Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Çalışarak Green Card Alma


  • Arkadaşlar Merhaba,

    ABD'ye turist vizesi veya öğrenci vizesi ile gittikten sonra, ABD'de bulunan bir firma sizi işe alarak Green Card'a başvuru yapabiliyor mu? İşe girdikten sonra Green Card'ın kalıcı olarak kalması için 3 yıl boyunca aynı işte çalışmamız mı gerekiyor? Örnek veriyorum; 2. yılın sonunda firma bizimle çalışmayı bırakırsa Green Card iptal mi oluyor? Green Card iptal olduktan sonra ABD'de kalmaya devam edebilmek için haklarımız mevcut mu? Teşekkürler.


  • @majezik Çalışarak Green Card Alma içinde söyledi:

    Arkadaşlar Merhaba,

    ABD'ye turist vizesi veya öğrenci vizesi ile gittikten sonra, ABD'de bulunan bir firma sizi işe alarak Green Card'a başvuru yapabiliyor mu? İşe girdikten sonra Green Card'ın kalıcı olarak kalması için 3 yıl boyunca aynı işte çalışmamız mı gerekiyor? Örnek veriyorum; 2. yılın sonunda firma bizimle çalışmayı bırakırsa Green Card iptal mi oluyor? Green Card iptal olduktan sonra ABD'de kalmaya devam edebilmek için haklarımız mevcut mu? Teşekkürler.

    Simdilik kisa kisa cevaplayacagim, Employment Based Green Card'lari onumuzdeki aylarda sayin FreeWoRLD'le beraber foruma aktaracagiz. O zaman ayrintili bilgi alabilirsiniz.

    Turist vizesi ve ogrenci vizesiyle genelde calisma izni verilmiyor. Master/Doktora sonrasi alaniniza gore 1 ya da 2 yil calisma izniniz oluyor, o sirada bir is bulabiliyorsunuz.

    Genelde once isci vizesi aliyorsunuz (calisma vizeleri H1B/L/O vs. ) sonra onu Green Card'a uygun bir kategoriyle cevirebiliyorsunuz.

    Sizin sordugunuz sorular calisma vizelerinin sorulari gibi :) Green Card'in degil. Green Card'i alinca is degistirebilirsiniz. Tabii ki, hemen ertesi gun is degistirirseniz ilerde vatandaslik sirasinda problem yasayabilirsiniz. Ama yillarca ayni yerde calismaniza gerek yok. Green Card'i aldiktan sonra kolay kolay kaybetmezsiniz.


  • Benim konuyla ilgili bildiklerimde yanlışlık olabilir o zaman. Biraz daha araştırma yapayım.


Benzer Başlıklar

  • Green card başvuru

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    14
    1 Oy
    14 İleti
    731 Bakış
    ?
    @dratay, içinde söyledi: Green card başvuru mrb arkadaşlar benim iki ismim var başvuruda name kısmına mehmet ali mi yoksa mehmetali şeklinde yazmam mı doğru forumda 2.ci ad olarak zaten geciyor. Yani ilk adiniz 2.adiniz (var ise) soyadiniz seklinde. 2.ad yok ise zaten orda kutucuk var onu isaretliyorsun.
  • Green card kaldırılma ?

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    608 Bakış
    crazycellsC
    @lordbolton https://yesilkartforum.com/forum/topic/333/cesitlilik-vizesinin-green-card-lotosu-kaldirilmasi-ile-ilgili-yasalar-ve-durumlari
  • Hamilelik ve Green Card Sureci

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    79
    0 Oy
    79 İleti
    10k Bakış
    gigi25G
    Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir? Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
  • Green Card Ödemeleri

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    smesutS
    @sahingc Green Card Ödemeleri içinde söyledi: @crazycells Bunların hepsi kisi bası degil mi? Teşekkürler. evet kişi başı ücretler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum