Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
21.4k 1.6k 1.7m 1.5k
  • ⭐⭐

@hayallerabd bereketi kaçmasın 🙂

• Arkadaşlar sonuç olarak bu bir çekiliş. İlk başvurusunda çıkan da var 15. Başvuruda da. Herkesin şansı eşit. Ancak dostlar unutmayınız ki, hayatımız bu çekilişten ibaret değil. Mesele, başvurumuz olumsuz sonuçlandığında orada kalıp kalmamakla alakalı. Hayatınıza devam edin, hem kendinize hem göreceğiniz güzel günlere yazık edersiniz. Heyecan güzel ancak fazlası bünyeye zarar.

Burada aileysek o gün geldiğinde birbirimize destek olacağız. Tebrik edeceğiz yada tebrikleri kabul edeceğiz. Dileyen ve isteyen herkese bol şans dilerim.

• @Hasan-HASAR ben çok geç kaldım bu çekilişe ya yaş 29 oldu en azından 9 sene başvurabilirdim yapıcak bişey yok malesef

• @TC-Ozgur-Ozbali, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@İsveçCadısı onu ben yaşadım amerikayı didik didik ettim gidersem diye ama olmadı

DV2023 In progress...
    DV2022 Has not been selected.
    DV2021 Has not been selected.
    DV2020 Has not been selected.
    DV2019 Has not been selected.
    DV2018 Has not been selected.
    DV2017 Has not been selected.
    DV2016 Has not been selected.
    DV2015 Has not been selected.
    DV2014 EU00051397 KAZANDIM

Çok kötü bir durum...

• @Hasan-HASAR, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

Arkadaşlar sonuç olarak bu bir çekiliş. İlk başvurusunda çıkan da var 15. Başvuruda da. Herkesin şansı eşit. Ancak dostlar unutmayınız ki, hayatımız bu çekilişten ibaret değil. Mesele, başvurumuz olumsuz sonuçlandığında orada kalıp kalmamakla alakalı. Hayatınıza devam edin, hem kendinize hem göreceğiniz güzel günlere yazık edersiniz. Heyecan güzel ancak fazlası bünyeye zarar.

Burada aileysek o gün geldiğinde birbirimize destek olacağız. Tebrik edeceğiz yada tebrikleri kabul edeceğiz. Dileyen ve isteyen herkese bol şans dilerim.

Aynen öyle herşeyi GC ya adamak yanlış.

• @tlgkyz, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@Hasan-HASAR ben çok geç kaldım bu çekilişe ya yaş 29 oldu en azından 9 sene başvurabilirdim yapıcak bişey yok malesef

Hiç bir şey için geç değil. Benim yaş 41. Benden büyükler var.

İyi düşün iyi olsun.

• @beceke evet kesinlikle öyle ama insan bazı şeyleri daha erken yapsaymışım diye düşünüyo :)

• Çok aceleci değilim ama bilenler yazarsa sevinirim başvurular yarın TSİ 19:00 gibi mi başlıyor?

• @efes22 evet dediğin gibi amerika saat 12 biz öndeyiz ancak ilk saatlerde kilit olacağı için 22.00 sonra yada sabaha karşı yada bizde sabah onlar da gece olacağı saatlerde girebilirsiniz kaldı ki 9 kasıma kadar daha çok var

• @efes22, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

Çok aceleci değilim ama bilenler yazarsa sevinirim başvurular yarın TSİ 19:00 gibi mi başlıyor?

Evet gmt - 4 bizde 19.00 a tekabül ediyor.

• @VlkArc burada sana verdiği mesaj aslında bir hata mesajı değil. " Your photo does not need cropping: " (•Photo dimensions are 600X600) --- " Fotoğrafınızın kırpılmasına gerek yok: " (•Fotoğraf boyutları 600X600'dür) demek istiyor.

• @Satarer fotoğrafçıdan ilk çekildiği hali ham hali oynanmamış halini mail attır kendine vesikalık haline ondan sonra idphoro4you yap 10 saniye de neden bu kadar başka başka sitelerde dolaşıyorsunuz anlamıyorum

• @tlgkyz Ona geç kalmak demeyelim de. Belkide doğru zaman bugün. Bu açıdan bakınca daha olumlu görünüyor. Bol şans

• New York'a gittiğinde basit işler yapacak bekar biri sizce ne kadar para götürmeli ?

• @Hasan-HASAR aynen hepimize bol şans umarım herkesin istedigi gibi hayatı olur

• Benim anlayamadığım neden 15 bin dolara endeksliyorsunuz bankadaki para miktarını? Yani açıkçası benim hiç bir şekilde bu kur oranı üzerinden (8,86 şu an) 15bin doları biriktirme veya bulma gibi bir imkanım malesef yok. En iyi ihtimalle 10 bin dolara kadar zorlayabileceğim mali kaynaklarım var. Şimdi ben başvursam ve bana çıksa boşuna mı sevinmiş olacağım? Açıkçası amerikaya gittiğimde iş seçecek bir insan da değilim, çöp toplarım, tuvalet temizlerim, bulaşık yıkarım, asfalt kemiririm vs. gerekirse ilk 1 ay sokakta bile yatarım, çalıştığım iş yerinin deposunda yatarım gocunmam. Para kazanmaya başladıktan sonra zaten her türlü kendimi toparlarım. Yeter ki gideyim.

Şimdi benim mali kaynağımdan dolayı, boşuna mı sevinmiş olacağım eğer bana çıkarsa? Tecrübe ve bilgi sahibi biri açıklayabilir mi?

• @vPhoenix Amerika o işler için iş daveti gibi şeyler istiyor benim bildiğim,resmi olarak gideceksen iyi miktarda teminat vermen gerekecek çünkü yeni ülkede düzen kurmak kolay değil,yine deneyimli kişilere sormak en sağlıklısı.

• @Cycraft İş daveti olmayabilir, muhtemelen de olmayacak ama ben oraya gittiğimde SSN alır almaz sağda solda nerede iş görürsem direkt saldıracam yani. İşin içeriği, zorluğu, çalışma saati çok umrumda değil açıkçası. Ben türkiyede günde 14-16 saat çalışan birisiyim. Amerikada bana (tahminimce) 12 saat civarı çalışma saati verseler güle oynaya çalışırım. Ve bankada göstereceğim 8-10bin dolar benim orada 2-3 ay (işsiz olarak) geçinmemi sağlayacak kadar yeterli bir miktar olarak düşünüyorum. Yine de deneyimli ve bilgili insanların cevaplarını bekliyorum. Hatalı düşündüğüm yerler olabilir

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@vPhoenix değil işte hatalı değilsin sadece bazı kriterleri gözden geçirmen gerekiyor en büyük sorunun kazandıktan sonra hangi eyalet olacağı işte bu karar senin mülakatta paranın yetip yetmeyeceğini gösterecek çünkü benzin 2 olan bir eyalet var diğer eyalet 5,5 dolar bir de 1+0 ev kirası 1400 dolar diğer eyalet ise 700 dolar gibi ondan bu karar senin için önemli bir karar olacak başka hiç kimse senin düşüncelerine yanlış demez bu 15.000 dolar neden diyorlar çünkü gideceğin hangi eyalet olursa olsun bu para yetiyor ondan bozuk plak gibi takıldılar bu para işine bu arada @kolezyum sağ olsun ondan rica etmiştim oda geldi burada 4 günlük masraflarını yazdı sen kendin gözden geçir istersen ozaman kafana yatacak para olayı

3 ekim de yazdığı yazıyı yapıştırıyorum

abd'ye ilk girişte sadece bir kişi olarak harcamamı yazıyorum. Houston TX

Airbnb günlük oda herşey dahil 25$ ayda 750$ yapar. Bu eve havaalaninda gelirken mesafeye göre 45$ tuttu.

Marketten günlük yiyecekler abartılı 15$ doları geçmez marketten 3 ögün 5-10 dolar arası rahat karnın doyar.

Mobil hat aldım t-mobile faturalı herşeyi full 50$ ilk aldığım için simkart ve telefon samsung a10 burda aktif edilmesi dahil 40$ ödedim. Fatura ile birlikte toplam 90$

Araba herşey dahil 6 aylık sigorta falan fistan.. 4.700$ daha ucuza araba bulunur sıkıntı yok. Sadece şans sorunsuz araç bulmak zor olduğu için böyle bir araç aldım.

Araba olmasa aslında harcama çok olmuyor. Abartılı fikirlere bakmayın, fakir ve zengin görüşlerine bakın. Zengin yada fakir herkes kendi standartlarına göre yorumlar. Sadece makarna yesen bir haftada 30$ yeter. Başlangıç için sürece göre kendi standartlarını oluşturur insan. Çok kasmaya gerek yok.
    Sürecin devamını yazarım..

• ⭐⭐

@vPhoenix Kimse endeklemiyor 15bin dolara Amerikanın belirlediği bir miktar yok, senin gideceğin eyalete de bağlı bu durum 7-8bin dolarla vize alanlar da var biz forum olarak 10bin dolar bakıyoruz ortalama her bir kişi içinse +5bin dolar.

Benzer Başlıklar

• DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    201k Bakış
    K
    @turkeycel 27 icin bitti artık. Boşuna polyanna olmaya gerek yok. Ama inşallah 28 açılır ekimde
  • DV2022 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2020 Sonuç Odası

682
    2 Oy
    682 İleti
    112k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
  • DV2018 Bekleme Odası

6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k