@ahsenaydgdu, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@Ping-PONG valla bilmiyorum. 2 yıl staj işte ilk sene part okuma part çalışma sonraki sene full çalışma, sonra acaba expressten puan tutturma mevzuundan dolayımı vatandaşlığa geçiş oluyo onu konuşmadık
Yok hayır bu değil dediğim.
Ben eksik bişey söyleyip tepki alırım diye bişeyler anlatmakta istemiyorum bu arada. Bütün konuşmayı baştan sona tekrar dinleye dinleye not almam lazım.
Apple watch. kullanıyorum spor için. Ses kaydı açıp konuşmamızı kaydettim. 1 saat sohbet ettik. İçinde özel konuşmalarda var. Bütün sohbet ingilizce. O yüzden biraz zaman ayırmam lazım.
Ama kısaca şöyle bir yol. Mesela sen muhasebecisin. Sana Kanada' daki ofis ile iletişime. geçerek muhasebeci işi ayarlıyor. ( Bu arada bence sizi yönelndirdikleri işlerden de pay alıp para kazanıyorlardır muhtemelen ) İş yerine yakın ev ayarlamana bile yardımcı oluyor. Bütün avukatlık ve oradaki işlemlerine destek oluyor. Sen direkt gidip işine başlıyorsun.
Anladığım kadarıyla bunu residence ile yapıyor yani geçici çalışma izni ve araştırdığın için bilirsin. PR yani kalıcı çalışma ve oturma izni için ( vatandaşlığa giden yol ) orada bir işte çalışıyor olduğun için puan almış olacaksın. Dilini bu süreçte geliştirmeye devam etmiş olacaksın gibi şeyler. Bir de bu süreci nasıl anlattığını tam olarak hatırlamıyorum. Vatandaşlık süreci 3 yıl. 3 yıl sonrasında Kanada vatandaşı olunca ABD' den GC almakta çok kolaylaşıyor. Onu da anlattı uzun uzun ve destek olduğunu söyledi.
Puanı en hızlı şekilde tamamlayarak PR ını alana kadar destek oluyor. Biz bir aracı vasıtasıyla tanışıp arkadaş olduk. Yani müşteri gözüyle sohbet etmedi benimle.
Ofisi ile benim evim 3 dakika. Bugün talihli olamazsam eğer düzenli ziyaret etmeyi planlıyorum. Kayıtıda nota dönüştüreyim. Hepsini paylaşacağım sizlerle.