(H1B) Çalışma Vizesi
-
Benim 9 Temmuz da yapmış olduğum H1-B vize görüşmesi idari işleme kaldı. Bu ilk Amerika vizem olacaktı.
Hangi okul mezunusun, Amerika da ne iş yapacaksın, Halihazırda çalışıyor musun gibi basit sorulardı. -
@crazycells Ilginiz icin tekrar tesekkurler.
-
Merhaba, H1b başvuru süresi nasıl peki ?
Ne kadar zamana ihtiyaç oluyor yani. -
@BelmaSarvan Yeni başlangıç sürecinin ne kadar sürdüğünü mü öğrenmek istiyorsunuz ?
-
@Erdoğan-Çelik evet,
-
@BelmaSarvan Ben 2019 Kasım ayında şuanda çalıştığım firma ile anlaştım, Diploma, CV, Not transkripti gibi bir sürü belgeyi tarayıp gönderdim. Nisan ayında kura da seçildiğim belli oldu. 1 Ekim 2020 de işbaşı yapacaktım ama Trump yasakları nedeniyle vize görüşmem önce Mart sonra Temmuz ayına uzatıldı. 9 Temmuzda vize görüşmesi yaptım ama başvurum "Administrative Processing" İdari işlem e düştü. Konsolosluk görevlisi dört hafta içinde sonuçlanır dedi ama hala bir işlem yapamamışlar tahminimce 1 Ekim 2021 e kadar oyalanacaklar.
-
USCIS Approved geldi. Dosyayı bekliyoruz, posta yoluyla gelecekmiş. Randevu için approval notice numarasını bekleyeceğiz sanırım
-
@Erdoğan-Çelik özetle 1 yıl diyebiliriz o zaman dimi
-
Normalde mart ayı başımda lotoya kayılıyorsunuz. Mart sonu gibi loto sonuçları belli oluyor. 60 gün gerekli evrakların temini için süresi var şirketin. Evraklar teslim edindikten sonra incelmeye giriyor. Ek bilgi isterlerse temin ediliyor. 4 aya kadar süren bir sürede inceleme sonuçlanması bekleniyor. Sonrasında konsolosluk randevusu alınarak vize mülakatı. Ben henüz vize randevusu aşamasındayım. Mülakat ile ilgili bilgi verebilecek olursa sevinirim. Bu söylediklerim bu yıl için geçerlidir. 2022 mali yılı için en erken yapılabilecek giriş 1 Ekim 2021’dir. Süreç şimdilik böyle işliyor. Konsolosluk süreci ile ilgili yaşadıkça bilgi paylaşırım.
-
@BelmaSarvan Evet normal şartlarda 1 yıl
-
Bu arada benim gibi 2020 yılında H1B vizesi alıp ta gidebilen oldu mu ? Bilgi verebilirseniz sevinirim.
Benim 9 Temmuzda yaptığım vize görüşmem "Administrative Processing" e düşmüştü. Sistemde hala Refused ve son işlem tarihi 09.07 gözüküyor. -
@Erdoğan-Çelik teşekkür ederim.
-
@Erdoğan-Çelik, içinde söyledi: (H1B) Çalışma Vizesi
Bu arada benim gibi 2020 yılında H1B vizesi alıp ta gidebilen oldu mu ? Bilgi verebilirseniz sevinirim.
Benim 9 Temmuzda yaptığım vize görüşmem "Administrative Processing" e düşmüştü. Sistemde hala Refused ve son işlem tarihi 09.07 gözüküyor.Hangi konsoloslukta mulakata girmistiniz? H1B sponsorunuz hala sizi destekliyor mu?
1 yillik AP'den sonra eger sponsor destegi cekerse o durumda dosyaniz zaten idari islem bitse de onaylanmayacak, ama idari islem tamamen bitmeden yeni vize basvurusu yaparsaniz yeniden idari isleme takilma ihtimaliniz cok yuksek.
Su basligi incelemenizi tavsiye ederim:
-
@crazycells İstanbul da mülakata girmiştim, dün gelen bir mail ile sürecin sona erdiğini sadece pasaportlarımızı konsolosluğa göndermemizi istediler. Bu durumda vize yi vereceklerini düşünüyorum. İlginiz için de ayrıca çok teşekkür ediyorum.
-
@Erdoğan-Çelik, içinde söyledi: (H1B) Çalışma Vizesi
@crazycells İstanbul da mülakata girmiştim, dün gelen bir mail ile sürecin sona erdiğini sadece pasaportlarımızı konsolosluğa göndermemizi istediler. Bu durumda vize yi vereceklerini düşünüyorum. İlginiz için de ayrıca çok teşekkür ediyorum.
Gozunuz aydin; guzel denk gelmis, pasaportu istemeleri vizeyi vereceklerine isaret ediyor...
-
Herkese Merhaba,
Birşey danışmak istiyorum. Deneyimli Anestezi Uzmanı Doktor bir arkadaşım var. Bu meslek grubu, bu vize türününe dahil mi yada hangi vize türleri uygun olur?
Şimiden ilginize teşekkür ederim
Saygılar -
@orhanozbekk @knnrn sağlık konusunda yetkilidir size cevap yazmasını bekler misiniz.
-
@ayvalik10 bekliyorum. Teşekkürker.
-
@orhanozbekk, içinde söyledi: (H1B) Çalışma Vizesi
Herkese Merhaba,
Birşey danışmak istiyorum. Deneyimli Anestezi Uzmanı Doktor bir arkadaşım var. Bu meslek grubu, bu vize türününe dahil mi yada hangi vize türleri uygun olur?
Şimiden ilginize teşekkür ederim
SaygılarArkadasiniz is mi buldu? Cunku ABD'de hasta gorebilmek icin ABD'den bir saglik lisansiniz olmasi gerekiyor, Turkiye'deki uzmanlik dereceniz ABD'de gecerli olmuyor... Tabii hastane veya enstitulerde hasta gormeden de yapilabilecek tip egitimi gerektiren isler de var... Eger hasta gormeyecegi bir is bulduysa (arastirma, okutman vs.) o durumda yapacagi isin tanimina gore sanki J1 programlari daha uygun gibi geldi bana...
- Uluslararası Ziyaretçi Programı
- Kısa Vadeli Akademisyen Değişimi Programı
- Uzman Değişim Programı
- Profesör ve Araştırma Görevlisi Değişim Programı
- Doktor Değişim Programı
https://yesilkartforum.com/forum/topic/98/j-değişim-programı-vizeleri/
-
@orhanozbekk EB-1 yoluyla green card almak uygun görünüyor. Tabii öncelikle ABD'de çalışabilmek için MD lisansını almış olması gerekiyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum