Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells siyasi parti genel başkanına ama hakaret kamu görevlisi olarak sayıldığı için cezası 1 yıldan başlıyor paraya çevriliyor yada kamu hizmeti olacak dedi hakim bu sıkıntı olur mu

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Barsamagic, içinde söyledi: Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi

    @crazycells siyasi parti genel başkanına ama hakaret kamu görevlisi olarak sayıldığı için cezası 1 yıldan başlıyor paraya çevriliyor yada kamu hizmeti olacak dedi hakim bu sıkıntı olur mu

    maalesef bu kadar ayrintili bilemiyorum, ceza biraz fazlaymis... dosyanizin durumuna konsolos karar verecek; ama ABD'de bu sekilde bir yazisma "free speech" kapsaminda degerlendirilecektir diye dusunuyorum...

    Basligin ilk sayfalarinda ilgili kanunlar var, orayi da ayrica okuyun isterseniz...


  • @crazycells teşekkürler


  • Arkadaşlar 2011 yılında uyuşturucu suçundan 50 gün hapiste kaldım daha 16 yaşındaydım. üstünden 10 yıl geçti arşiv kayıtlı sicil belgemde gözüküyor(silinmesi için dilekçe verdim). O günden sonra hiç bir suça karışmadım. Direk red mi verirler sizce?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Paramedik112, içinde söyledi: Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi

    Arkadaşlar 2011 yılında uyuşturucu suçundan 50 gün hapiste kaldım daha 16 yaşındaydım. üstünden 10 yıl geçti arşiv kayıtlı sicil belgemde gözüküyor(silinmesi için dilekçe verdim). O günden sonra hiç bir suça karışmadım. Direk red mi verirler sizce?

    Su iletide ilgili yasalari bulabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/post/36439

    Sizin durumunuzda ilgili suc 18 yasinizdan once islendigi ve ustunden 5 yildan fazla zaman gectigi icin sorun olmama ihtimali yuksek diye dusunuyorum, lakin bu karari dosyanizi inceleyen konsolos verecek.


  • @yasinbey hükmün açıklanmasının geriye bırakılması sonuçlu kararlar ne arşiv kaydında ne de sicil kaydında görünmüyor...


  • @tcoalngsau Hagb kararı bir hüküm değildir. Hükmün açıklanmamasıdır. Hukuki bir sonucu olmadığı için gözükmez kayıtlarda.


  • @ayvalik10 merhaba bir sey sormak istiyorum ben de kimseden cevap alamadım bi turlu. 2018 yılında uyusturucu kullanmaktan ötürü 1 senelik denetimli serbestlige tabi tutuldum. Sorunsuz bitti. Hagb kararı verilmiş miydi hatirlamiyorum hic ama adliyedekiler bana 5 sene sonra silinir arşivden dedi. E devlette görünmüyor adli sicil kaydı yoktur, arşiv kaydı yoktur yaziyor. Ama isim değiştirme davasında hakim bana bu mevzuyu sordu. Emniyet vs görebiliyor demek ki arşiv kaydim var. Bu benim vize almama engel olur mu? Ya da sicile işliyor mu bu suç?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Fahriye polis yada jandarma birinci sitede sen ne görüyorsan onlar da herşeyi görüyorlar İlk link senin hayatında ki tüm adli vakaların listesidir. Fakat ikinci link sadece tutuklanmaları yani daha kısır bilgileri gösteriyor.

    Aşağıdaki linkte de resimde ki bilgiler de ne yazıyorsa işte konsolosluk bu evrağı istiyor.

    11.jpg


  • @ayvalik10 ikinci linke girdim, adli sicil kaydı yoktur yazıyor. Bunu vermem yeterli olur mu yani vizeye basvururken? Sonuçta bi suça karıştım, bunu da söylemem gerekmez mi sonradan sıkıntı çıkmaması adına? Başınızı da ağrıtıyorum ama kusura bakmayın hicbir yerde cevap bulamadım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Fahriye zaten bu evrağı vereceksin bu kadar başka hiçbir şekilde açıklama yapman gereksiz olur. Kaldı ki senden böyle bir açıklama yapmanı talep etmez. Sen asıl sağlık raporunda kork. Kullanmaya devam ediyorsan mülakattan önce ungan sağlık muayenesinde uyuşturucu yada diğer maddeler kullanıyor musun diye soracaklar eğer kullanıyorsan SAKIN hayır deme çünkü izlerden anlar. Sonra sağlık raporuna olumsuz bir şey yazarsa o zaman ya mülakatta ya da ilk girişte sorun yaşarsın.


  • @ayvalik10 yok hayir o ilk ve sondu, uyusturucu kullanmıyorum. Sorun da çıkmaz herhalde. Umarim. Yuregime su serptiniz ya cidden sag olun. Tesekkur ederim, iyi aksamlar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fahriye, içinde söyledi: Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi

    @ayvalik10 ikinci linke girdim, adli sicil kaydı yoktur yazıyor. Bunu vermem yeterli olur mu yani vizeye basvururken? Sonuçta bi suça karıştım, bunu da söylemem gerekmez mi sonradan sıkıntı çıkmaması adına? Başınızı da ağrıtıyorum ama kusura bakmayın hicbir yerde cevap bulamadım.

    Arsiv kaydini ve adli sicil kaydini inceleyin; eger vereceginiz belgede kayitlar temiz gorunuyorsa siz de formlari bu bilgilere gore doldurun.


  • Site yönetimi ve diğer arkadaşlara merhabalar. Öncelikle yeni Üye oldum henüz sorumu nereden soracağımı bilemiyorum eğer yanlış yere yazıyorsam şimdiden kusura bakmayın. Öğrenmeye hazırım.

    Benim Sorum şu Green Card çekilişine başvuru yaptım. Sonuçları bekliyorum ama 1. Derece ailemden abimle uzun yıllardır bir arada yaşamıyoruz kendisi bizden ayrı ve farklı şehirde yaşıyor. Sabıka kaydı oldukça kabarık. Bunun benim Green Card çekilişime etkisi olur mu ? Çekilişte etkisi olmuyorsa diyelim ki çekilişte bana çıkarsa sonrasında konsolosluk görüşmesinde bu durum benim karşıma çıkar mı ? Yani konsolosluklar vize verirken kişilerin 1. Derece ailelerinin sabıka kayıtlarına bakıyorlar mı ?


  • @umutali10 Hayir sadece sizin ki onemli.


  • @buay çok teşekkürler 🙂


  • Merhabalar green card basvurusunda bulundum esimin 18 yasindayken nitelikli gasp suçundan sabikasi var 8 yil ceza yatmis kazanirsam bu sicil yuzunden red yermiyiz bilgisi olan varmi

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mirayysf tahmin ediyorum ki ilgili suç, arşiv kayıtlı sicil kaydında görünüyor. bu tür durumlarda mülakata mahkeme evraklarınınız ve ilgili suça ait kanun maddesinin ingilizce tercümesi ile gitmeniz gerek. son karar elbette konsolos tarafından verilecektir. bu konuda buradaki kimse net bir yorum yapamaz. bol şans..


  • @gucarslan teşekkür ediyorum kabul edilmeyen suçlar arasında olmadığı için bir sorun olamicagi düşünüyorum ama net olarak öğrenmek istiyordum orda elenmek istemem çünkü


  • @mirayysf merhaba bununla ilgili sana soru gelecektir. Özellikle tutukluluk olan dosyaları en sonlara bırakıyorlar neden kaynaklı tutuklandın vs soracaklar. Bunun için kendini güzel anlatman gerek. Benim trafik kazam vardı çok basit bir kaza ve bunu ceviriden yanlış anladıkları için nerdeyse vize alamiyorduk. Ama ben üzerine basarak söyledim sonra anlaşıldı. Önemsiz deyip geçme sakın


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

165
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum