J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
-
Merhaba herkese Amerika’da evlendim Amerikan vatandaş ile j1 olduğum için 2 yol kuralına tabiyim 15/05/2021 waiver sürecini başlattım Türkiye’den 15 haziranda herhangi sorun olmadığı için onayladılar 2 yıl kuralımın kaldırılmasını şuan case Number girdiğimde panding yazıyor şuan green Card başvurusuna başvurmak istiyorum mülakat çağırmaları 8 yada 9 ayı buluyormuş o zaman kadar waiver elimde olur mülakata waiver ile gitsem olurmu çalışma iznimi alıp işe başlamak istiyorum zaman kaybetmek istemiyorum teşekkür ederim şimdiden
-
@crazycells J1 programı bahar ayında başlarsa ve waiver 5-6 ay süren bir süreç ise aos için yeterli zaman kalmayabilir diye Ocak olarak düşünmüştüm. Yani kabaca Nisan'da Waiver sürecine başlasam zaten Eylül gibi waiver almış olurum aos için zaman kalmaz.
DV22 sıkıntısız yürür ise zaten bir problem olmaz, dediğiniz gibi onunla giderim direk. Şu anda devam eden düzensiz evrak talepleri ve hiç bir mülakat verilmemiş olması endişelendiriyor.
-
Merhaba herkese Amerika’da evlendim Amerikan vatandaş ile j1 olduğum için 2 yıl kuralına tabiyim 15/05/2021 waiver sürecini başlattım Türkiye’den 15 haziranda herhangi sorun olmadığı için onayladılar 2 yıl kuralımın kaldırılmasını şuan case Number girdiğimde panding yazıyor 6 temmuzdan beri green Card başvurusuna başvurmak istiyorum mülakat çağırmaları 8 yada 9 ayı buluyormuş o zaman kadar waiver elimde olur mülakata waiver ile gitsem olurmu çalışma iznimi alıp işe başlamak istiyorum zaman kaybetmek istemiyorum ne kadar sürer açıklanması iki yıl kuralımın teşekkür ederim şimdiden
-
@mutu_23, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Merhaba herkese Amerika’da evlendim Amerikan vatandaş ile j1 olduğum için 2 yol kuralına tabiyim 15/05/2021 waiver sürecini başlattım Türkiye’den 15 haziranda herhangi sorun olmadığı için onayladılar 2 yıl kuralımın kaldırılmasını şuan case Number girdiğimde panding yazıyor şuan green Card başvurusuna başvurmak istiyorum mülakat çağırmaları 8 yada 9 ayı buluyormuş o zaman kadar waiver elimde olur mülakata waiver ile gitsem olurmu çalışma iznimi alıp işe başlamak istiyorum zaman kaybetmek istemiyorum teşekkür ederim şimdiden
Hicbir sorunla karsilasmamak icin waiver'in gelmesini beklemenizi tavsiye ederim, en azindan waiver'in kendisi ulasmasa da USCIS'in sitesinde onaylandigini gorurseniz onun da ciktisini basvurunuza ekleyebilirsiniz.
Maalesef net olarak oncesinde basvuru yapip yapamayacaginiza emin degilim ama zaten waiver'inizin gelmesine cok zaman kalmamis, simdiden gerekli evraklari hazirlamaya baslayabilirsiniz. Basvuru yapip yapamayacaginizi isterseniz surada Muslu Hukuk Burosu'na sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
-
@iguven, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
@crazycells J1 programı bahar ayında başlarsa ve waiver 5-6 ay süren bir süreç ise aos için yeterli zaman kalmayabilir diye Ocak olarak düşünmüştüm. Yani kabaca Nisan'da Waiver sürecine başlasam zaten Eylül gibi waiver almış olurum aos için zaman kalmaz.
DV22 sıkıntısız yürür ise zaten bir problem olmaz, dediğiniz gibi onunla giderim direk. Şu anda devam eden düzensiz evrak talepleri ve hiç bir mülakat verilmemiş olması endişelendiriyor.
Zaten bu dediginiz durumda Green Card'i alip ABD'ye girmeniz daha iyi bir yol gibi?
Isterseniz ve yapabiliyorsaniz program tarihini one cekip hemen girebilirsiniz ve waiver islemlerine hemen baslayabilirsiniz? Daha sonra waiver'i alip Turkiye'de mulakata girebilirsiniz?
-
@crazycells teşekkür ederim verdiğiniz bilgler için şuanda bir avukatla çalışıyorum evraklar için oda zaten dedi evrakları hazırlayalım 2 haftaya veya 3 haftaya kadargörüntelyebilirsin baya zaman geçmiş dedi başvurunuz üzerinde. Dedi. Teşekkür ederim cevabınız için hangi yazıyı görürsem çıktısını alıp gidebilirim internet üzerinden ?
-
@crazycells @mutu_23 J1-Waiver alıp Employment-based AOS green card süreci başlatmıştım. Formlarda waiver alıp almadığınız soruluyor, bu nedenle waiver almadan başvuru yapılmaması öneriliyor, green card alma süreci her ne kadar yavaş işlese de waiver almadan green card başvurusu yapıldığında red alma ihtimali var. Avukatımız USCIS'tan Approval Notice gelene kadar yani waiver sürecinin son aşamasına kadar bekletmişti AOS başvuruyu. Bununla birlikte bazı avukatlar DOS Favorable Recommendation'ı yeterli buluyor green card sürecini başlatmak için.
-
@mutu_23, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
@crazycells teşekkür ederim verdiğiniz bilgler için şuanda bir avukatla çalışıyorum evraklar için oda zaten dedi evrakları hazırlayalım 2 haftaya veya 3 haftaya kadargörüntelyebilirsin baya zaman geçmiş dedi başvurunuz üzerinde. Dedi. Teşekkür ederim cevabınız için hangi yazıyı görürsem çıktısını alıp gidebilirim internet üzerinden ?
Suradan kontrol edebilirsiniz:
https://j1visawaiverstatus.state.gov/
Eger USCIS'e dosya tasindiginda bilgiler yukaridaki sitede gorunmuyorsa suradan kontrol edebilirsiniz:
-
@crazycells merhaba Receipt number yok benim nasıl alabilirim avkata yaptırmıştım hala bekliyorum bazılarının 2 ayda açıklanıyor dosya sonucu bazılarının 6 ay baya geçikmeler oluyor bilmiyorum yani baya karmaşık bu Amerika işlemleri heryerde geçimle var
-
@crazycells merhaba Receipt number yok benim nasıl alabilirim avkata yaptırmıştım hala bekliyorum bazılarının 2 ayda açıklanıyor dosya sonucu bazılarının 6 ay baya geçikmeler oluyor bilmiyorum yani baya karmaşık bu Amerika işlemleri heryerde geçimle var
Avukattan bilgileri isteyebilirsiniz. Ayrica USCIS call center'i arayarak da bu bilgileri ogrenebilirsiniz ama bekleme sureleri genelde uzun oluyor, o nedenle direkt avukattan bilgileri almaniz daha kisa surer.
-
@crazycells cok teşekkür ederim bazıları 3 ay içinde belgeleri tamamlanıyor ve bitiyor işlemleri benim hala devam ediyor galiba rastgele yapıyor bu uscis bilemiyorum
-
@mutu_23 Önce 'Department of State (DOS)' size 'Favorable Recommendation (FR)'ı verecek ve bunu da USCIS'a gönderecek ki sonrasında USCIS size receipt number (#) gönderebilsin.
DOS benim FR'ı USCIS'a 12 Mayısta gönderdikten sonra, 25 Mayısta USCIStan receipt # yazılı olduğu hard copy elime ulaştı sonrasında da birkaç gün içinde approval notice aldım ve süreç tamamlandı.
Özetle DOS size FR vermediyse henüz, zaten bekleyeceksiniz, bu aşama aylarca sürüyor. Ama eğer DOStan FR çıktıysa ve USCIS'a gönderildiyse, bu waiverın alınacağı son aşama ki benim iki hafta civarı sürmüştü, bu son aşama en kısa olan, birkaç haftada sonuçlanması gereken aşama. -
@Nergiz-Dogan-Artun teşekkür ederim Nergiz hanım ama gençten çok sıkıntı bilmiyorum bekleyeceğim artık ne zaman açılırsa Türkiye 20 günde. Cevap verdi Amerika 4 ayda cevap vermedi hala panding olarak duruyor durumum yabancı formlar turk formlar aynı herkes madur durumda
-
@Nergiz-Dogan-Artun Merhaba nergiz hanım yeni bir güncelleme daha aldım 4 ekim de no objection statement Umarim FR yakin zamanda alırım NOS aldıktan sonra en zaman FR döner
-
Merhabalar
Oncelikle herkesin sorularini zamaninizi ayirarak
Ayrıntılı bir şekilde cevapladığınız için çok teşekkür ederim.Benimde size bir sorum olacaktı cevaplarsanız çok mutlu olurum.Haziran 2016 yılında harvard universitesine J1 vizesi ile 3 aylığına staja gittim. Ve sonrasinda turkiyeye geri dondum. Turkiyede toplamda 1 yil 6 ay kaldiktan sonra (4 yıllık doktora sürecimde Türkiye’ye giriş çıkışlarımıda ekledim ) ekim 2017 de ispanya ya doktoraya gittim ve su anda 2021 aralik ayinda Johns hopkins üniversitesine post doktora arastirmaci olarak gidecegim.(2016 eylul ayindan beri amerikaya giris yapmadim yani toplamda 5 yildir ABD ye girmedim ancak bunun 1yil 6 ayi turkiyede 3 yil 6 ayi ise ispanyada gerceklesti). Size sormak istedigim ben hala 2 yil kuralina tabimiyim eger tabi isem 2 yil kurali dolmadan tekrar yeni bir J1 vizesi alabilirmiyim ?
Forumda okuduğum kadarıyla waiver almak 4-5 ayı buluyor ve bu süre maalesef benim için çok uzun çünkü pozisyona Aralık ortası başlamam gerekiyor.
Şimdiden cevabınız için çok teşekkürler,
-
@Ramazan-Yıldız, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Merhabalar
Oncelikle herkesin sorularini zamaninizi ayirarak
Ayrıntılı bir şekilde cevapladığınız için çok teşekkür ederim.Benimde size bir sorum olacaktı cevaplarsanız çok mutlu olurum.Haziran 2016 yılında harvard universitesine J1 vizesi ile 3 aylığına staja gittim. Ve sonrasinda turkiyeye geri dondum. Turkiyede toplamda 1 yil 6 ay kaldiktan sonra (4 yıllık doktora sürecimde Türkiye’ye giriş çıkışlarımıda ekledim ) ekim 2017 de ispanya ya doktoraya gittim ve su anda 2021 aralik ayinda Johns hopkins üniversitesine post doktora arastirmaci olarak gidecegim.(2016 eylul ayindan beri amerikaya giris yapmadim yani toplamda 5 yildir ABD ye girmedim ancak bunun 1yil 6 ayi turkiyede 3 yil 6 ayi ise ispanyada gerceklesti). Size sormak istedigim ben hala 2 yil kuralina tabimiyim eger tabi isem 2 yil kurali dolmadan tekrar yeni bir J1 vizesi alabilirmiyim ?
Forumda okuduğum kadarıyla waiver almak 4-5 ayı buluyor ve bu süre maalesef benim için çok uzun çünkü pozisyona Aralık ortası başlamam gerekiyor.
Şimdiden cevabınız için çok teşekkürler,
Yeni bir J1 vizesi icin waiver almaniza gerek yok. 2 yil kuralini doldurmamis olsaniz da yeni vize almanizda bir problem olmaz. Waiver ve 2 yil kurali sadece gocmenlik sureci veya "dual intent" vizelerine basvuru durumunda gerekli.
-
@crazycells merhaba tekrar çok teşekkür ederim hızlı cevabınız için.
-
Merhabalar,
Bir sorum olacakti. Lisans egitimim sirasinda KYK'dan ilk yuz basari bursu almaktaydim. 2015 yilinda exchange ogrencisi olarak J1 ile Amerikaya geldim. Su an F1 ile Amerikada doktora egitiminde bulunyorum. Buyukelcilik sitesinde belirtilen "herhangi bir kurumdan kredi veya burs alıp almadığınız ABD'ye geliş tarihiniz", icin bunu belirtmem gerekir mi? Ozellikle exchange icin aldigim bir burs veya borc olmadi fakat ifade biraz belirsiz geldi.
Cok tesekkurler.
-
Merhabalar,
Haziran ayinda avukat araciligi ile basvurumu yaptim. https://j1visawaiverstatus.state.gov adresine girip case numarami yazdigimda sonuc olarak
Fee Received September, 28 2021
Form DS-3035 Received September, 28 2021
Form DS-2019 Received September, 28 2021
Passport Data Page Received September, 28 2021
Letter of Representation Received September, 28
Statement Of Reason Received September, 28 2021Department of State Advisory Opinion Finding: Pending
Olarak gozukuyor sistemde.
Bu durumda olanlarin evraklarinin eline gecmesi ortalama ne kadar surdu biliyor musunuz?
Birde konsolosluktan gelicek olan bir emailden bahsediyor herkes ama bana gelen bir email olmadi.
Simdiden tesekkurler
-
@Furkan-Eris, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Merhabalar,
Bir sorum olacakti. Lisans egitimim sirasinda KYK'dan ilk yuz basari bursu almaktaydim. 2015 yilinda exchange ogrencisi olarak J1 ile Amerikaya geldim. Su an F1 ile Amerikada doktora egitiminde bulunyorum. Buyukelcilik sitesinde belirtilen "herhangi bir kurumdan kredi veya burs alıp almadığınız ABD'ye geliş tarihiniz", icin bunu belirtmem gerekir mi? Ozellikle exchange icin aldigim bir burs veya borc olmadi fakat ifade biraz belirsiz geldi.
Cok tesekkurler.
Belirtebilirsiniz. Zaten MEB , OSYM ve YOK'ten bu bilgiler gelecektir... 2015 dediniz, bu durumda exchange'den sonra Turkiye'ye geri donup en az 2 yil yasadiniz, dogru mudur?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum