Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @birisi araştırdım oldukca, hani olur da şans gülerse yüzümüze orası olacak gibi şartlar değişmezse. benim anlatmam pek doğru değil ama biz neden orayı seçiyoruz söyleyeyim.

    her ne kadar tek mevsim yaşamak aslen zevksiz bir şey olsa da yılın çoğu zamanı sıcak olması, kalan zamanda da bahar havası olması.

    başta vergi ve diğer giderlerin bir çok eyalete göre nispeten daha düşük olması

    çeşitliliğin daha çok olması ki bu bana göre en önemli konulardan biri.

    aile için ideal yaşam eyaletlerinden biri olması (güvenlik, nispeten okullar, nispeten iş olanakları ve bir üstteki çeşitlilik durumu)

    vallahi çocuklar için, benimle hiç alakası yok (yalaaannn), Disneyland ve diğer Tema parklarının olması.

    malum Florida'da tornado vs hava muhalefeti sıkca görülüyor ama Orlando biraz daha içeride olduğu için az etkileniyor diye duyuyorum.

    büyük, güzel bir havalimanı var. TR direkt uçuşları yok ama tüm Avrupa'dan direkt uçuşlar var. Ayrıca karayolu ile 3 saatlik mesafede Miami Havalimanı var ki TR'den direkt uçuş var. Bir de yakın zamanda THY'nin ilk açacağı noktalardan biri direkt uçuş.

    daha bir çok sebep var benim için de aklıma gelen başlıcaları bunlar


  • @hasan-gündüz hocam tamamen kişisel görüşüm, herhengi bir polemik olmasın ama çoğunluğu Cumhuriyetci olan bir eyalette sorun yaşama olasılığını düşünerek çok da oraları düşünemiyorum aile olduğu için. tek başıma olsam zaten sorun yok da. dediğim gibi tamamen kendi görüşüm, belki cahilce belki değil. şimdi biri çıkıp da laga luga eder 🙂


  • @suat-gunay, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @hasan-gündüz hocam tamamen kişisel görüşüm, herhengi bir polemik olmasın ama çoğunluğu Cumhuriyetci olan bir eyalette sorun yaşama olasılığını düşünerek çok da oraları düşünemiyorum aile olduğu için. tek başıma olsam zaten sorun yok da. dediğim gibi tamamen kendi görüşüm, belki cahilce belki değil. şimdi biri çıkıp da laga luga eder 🙂

    Suat bey siz tecrübe sahibisiniz. Biz henüz Amerikayı görmedik. O nedenle sizin tavsiyeleriniz bize çok faydalı olur. Bakış açımız değişti bile. Hiç düşünmemiştim gittiğim yerde cumhuriyet cimi var demokratcımı. İyi oldu söylediğiniz


  • @hasan-gündüz çok kaba tanımla Cumhuriyetçiler daha muhafazakar, daha milliyetçi. Demokratlar ise adı üstünde daha sosyal demokrat, halkçı, özgürlükçü vs vs. Hee aslen yok birbirlerinden farkı. Ama işte olan kısmı bir şekilde bizim gibi farklı kültür, din, ırka dokunur mu? yine yanlış anlaşılma olmasın, olur diue dediğim bişi yok. sadece şahsi düşüncemdir. doğru ya da yanlış


  • @suat-gunay sanırım bir gitmek kaldı onuda halledersek ocak ayında hava alanında görüşmek üzere 😅


  • @flz ocak sonu, okulların kapandığı günün ertesi günü. erken buluşalım da kahvaltı ederiz şöyle en serpmesinden de öyle bineriz uçağa 🙂


  • @ceku 2023de eşime çıktı, 2033de bana , sonra 2060 yine eşime çıktı :).


  • @suat-gunay, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @flz ocak sonu, okulların kapandığı günün ertesi günü. erken buluşalım da kahvaltı ederiz şöyle en serpmesinden de öyle bineriz uçağa 🙂

    Ozaman Miami ye inip ordan Orlando yamı geçiyoruz 😂😂


  • @hasan-gündüz büyük ihtimal öyle ama Frankfurt üzeri direkt Orlando da yapabiliriz. Onu ben ayarlıcam, aldırcam bizi havalimanından neresi olursa olsun. Haa standart bir araba ile geleceklerdi, şimdi kamyonla gelirler, anca sığarız ama gelirler, sıkıntı yok.


  • @kobi eşinize iyi davranın, hatta bugün bir hediye alın, sevginizi hatırlatın 🙂


  • @suat-gunay, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @kobi eşinize iyi davranın, hatta bugün bir hediye alın, sevginizi hatırlatın 🙂

    Dün almışsınızdır umarım😅😁 bugün kabul etmeyebilir


  • @suat-gunay tabi neden olmasın gider ayak güzel bir serpme kahvaltıyı hakketti bence


  • @hasan-gündüz ha bir de şu var, önemli bir durum. Miami'ye THY cuma günleri yanılmıyorsam 2 sefer yapıyor ki bir tanesinin saati inanılmaz güzel. TR saati ile 02:00 kalkışı var, ABD saati ile de oraya 07:00 gibi iniyorsunuz. Uçakta uyuduğunuzu düşünürseniz jetlag riski çok aza iniyor. Orlando'ya geçisiniz 3 saat. Sonra gün değerlenir, gece normal uyku düzenine girersiniz.
    (yuhh bana di mi? :))


  • @suat-gunay, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @hasan-gündüz ha bir de şu var, önemli bir durum. Miami'ye THY cuma günleri yanılmıyorsam 2 sefer yapıyor ki bir tanesinin saati inanılmaz güzel. TR saati ile 02:00 kalkışı var, ABD saati ile de oraya 07:00 gibi iniyorsunuz. Uçakta uyuduğunuzu düşünürseniz jetlag riski çok aza iniyor. Orlando'ya geçisiniz 3 saat. Sonra gün değerlenir, gece normal uyku düzenine girersiniz.
    (yuhh bana di mi? :))

    Orlando da iş fırsatları nasıl acaba. Siz ne iş yapıyorsunuz Suat bey


  • vay be! hayali bile çok güzel...


  • @birisi zaten maksat hayalini kurmak. okuyanlar gülüyordur ama Sohbet Odası işte 🙂


  • Kurduğumuz hayaller yönümüzü belirler. O yönde adım atmamızı sağlar. 1 yıldır hayalini kuruyordum. Şimdi nisan ayında turist vizesi mülakatım var. Kırkıncı yaş günümü Newyork da geçirebilirmiyim acaba diye hayal kuruyorum şimdi.


  • @hasan-gündüz benim burada yaptığım bir çok iş var, çoğu ticaret ama bunların çoğu ABD'de geçerli şeyler değil. Haa içim rahat zira ben oraya çalışmaya gidiyorum, çalışmaktan da gocunmam. Bir bütçe çıkardım kendime ailem için, en dipten çıkardım ki minimum gerekliliği bulalım. kafamda bir rakam var, bunun için de kaç işte çalışmak gerekirse çalışırım, yaşım itibarı ile uygun olacak her işte de çalışırım. öyle zenginlik şu bu hayalim yok, maksat aile, özellikle de kızımın geleceği olduğu için o hedef uğruna gereğini yaparım diye umuyorum. haa bir süre sonrası için şartlara bağlı olarak bazı ticaret planlarım var ama önce bir düzeni kurmak, sıkıntısız geçimi sağlayacak geliri elde etmek ilk hedefim.


  • @hasan-gündüz 40 güzel yaş. bir çok şeye sıfırdan başlayabilirsiniz. Ben de genç olsam, bekar olsam ya da orada geçerli bir mesleğim olsa NYC ilk tercihlerimden olurdu. İş potansiyeli yüksek, Orlando bu konuda biraz kötü ama az önceki yorumumda da söylediğim gibi iş ayırmam. Benim NYC'de yapabileceğim işler Orlando'da da var, her yerde var. Haliyle diğer önceliklere göre eyalet seçimi yaptım.


  • Evet. Gcard çıkarsa Sıfırdan başlamak gerekecek. Çünkü burdaki işimi orda yapamayacağım. Muhtemelen 1-2 sene her işi yaparım. Sonra bi işyeri açarım gıda üzerine


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum