Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

Degerli Yesilkart Forum Ailesi,

📢 Pazartesi gunu hem New York 🇹🇷 Baskonsoloslugu'na islerimizi halletmeye, hem de sevgili konsolosumuzu makaminda ziyarete gittik. Herkesin selamini goturdum 🙂 kendisi de tum gruba sevgilerini yolluyor... Foruma duyurun var mi diye sordum, su onemli konulari hatirlatmami istedi:

✅ Ad-Soyad Degisikligi:
    3 Kasim 2019'a kadar bir defaya mahsus, mahkeme karari olmadan isim ve soyisminizde bulunan yanlisliklari veya rahatsiz oldugunuz isimlerinizi degistirebilirsiniz. Bunun icin konsolosluga sahsen basvuru yapmalisiniz. Bu kanunla ne tur degisiklikleri yapabileceginiz konusunda ayrintili bilgi icin:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1336/ad-soyad-degisikligi-ve-yeni-t-c-kimlik-kartlari

✅ Yeni Cipli T.C. Kimlik Kartlari:
    Turkiye'de 2 Ocak 2017 itibariyle verilmeye baslanilan yeni cipli T.C. kimlik kartlari, Nisan 2018'den itibaren konsolosluklarda dagitilmaya baslanmistir. Musait oldugunuz ilk firsatta eski kimlik kartlarinizi (nufus cuzdani) degistirmenizi tavsiye ederim. Konsolosluga gitmeden randevu almayi unutmayin! Ayrintili bilgi icin:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1336/ad-soyad-degisikligi-ve-yeni-t-c-kimlik-kartlari

✅ ABD'de Gerceklesen Bosanmalar:
    Amerika'da yapilan bosanma islemleri artik T.C. Konsoloslugu'nda tescil ettirilebilir. Eski uygulama ve kanunlara gore ABD'de bosanan birinin, Turkiye'de de bosanmak icin ayrica T.C. mahkemelerinde bosanma davasi acmasi gerekiyordu. Fakat yeni uygulamada artik Turkiye'deki mahkeme kararina gerek duymadan, ABD'de gerceklesen bosanma islemlerinin tescilini konsolosluklarda yapabilirsiniz!

✅ Ucretsiz Hukuk Danismanligi:
    Eger ABD'de acacaginiz ya da acmis oldugunuz davalarla ya da yerel makamlara yapacaginiz basvurularla ilgili mevzuat veya izlenecek yonteme dair bilgi ve tavsiye almak isterseniz, New York Baskonsoloslugu'ndaki Hukuk Danismanina basvurabilirsiniz. Ayrintili bilgi icin:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1337/t-c-new-york-baskonsoloslugu-nda-ucretsiz-hukuk-danismanligi

✅ Adres Beyani:
    Dogal afetler ya da diger acil durumlarda ABD'de bulunan TC vatandaslarina ulasabilmenin tek yolu guncel iletisim bilgilerinin kayitlarda bulunmasi. O nedenle ABD'de yasamaya baslayan herkes lutfen konsolosluklarda "adres beyani" yapmayi unutmasin! Bu islem icin konsolosluga gitmek zorunda degilsiniz, adres beyan formunu doldurup postayla da gonderebilirsiniz! Ayrintili bilgi icin:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/471/t-c-konsoloslugu-nda-adres-beyani-yapmak

Ilgililere duyurulur!

Simdilik duyurular bu kadar, eger konsolosluktan baska aciklamalar gelirse buraya ekleme yaparim...

• Emekleriniz için çok teşekkürler sayın @crazycells

• Harika bilgiler, emeğine sağlık @crazycells

• Allah kimseyi Chicago konsolosluğuna muhtaç bırakmasın. Postayla bir belge göndermek için 2 ay uğraştırıyorlar.En sonundada vermiyorlar gidip ordan almanızı istiyorlar

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@redur47 ⚜🇹🇷 Onemli Konsolosluk Duyurulari 🇹🇷 ⚜ içinde söyledi:

Allah kimseyi Chicago konsolosluğuna muhtaç bırakmasın. Postayla bir belge göndermek için 2 ay uğraştırıyorlar.En sonundada vermiyorlar gidip ordan almanızı istiyorlar

Sayin @redur47 , hangi islemin postayla yapilabildigine resmi siteden emin olun, bazen bu durumda karisikliga neden olabiliyor. Belgeyi bilmiyorum ama onemli bir belgeyse posta ile gondermek istememis olabilirler.

Bir de butun belgeleriniz tam olmali, konsolosluk.gov.tr de butun islemlerle ilgili ayrintilar yaziyor. Sizin durumunuzu net olarak bilmiyorum, en basta yanlis bilgilendirilmis de olabilirsiniz.

• @crazycells Olay tam olarak şöyle oldu. Nüfus kayıt örneği için telefondan aradım. Bana noter onaylı dilekçe, kimlik fotokopisi ve money order ile iadeli taahhütlü gönderirseniz yaparız dediler. Gönderdim belgeleri 1 ay oldu ses yok. Aradım bana kimlik fotokopin noter onaylı olmalı yada kimliğini gönder dediler. Kimliği gönderdim 2.5 hafta yine ses çıkmadı. Aradığımda bana money order senin adına değil gönderemeyiz dediler halbuki ilk arayışımda sormuştum başkasının adına olabilirmi diye olur demişlerdi. Velhasıl kelam telefonda konuşurken bana böyle böyle dediniz dediğimde bana kusura bakmayın belgeyi veremeyiz belgelerinizi geri gönderiyoruz gelin burdan alın dediler. Benim durumun aynısını ise buradan tanıştığım bir arkadaşa yapmışlar onuda 2 ay aynen böyle oyalamışlar. Tabi bende Bimer ve Dış işleri bakanlığından yetkili kişilerin adını vererek şikayette bulundum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@redur47 ⚜🇹🇷 Onemli Konsolosluk Duyurulari 🇹🇷 ⚜ içinde söyledi:

@crazycells Olay tam olarak şöyle oldu. Nüfus kayıt örneği için telefondan aradım. Bana noter onaylı dilekçe, kimlik fotokopisi ve money order ile iadeli taahhütlü gönderirseniz yaparız dediler. Gönderdim belgeleri 1 ay oldu ses yok. Aradım bana kimlik fotokopin noter onaylı olmalı yada kimliğini gönder dediler. Kimliği gönderdim 2.5 hafta yine ses çıkmadı. Aradığımda bana money order senin adına değil gönderemeyiz dediler halbuki ilk arayışımda sormuştum başkasının adına olabilirmi diye olur demişlerdi. Velhasıl kelam telefonda konuşurken bana böyle böyle dediniz dediğimde bana kusura bakmayın belgeyi veremeyiz belgelerinizi geri gönderiyoruz gelin burdan alın dediler. Benim durumun aynısını ise buradan tanıştığım bir arkadaşa yapmışlar onuda 2 ay aynen böyle oyalamışlar. Tabi bende Bimer ve Dış işleri bakanlığından yetkili kişilerin adını vererek şikayette bulundum.

Evet, boyle bir durum oldugunu tahmin etmistim. Resmi sitede yazmayan bilgiyi birkac farkli memurla konusup teyit ettirmeniz lazim. Deneyimli olmayan biri hatali bilgi verebiliyor.

Bence telefonda konusmayin boyle resmi islemleri, konsoloslar ya da muavin konsoloslar bildigim kadariyla telefona cikmiyorlar oradaki diger memurlar cikiyor, ama konsolosluklarin resmi email adreslerine sorunuzu gonderirseniz daha deneyimli ve ust kademedeki muavin konsoloslar ya da konsoloslar cevapliyor. Bir dahaki sefere oyle yapmanizi tavsiye ederim.

Benzer Başlıklar

• 1
  • 2
  • 2
  • 49
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

127

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |