Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Greencard sahibi olarak Turk vatandasi ile evlilik yapmak

• Merhabalar

7 sene once green card kazanip zaten evli oldugum eski esimle (Turk vatandasi) birlikte ABD'ye tasindik. Gectigimiz Subat 2021'de bosandik. Kendisi TR'ye dondu. Ben ABD'de Green Card ile yasamaya devam ediyorum. 2021 Ekim ayinda vatandaslik sinavim var (Umarim pandemiden oturu sinav/yemin toreni otelenmez).

Sorum su; Benim 2021 sonuna dogru Turkiye'de yasayan bir Turk vatandasi ile bir evlilik yapmam soz konusu olabilir. Bu durumda kendisi de benimle burada yasamak icin kolayca bir vize, yada benim gibi greencard alabiliyor mu? Bu islem icin hizlica sonuc alabilmek ve ABD'de beraber yasayabilmek icin ne kadar sure gerekiyor. Eger vatandas olabilirsem bu surec daha kolay ilerleyebiliyor mu?

Cok tesekkur eder saglikli gunler dilerim

• @US_LA_Turk, içinde söyledi: Greencard sahibi olarak Turk vatandasi ile evlilik yapmak

Merhabalar

7 sene once green card kazanip zaten evli oldugum eski esimle (Turk vatandasi) birlikte ABD'ye tasindik. Gectigimiz Subat 2021'de bosandik. Kendisi TR'ye dondu. Ben ABD'de Green Card ile yasamaya devam ediyorum. 2021 Ekim ayinda vatandaslik sinavim var (Umarim pandemiden oturu sinav/yemin toreni otelenmez).

Sorum su; Benim 2021 sonuna dogru Turkiye'de yasayan bir Turk vatandasi ile bir evlilik yapmam soz konusu olabilir. Bu durumda kendisi de benimle burada yasamak icin kolayca bir vize, yada benim gibi greencard alabiliyor mu? Bu islem icin hizlica sonuc alabilmek ve ABD'de beraber yasayabilmek icin ne kadar sure gerekiyor. Eger vatandas olabilirsem bu surec daha kolay ilerleyebiliyor mu?

Cok tesekkur eder saglikli gunler dilerim

Sayın @US_LA_Turk,
    Vatandaş olduğunuz takdirde esinizin vize sırasına girmesi gerekmez. Onun için her zaman yeşil kart başvurusunda bulunabilirsiniz. Yeşil kartlı olduğunuzda ise esiniz sadece vize bülteninde sırası geldi ise yeşil kart başvurusunda bulunabilir. F2A kategorisi. Size linkte vize bültenini gönderiyorum. https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin/2022/visa-bulletin-for-november-2021.html Bu bilgi her ay değişebilir. Eğer evli değilseniz o zaman nişanlı vizesi ve başka opsiyonlar da olabilir. Nerede evlendiğiniz sureci ve işlemleri belirler. Bekleme suresi surece göre değişir. Sureci nerede başlatırsanız sureci de genelde orada beklemek ve sonuçlandırmak gerekir. Örneğin TCde evlendi iseniz esinizin TCde beklemesi gerekecektir, ABD’de evlenirseniz esinizin surecin sonuçlanmasını ABD’de beklemesi gerekecektir. Her durumda boşanma ilamınız ve İngilizcesi gerekecektir.
    Teşekkürler.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• 1 Oy
    3 İleti
    339 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @omeromer, içinde söyledi: Kabin memuru olarak ABD'ye giriş-çıkış yapmak ve I-131 başvurusu Merhaba Green Card kazandım, mülakat vs işlemlerimi bitirdim, önümüzdeki hafta ilk girişimi yapacağım. Girişimi NY’dan yapmayı planlıyorum. Uçakta kabin memuru olarak çalışıyorum, işim dolayısıyla ABD’ye defalarca ekip vizesiyle giriş-çıkış yaptım, bundan sonraki süreçte de giriş çıkış yapacağım. Konsoloslukta mülakat sırasında C1/D ekip vizemi iptal ettiler. İşlerimi henüz tam olarak toparlayamadığım için i131 ‘a başvurup, taşınma sürecimi ertelemek istiyorum. Önümüzdeki hafta ilk girişi yapacağım fakat bir hafta kalabileceğim sadece. Bu yüzden geldiğim gibi avukat tutup i131 ‘a başvurmam gerekir mi, yoksa 6 ay sonra tekrar gelip bir kaç hafta kalmayı planlıyorum, o zaman başvursam, aradaki bu 6 aylık süreçte kabin memuru olarak görevli giriş-çıkışlar yaparken gümrükte sorun yaşar mıyım? Şimdiden teşekkürler Sayin@@omeromer, pasaportunuzda I-551 damgasi yesil kart ile aynidir. Bu damga ile ABDye yesil kart ile giris/cikis yapmis sayilirsiniz. Vizeye ihtiyaciniz olmaz. Yesil kartiniz daha sonra gelebilir. Bu linke bakiniz https://www.uscis.gov/i-9-central/temporary-i-551-stamps-and-mrivs Genelde I-131 e daha sonra basvurabilirsiniz, ancak yesil kart ile giriste seyahatler arasi 6 ay dolmadan ABDye giris yapmaniz onemli olacaktir.
  • AOS (Adjustment of Status) sureci ile evlilik

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    7
    1 Oy
    7 İleti
    516 Bakış
    M
    @ICu daha turistik vizemiz icin randevu gunumuzu bekliyoruz malesef surece baslayamadik. Bu sureci avukata da danisacagiz.
  • Amerikan Vatandaşı ile Evlilik Hk.

4
    0 Oy
    4 İleti
    762 Bakış
    P
    @Claudia-J-Muslu Merhaba, cevabınız için teşekkür ederim. Cevabınız üzerine konsolosluğa evlilik bildirimi için mail atıp gerekli dokumanları sordum fakat bana evliliğimi konsolosluğa bildirmem gerekmediğini söylediler. Fakat yine de tereddütte kaldım. Amerika'ya gelme niyetim yok şimdilik, sadece evliliğimin orada da geçerli olması ve eşim üzerinden eşi olarak haklarımın olması benim için yeterli. Bu durumda yapmam gereken başka bir şey var mı acaba? İlginiz için tekrar teşekkür ederim.
  • Göçmen olarak Türkiye'de evlilik

3
    -1 Oy
    3 İleti
    324 Bakış
    crazycellsC
    Ben de sayin @mindi 'ye katiliyorum. Sorulariniz cok genel, ve zaten forumda uzun uzun anlatilan konular hakkinda sormussunuz ve ayrica bu konular hakkinda spesifik bir soru da sormamissiniz, dolayisiyla yapmaniz gereken forumdaki konulari okuyup sureclere hakim olmak. Yukaridaki konunun yanisira; ABD yolunda evlilik ve secenekleri anlatan konu: https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik Sizi ilgilendiren F2A kategorisini ve sureci anlatan konu: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari Buradan USCIS processing time'a bakabilirsiniz: https://egov.uscis.gov/processing-times/ Nisanlilik vizesiyle ilgili konu: https://yesilkartforum.com/forum/topic/274/k1-vizesi-nişanlılık-vizesi
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k