Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @Hyller, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Hayalim Amerika, Hayalimin hayali California 🇺🇸
    Günaydın hepinize yoldaşlar 🗽

    Bu yılın kazananı belli oldu🤓

    @bidünya gizli totem bu 😁 yesin onu nesnesi 😁

    Hahahha😂ben onu unutmuştum


  • formu hala takip ediyorum 2 gün sonra mayış ayına kadar derin bir sessizliğe gömüleceğiz galiba.

  • ⭐⭐⭐

    @Hopasej, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @bidünya hahah 🙂 Güzel hayaller. Umarım gerceklesir..

    Ben halen Usa'da nereye yerleşmemizin daha dogru olacagi ile alakali bir fikre varabilmis degilim.

    Forumdaki konuların neredeyse tamamini da okudum.

    California tabii ki mukemmel olurdu ama orada yasamanin oldukca maliyetli olacagini saniyorum.

    California ancak gidilir görülür dönülür😁biz Houstoncıyız görece düşük masraflı bir yerde başlamak en iyisi🙂


  • BOŞ BOŞ Konuşanın ağzının ortasına kürekle vurasım geliyor. Ben güzelim ülkemi bırakıp, amerikada bulaşıkcı olmayı, uber yapmayı, garsonluk yapmayı neden hayal ediyorum acaba !! Çok gerçekçi bir sorum var? Ben bunu neden hayal ediyorum?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Emtee amerika neden herkesi almıyor işte senin yazdığın kişilerin hiçbir katkısı olmayacağı için zaten amerika ülkesi mevlana gibi gel ne olursan gel demiyor ki oraya gelecek insanın bir kere mesleği olması gerekiyor ki çok kısa zamanda düzenini oturtabilsin vergisini verip ekonomiye katkı sağlasın yoksa işi olmayan kısıtlı para ile gelenler zaten ya homeless oluyor yada geri dönüyorlar. Şimdiden başlasan herhangi bir mesleğe ekim ayına kadar belli bir seviye gelebilirsin sen zaten Türk kafası her işi yaparım dersen saydığın işlere mahkum olursun. Bu ülkeden insanlar neden gidiyor önce bunu anlamamışsın yaşın 33 fakat düşüncen 11 yaşımdaki benim çocukların ayarında sen madem ki böyle düşünüyorsun neden 1 yıldır üyesin neden burada dolaşıyorsun. Aşağıdaki iletilerin tamamını okursan ozaman belki anlayamadığın konuyu kavrayabilirsin.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/312/amerika-ya-gitme-sebepleriniz?_=1636362244723
    aşağıdaki videonun 0 - 4 dakika arasında seyredersen oradaki kişi gibi bir zihniyetin var. Bu forumda zaten senin kafan da iki kişi var sürekli herkesle atışıyor. Lütfen 3. kişi olarak sen gelme o kişilerle zaten uğraşamıyoruz bir de sen de girersen iyice kayış kopar burada

  • ⭐⭐⭐

    @Emtee, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    BOŞ BOŞ Konuşanın ağzının ortasına kürekle vurasım geliyor. Ben güzelim ülkemi bırakıp, amerikada bulaşıkcı olmayı, uber yapmayı, garsonluk yapmayı neden hayal ediyorum acaba !! Çok gerçekçi bir sorum var? Ben bunu neden hayal ediyorum?

    @Emtee çook uzun sıralarız sana sebeplerimizi zaten ara ara da dile getiriyoruz ama ben en önemli sebeplerden birini söyliyeyim. Saygı görmek, saygı göstermek ve adalet.


  • aklıma bir soru takıldı sormak istedim ben önlisans mezunuyum ama başvuru yaparken üniversite mezunu kısmını seçtim bu bir sorun teşkil eder mi acaba ?

  • ⭐⭐⭐

    @Emtee, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    BOŞ BOŞ Konuşanın ağzının ortasına kürekle vurasım geliyor. Ben güzelim ülkemi bırakıp, amerikada bulaşıkcı olmayı, uber yapmayı, garsonluk yapmayı neden hayal ediyorum acaba !! Çok gerçekçi bir sorum var? Ben bunu neden hayal ediyorum?

    @ayvalik10 @Hyller arkadaş ironi yapmış gibi anladım ben😁

  • ⭐⭐⭐

    @ialabicak hayır sorun teşkil etmez. Sonuçta üniversite mezunu olmuş oluyorsunuz ve şartları da sağlamış olmuş oluyorsunuz. Bol şanslar.


  • @bidünya teşekkür ederim cevabınız için 🙂

  • ⭐⭐

    Başvuru da Türkçe ifade kullandığımız bir yer yok değil mi? Sadece İngilizce

  • ⭐⭐⭐

    @LordBolton, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Başvuru da Türkçe ifade kullandığımız bir yer yok değil mi? Sadece İngilizce

    Evet, Türkçe karakter kullanılmıyor.


  • @Emtee Herkesin öncelikleri farklı. Sizde ağza kürekle vurma hissi uyandıran ifadeler başkaları için en mantıklı yol olabilir. Benim için özgürlük önemlidir, okyanusun diğer kenarında bulaşıkçılığa razı olurum. Kimisine de ailesinin kurulmuş düzenini bozmak zor gelir, orada yaşayacağı maddi rahatlığı elinin tersiyle itip Türkiye'de nispeten çileli hayatı yaşamak uygun gözükür.


  • @bidünya Zaten benim de şuan kafamdaki yer genel olarak Houston 🙂
    Çok fazla bilgiye şimdilik sahip değilim ama senin yazdığın gibi, Houston yazılıyor hep.
    Bazen de kendime diyorum ki, yahu gidip kenarda köşe de yaşayacaksan neden bu yaştan sonra ülke değiştirip herşeye sıfırdan başlamayı göze alıyorsun ki ? 🙂

    Gerçekten çok bir fikrim yok, parametre çok kafamda forumda işte her gün çok fazla zaman geçiriyorum. İklim de çok önemli benim için mesela. Aşırı sıcaklara gerçekten katlanamıyor, nefes almakta dahi güçlük çekiyorum. O yüzden yaşam maliyetleri, iş bulma olasılıkları gibi standart şeylerin dışında ; yaz aylarında sıcaklığın 30 dereceleri geçmediği, kışın ise serin , yağışlı ama sürekli kar altında olmayan ve görece olarak daha az nemli bir yerler bakıyorum. Tavsiye varsa da seve seve alırım 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hopasej neden kendinize güvenmiyorsunuz hiç mi bir meziyetiniz yok hemen delivery yaparım diyorsunuz. Bugün bir meslek kursuna katılsanız halk eğitim de ekim ayına kadar belli bir seviye gelirsiniz ondan sonra da amerika da ilerletirsiniz anlamıyorum lütfen üzerinize alınmayın sadece siz değil herkes böyle düşünüyor. Biraz kendinize güvenin el becerisi olan meslekler paraya para demiyor hangisi olduğu önemli değil hepsi ondan biraz güvenin ya ingilizce de var ozaman ayrıca eyalet olarak kuzeye çıkma güneye inme ortalarda takılırsan ozaman bahsettiğin şekilde iklimi olan eyaletleri bulabilirsin. Aşağıdaki siteyi inceleyin


  • @hadi-BE hocam merhaba adresi yazarken örnek olarak:GUVEN MAHALLESI 9.SOKAK NO:8 KAT:5 DAIRE:2 şeklinde yazsak sorun olurmu acaba

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @darknessww zaten böyle yazılacak başka türlü yazılamaz ki doğru yazdın kaldı ki benim başıma geldi ı harfini otomatik olarak sistem diğer sayfaya geçirmedi direk hata verdi uyarı olarak


  • @ayvalik10 Yok başkan neden güvenmeyeyim, tabii ki de güveniyorum. Hatta genel olarak kendimi yeterince öz güven sahibi olan birisi olarak tanımlayabilirim.

    Sadece çok ekstrem şeyler olmazsa Türkiye'ye geri dönmek gibi bir planım olmadığı için, ayaklarım yere bassın istiyorum. Kafamda bir amerikan rüyası ile çümbüşün içine atlamaktansa, çalışkan olmayı, hedef odaklı çalışmayı, gerçekçi olmayı ve orada gerçekten tutunmayı düşünüyorum. Daha farklı hayaller ile gidip hayal kırıklığı yaşayıp başarısız olmayı istemiyorum.

    Yoksa tabii ki de delivery v.b işlerle ömür tamamlamak gibi bir düşüncem yok:)

    Uluslararası ilişkiler mezunuyum , ayrıca öncesinde 2 senelik tarım okumuştum bu sektör üzerine babamın iş yeri olduğu için. O yüzden aklımın bir köşesinde bir şeyler yetiştirmek, peyzaj v.b işler de var meslek olarak bakarsak. Süs bitkileri ya da günlük tüketim için gerekli olan şeyleri yetiştirebilirim mesela. Tarım da yapabilirim. Zamanla tabi 🙂 Link için de çok teşekkür ederim. Tavsiyelere de açığız her zaman, şunu yapabilirsin dersen de tabii ki dinlemek isterim. Teşekkürler zaman ayırdığın için


  • merhabalar. başvuru sayfasında 4. bölümde doğduğun şehir soruluyor. hemen yanında 'Sadece Doğduğunuz Şehri Girin. İlçe/İlçe/İl/Eyalet girmeyin' buraya şehir mi girilmeli ilçe mi?


  • Merhaba iyi forumlar greencard kazandıktan sonra kız arkadaşımla evlenmeyi ve amerikaya birlikte gitmeyi düşünüyoruz sizce ds260 formunu doldurmadan önce mi yoksa doldurduktan sonra mı evlenmeliyiz forumda yeniyim ve nereye yazacağımı bilemediğim için buraya yazdım eğer yanlış yaptıysam yanıtlamanız yeterli şimdiden çok teşekkür ederim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum