Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
21.4k 1.6k 1.7m 1.5k

• Merhabalar! Aylardır forumu takip eden, bir süre önce üye olmaya cesaret edebilmiş ve çocukluk hayalini gerçekleştirmek için ilk adımını atmaya hazırlanmış bir üye olarak ilk gönderimi bu başlık altında paylaşma fırsatını sonunda buldum. Öncelikle forumdaki yönetim ve üyelere birbirinden değerli tecrübelerini, bilgilerini ve tavsiyelerini hemen hemen her başlıkta hiçbir karşılık beklemeden, tamamen iyi niyet ve gönüllülük esasına dayalı bir şekilde aktardığı için teşekkürler!

Ben Murat, bu yıl 23 yaşına girdim ve üniversite öğrencisiyim. Yurt dışında Management Information Systems olarak geçen, Türkiye'de yeni yeni tanınmaya başlamış Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü okuyorum ve aynı zamanda kendimi yazılım alanında geliştiriyorum. Lise yıllarında AFS YES serüveni ile başlayan Amerika hayalim hayatın getirdiği olumsuzluklar ve sınavlar sebebiyle bu yaşıma kadar ertelenmiş olsa da, bu yıl umuyorum ki şanslı numaralardan birisini de ben ekranımda göreceğim ve hem kendime, hem de aileme yeni bir hayatın kapılarını aralayacağım. Tanıştığıma ve aranızda olmaktan çok memnunum, güzel günlerde görüşmek dileğiyle! :)

**Son olarak, mümkünse Facebook grubuna katılma isteğimi kabul edebilir misiniz?(Yaklaşık 6 kez başvurdum da...) (:

• @ibrahimasar Köşe parsel her zaman için iyidir. İtina ile barbekü partisi yapılıp Forum kazananları davet edilir. Mükemmel ortam olur görüşündeyim.:love-you_gesture: :love-you_gesture:

• @Erkand, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

alt metni merhaba 👋

Bu ne güzelliktir ya

• @Erkand, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

alt metni merhaba 👋
    Bu evler copy past la mı çoğaltılmış?:beaming_face_with_smiling_eyes:

• Öncelikle herkese bol şans. Ben pasaport için fotoğraf çektirmeye gideceğim ve bildiğim kadarıyla pasaporttaki fotoğraf ile green carddaki fotoğraf farklı olmak zorunda. Fotoğrafçıya gittiğimde 2 farklı kıyafet götürsem ve ikisiyle aynı gün fotoğraf çektirsem olur mu? Fotoğrafçıya 2 kere gitmek yerine hem pasaport hem de greencard fotoğrafını tek seferde halledebilir miyim?

• ⭐⭐⭐

@RTW, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

Öncelikle herkese bol şans. Ben pasaport için fotoğraf çektirmeye gideceğim ve bildiğim kadarıyla pasaporttaki fotoğraf ile green carddaki fotoğraf farklı olmak zorunda. Fotoğrafçıya gittiğimde 2 farklı kıyafet götürsem ve ikisiyle aynı gün fotoğraf çektirsem olur mu? Fotoğrafçıya 2 kere gitmek yerine hem pasaport hem de greencard fotoğrafını tek seferde halledebilir miyim?

Bir kaç sene sonra hemşehrim olacak arkadaşım. Aynı fotoğraf olabilir. Sadece ölçüler biraz farklı. Azıcık geniş açı çektir. Orijinali sana dijital olarak versin. Diğer fotoğrafları da pasaporta uygun olarak yapabilir.

• selamlar, iyi akşamlar. Turist vizesi randevusu almak için en yakın tarihe net olarak ulaşamıyorum. Paylaşılan bir konu linki veya bilgisi olan var mı?

• 12TH-USA.jpg
    Elbet bir gün kavuşacağız.... :united_states: :statue_of_liberty:

• @hadi-BE yorumun için teşekkür ederim inşallah hayallerimiz gerçekleşir. Yani hem pasaportta hem de greencard da boyutlarını düzenlemek kaydıyla aynı fotoğrafı kullanabilir miyim? Yarın fotoğraf çektirmeye gideceğim bir sorun olmaması için tekrar sormak istedim

• ⭐⭐

Bu arada pasaportsuz olan arkadaşlar hemen gitsin çıkarttırsın pazartesi günü gittim daha elime ulaşmadı pasaport e-devletten bakıyorum başvuru kontrol ediliyor diyor..

• oz8_16_9_1560516977.jpg
    Elbet bir gün buluşacağız bu böyle yarım kalmayacak... :united_states:

• Yasaklı

@Erkand neresi burası

• @Erkand başvurular yaklaşık 1 ay devam etmiyor mu?

• ⭐⭐⭐

@hadi-BE yorumun için teşekkür ederim inşallah hayallerimiz gerçekleşir. Yani hem pasaportta hem de greencard da boyutlarını düzenlemek kaydıyla aynı fotoğrafı kullanabilir miyim? Yarın fotoğraf çektirmeye gideceğim bir sorun olmaması için tekrar sormak istedim

Her iki olayda da fotoğrafın 6 aydan eski olmama şartı var sanırım. Onun dışında dediğim gibi sadece çekilişe katıldığın fotoğraf ölçüsü ile pasaport için gerekli fotoğraf ölçüsü farklı.

• ⭐⭐

@Erkand başvurular yaklaşık 1 ay devam etmiyor mu?

Evet ama pasaportun geliş süresi belli değil başvurular açıldıktan sonra pasaport çıkarmaya kalkmak riskli bir iş olur sonuçta senede bir kere oluyor ne kadar erken o kadar iyi rahat rahat formu doldurabilirsiniz.

• @Satarer, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

em

Havuzlu da iyiymiş. Çimeriz...

• @RTW pasaportla aynı fotoğrafı kullanabilirsiniz. bahsedildiği gibi ölçüleri farklı sadece. gc başvurusu için son 6 ayda çekilmiş fotoğraf isteniyor o sebepten pasaporttan farklı olmalıymış gibi bir düşünce oluşuyor. fakat sizin pasaport tarihiniz de yeni olacağı için fotoğrafınızın da doğal olarak yeni olduğu anlaşılır.

• Merhabalar, bugün green card için fotoğraf çektirdim. Fotoğrafçı yüzümdeki sivilce, sivilce izleri ve alnımdaki çok ufak belli belirsiz olan 2 beni silmiş. Yüzüm olduğundan çok daha pürüzsüz duruyor. Bir çok yorumu okudum ve her hangi bir sorun teşkil etmediğini öğrendim ama benim asıl kafama takılan şey şu: Bu fotoğraf başvuru esnasında yapay zeka tarafından mı kontrol edilip eleniyor, başvurduktan sonra teker teker inceleyip mi eliyorlar yoksa çekilişi kazandıktan sonra mülakat esnasında mı reddedilip eleniyor.

• Merhabalar, bugün green card için fotoğraf çektirdim. Fotoğrafçı yüzümdeki sivilce, sivilce izleri ve alnımdaki çok ufak belli belirsiz olan 2 beni silmiş. Yüzüm olduğundan çok daha pürüzsüz duruyor. Bir çok yorumu okudum ve her hangi bir sorun teşkil etmediğini öğrendim ama benim asıl kafama takılan şey şu: Bu fotoğraf başvuru esnasında yapay zeka tarafından mı kontrol edilip eleniyor, başvurduktan sonra teker teker inceleyip mi eliyorlar yoksa çekilişi kazandıktan sonra mülakat esnasında mı reddedilip eleniyor.

• ⭐⭐

@quikless pasaportta yüz temizleme kullanılıyor onun orjinal halini alabilirseniz uygun olur

Benzer Başlıklar

• DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    204k Bakış
    ATS16A
    @T.C.-Kubilay-Dikici said: Ramazan bayramında LA gitmeti düşünüyorum uzun zamandır biletleri takip ediyorum bugün birşey fark ettim 01.03.2027 IST - LAX 13.03.2027 BİLETİMİ ALIRSAM GİDİŞ: 19.597TL DÖNÜŞ 19.812TL TOPLAM MALYETİ VERGİLER DAHİL 78.820TL [image: 1784042275465-ed1e3791-4c91-4c3c-abdd-b403ea9ba510-image-resized.jpeg] [image: 1784042404273-009e9918-1370-4803-9b5b-74dbd34d88f9-image-resized.jpeg] Biletimi 28.02.2027-13.03.2027 arasında alırsam dönüş tarihim aynı gidişimi 1 gün önce çekince GİDİŞ: 21.239TL DÖNÜŞ 14.419TL TOPLAM MALİYET:71.318TL [image: 1784042664586-884756bd-aeae-4461-b562-e06d49558cf0-image-resized.jpeg] [image: 1784042726817-3bab9bca-a114-4fda-a223-4212ae0d718b-image-resized.jpeg] Dönüş uçağı aynı olmasına rağmen ciddi bir düşüş oluyor toplam fiyatı güzel etkiliyor. Lufthansa ile 01.03.27 IST-FRA-LAX (LH1305 ve LH456) 13.03.27 LAX-FRA-IST (LH457 ve LH1300) Kişi başı 2 x 23 kg valiz dahil fiyata, gidişte 2 saat 50 dakika ve dönüşte 2 saat 5 dakika FRA’da bekleme, turistik vize ile FRA’da herhangi bir transit vizeye ihtiyaç olmaksızın seyahat edebilirsiniz. Kişi başı fiyat tüm vergiler dahil şu an $957, TL karşılığı yaklaşık TL 44,979
  • DV2026 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    9k
    30 Oy
    9k İleti
    438k Bakış
    Y
    @alplion Bir çıktı vardı alıp dolduruyor, fotoyu yapıştırıp abd ye postalıyordunuz.
  • DV2024 Sohbet Odası

31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

50

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k