Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @deniz16, içinde söyledi: DV2023 Bekleme Odası

    @tolgasatir, içinde söyledi: DV2023 Bekleme Odası

    @istanbuladami, içinde söyledi: DV2023 Bekleme Odası

    @justm katılıyorum hatta başvuran herkesi önce bir ön elemeye tabi tutsalar çok güzel olur. en azından başvuran herkesi bir ön görüşmeye alıp ona göre çekiliş havuzuna atmak mesela. tabi bu çok çok zor ve konsolosluk binlerce kişi için böyle bir görüşme planlaması hayatta yapmaz

    Ya çok basit bir sistem kuracaklar başvurular 330 dolar olan vize başvury ücreti olacak, %70 %80 azalır başvurular. Sırf başvuru için bu parayı veremeyecekler zaten mülakatlarda da maddiyattan gol yerler o yüzden en mantıklııs bu olur

    şu ortamda %80 bile bence iyimser min 10 kişiden 9u başvurmaz veya başvuramaz hele ilkinde çıkmayan daha sonra imkanı olsa da kaptırmıyayım paramı der. hee kafaya koyan için farketmez

    330 dolar verebilrcek durumu yoksa zaten gidemezde gitsede sağdan soldan aldığı parayı gösterir hesabında kendine zarar


  • @MrMuscle Çekilişi paralı yapmak olayın temel mantığına ters bir durum. Bu kadar yayılmasının sebebi zaten bedava olması. Ama pasaport zorunluluğu getiren belki ileride bunu da getirir.


  • @justdream evet bencede cekilis paralı olsa 20$ olsa bile kimse verip katilamaz


  • bidaha denicez olana kadar 🙂

  • ⭐⭐

    @justdream allah akil fikir versin kazanip gitmeyenlere maden gitmiceksin niye basvuruyorsun degilmi


  • @Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Bekleme Odası

    @istanbuladami, içinde söyledi: DV2023 Bekleme Odası

    Biden' ın dediği gibi bu yıldan itibaren kota 80 bin'e çıkarsa ve Türkiye'nin göçmen yüzdesi de 4 lerden %7'lere çıkarılırsa (ki böyle bir durum da konuşuluyordu) o zaman ülkemizden yaklaşık 5600 kişiye GC çıkacak demektir.
    Ama 250 bin kişinin başvurduğunu ve 5600 kişiye GC çıkacağını varsayarsak da şans yüzdesi gene %2,24 olacak diyebiliriz.
    Başvuru sayısının her geçen gün arttığı greencard'ın ülkemizde de popüler hale gelmesi sebebi ile kotaların artması da maalesef pek etki etmeyecek gibi.
    68 yaşındaki annesine başvuru yapıp çıkınca da kara kara düşünen ve gitmeyeceği neredeyse kesin olan arkadaşların yerine sadece gerçekten hem ekonomik olarak hem de kafa olarak bu sürece hazır olanların başvurduğu bir çekiliş daha başka olacaktır diye düşünüyorum.
    Hayırlısı bakalım...

    Başvuru başına 1000 dolar getirilsin 🤣

    Bayıldım bu fikre😎


  • @Erkand aynen 👏🏻


  • Öneride bulunabilecek bı yer varmı acaba yoksa Twitter dan sayfasına yazmak mı lazım 🙂


  • Şimdi bazı yerleri okuyorum hiç İngilizcem yok diyor formu nasıl dolduracağım diyor yani kimseden advance seviyesi beklemem ama insan ilk başta hayatını devam ettirecek kendini ve ihtiyaçlarını anlatabilecek kadar İngilizce bilmeden neden başvurur ki


  • @justm Hiç İngilizce bilmeden gidip orada hayat kuranlar var ama... Ben cesaret edemem öyle bir şeye o ayrı. Ama risk alan kendisi. Bence yapılıp yapılmadığını bile bilmediğimiz bir çekiliş için fazla umut bağlayıp, sinirleniyoruz 😶


  • @justm bunu yazan kişi emin ol çevresiyle felan konuştuktan sonra işleyişi ne kadar para lazım süreci öğrendikten sonra gitmeyecek ama olan Gine gitmek isteyen bı kişinin hakkına olucak böyle embesiller olduktan sonra gerçekten gitmek isteyenlere olan oluyor.


  • Arkadaşlar bu bir çekiliş, çekilişe 3 kişi katılsa 2 kişi seçilecek olsa yine de bize çıkacağının garantisi yok. 330 dolar başvuru ücreti olsa 4 yıl üst üste çıkmasa ki tamamen şans yani çıkmayabilir yaklaşık 1300 dolar bir para yapıyor. 1300 dolar para 10 bin tl üzerinde bir para yapıyor. Düşünün ki maaşınızdan her ay 250 tl yi milli piyango biletlerine harcıyorsunuz. Eğer maddi durumu çok çok iyi değilse birkaç sene çıkmadıktan sonra kimse başvurmaya devam etmez diye düşünüyorum.


  • @nevzatyildizz gitmesin dostum bu parayı bulamayan ailecek gitmek isteyen 40/50 bin doları nasıl bulucak yaaa herşeyi geçtim çıkan adamların çoğu case numarasının ne olduğunu bilmiyor büyük ihtimal gerzegin biri bunun adına başvuru yapmıştır bu da çıktı diye araştırıyodur.


  • Beni en çok üzen şey öylesine başvurmuş olup ne yapmasını bilmeyen kişilere çıkmış olması.Tabi her kazananı kastedmiyorum.Mutlaka başvuru ücreti olmalı 300 dolar gibi.Yoksa önümüzdeki yıllar başvurular milyonları bulucak gibi duruyor.


  • @MrMuscle Çekilişi kazanan insanların %90'ı evini, arabasını satarak bu parayı karşılıyor zaten, çıkarsa ben de öyle yapacağım. Türkiye'de zaten insanlar fakir bir şekilde yaşıyor, bundan kaçmak için gidecek yer arıyorlar. Şu forumdaki herkes Amerika'ya gitmek istiyor, burada bizi tutan ortak neden bu ama soralım kaç kişi yıllık gelirinden 2500 tl den fazla bir parayı çıkacağı garanti olmayan bir çekiliş için ayırabilir diye eminim ki ben ayırırım diyenlerin oranı %5 i geçmez. Evet bu belki kazanma oranını artırır ancak lottery mantığı hiçbir şekilde kalmaz.

  • ⭐⭐

    Kazanıp gitmeyenlerin sonraki çekilişlere tekrar başvuru yapamaması gerekir aslında. Tüm başvuranlara haksızlık oluyor kazanıp gitmeyen ve sonraki çekilişlere tekrar başvuranlar.


  • @nevzatyildizz kardeşim sen bu foruma yenisin galiba şuan 2022 çıktı yazanların %80 foruma yeni üye olan Green Cardin tam anlamıyla ne olduğu bilmeyen insanlar hatta daha ileri gıdım şimdi bı youtuber arkadaşa biri bı yorum yazdı bana çıktı şimdi ben sınırsız mi oturum aldim mi diye soru soran gerzekler var.


  • @MrMuscle Forumda çıktı yazanların hangisi yeni üye, hangisi eski üye anlayabilecek kadar eskiyim forumda merak etme 😃 😃 Sonuçlar açıklanmadan önce bu şekilde olacağını zaten biliyorduk çünkü her sene böyle oluyor. Evet senin önerinde başvuru ücreti 330 dolar olursa bu arkadaşların yani greencardın tam anlamıyla ne olduğunu bilmeyen arkadaşların başvurmasını engelleyeceksin de peki greencard çıkma durumunda evini, arabasını satıp mali koşulları sağlayabilecek ancak henüz çıkacağı belli olmayan bir çekiliş için aylık 250 tl veremeyecek, Amerika'ya gerçekten gitmek isteyen forumdaki arkadaşlarımız? Onların da başvurularını engelleyeceksin bu durumda 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Erkand @justdream kimsenin durumunu bilemezsiniz. o yüzden bu konuda yorum yapmak doğru olmuyor.

  • ⭐⭐⭐⭐

    başvuruya para getirilsinci arkadaşlar paranız varsa basın yatırımcı vizesi alın. başvuruyu paralı yapmak kadar saçma birşey yok fırsat eşitliği ilkesine ters.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

77
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum