Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(F/M) Öğrenci Vizeleri

• Herkese merhabalar. Türkiye'deki konsolosluklar uzun bir süre daha açılmazsa, Ukrayna ya da Bulgaristan gibi ülkelerdeki Amerikan konsolosluklarından vize randevusu almak sizce mantıklı olur mu? Ve bu durum vize reddi alma ihtimalini artırır mı?

• ⭐⭐⭐

Amerikadan beklediğim güzel haber mailini aldım, okul arıyordum okula ihtiyac kalmadı suan mesleki ingilizce veren bir dil kursu arıyorum. Türkiyeden araştırırken aradığımdan çok alakasız şeyler çıkıyor amerikadan gönderebileceğiniz linkler varsa çok memnun olurum🙏🏼 @Edelweiss chicagoda bildiğiniz bir kurs varmı oraya geleceğiz çünkü konsolosluklar bi açılsa 🙏🏼

• @ahsenaydgdu sanki kesin vize vereceklermiş gibi konuştunuz Ahsen hanim 🙂 umarım alabiliriz kolayca...

• ⭐⭐⭐

@EmreGdk benim alacağım vize öğrenci vizesi fakat muhasebe denkliğini sağladım. Sınava kabulum geldi onun için, Dil okulu için vize değil. Bu nedenle öğrenci vizesi konsolosluk açılsa kuvvet ve muhtemel alabileceğimi düşünüyorum. Umarım alırızda

• @yugen, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

Herkese merhabalar. Türkiye'deki konsolosluklar uzun bir süre daha açılmazsa, Ukrayna ya da Bulgaristan gibi ülkelerdeki Amerikan konsolosluklarından vize randevusu almak sizce mantıklı olur mu? Ve bu durum vize reddi alma ihtimalini artırır mı?

Ankara'daki ABD konsoloslugu gibi diger konsolosluklar da sadece ulkede bulunanlara vize vermek isteyebilirler, bilginize. Yani basvurunuzu degerlendirmeye bile almayabilirler.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

USCIS bir güncelleme yayınladı I-765 formunu online doldurulabileceğini bildirdi.

https://www.uscis.gov/news/news-releases/f-1-students-seeking-optional-practical-training-can-now-file-form-i-765-online

• @crazycells, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

@yugen, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

Herkese merhabalar. Türkiye'deki konsolosluklar uzun bir süre daha açılmazsa, Ukrayna ya da Bulgaristan gibi ülkelerdeki Amerikan konsolosluklarından vize randevusu almak sizce mantıklı olur mu? Ve bu durum vize reddi alma ihtimalini artırır mı?

Ankara'daki ABD konsoloslugu gibi diger konsolosluklar da sadece ulkede bulunanlara vize vermek isteyebilirler, bilginize. Yani basvurunuzu degerlendirmeye bile almayabilirler.

Çok teşekkürler yanıtınız için. Türkiye'deki konsoloslukların açılmama ihtimaline karşı bir B planı olarak düşünüyorum aslında. Çünkü bu gidişle güz dönemine bile yetişemeyeceğiz.

• Merhabalar okuldan I-20 formumu teslim aldım. Aşağıdaki yazıda belirtilen SEVIS fee bedelini ödemeden DS 160 'ı doldurup randevu alabilir miyim ? Bu bedeli ödemem gerektiğini biliyorum ancak malum şimdilik hemen randevu alamayacağımı bildiğim için parayı açıkcası bağlamak istemiyorum. Kesin randevu tarihim belli olunca mülakata gitmeden ödeyebilir miyim bedeli ?

Please ensure you read your admission letter (attached) for your reference as well as how to apply for a Visa. However, to pay the SEVIS fee, please click this link: https://www.fmjfee.com/i901fee/index.html.

• @cüneyt-tarıkman, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

Merhabalar okuldan I-20 formumu teslim aldım. Aşağıdaki yazıda belirtilen SEVIS fee bedelini ödemeden DS 160 'ı doldurup randevu alabilir miyim ? Bu bedeli ödemem gerektiğini biliyorum ancak malum şimdilik hemen randevu alamayacağımı bildiğim için parayı açıkcası bağlamak istemiyorum. Kesin randevu tarihim belli olunca mülakata gitmeden ödeyebilir miyim bedeli ?

Please ensure you read your admission letter (attached) for your reference as well as how to apply for a Visa. However, to pay the SEVIS fee, please click this link: https://www.fmjfee.com/i901fee/index.html.

Randevu almak için SEVIS ücretini ödemenize gerek yok, bildiğim kadarıyla randevudan 4-5 gün önce ödemeniz yeterli oluyor. Konsolosluk sistemden ödediğinizi görmesi açısından ayrıca ödedikten sonrada faturanızın çıktısını da almanız gerekiyor vize görüşmesi için.

• @cengizzhan, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

5 gün önce ödemeniz yeterli oluyor. Konsolosluk sis

sağolasın abim. Ödemek sıkıntı değilde . Malum süreç ortada. Parayı oraya yatırıp 1 yıl sonra mülakata girmekte var. cok mantıklı gelmedi ondan dolayı sordum. Ben ozaman suan DS160 ı doldurup randevu alabilirim heralde. I-20 nin pdf i geldi. Hard copy olarak kargoladılar. Randevuyu hemen vermeyecekleri için beklememe gerek yok heralde kargoyu.

• ben SEVİS ücreti ödedim inşallah boşa gitmez bakalım 😃

• @EmreGdk, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

ben SEVİS ücreti ödedim inşallah boşa gitmez bakalım 😃

Ne zaman ödediniz? Ödendiğine dair belge kaç günde elinize ulaşıyor onu merak ediyorum.

• @cengizzhan tam hatırlamıyorum ama 1-2 hafta sürüyordu sanki, benim biraz oldu ödeyeli, randevu da aldım ama dediğiniz gibi vize randevuları şuanda 2022 mayısa kadar uzadı...

• Randevumu aldım bugün. 22 Mayıs 2022 . Evlat acısı gibi 😃 yazın keşke düzelse piyasalar . Çok can sıkıcı oldu artık.. Aralık 4 gibi okulda olmam lazım. Eylülde olmadı mail atarım artık öne aldırmak için. İnş olumlu yaklaşırlar.

• ben demiştim 😃

• Merhaba, iyi akşamlar arkadaşlar. Biz arkadaşımla beraber 21 Haziran'da San Diego'da bir dil kursu için kayıt yaptırmayı planlıyorduk. Otel ve uçak rezervasyonu da yaptırdık o tarihe. Sormak istediğim şey acaba F1 vizesini acil randevu ya da hızlı randevu şeklinde erkene çekme ya da yeni bir erken randevu oluşturma şansı olur mu? Şu an alabildiğimiz en yakın randevu tarihi Haziran 2022 ama dil kursu hazırım 2021'de bunu erkene çekmek için bir şansımız var mı dersiniz?

• @Andia, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

Merhaba, iyi akşamlar arkadaşlar. Biz arkadaşımla beraber 21 Haziran'da San Diego'da bir dil kursu için kayıt yaptırmayı planlıyorduk. Otel ve uçak rezervasyonu da yaptırdık o tarihe. Sormak istediğim şey acaba F1 vizesini acil randevu ya da hızlı randevu şeklinde erkene çekme ya da yeni bir erken randevu oluşturma şansı olur mu? Şu an alabildiğimiz en yakın randevu tarihi Haziran 2022 ama dil kursu hazırım 2021'de bunu erkene çekmek için bir şansımız var mı dersiniz?

merhabalar bende sizin gibi bekleyenlerdenim. çok arastırdım ancak sanırım sadece master , doktora ve üniversite eğitimlerinde öne alındığı oluyormuş. Oda hepsinde değilmiş. Sadece bir kaç kişinin aldığını duyanlar var. Keşke uçak biletinizi almamıs olsaydınız önden.

• @cüneyt-tarıkman cevabınız için çok teşekkür ederim. anlaşılan o ki pek şanslı değiliz. peki vizeler dahi belli değilken ds160 formuna ne zaman gidip döneceğimizi nasıl yazacağız? yani ds160 formunda oynama yapabilir miyiz vize randevusuna kadar? bir de geçen yaz dil okulları için vize randevusu durumlarının akıbeti nasıl olmuştu biliyor musunuz, bir umut aşılamayla beraber yaza açarlarsa diye? çok sağolun, hepimize bol şans, hayırlısı olsun umarım.

@cüneyt-tarıkman cevabınız için çok teşekkür ederim. anlaşılan o ki pek şanslı değiliz. peki vizeler dahi belli değilken ds160 formuna ne zaman gidip döneceğimizi nasıl yazacağız? yani ds160 formunda oynama yapabilir miyiz vize randevusuna kadar? bir de geçen yaz dil okulları için vize randevusu durumlarının akıbeti nasıl olmuştu biliyor musunuz, bir umut aşılamayla beraber yaza açarlarsa diye? çok sağolun, hepimize bol şans, hayırlısı olsun umarım.

sanırım geçen yıl alan olmadı (dil okulları için ) tecrübe edinmiş birileri yazımızı görürse yorum yapacaktır. 2. sorunuza gelecek olursak ds160'ı submit ettikten sonra revize edemiyorsunuz. Gitmeyi düşündüğünüz tarihi işaretleyip randevu tarihine az kaldığında uçak rezervasyonu yapabilirsin. Ben öyle yaptım. Sanırım birçok insan aynı şekilde yapıyor. Yoksa çok bilet hakkı yanardı.

Merhaba, iyi akşamlar arkadaşlar. Biz arkadaşımla beraber 21 Haziran'da San Diego'da bir dil kursu için kayıt yaptırmayı planlıyorduk. Otel ve uçak rezervasyonu da yaptırdık o tarihe. Sormak istediğim şey acaba F1 vizesini acil randevu ya da hızlı randevu şeklinde erkene çekme ya da yeni bir erken randevu oluşturma şansı olur mu? Şu an alabildiğimiz en yakın randevu tarihi Haziran 2022 ama dil kursu hazırım 2021'de bunu erkene çekmek için bir şansımız var mı dersiniz?

sayin @cüneyt-tarıkman 'in dedigi gibi dil okullarina dair henuz acil randevu kabul ettiklerini gormedik maalesef.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    4 İleti
    480 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: B1/B2'den F1'e Statü Değişikliği ve I-20 formundaki okul başlangıç tarihi @bayanonim, içinde söyledi: B1/B2'den F1'e Statü Değişikliği ve I-20 formundaki okul başlangıç tarihi Merhabalar, B1/b2 vizesiyle amerika'dayim.I-94 9 eylulde bitiyor. Okula belgelerini gönderdim ve i20 formunu basma aşamasındayız. Acaba i20 formunda yazan okul başlama tarihi statüm bitmedenki 30 gün içinde mi olmalı? Yani şuan fall dönemine mi başvurmalıyım? Yoksa zaten islemeler uzun süreceği için direk spring mi seçeceğim? Teşekkürler. Sayin @bayanonim, durumunuza hakim olmadigim icin size direkt bir cevap veremiyorum. Ancak size tavsiyem okulunuzun Designated School Officiali ile bu konuyu onceden gorusup okul baslangic tarihiniz ile ilgili kendisinden yazili onay almaniz olacaktir. Boylece bir aksilik olsa bile okul size destek olup problemi duzeltmek zorunda kalacaktir. Ayrica USCIS ogrenci statusune gecis icin hizli cevap alma islemi de baslatmaktadir. 1750 USD ekstra ucret ile sonucu kisa zamanda alabileceksiniz. Linke bakiniz. https://www.uscis.gov/newsroom/alerts/uscis-expands-premium-processing-for-applicants-seeking-to-change-into-f-m-or-j-nonimmigrant-status Sayin@bayanonim, okulla baglantili calisacaginiz icin okulun Designated School Officiali neyi onerdi ise onu yapmaniz uygun olur aksi halde zaten I-20yi de uygun sekilde alamazsiniz. Ancak artik ogrenciler icin hizli sonuc alma ihtimali de vardir. O yuzden yetisme ihtimali vardir.
  • F-1 ve F-2 vizesi başvuru ve mülakat süreçleri

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    15
    1 Oy
    15 İleti
    1k Bakış
    ege 2E
    bende merak ediyorum abd lisans f-1 başvurusu yapıcaktık askıya aldı trump şaka gibi ne zaman açılır acaba bilen var mı
  • F-1 Vize için 2 üniversite sorunu

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    2
    0 Oy
    2 İleti
    301 Bakış
    crazycellsC
    @Remy-Danon, içinde söyledi: F-1 Vize için 2 üniversite sorunu Selamlar arkadaşlar, umarım herkes iyidir. Türkiye'de aktif olarak üniversite öğrencisiyim. F-1 vize için hazırlanıyorum. ABD'den üniversite için onay aldım. Benim sorum şu; Türkiye'de öğrenci olmaya devam edip aynı zamanda ABD'de okuyabilir miyim ? Yani 2 üniversite bir arada okunabilir mi ? Bu bir sorun teşkil eder mi ? Teşekkür ederim. Universiteler ayri ayri buna izin veriyorsa olabilir, ama dediginiz durum universitelerden en az bir tanesi online egitim veriyorsa gerceklesebilir. Ayni anda iki ayri ulkede olamayacaginiz icin
  • 6 Oy
    50 İleti
    10k Bakış
    Henry bloorH
    @Tayfun-karakaş kabul edebilir de etmeyebilirde direk konsolosa sorun
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

8

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k