayvan türlerini de görebilirsiniz.
    Bolba Park hamile adaylarının en çok vakit geçirdiği yerlerden biridir. Günlük yürüyüşleriniz ve aktiviteler San Diego’da geçireceğiniz zamana büyük keyif ve renk katar.
    Tema Parklar
    Sea World: Su hayvanlarının eğlenceli şovlarını seyredebileceğiniz, sulu aktivitelere katılabileceğiniz özellikle çocuklarla çok güzel vakit geçirilen bir tema park. En özel şovu olan katil balina şovunu mutlaka izlenmelisiniz..
    San Diego Safari Park: Safari tecrübesini yaşayabileceğiniz yien San Diego Hayvanat Bahçesi'ne ait bir aktivite.
    Legoland: Lunaparkı, su parkı ve akvaryumu ile her yaş grubundan çocukların harika vakit geçirdiği bir park.
    indir (10).jpeg
    San Diego gece hayatı bakımından oldukça aktiftir. Gece hayatı genellikle bar ve kulüplerde yaşanmaktadır. Bu mekanlar ise genellikle Downtown, Gaslamp Quarter ve Pasifik Plajı’nda bulunur. Fiyat olarak da çok uygun olan mekanlarda bir şişe biranın fiyatı ortalama 4-5$’dan satılır. San Diego’da eğlence yerleri ise genellikle gece 2 ve sonrasına kadar açık olsa da saat 2’den sonra alkol satışı yasaktır. San Diego gece hayatı çok eğlenceli olduğu kadar çok dikkatte gerektirmektedir. Paranızı ve değerli eşyalarınızı yanınızda taşımamak bir turist olarak faydalı olacaktır.
    indir (11).jpeg
    San Diego'da görüşürüz forumdaşlar 🙋🏻

    Güzel memleket ama biraz pahalı..


  • bu sene şansın bizimle olması dileğiyle günlük dua dozumuzu alalım 🙂


  • Bunca zaman durdu durdu şimdi terfi alacak gibi görünüyorum, zalımsın hayat bende bu şans varken şimdi kazanırım sonra kara kara düşünmeler başlar...


  • genellikle fırsat kapılarının tamamı aynı zamanda açılıp aynı zamanda hepsi kapanır. Ya birini seçer ya hepsini kaçırırsın. Bu sefer de öyle olursa bu terfi ile birlikte GC de gelir inş. ama kaçırmazsın umarım :)))

    dipnot: terfin şimdiden hayırlı olsun

  • ⭐⭐

    @ozlemmm bende 11 sene bekledim görevde yükselmek için 2 ay önce atandım, gc çıksa beni durdurur mu peki. Tabi ki hayır bir dk bile düşünmem


  • Bana piyangodan para çıksa bile giderim.


  • @madmizah Evet resmen mörfi kanunu gibi... Geldi mi hepsi birlikte gelir.. 🙂


  • @adgercu hahahaha bu çok iyi.


  • @adgercu Teşekkür ediyorum. Umarım hak kazanmış ve kazanacak olan herkes sorunsuzca alır vizesini.


  • @madmizah GreenCard kapısı açılsın yeter diğer kapıların hiçbir önemi yok benim için


  • @ozlemmm GC'den büyük terfi mi var 😀 şirket içinde spor niyetine yine de siz terfi edin mayısta terfinin alasını yaparsınız

  • ⭐⭐

    @adgercu piyangodan para çıkarsa zaten git. Ahaahhhaha

  • ⭐⭐⭐

    @Erkand, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @hadi-BE, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Erkand, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    alt metni
    Günaydın
    Yavaş yavaş yaz geliyorken burada bir tartil yapmak çok güzel olurdu..

    San Diego/Ocean Beach

    Daha bir kaç hafta önce oradaydım. Cıvıl cıvıl valla. Güneşi de havası da çok güzel.

    İstersen youtube linki bırakayım sen de git? 😂

    😄 Videoyu sen çektiysen olur

    O da olacak be! Ama video mideo hikaye. Atacağız kumlara sandalye. Geçmiş günleri anacağız. Dur daha duuur...

  • ⭐⭐⭐

    @gariban, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Erkand @hadi-BE size gelsin

    Bugün günlerden San Diego (Kalifornia)

    shamecard-san-diego-1200.jpeg

    Yaşaaa 😊


  • 30 gün sonra bu saatlerde zıplamaya başlarız inşallah... Terfi aldın kesin çıkar benden demesi...


  • Tüm değerli forum üyelerine iyi akşamlar dilerim 30 günden de düştük artık saat farkı ile 29 gün kaldı , hergün googlemaps üzerinden eyaletleri geziyorum , umarım ayaklarımız basar oraya


  • @gariban San Diego’ya beni de yazınız ☺

  • ⭐⭐

    @Don-t-Worry-Be-Happy olur da pahalı gelmez mı? Benim için zor San Diego


  • @gamefry dikkatimi çekti. Eşlerin ikisininde farklı numaralarla kazandığı oldu forumda mevcut demişsiniz. Bu durumda süreçler ayrı ayrı mı ilerliyor? Ds260 formu gonderirken iki talihli de eşini ekliyor mu mesela? Başvururken eklemiştik. Sonra sağlık raporu mülakat nasıl ilerliyor? Forumdaki örnek kimlerse iletilerini okumak isterim. Heyecan yaptım bir an. Bir kişi yetmedi de ikimize birden çıkacakmış gibi geldi :))


  • @madmizah, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    genellikle fırsat kapılarının tamamı aynı zamanda açılıp aynı zamanda hepsi kapanır. Ya birini seçer ya hepsini kaçırırsın. Bu sefer de öyle olursa bu terfi ile birlikte GC de gelir inş. ama kaçırmazsın umarım :)))

    dipnot: terfin şimdiden hayırlı olsun

    hayatın çalışma prensibinin bu olduğunu bildiğim için tam bu zamana denk gelecek şekilde fırsatlar yarattım. Bu zamanda da çıkmıyosa artık bişey demiyorum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum