Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari

• @orhant DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

Merhaba Arkadaşlar. Nihayet DS260 formunu submit ettim. Şimdi randevu günü ve mülakat günü için gergin bekleyiş başladı. :) Zira ABD ye ilk defa girerken turist vizem iptal oldu ve DS260 formunda detayını belirttim. (Cbp Officer, gidiş amacım ile almış olduğum vizenin uygun olmadığı ve ülkeye yerleşmek vs ihtimali olması gerekçesiyle girişimin uygun olmadığını bildirmişti. Ancak öyle bir amacım yoktu. Sadece 2-2,5 aylık bir gezi amacım vardı. süre uzun olduğu için bu kanıya varmış olabilir.) Şimdi de giriş banımın olup olmadığını bilemediğimden gergin bekleyiş halinde mecburen randevu gününü beklemek olacak. Umarım her şey gönlümüzce olur ve isteyen herkes hayırlısıyla vizesini alır ve yeni yaşama merhaba der.

Giris baniniz yok, merak etmeyin. Telas etmenizi gerektiren bir durum da yok. Siz sadece kapidan geri cevrilmissiniz o kadar.

• Yasaklı

@arnblt Cok tesekkurler. Hayatimi kurtardiniz. 15 gundur cebellesiyordum zira.

• Eşim fizyoterapist bu soruya nasıl bır cevap vermek uygun olur? yada ben soruyu yanlıs mı anlıyorum ? yardımcı olurmusunuz

Are you a health care worker seeking to perform such work in the United States but have not yet received certification from the Commission on Graduates of Foreign Nursing Schools or from an equivalent approved independent credentialing organization?

• @ayktsglm DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

Eşim fizyoterapist bu soruya nasıl bır cevap vermek uygun olur? yada ben soruyu yanlıs mı anlıyorum ? yardımcı olurmusunuz

Are you a health care worker seeking to perform such work in the United States but have not yet received certification from the Commission on Graduates of Foreign Nursing Schools or from an equivalent approved independent credentialing organization?

"No" olarak cevaplayin, bu sorularin turkce aciklamalarini imzamdaki pakette bulabilirsiniz.

• @crazycells tesekkurler pekı son bır soru daha sorsam aıle ıcın adres bılgılerını gırıyorum. annenızın adresı babanızla aynı mı seklındekı soru ne bana nede esımın formunda cıkıyor. fakat formu bıtmıs halını yazdır dedıgımızde karsılıgı bos gozukuyor. Farklı tarayıcı ve pc den denedım yıne aynı sorun(eger sorunsa) sızın pakette de boyle bır soru var dıyor?

• @ayktsglm DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

@crazycells tesekkurler pekı son bır soru daha sorsam aıle ıcın adres bılgılerını gırıyorum. annenızın adresı babanızla aynı mı seklındekı soru ne bana nede esımın formunda cıkıyor. fakat formu bıtmıs halını yazdır dedıgımızde karsılıgı bos gozukuyor. Farklı tarayıcı ve pc den denedım yıne aynı sorun(eger sorunsa) sızın pakette de boyle bır soru var dıyor?

sorun degil. Sadece formda cikan sorulardan sorumlusunuz. Eger konsolos bunu ogrenmek isterse size mulakat zamani sorar ve bilgiyi ekler zaten, merak etmeyin.

• @ayktsglm aynı sorun bende de oldu eşimin soruları bana benim sorularım eşime çıkmadı

• @kivooo @crazycells tesekkurler, formu yuz kere kontrol ettım yolladım artık hayırlısı bekleyeceğiz.

• @ayktsglm aynen hepimiz aynı durumdayız dostum

• @crazycells anladım cevabınız için teşekkürler ama şöyle bir durum oldu; çocukların formunu da kendim doldurdum diye işaretledim ama kendim derken dv2019 talihlisini kastediyor sanıyordum. Yani tüm aile bireylerinin formunu talihli kişi dolduruyor diye düşünerek işaretledim. Çocukların formu dolduramayacakları aslında aşikar, umarım sorun değildir bu durum.

• @sahin DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

@crazycells anladım cevabınız için teşekkürler ama şöyle bir durum oldu; çocukların formunu da kendim doldurdum diye işaretledim ama kendim derken dv2019 talihlisini kastediyor sanıyordum. Yani tüm aile bireylerinin formunu talihli kişi dolduruyor diye düşünerek işaretledim. Çocukların formu dolduramayacakları aslında aşikar, umarım sorun değildir bu durum.

merak etmeyin sorun olmaz :) konsoloslukta mulakat sirasinda belirtirsiniz durumu.

• Süreçle ilgili birkaç sorum var.
    1)Asıl talihli ile birlikte aile de mülakata giriyor mu yoksa sadece işlemler için mi ailenin de gitmesi gerekiyor?
    2)Vize onayı alındığı takdirde işlemlerin tamamlanması için ailenin de ABD'ye gitmesi mi gerekiyor?
    3)Aile ABD'ye gidip işlemler tamamlandıktan sonra aile TR'ye dönerse asıl talihli tüm ailenin Green Card'larını alabiliyor mu? Veya aileden biri ABD'de kalıp asıl talihli ile birlikte ailenin diğer üyeleri TR'ye dönerse ABD'de kalan kişi tüm ailenin Green Card'larını alabilir mi?

• ⭐⭐

@burakdal DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

Süreçle ilgili birkaç sorum var.
    1)Asıl talihli ile birlikte aile de mülakata giriyor mu yoksa sadece işlemler için mi ailenin de gitmesi gerekiyor?
    2)Vize onayı alındığı takdirde işlemlerin tamamlanması için ailenin de ABD'ye gitmesi mi gerekiyor?
    3)Aile ABD'ye gidip işlemler tamamlandıktan sonra aile TR'ye dönerse asıl talihli tüm ailenin Green Card'larını alabiliyor mu? Veya aileden biri ABD'de kalıp asıl talihli ile birlikte ailenin diğer üyeleri TR'ye dönerse ABD'de kalan kişi tüm ailenin Green Card'larını alabilir mi?

1-herkes mülakata giriyor cocuk, bebek ve yetişkin fiili olarak orada bulunmalılar. yetişkinlere yaşına göre bazen çocuklarada sorular sorulabiliyor.
    2-vize onaylandıktan sonra asil talihli ilk olmak kaydı ile herkes girmek zorunda ister ayrı ayrı ister hep beraber vize tarihini geçirmeden girmelisiniz.
    3-giriş yaptıktan sonra ülkeye dönüş yapılabilir. evrakların tesliminde adres verdiğiniz yerde yaşıyanın ismini verdiyseniz hepsini alabilir. kendiniz teslim alacaksanız sizde teslim alabiliyormuşunuz daha alamadık? :)

• @burakdal DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

Süreçle ilgili birkaç sorum var.

1. Konsolosun vize alacak kisileri gormesi lazim, herkesin dosyasi ayri. islemler icin gitmekle mulakata girmek arasinda ne fark var bilmiyorum? Mulakat dedigimiz "sorgulama" degil, sadece verdiginiz bilgilerin dogruluguna yemin ettiginiz bir randevu olarak dusunun.

2. Evet, herkesin vize suresi bitmeden ABD'ye ilk girisi yapmasi lazim.

3. Evet, GC'ler verdiginiz adrese gonderiliyor. O adreste kim yasiyorsa kartlari o alabilir.

• DS260 ta tum aile fertlerini ayri ayri dolduruyoruz oyle degilmi _ çocuklar için son adreslerini mi yazıyoruz , önceki adreslerini yazacakmıyız ? annesi ile yaşayan kızım ocakta yurt dışına gitti , son adresi ve gitmeden onceki adresini yazmam gerekir diye düşündüm . Çocukların okullarını yazmam gerekiyor mu? biri 7 yaşına girecek diğeri 15.

• @sash DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

DS260 ta tum aile fertlerini ayri ayri dolduruyoruz oyle degilmi _ çocuklar için son adreslerini mi yazıyoruz , önceki adreslerini yazacakmıyız ? annesi ile yaşayan kızım ocakta yurt dışına gitti , son adresi ve gitmeden onceki adresini yazmam gerekir diye düşündüm . Çocukların okullarını yazmam gerekiyor mu? biri 7 yaşına girecek diğeri 15.

Evet, Green Card alacak herkes icin ayri ayri doldurmalisiniz.
    Cocuklar yani 16 yasindan kucuk herkes icin son adres yeterli. Isterseniz dediginiz gibi son adres ve gitmeden onceki Turkiye'deki adresini yazabilirsiniz. Yazmasaniz da bir sorun yasamazsiniz.

ilkokul ve orta okulu yazmaya gerek yok. 15 yasindaki cocugunuz lise okuyorsa bunu yazip devam ettigini belirtebilirsiniz.

• 15 yasindaki kizim yurt disinda yasiyor onun bizimle degil de daha sonra alacagini isaretlersem mulakata gelmesi gerekmeyecek degil mi ?

15 yasindaki kizim yurt disinda yasiyor onun bizimle degil de daha sonra alacagini isaretlersem mulakata gelmesi gerekmeyecek degil mi ?

Su an sizinle Green Card basvurusu yapiyor mu?

• listede adi var ancak su secenek isaretlemesi dahilinde konusuyorum.
    cocgunuz sizinle yasiyormu ? - Hayir
    sizinle birlikte gocmen olarak katiliyormu ? - HAYIR
    daha sonra gocmen olacak mi ? - EVET
    bu isaretlemeler dahilinde interview icin turkiyeye gelmesi gerekli midir ? email atarak uscis e sorayim mi?

listede adi var ancak su secenek isaretlemesi dahilinde konusuyorum.
    cocgunuz sizinle yasiyormu ? - Hayir
    sizinle birlikte gocmen olarak katiliyormu ? - HAYIR
    daha sonra gocmen olacak mi ? - EVET
    bu isaretlemeler dahilinde interview icin turkiyeye gelmesi gerekli midir ? email atarak uscis e sorayim mi?

Sorumu soyle sorayim, su an (DV2019 sureci icinde) sizinle Green Card alip ABD'ye gelecek mi?

Benzer Başlıklar

• 28 Oy
    6k İleti
    784k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • 17 Oy
    8k İleti
    915k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • [Arşiv] Sayılar ile DV 2019

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    127
    2 Oy
    127 İleti
    32k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k