Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

    @sibemo

    Bu arada ben deniz sektörüne hizmet veriyorum ve yılın belli bir dönemi Crew a aktif olarak katılıyorum. Her sezon başka başka milletlerden steward, stewardess gelir. Her memleketten arkadaşlarım var ve geneli hristiyan. Denizin ortasında o masa herkes için kurulur ve hiçbir tanesi kötü kokuyor dedim diye alınmadı veya kızmadı hatta gülenler bile oldu. Haklısın biz alıştık aslında ama kötü kokuyor bile diyenler oldu.

    Bunu din ile bağdaştırmaya gerek yok.
    Ben domuzun leş gibi koktuğunu bir müslüman yorumu olarak mı yaptım yoksa birey olarak mı? Oraya baktınız mı hiç?

    Ayrıca normal akıl başında bir müslüman koyuna pis kokuyor dediniz diye sizi yargılamaz. Ama siz koyunu kurban olmaya indirgerseniz, şu an yaptığınız gibi vallahi inşallah yobazına denk gelirsiniz. Kusur bakmayın 🤣


  • Bence burda sorun en temelden geliyor. Toplumsal normlar, örneğin türkiyede yaşayan bir Müslüman domuz etine karşı ilk zamanlarından beri karşıdır, Neden çünkü ait hissettiği din bunu yasaklıyor ama koyun dana kuzu vs bunları yiyor sen burada bir mekana gidip domuz eti var mı diye sor adamı döverler. . Hayatında domuz eti yememiş hatta domuz görmemiş insanın domuz eti kötü kokuyor demesi ve ben yemem demesi uzak durması vs ona öğretilenlerden kaynaklı. Bu adam ABD'de doğsaydı domuz etini yemeyecek miydi yiyecekti tabiki.. Ben hiç domuz görmedim veya etini yemedim beynimde buna karşı bir kötü algı var. Mumbar kokoreç sevmem asla yemem kurbanda ilk 1 hafta kesilen eti kokudan dolayı yiyemem ama sonra kokusu gidince yerim böyle bir durum da var. .. Neyse herkes istediğini yemekte özgür sonuç olarak 😂 yanlışım varsa düzeltin

  • Yasaklı

    Tekrar söylüyorum.
    Yorum yapılan ileti de yazdığım tam olarak şudur.
    “ Ben şahsen din ile alakasız bir şekilde domuz etinden nefret ediyorum. İğrenç kokuyor.”

    Hristiyan san İsa seni kutsasın yani ne diyeyim. Ben müslümanım ve domuz iğrençtir demişim gibi gelmiş yorum yapıyor. Anlamadım ki ben bu algı operasyonlarının amacı nedir.

    Anladık müslümanların hepsi (istisnasız hepsi ama) insanlıktan zerre kadar payını almamıştır.
    Birisi çıkıp bu yorumu yaparsa rahatlayacaksınız ben bunu anlıyorum. 🤣

  • ⭐⭐⭐⭐

    ben doğuma giriyom görüşürüz kedimizde tam vaktinde doğuruyor 😃

  • Yasaklı

    Bir de size günün özetini söyleyeyim. Her ne kadar saçma sapan müslüman olsa da( her din de ve toplumda mevcuttur)

    Bugün bu konuşmalardan rahatsız olduğu halde kimseyi üzecek yorumlar yapmayan, sadece okuyup geçen çok nazik bir müslüman çoğunlukta var bu forumda.

    Mesela koyun etinin arkadaş için kötü kokuyor olmasını müslümanlık ve kurban ile bağdaştırmaya indirgeyerek dile getirmiş olmasını ve kullandığı sert dili, ona karşı kimse kullanmayacak diye tahmin ediyorum. 🙃

  • Yasaklı

    @Rhonster

    Hadi bakalım. Umarım kayıpsız olur. 🤗

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Operasyon felan yok siz hurmayla oruc aciyosunuz belki benim fantezim 3 5 dolara viski alıp viskiyle acmak istiyrum. Allahım sukurler olsun uc kurusa içebiliyorum.Bana burayı nasipettin.Bunu senin şerefine içiyorum demek isteyemezmi . Neden zor bu kadar. Kainatta bir tek Levanten usul oruc mu tutuluyor birsürü oruc bicimi var... Saygi saygi diye sokakta geziyolar. Oruc tutmuyor diye otelde adam yakıyolar Saygı bekleyen önce kendini saygin kilsin. Muharrem ayında bisürü adam oruc tutuyor kimse goygoy yapmiyor restoranlar kapansın diye. Ben sentetik et taraftarıyım. Ben bu kainatta bir hiçim. Benim için canların ölmesini istemiyorum. Bu sebepten ötürü de süt yumurta harici et yemiyorum Balık haricinde.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    pulled pork yapacam ama bir kez. Almanyada özenti işi konservesi var Randıman vermedi

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Calibraturbo biraz ciddiyet.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Calibraturbo ne yapacağına karar ver ona göre devam et dinlerde ortaya karışık diye bir seçenek yok.

  • Yasaklı

    @Calibraturbo

    Algı operasyonu tam olarak bu yaptığınız işte, ya da farkında değilsiniz. Şizofren felan olabilir misiniz?

    Helal kesim domuz eti nden geldik buralara.

    Benim ramazan ayında barmenlik yapmışlığım var. Orucunuzu viski ile açmanızı yorumlamadım. Hatta isterseniz cinsel yollarla açın orucunuzu, tamamen sizin tercihiniz.

    Burada sorun başkalarının inancı ile dalga geçiyor olmanız. Ben sizin nasıl yapmak istediğiniz ile ilgilenmiyorum.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Dedigim gibi dünyada çeşit çeşit oruc var.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐ Yasaklı

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

    Bu ileti silindi!
  • Yasaklı

    Ya tamam anladık troll sün sen ama bunu eğlenceli yollar ile yap. İnsanların inançları ile alay etmek yakışmıyor.

    Bana sataşabilirsin mesela, ben uğraşırım seninle. Haddini aşmadığın sürece istediğin gibi şakalaşabilirsin. Anlayışlıyımdır.

    Aslında yapmak istediğinin insanların inancıyla alay etmek olmadığını, kırıcı olduğunun farkında olmadığını söyle, geriye doğru bütün yorumları sildirelim crazycells e ben varım. 🙃

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Dinin Patenti sizdemi. Taraf sec diyorya yukarıda : Sizin düşünce yapinizda uyum (improvise) yok. Hiristiyanlardan üstün olma niyetiniz olsa en basitinden Kapadokyayı dünyanın bir numaralı şarap merkezi yapardiniz. Hiristiyanı Hiristiyan kültürüyle vurup parasını Müslümanlara akıtırdınız.

    Ama siz ABD bayragı altında Petrol tankerinde Parya olarak namaz kılmayı sectiniz. Irak mesela

  • Yasaklı

    🤣🤣🤣

    Ben kendi adıma seni maruz görüyorum. Çünkü sen akıl baliğ olmamışsın. Buradan Namık KEMAL e de selam olsun. 🙃

  • ⭐⭐ Yasaklı

    bu kafa yapısı Haitide bile yok, adamları keserek hiristiyan yaptılar fransızcayı dil yaptılar, adamlar ölülerini hala vudu inanişiyla gömüyor yadirganmıyor. Burada vasiyetinde imam istemeyenin yedi ceddini linc ediyorlar.

    Bakıldıgı zaman kimseye hakaret etmedim. Sizlerin ettigi laflar yukarıda.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum