Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
21.4k 1.6k 1.7m 1.5k

• @bidünya yaptırır merak etme sen :D

• @Rhonster Bu videonun bir de ilk buluşma versiyonu var, bol istifra etmeli 😃

• %100 adam seçiyor bu Coniler. Çekiliş falan hikaye.
    Benim gibi askeri okul geçmişi olanların hangisine sorduysam çıkmamış hiç, yıllardır...
    İşleri güçleri yalan dolan bu tarihsizlerin.

• ⭐⭐

@HellBoy istersen komutan ol sana niye çıkarsinlar? bu lottery kim seçiyor adam şansin yoksa yapacak bir sey yok

• @HellBoy boş teori gibi.. Arkası doldurulamaz bence. Türkiyedeki tüm askerlere askerlik geçmişi olanlara askeri okullarda okuyan herkese sormuş olmanız lazım yoksa sorduğunuz 10 kişinşb hepsi şanssız olabilir. Benim tek bir teorim var. Adil olduğunu pek düşünmüyorum da şu şekilde olabilir. Başvuru yaparken eğitim seviyesini seçiyoruz. Orada belki üniversite doktora vs yapanlara çok az daha öncelik veriliyor olabilir. Vasıflı eleman açısından. Şey demeyin Greencard herkese çıkıyor ayrım yok falan. Ayrım değil yüzde olarak öncelikten bahsetmek istedim umarım anlatabilmişimdir.

• @Batuhan-X benimde bu konuda değişik düşüncelerim var. Eğer tamamen şans olup eğitim seviyesinin öneminin olmaması söz konusu olsaydı, başvuruda doldururken eğitim seviyesi seçeneğini işaretlemek gerekmezdi diye düşünüyorum. Tamamen kategorileştirmek ve benim düşüncem öğrenimini devam ettiren adayların bence şansı daha düşük örneğin lisede eğitim görüyor yada üniversitede eğitim görüyor seçeneğini işaretleyince eğitimini bitirip ülkede göçmenlik elde etsin gibi bir durum oluşuyor ve daha az şans veriliyor olabilir. Tamamen şans olan bir lottery de bence eğitim seviyesi kategorileri girmek mantıksız oluyor. Hayır yani neyi kategorileştiriyorsunuz ?

• H2B araştırıyorum bu aralar. Burda kolej parası biriktirmektense orda biriktirmek daha mantıklı gibi gibi.

• @HellBoy Benim tanıdığım emekli subaya çıktı. İki üç yıldır New Jersey'de takılıyor.

• 2021 ve 2020 tahlilerinde gidebilen var mi acaba bu pandemi süreci onları çok etkiledi sanirim

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@flz 2021 daha mülakatları olmadı ondan gidemezler 2020 gidenler var tabiki de

• Kaldı 359 gün.

• @musty önce ekimi saysak başvurular için biraz daha moral olur gün kısalır :)

• @musty bu arada yeni bir şarkı buldum

https://www.youtube.com/watch?v=cDqbd14KrTM

• @ayvalik10 eline sağlık abi. Dertlilerin dermanı dert gelmeden gelsin inşallah.

• @ayvalik10 foruma yeni katılmama rağmen 1 senedir gizli takipçinizdim Dikkatimi çekti greencardla ilgili birçok konuya hakimsiniz ve arkadaşlara mümkün oluğu kadar yardım ediyorsunuz.Dileğim o ki 2023 te teorik bilgilerinizi kendiniz için pratiğe dökmeniz🙏

• @depresif beni sizler var ettiniz sizler olmasaydınız ben olmazdım dicem abes kaçacak şaka bir yana biz burada aileyiz yani herkes birbirine sadece yardım etmek için yaklaşsa onunla derdine derman olsa kimse üzülmez fakat bazı kişiler sadece art niyetli kendi çıkarı için geliyorlar. Duan için çok teşekkür ederim ben orada tek başıma yapamam sıkılırım hepimiz için bu duan kabul olur inşallah.

• Herkese selamlar,
    Ben 23 yaşında, üniversite 3. sınıf öğrencisi biriyim. 3 yıl Green Card çekilişine katıldım ve malesef kazanamadım. Bu yıl ise başvuru yapmadım. Artık adımlar atmanın gerektiğini düşünüyorum, düşünmek zorunda kalıyorum. GC başvurusuna yine devam edeceğim ama bir yandan da hem kültürü tanımak, tecrübe edinmek adına hem de olurda Yüksek Lisans için gidersem Amerika tecrübesi olan biri olarak gitmek adına Work and Travel'a başvurmayı düşünüyorum. Bazı acenteler GC başvurusu yapmanın vize alma konusunda sıkıntı çıkaracağını söylüyorlar. Çekilişe başvurmak yasal bir uygulama olduğu için sıkıntı çıkarmayacağını söyleyen de çok. Sanırım yaşayarak tecrübe edineceğiz ama yine de sormak istiyorum. Siz neler düşünüyorsunuz, tecrübeli arkadaşlar/abiler/ablalar tecrübelerini ve bilgilerini paylaşırsa çok sevinirim.

• @Rocky kardeş dil okuluyla gidip kaldım diyen bir sürü insan var youtube da. Yaşın çok genç işini şansa bırakma. Alternatif yollar var mı bilgim yok ama mutlaka dene bence.

• @Rocky Merhabalar İlk tavsiyem Work and Travel programının uzunca bir kısmının WORK olduğunu iyice kavramanız olacaktır. Work and Travel programının başlamasıyla beraber sizler de seçtiğiniz işlerde çalışmaya başlıyorsunuz ve bu çalışma kısmı bazen zorlayıcı olabiliyor. Özellikle de job offerını iyice okumadan işi kabul etmiş olan öğrenciler için.

İkinci olarak olumsuzluklara, aksiliklere ve hastalıklara hazırlıklı olmak adına yanınızda fazladan bir miktar para bulundurmanızı şiddetle tavsiye ederim. Genellikle Work and Travel katılımcılarının karşılaştıkları örneklerden birkaçını sıralamak gerekirse; gözlüğünüz kırılabiliyor, telefonunuz bozulabiliyor, telefonlar suya düşebiliyor özellikle de lifeguardsanız veya valiziniz kaybolabilir daha kötüsü çalınabiliyor, pasaportunuzu çamaşır makinesinde yıkayabiliyorsunuz, uçağınızı kaçırabilirsiniz.

Son olarak ise Amerika’ya gitmeden önce çalışacağınız işi, konaklayacağınız evi ve ortalama olarak 3 ayınızı geçireceğiniz bölgeyi iyice araştırmak olacaktır. Böylece Amerika’ya gittiğinizde karşılaşacaklarınıza olabildiğince hazırlıklı olursunuz. Burada sizlere rehber olacak nitelikteki en yararlı kaynak sponsor firma tarafından iletilen job offerınızdır.Size gelecek hayatınızda bol şans diliyorum, yolunuz açık olsun...

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k