Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @newyorker, içinde söyledi: (H1B) Çalışma Vizesi

    @crazycells Hocam olay şöyleymiş; Turist vizesiyle giriş yapıyor sonra evleniyor ardından statüsü H4 oluyor. Ama statüsünü pasaporta işletmek için ülkeden çıkıp girmesi gerekiyormuş. Bunun içinde Ankara'daki konsolosluğa gidip vizesini güncellemesi gerekiyormuş. Ama Ankara şu an sadece emergency kategorilerine baktığı için randevu alamıyormuş. Bu yüzden Türkiye'ye gelmeden nasıl bu işi çözebilirim diye soruyor. ( Hocam ben de tam olarak anlamadım ama bu şekilde aktardı.. eğer hala anlaşılır değilse boşverin , kendinizi hiç yormayın ben de ilişkimi keseyim hatta :)) )

    Tamamdir, simdi anladim.

    Statusu H4 ise, ABD'de statusu bitene kadar kalabilir, ayri bir vize almasina gerek yok. Bu H4 suresi de H1-B'nin suresiyle ortusecektir.

    Vizeler sadece ABD'ye giris icin gerekli, ABD'de kalmak icin bir vizeye ihtiyaciniz yok, statunuzun olmasi yeterli. Kendisi ABD disina cikmadigi surece ABD'de yasal olarak kalabilecek, ama eger bir nedenden dolayi ABD disina cikmasi gerekiyorsa, o durumda vize almadan geri donemez. USCIS'in H4 statusunu onaylamasi, CBP icin pek bir sey ifade etmiyor, yine de konsolosluklarda vize alarak ABD'ye giris yapmali.

    Su an konsolosluklardan vize almak cok zor, benim kendilerine tavsiyem konsolosluklar eski duzenine geri donene kadar bu ise girismemeleri yonunde olur; cunku vize alamazlarsa geri gelemezler ABD'ye... Fakat vurgulamak isterim, USCIS basvuruyu onayladigi icin ABD'de su an yasal bir statu ile kaliyor, telaslanmasini gerektirecek bir durum yok.


  • @crazycells Her zaman ki gibi harikasınız. Çok teşekkür ederim iletiyorum kendilerine 🙂


  • Merhaba. Şu an ABD'de bulunuyorum ve bir üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışıyorum. Bir senelik OPT ardından, Mayıs ayında I-797 formunu aldım. Temmuz sonu için de İstanbul konsolosluğundan H1-B randevusuna sahibim. Önümüzdeki hafta Türkiye'ye Katar üzerinden seyahat etmeyi planlıyorum. I-797 onayını alırken evrakları gönderen üniversite avukatı, başvurumun COVID sebebiyle red edilebileceğini veya National Interest Exception'a (NIE) başvurunun zorunlu olabileceğini ve bu sebeple seyahat etmeden önce mevcut riski göz önünde bulundurmamı söyledi. Küçük bir araştırma ile NIE'nin AB ülkeleri, Hindistan, Güney Amerika gibi yerlerden seyahat eden vize sahipleri için istendiğini öğrendim. Acaba benzer durumda Türkiye'ye gitmiş ve üniversite avukatının belirttiği problemle karşılaşmış biri var mıdır? @crazycells Sizce planladığım seyahati iptal etmeli miyim? Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Yalçın-Özkan, içinde söyledi: (H1B) Çalışma Vizesi

    Merhaba. Şu an ABD'de bulunuyorum ve bir üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışıyorum. Bir senelik OPT ardından, Mayıs ayında I-797 formunu aldım. Temmuz sonu için de İstanbul konsolosluğundan H1-B randevusuna sahibim. Önümüzdeki hafta Türkiye'ye Katar üzerinden seyahat etmeyi planlıyorum. I-797 onayını alırken evrakları gönderen üniversite avukatı, başvurumun COVID sebebiyle red edilebileceğini veya National Interest Exception'a (NIE) başvurunun zorunlu olabileceğini ve bu sebeple seyahat etmeden önce mevcut riski göz önünde bulundurmamı söyledi. Küçük bir araştırma ile NIE'nin AB ülkeleri, Hindistan, Güney Amerika gibi yerlerden seyahat eden vize sahipleri için istendiğini öğrendim. Acaba benzer durumda Türkiye'ye gitmiş ve üniversite avukatının belirttiği problemle karşılaşmış biri var mıdır? @crazycells Sizce planladığım seyahati iptal etmeli miyim? Teşekkürler.

    Maalesef H1B konusunda ne olacagina ben de emin degilim ama bu iletiye gore konsolosluktan H1B vizesi almak mumkun:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/214731

    Eger seyahat icin cok ciddi bir nedeniniz yoksa ben de ABD'yi terk etmemenizi tavsiye ederim, ABD'den cikmak ve yeniden vize almak her seferinde bir risktir. Bazilari icin ufak, bazilari icin buyuk... Su an bir de bunlarin ustune pandeminin etkilerini eklemek gerekiyor.

    Daha once vize alirken idari isleme kalmis miydiniz?


  • @crazycells Çok teşekkür ederim. İki senedir ailemi görmediğim için gelmek istiyorum. Fakat, bahsettiğiniz riskleri de anlıyorum. Daha önce B1/B2 ve iki kez F1 vizeleri (biri yenileme) almıştım. Hiç birinde problem yaşamadım. Fakat, bu ilk H1/B vizem olacak. Gecen hafta mühendis bir arkadaşım idari işleme kalmadan aynı gün onayını almış. Açıkçası, yazdıklarınızı okuduktan sonra telaşım daha da arttı. Fakat, tüm dökümanların eksiksiz olması nedeniyle hala Türkiye'ye seyahat etmek daha ağır basıyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Yalçın-Özkan, içinde söyledi: (H1B) Çalışma Vizesi

    @crazycells Çok teşekkür ederim. İki senedir ailemi görmediğim için gelmek istiyorum. Fakat, bahsettiğiniz riskleri de anlıyorum. Daha önce B1/B2 ve iki kez F1 vizeleri (biri yenileme) almıştım. Hiç birinde problem yaşamadım. Fakat, bu ilk H1/B vizem olacak. Gecen hafta mühendis bir arkadaşım idari işleme kalmadan aynı gün onayını almış. Açıkçası, yazdıklarınızı okuduktan sonra telaşım daha da arttı. Fakat, tüm dökümanların eksiksiz olması nedeniyle hala Türkiye'ye seyahat etmek daha ağır basıyor.

    Bu dediginiz durumda Turkiye'ye gelseniz de problem yasamazsiniz diye tahmin ediyorum. Mulakat gununu -karantina sartlarina uyarak- onceden almayi unutmayin...


  • @crazycells Tekrar cok tesekkur ederim. Bu mesaji okumadan once de, kararimi Turkiye'ye seyahat etmek uzerine vermistim. Umarim, her sey planlandigi gibi gidecek. Veri olmasina adina sonucu buradan da paylasacagim.


  • @Yalçın-Özkan Merhabalar, görüşmeniz gerçekleşti mi? Sizinle çok benzer bir durumum var ve biraz çekiniyorum gitmeye. Sonucu yazabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.


  • @crazychemist merhaba. Dun itibariyle bir aksilik yasamadan vizemi aldim. Benimle birlikte, H1-B basvurusunda bulunan iki kisi daha gorebildigim kadariyla onay aldi. Randevu alabiliyorsaniz (10 gun kuralina dikkat edin) gelmeyi dusunebilirsiniz. Fakat, tabii ki, artan vakalar ve kapanma ihtimali nedeniyle belli bir risk mevcut.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Yalçın-Özkan, içinde söyledi: (H1B) Çalışma Vizesi

    @crazychemist merhaba. Dun itibariyle bir aksilik yasamadan vizemi aldim. Benimle birlikte, H1-B basvurusunda bulunan iki kisi daha gorebildigim kadariyla onay aldi. Randevu alabiliyorsaniz (10 gun kuralina dikkat edin) gelmeyi dusunebilirsiniz. Fakat, tabii ki, artan vakalar ve kapanma ihtimali nedeniyle belli bir risk mevcut.

    gozunuz aydin 🙂 iyi yolculuklar...

  • ⭐⭐⭐


  • @Yalçın-Özkan, içinde söyledi: (H1B) Çalışma Vizesi

    @crazychemist merhaba. Dun itibariyle bir aksilik yasamadan vizemi aldim. Benimle birlikte, H1-B basvurusunda bulunan iki kisi daha gorebildigim kadariyla onay aldi. Randevu alabiliyorsaniz (10 gun kuralina dikkat edin) gelmeyi dusunebilirsiniz. Fakat, tabii ki, artan vakalar ve kapanma ihtimali nedeniyle belli bir risk mevcut.

    merhaba, 10 gün kuralından kastınız nedir, takip edemedim sanırım. RFI'yi cevapladık şimdi cevap bekliyoruz artık. biraz fazla uzadı süreç bizim için. Konsolosluk randevusunu onay almadan alamıyoruz sanırım. konsolosluk en yakın ne zamana randevu veriyor, paylaşırsanız sevinirim.


  • @Kaan-Karaman
    Merhaba, ben de benzer bir durumdayim. Suan Amerika’dayim ve Istanbul’dan 26 Agustos’a H1b vizesi icin randevu alabildim. Randevudan bir hafta once gelmeyi planliyorum.

    @Yalçın-Özkan Vizenizi sorunsuz alabilmenize cok sevindim.
    10 gun kurali nedir, karantina ile ilgili bir durum mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Kaan-Karaman @tubaoz evet, ulke disindan Turkiye'ye gelen kisiler ilk 10 gun mulakata giremiyorlar.

    COVID-19 önlemleri çerçevesinde, Türkiye Misyon tesislerine giriş, fiziksel olarak en az son 10 gündür Türkiye’de olan bireyler ile sınırlıdır. Buna ilaveten, son 14 günde ateş, nefes darlığı, geçmeyen öksürük gibi soğuk algınlığı veya grip benzeri semptomlar gösteriyorsanız randevu tarihinizi değiştirmeniz gerekmektedir. Bu durum konsolosluk hizmeti almak isteyen bireyler için de geçerlidir. Alınmış bir konsolosluk randevusunu değiştirmek için lütfen https://ais.usvisa-info.com/en-tr/iv adresini ziyaret ediniz.


  • Merhaba arkadaşlar, H1B mülakat soruları ile ilgili bilginiz var mıdır ? Daha önce mülakata girmiş olan arkadaşlar sorulan sorular ile ilgili bilgi verebilirse sevinirim.


  • @tubaoz & @crazycells cevaplarınız için teşekkürler, benim RFI cevabım henüz gitti, @Yalçın-Özkan siz başvurduktan ne kadar sonrasında onay aldınız, bir de konsolosluk randevusunu şimdiden oluşturmamda fayda var mıdır, bi danışayım istedim.


  • @Kaan-Karaman konsolusluktan randevuyu alabilmeniz icin oncelikle DS160 formunu doldurmaniz gerekiyor. bu formu doldururken de petition numarasi vs. istiyor. benim bildigim kadariyla randevuyu almadan USCIS ten vize icin approval'inizin gelmesi lazim


  • @crazycells bilgi icin cok tesekkurler! tamamen gozumden kacmis.


  • @tubaoz teşekkür ediyorum, umarım kapanmalar gelmeden onay alırım.


  • @dolce-vita YouTube ‘da bi hintli danışmanın videosunda anlatmış linki aşağı bırakıyorum, sanki olabilecek tüm sorulara değinmiş gibi ama gerçek mülakata girenlerin tecrübesi çok daha kıymetli olabilir.

    Takipteyim


Benzer Başlıklar

  • 12
  • 3
  • 33
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

62
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum