Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi
-
@Coronalı arşiv veya sabıka kaydında sabıka çıkıyor mu
-
Arşiv sicil kaydı olan sabıka kaydını İngilizce mi almak zorundayız? Türkçede geçerli mi? İlginize teşekkürler.
-
@samet-yılmazer, içinde söyledi: Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi
Arşiv sicil kaydı olan sabıka kaydını İngilizce mi almak zorundayız? Türkçede geçerli mi? İlginize teşekkürler.
Hangi kuruma hangi basvuruyu yapiyorsunuz?
Vize surecinize dair bilgileri imzaniza tasimanizi tavsiye ederim.
-
arkadaşlar birşey sormam lazım. 2008 yılında kktc de uyuşturucu suçundan ceza yatmıştım, 3 ay. k1 vizesi için başvurduğum zaman bunu belirtmeli miyim? belirtirsem ne gibi evraklar isterler?
-
DV2021 yeşil kart için kullanacağım. 2006 yılında adli sicil kaydı oluşturuldu. Vize süreci bilgilerini nereye taşımam gerekiyor? Teşekkürler.
-
@samet-yılmazer imza kismina, boylece sordugunuz sorular ve izleyeceginiz yol ile ilgili daha rahat bilgi alisverisi mumkun olur. https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin
-
@samet-yılmazer, içinde söyledi: Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi
DV2021 yeşil kart için kullanacağım. 2006 yılında adli sicil kaydı oluşturuldu. Vize süreci bilgilerini nereye taşımam gerekiyor? Teşekkürler.
Adli sicil kaydini Turkce alabilirsiniz ama mahkeme kayitlari varsa onlarin ayrica Ingilizce cevirisi de gerekiyor mulakat icin.
Profilinizden imzanizi duzenleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/user/samet-yılmazer/edit -
Basit bir kavgadan dolayı 2000tl para cezası yedim fakat önceden bir sabıkam olmadığından dolayı HAGB Kapsamında ceza felan almadım. Arşiv Sicil kaydım YOK Green card da bu bir sorun olurmu belirtmem gerekirmi ?
-
@fatihtfkc adli sicil kaydınızda bu konu çıkmıyorsa bildirmenize gerek yok. dikkate alınan adli sicil kaydınız çünkü..
-
@crazycells, içinde söyledi: Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi
@Eres-Boss, içinde söyledi: Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi
@crazycells zorunlu olarak tedavi kararı verilmişti bağımlı olmadığımı mahkemede söyledim. Cevap için teşekkürler
Bu durumda sorularin cevabi "hayir" olmali.
Kusura bakmayın aklıma takıldı. Mahkeme kağıtlarında denetimli serbestlik ve tedavi yazıyor. Bu soruda da tedavi sözcüğü geçtiği için. Evet işaretleyip açıklama yazmam sizce daha uygun olur mu?
-
Merhaba , j1 öğrenci vizesi ile işlenen suçta green card cıkması dahilinde Amerikada yaşanan olayın sicil belgesini almamız gerekiyor mu yoksa konsolosluk bunu zaten görebiliyor mu ?
-
@Eres-Boss, içinde söyledi: Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi
@crazycells, içinde söyledi: Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi
@crazycells zorunlu olarak tedavi kararı verilmişti bağımlı olmadığımı mahkemede söyledim. Cevap için teşekkürler
Bu durumda sorularin cevabi "hayir" olmali.
Kusura bakmayın aklıma takıldı. Mahkeme kağıtlarında denetimli serbestlik ve tedavi yazıyor. Bu soruda da tedavi sözcüğü geçtiği için. Evet işaretleyip açıklama yazmam sizce daha uygun olur mu?
Ben yine de cevabin "hayir" olmasi gerektigini dusunuyorum ama size o sekilde daha dogru geliyorsa oyle yapabilirsiniz tabii ki.
-
@EmreCan, içinde söyledi: Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi
Merhaba , j1 öğrenci vizesi ile işlenen suçta green card cıkması dahilinde Amerikada yaşanan olayın sicil belgesini almamız gerekiyor mu yoksa konsolosluk bunu zaten görebiliyor mu ?
ABD'den adli sicil kaydi almaniz gerekmiyor, dediginiz gibi konsolosluk bu bilgilere zaten ulasir.
-
Merhabalar arkadaşlar.Tck 109’dan açılan davadan beraat ve kamu davasının düşmesi kararı verilmişti.Arşiv kayıtlı dahil sicilim temiz.Sadece karakola götürülüp ifadem alınmıştı sonrasında serbest bırakmışlardı.Ardından kamu davası açılmıştı.O da bu şekilde sonuçlandı.Herhangi bir kelepçeleme,hapise girme veya hüküm giyme durumum olmadı sadece mahkemeye çıkmıştım.Durum bu iken GC için ds260 formunu doldururken have you ever been arrested or convicted crime or similiar action ? Sorusuna ne cevap vermem gerekli? Sizce bu durum herhangi bir negatiflik yaratır mı? Eğer sorun yaratmıyorsa içime su serpilmiş olacak.Çünkü karıncayı dahi inciten bir insan değilim.
-
@Sacramental eğer arşiv kayıtlı adli sicil kaydınızda bir suç görünmüyorsa "NO" diye cevaplayabilirsiniz.
bu arada hangi göçmen vize türü için DS260 dolduruyorsunuz?
-
Arkadaslar merhaba,
Ilk defa greencard a basvurdum ve olumlu sonuclandi fakat tam anlamiyla sevinemedim dogrusu. Daha evvel 2008 ve 2010 da F1 ile Amerika` da bulundum.
Vize basvurunda 2 musterimizin sahte ogrenci evrakiyla basvurmus, yakalaninca da biz bilmiyorduk bize bunu egitim danismanimiz verdi demisler. Abd konsoloslugu konunun sorusturulmasini istedi ve ve acilan davada ifadem alindi, ve hakkimda takipsizlik karari verildi. ( bu surecte 22 yasimdaydim ve bir firmada part time olarak calisiyordum ) Ben bu konunun kapandigini dusunurken 2016 yilinda bu defa bahse konu olan evrakta ismi gecen universite konunun arastirilmasini istiyor, ben sadece bir davaya gittim ve hakim konunun anlasildigini gelmenize gerek olmadigimi soyledi, ama sonucta hakim degismis ve hakkimda 2 yil 1 ay ceza verilmis..
Bu surecte farkli bir sektorde hayatima devam ettim ve kendi isletmemi actim, suan bazi urunler uretip yurtdisina satiyorum, isletme sahibiyim.
Suan icin adli sicil kaydim temiz, fakat adli sicil arsiv kaydim da bu konu gozukmekte. Biliyorum ki ABD
adli sicil arsiv kaydi icerensabika kaydi istemekte fakat yine tecrubem o ki gorusmeyi yapan kisi cogunlukla bunlara bakmamakta bile..Benim nacizane sorum ds260 ta bu olaydan hic bahsetmeyip adli sicil kaydi temiz evrakimla basvurmak mi mantik lidir? yoksa konuyu oldugu gibi anlatip sonucunu gormek mi?
Cunku daha evvel f1 im vardi ve tum bu olaylar olduktan sonra turistilik olarak b1 e basvurmustum ve konsolosluk gorevlileri ozel bir odada benimle avukatlari esliginde gorustuler, ve neticesinde camli bolmede eksik evrak bahanesi ile vize veremediklerini ifade ettiler.
Suan icin aktif bir abd vizem yok, ulke benim urunlerimi de satabilmem icin iyi bir pazar, senede 4 defa 2 ser hafatadan seyahatler yapmak istiyorum. Bu sekilde hem greencard imi ( eger alabilirsem ) aktif tutmak istiyorum hemde olabilirse 2. bir vatandaslik elde etmek niyetindeyim.
Ilginiz icin tesekkur ederim.
-
@zimar merhaba, ilk olarak sonran başlamam gerekirse;
Suan icin aktif bir abd vizem yok, ulke benim urunlerimi de satabilmem icin iyi bir pazar, senede 4 defa 2 ser hafatadan seyahatler yapmak istiyorum. Bu sekilde hem greencard imi ( eger alabilirsem ) aktif tutmak istiyorum hemde olabilirse 2. bir vatandaslik elde etmek niyetindeyim.
aldığınız taktirde green card hakkınızı bu (:backhand_index_pointing_up_light_skin_tone: ) şekilde kullanamaz ve vatandaş olamazsınız.
çünkü bu hak size orada yaşama ve çalışma imkanı vermeniz için tahsis ediliyor. lütfen ilgili başlığı kontrol edin;
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleribahsettiğiniz diğer konu için de, eğer arşiv kayıtlı sicil kaydınızda bu suç görünüyorsa ve kayıtlarda çıkıyorsa bildirmemezlik yapamazsınız. çünkü bu yalan beyana girer ve direkt red sebebidir. zaten KCC'ye arşiv kayıtlı sicil kaydı + tercüme edilmiş mahkeme kayıtlarını iletmek, bunları da mülakata götürmek zorundasınız. asıl kararı elbette mülakatı yapan konsolosluk görevlisi verecektir.
daha detaylı bir cevap için sn. @crazycells'i ekliyorum.
-
merhaba ,bu sene green card çıktı.Doktorum. 8 yıl önce beraber çalıştığım bir doktorla kavgam sonucu basit hakaret basit tehditten ceza aldığım başka bir suç yok.bu benim için ne kadar sorun teşkil eder?
-
@aze arşivli adli sicil kaydınızda çıkmayan suçlar için sorun yaşamazsınız.
-
@zimar, içinde söyledi: Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi
Arkadaslar merhaba,
Ilk defa greencard a basvurdum ve olumlu sonuclandi fakat tam anlamiyla sevinemedim dogrusu. Daha evvel 2008 ve 2010 da F1 ile Amerika` da bulundum.
Vize basvurunda 2 musterimizin sahte ogrenci evrakiyla basvurmus, yakalaninca da biz bilmiyorduk bize bunu egitim danismanimiz verdi demisler. Abd konsoloslugu konunun sorusturulmasini istedi ve ve acilan davada ifadem alindi, ve hakkimda takipsizlik karari verildi. ( bu surecte 22 yasimdaydim ve bir firmada part time olarak calisiyordum ) Ben bu konunun kapandigini dusunurken 2016 yilinda bu defa bahse konu olan evrakta ismi gecen universite konunun arastirilmasini istiyor, ben sadece bir davaya gittim ve hakim konunun anlasildigini gelmenize gerek olmadigimi soyledi, ama sonucta hakim degismis ve hakkimda 2 yil 1 ay ceza verilmis..
Bu surecte farkli bir sektorde hayatima devam ettim ve kendi isletmemi actim, suan bazi urunler uretip yurtdisina satiyorum, isletme sahibiyim.
Suan icin adli sicil kaydim temiz, fakat adli sicil arsiv kaydim da bu konu gozukmekte. Biliyorum ki ABD
adli sicil arsiv kaydi icerensabika kaydi istemekte fakat yine tecrubem o ki gorusmeyi yapan kisi cogunlukla bunlara bakmamakta bile..Benim nacizane sorum ds260 ta bu olaydan hic bahsetmeyip adli sicil kaydi temiz evrakimla basvurmak mi mantik lidir? yoksa konuyu oldugu gibi anlatip sonucunu gormek mi?
Cunku daha evvel f1 im vardi ve tum bu olaylar olduktan sonra turistilik olarak b1 e basvurmustum ve konsolosluk gorevlileri ozel bir odada benimle avukatlari esliginde gorustuler, ve neticesinde camli bolmede eksik evrak bahanesi ile vize veremediklerini ifade ettiler.
Ilginiz icin tesekkur ederim.
vize basvuru bilgilerinizi imzaniza tasimayi unutmayin.
maalesef adli sicil kaydini o sekilde kabul etmeyecekler, arsiv kayitli almaniz gerekiyor. Ve arsiv kaydinda gorunecegi icin bunu saklamak yerine anlatmayi tercih etmelisiniz. Neticede vize alip almayacaginiza dosyanizi inceleyen konsolos karar verecek.
Ayrica sayin @gucarslan 'a katiliyorum... Eger ABD'de yasama veya calisma arzunuz varsa Green Card surecine devam etmenizi tavsiye ederim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
29
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum