J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
-
@zalcin, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Yanıtınız için teşekkür ederim. Aslında merak ettiğim konu borcun ödenmesi ile ilgili değildi. Üniversite-hükümet arasındaki gerilimden dolayı siyasi açıdan bir sorun ile karşılaşmaktan çekiniyorum. Bu yüzden de 2 yıl waiver'ini Amerikan hükümeti üzerinden alma girişimi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Siyasi gerilimin sizi etkileyecegini sanmiyorum, eger kisisel olarak hakkinizda mahkeme kararlari vs. varsa o durumda karar degisebilir tabii.
Eger size sponsor olabilecek bir ABD hukumet kurumu varsa, o durumda bu yolla almayi deneyebilirsiniz, ama ozel olarak hazirlanmis mektup, evraklar ve basvuru dosyasi gerekecektir diye tahmin ediyorum. Boyle bir durumda bu kurum araciligiyla bir avukat hizmeti kullanmak mantikli olabilir.
Ama eger kisisel olarak bir sucunuz veya borcunuz yoksa (veya borcunuzu baska turlu odeyebilecekseniz) No Objection Statement yoluyla almakta sorun yasamamaniz lazim.
-
Merhaba. Bu çok yararlı bilgiler ve yol göstermeler icin çok teşekkür ederiz. Benim durumum su ki, burada ECFMG vize sponsorluğu ile aile hekimliği residency programına devam ediyorum, 2. yıldayım. Vizemiz her yıl haziran ayında bir yıl daha uzatılıyor, bu haziran itibari ile bir yıl daha uzatacağım. Residency programını 2022 Haziran ayında tamamlamış olacağım. Burada doktor olarak çalısmaya devam etmem icin waiver almam gerekiyor. Iki sorum var:
- No Objection Statement başvurusu ile waiver alabilir miyim?
2.Cevap evet ise bu sene DS2019 belgesini uzattıktan sonra mi waiver başvurusu yapmaliyim.
Şimdiden çok teşekkürler.
-
@Sun-as, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Merhaba. Bu çok yararlı bilgiler ve yol göstermeler icin çok teşekkür ederiz. Benim durumum su ki, burada ECFMG vize sponsorluğu ile aile hekimliği residency programına devam ediyorum, 2. yıldayım. Vizemiz her yıl haziran ayında bir yıl daha uzatılıyor, bu haziran itibari ile bir yıl daha uzatacağım. Residency programını 2022 Haziran ayında tamamlamış olacağım. Burada doktor olarak çalısmaya devam etmem icin waiver almam gerekiyor. Iki sorum var:
2.Cevap evet ise bu sene DS2019 belgesini uzattıktan sonra mi waiver başvurusu yapmaliyim.
Şimdiden çok teşekkürler.
-
Bu tur medikal programlar icin genelde cok anlayisli degiller maalesef. Genel fikir ve amac su yonde: diger ulkelerdeki doktorlar ABD'ye gelsin, ogrensin, sonra da gidip ogrendiklerini kendi ulkelerinde uygulasin. Isterseniz avukatlara danisin, ama bildigim kadariyla bu program sonrasi NOS ile waiver alabilmeniz oldukca zor.
-
Waiver basvurusu yapmaniz gocmenlik isteginiz olabilecegi anlamina geldigi icin, tum uzatma islemleri tamamlandiktan sonra waiver surecine baslamalisiniz.
-
Çok teşekkür ederim.
-
Merhaba,
DV2020 kazananıydım ancak malum sebeplerden sıra bize gelmedi (EU26xxx). Yine de hakimin 9k vizeler hakkında kararını bekliyoruz.
Şu anda ise benim "research scholar" kapsamında Tübitak destekli proje için j1 vizesi almam gerekiyor. Eğer bu vizeyi alırsam ve hakim de 2020 hakkımız için bir çözüm üretirse bizim için ne tavsiye edersiniz?
Nasıl bir yol izlemek lazım?
-
@oez, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Merhaba,
DV2020 kazananıydım ancak malum sebeplerden sıra bize gelmedi (EU26xxx). Yine de hakimin 9k vizeler hakkında kararını bekliyoruz.
Şu anda ise benim "research scholar" kapsamında Tübitak destekli proje için j1 vizesi almam gerekiyor. Eğer bu vizeyi alırsam ve hakim de 2020 hakkımız için bir çözüm üretirse bizim için ne tavsiye edersiniz?
Nasıl bir yol izlemek lazım?
Enstitu ne zaman baslamanizi istiyor?
Tubitak bursu oldugu icin cok buyuk ihtimal 2 yil kurali alirsiniz maalesef. Eger 2 yil kurali alirsaniz ABD icinde Green Card surecine devam edemezsiniz, waiver almaniz gerekir ama bu tur basvurular size zaman kaybi yasatacagi icin bu riske hic girmeye degmez.
Mahkeme karari netlesene ve DV2020 verme sureci baslayana kadar sureci erteleyebilir misiniz? Boyle bir zaman kazanirsaniz belki J1'den once GC ile surece devam etmeniz mumkun olabilir ve okula GC ile baslarsiniz.
-
Ağustos gibi planladık. Ds2019 formum haftaya elimde olacak.
2 yıla tabi kuralı Ds2019 formunda mı belirleniyor yoksa TR'deki konsolosluk mu karar veriyor?
ABD içinde devam edemezsiniz derken DV2020 süreci eski haline dönerse randevu verilince TR'ye dönsem sürecimi tamamlayabilir miyim?
Waiver alamam diye düşünüyorum, çünkü buradaki kuruma (Tübitak) borcum olacak.
Mahkeme sürecini de yakından takip ediyorum ama sonuç tarihini kestiremiyorum.
-
@oez, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
2 yıla tabi kuralı Ds2019 formunda mı belirleniyor yoksa TR'deki konsolosluk mu karar veriyor?
ABD içinde devam edemezsiniz derken DV2020 süreci eski haline dönerse randevu verilince TR'ye dönsem sürecimi tamamlayabilir miyim?
Evet, o durumda Turkiye'ye geri donebilirsiniz. Ama J-1 2 yil kuralinin yasalara gore Green Card almaniza engel oldugunu unutmayin. Tabii, forumdaki tum ornekler pratikte Ankara'daki ABD konsoloslugunun bunu cok onemsemedigini gosterse de...
Cogunlukla DS-2019'da bu durum yazar ama orada yazmasa da konsolos gerekli gorurse J1 vizenize 2 yil kurali koyabilir ve bunu vizenize not dusebilir. Yani iki turlu de olabilir...
-
Ali bey merhaba. Soracagim sorunun cevabini hicbir yerde bulamadigim icin size yaziyorum. Amerikaya j1 intern/traine (6 aylik job offer) programiyla gidecegim ve 2 yil kuralina tabi tutulacagim. Ayni zamanda kiz arkadasim var ve amerika vatandasi kendisi amerikada yasiyor. Amerikaya ben giris yaptiktan sonra evlenecegiz ve hemen 2 yil kuralimi kaldirmak icin basvuracagim. Yasak kalkmadan statumu j1 vizesinden evlilik vizesine ceviremeyecegim. Su anda 2 yil kuralini kaldirma islemleri 5-6 aydan uzun suruyor pandemi yuzunden.
1)Ben bu yasagin kalkmasini beklerken ve j1 vizem biterse bu kaldigim statusuz durumun (tahmini maksimum 2ay) ileride bana evlilik islemlerinde bir eksisi olur mu?
-
Bu evliligi kanit olarak kullanip statusuz/illegal olmadigimi sadece 2 yil kuralimin kalkmasini bekledigimi ve kalktiktan hemen sonra evlilik islemlerimi baslatacacagimi soylesem bir sorun olur mu?
-
Bu surecte calisabilir miyim?
Cevabiniz icin cok tesekkur ederim
-
-
@karahan, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Ali bey merhaba. Soracagim sorunun cevabini hicbir yerde bulamadigim icin size yaziyorum. Amerikaya j1 intern/traine (6 aylik job offer) programiyla gidecegim ve 2 yil kuralina tabi tutulacagim. Ayni zamanda kiz arkadasim var ve amerika vatandasi kendisi amerikada yasiyor. Amerikaya ben giris yaptiktan sonra evlenecegiz ve hemen 2 yil kuralimi kaldirmak icin basvuracagim. Yasak kalkmadan statumu j1 vizesinden evlilik vizesine ceviremeyecegim. Su anda 2 yil kuralini kaldirma islemleri 5-6 aydan uzun suruyor pandemi yuzunden.
1)Ben bu yasagin kalkmasini beklerken ve j1 vizem biterse bu kaldigim statusuz durumun (tahmini maksimum 2ay) ileride bana evlilik islemlerinde bir eksisi olur mu?
-
Bu evliligi kanit olarak kullanip statusuz/illegal olmadigimi sadece 2 yil kuralimin kalkmasini bekledigimi ve kalktiktan hemen sonra evlilik islemlerimi baslatacacagimi soylesem bir sorun olur mu?
-
Bu surecte calisabilir miyim?
Cevabiniz icin cok tesekkur ederim
-
J1 vizesinin bitisinde de 30 gunluk grace period olacak, yani o 30 gun daha out-of-status kalmamis olacaksiniz. Ama dediginiz gibi zamanlamayi tutturmak icin girer girmez basvuru yapin, simdiden tum bilgi ve belgeleri gozden gecirin. Tabii her seyi kuralina uygun yapmak onemli, ama out-of-status kalsaniz bile ABD vatandasi ile evlenmis oldugunuz icin surece baslayabileceksiniz.
-
Sorun olmamasi lazim, cunku ABD vatandasi ile olan evliliklerde boyle istisnalar taniniyor. Fakat evliliginiz icin mumkunse 90 gun bekleyin, cunku ilk 90 gunde evlenirseniz, J1 vizesini amaci disinda kullandiginiza dair bir kanaat olusabilir.
-
J1 sureci bitene kadar calisabilirsiniz, I-765 formunuz kabul edilip EAD geldikten sonra da calisabilirsiniz; ama aradaki bekleme doneminde maalesef calismaniz yasal olmuyor.
-
-
@crazycells sayin crazycells, evlenmek icin 90 gun beklemezsek ileride ne gibi sonuclar ortaya cikar?
-
@crazycells, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Evet, o durumda Turkiye'ye geri donebilirsiniz. Ama J-1 2 yil kuralinin yasalara gore Green Card almaniza engel oldugunu unutmayin. Tabii, forumdaki tum ornekler pratikte Ankara'daki ABD konsoloslugunun bunu cok onemsemedigini gosterse de...
Cogunlukla DS-2019'da bu durum yazar ama orada yazmasa da konsolos gerekli gorurse J1 vizenize 2 yil kurali koyabilir ve bunu vizenize not dusebilir. Yani iki turlu de olabilir...
Çok teşekkür ederim bilgilendirme için.
-
@karahan, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
@crazycells sayin crazycells, evlenmek icin 90 gun beklemezsek ileride ne gibi sonuclar ortaya cikar?
Sonucta J1 vizesini ABD'de evlenme amaciyla kullanamazsiniz. Eger girer girmez hemen evlenirseniz ("hemen"in tanimi tamamen size kalmis) bu durumda giris yaparken ya da vizeyi alirken yalan beyan ile bunu yaptiginiza kanaat getirip, sonraki basvurunuzu reddedebilirler.
Dolayisiyla aslinda amacinizin bu olmadigini, J1 ile okuyup calismaya geldiginizi, fakat daha sonra gelisen durumlar sebebiyle evlenme karari aldiginizi kendilerine gostermeniz lazim. 90 gun yasalara degil uygulamalara dayanan bir sinir, 90 gun alti tum dosyalarin otomatik olarak isaretlendigine dair bir gorus var. Yani dosyaniz daha da ayrintili inceleniyor. Eger gorevliyi J1'i amaci disinda kullanmadiginiza ikna edebileceginizi dusunuyorsaniz tabii ki daha once de evlenebilirsiniz.
Ama forumdaki tum tavsiyeler sureclerin en sorunsuz ve olumlu sekilde ilerlemesine yonelik oldugundan forum tavsiyesi hala ilk 90 gun icinde evlenilmemesi yonunde :)
-
@crazycells sayin crazycells, verdiginiz bilgiler ve cevapladiginiz sorularim icin cok tesekkur ederim.
-
Merhaba, öncelikle paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Benim sorum şöyle:
Geçtiğimiz sonbaharda (2020) öğrenci değişim programı ile ABD'deki bir üniversitede lisans düzeyinde mühendislik eğitimi alacaktım, tek dönem için. Fakat COVID-19 sebebiyle üniversite tamamen online eğitime döndü ve pasaportumda J1 (5 aylık, Aralık 2020'de süresi doldu - 2 yıl kuralı içeriyor) vizem olmasına rağmen ABD'ye gitmeyip Türkiye'den derslere katıldım. ABD'ye J1 vizem ile giriş-çıkış yapmamış olmam 2 yıl kuralı uygulaması üzerinde herhangi bir değişikliğe sebep olabilir mi?
Yorumunuzu merak ettim çünkü önümüzdeki güz döneminde (2021) ABD'de F1 vizesi ile doktoraya başlama ihtimalim var. F1 vizesi için Türkiye'deki ABD konsolosluğuna başvuru yapacağım zaman 2 yıl kuralını hala tamamen doldurmamış olacağım. Bu durumun bana F1 vizesini almada sorun oluşturmayacağını bilsem de ileride doktoramı bitireceğim zaman eğer ABD'de hayatıma devam etmek istersem bu kural sebebiyle waiver ile uğraşmam gerekir mi diye merak ettim. Paylaşımlarınızı okuduğumda normal şartlarda ileride waiver almam gerekir diye düşünüyorum fakat ABD'ye J1 ile giriş-çıkış yapılmadığı durumdaki 2 yıl kuralı için düşüncelerinizi merak ettim.
Yorumlarınız için tekrar teşekkürler.
-
@tufekci-g, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Merhaba, öncelikle paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Benim sorum şöyle:
Geçtiğimiz sonbaharda (2020) öğrenci değişim programı ile ABD'deki bir üniversitede lisans düzeyinde mühendislik eğitimi alacaktım, tek dönem için. Fakat COVID-19 sebebiyle üniversite tamamen online eğitime döndü ve pasaportumda J1 (5 aylık, Aralık 2020'de süresi doldu - 2 yıl kuralı içeriyor) vizem olmasına rağmen ABD'ye gitmeyip Türkiye'den derslere katıldım. ABD'ye J1 vizem ile giriş-çıkış yapmamış olmam 2 yıl kuralı uygulaması üzerinde herhangi bir değişikliğe sebep olabilir mi?
Yorumunuzu merak ettim çünkü önümüzdeki güz döneminde (2021) ABD'de F1 vizesi ile doktoraya başlama ihtimalim var. F1 vizesi için Türkiye'deki ABD konsolosluğuna başvuru yapacağım zaman 2 yıl kuralını hala tamamen doldurmamış olacağım. Bu durumun bana F1 vizesini almada sorun oluşturmayacağını bilsem de ileride doktoramı bitireceğim zaman eğer ABD'de hayatıma devam etmek istersem bu kural sebebiyle waiver ile uğraşmam gerekir mi diye merak ettim. Paylaşımlarınızı okuduğumda normal şartlarda ileride waiver almam gerekir diye düşünüyorum fakat ABD'ye J1 ile giriş-çıkış yapılmadığı durumdaki 2 yıl kuralı için düşüncelerinizi merak ettim.
Yorumlarınız için tekrar teşekkürler.
Ilginc bir soru :) hakli olarak J1 ile ABD'ye girmemis oluyorsunuz dolayisiyla bu bakimdan 2 yil kuralina tabi olmamaniz lazim; ama ABD'nin verdigi egitimi ve sertifikayi da egitim sonunda alacaksiniz, dolayisiyla bu bakimdan da 2 yil kuralina tabi olmaniz gerekiyor :)
Ayni dediginiz gibi, 2 yil kurali olsa da olmasa da yeni bir J1 veya yeni bir F1 vizesi alabilirsiniz. 2 yil kurali, gocmen vizeleri, dual intent calisma vizelerini (H ve L) ve nisanlilik vizesini (K) ilgilendiriyor.
Size tavsiyem F1 ile ABD'ye girdikten sonra DOS'tan advisory opinion almaniz. Kendileri size 2 yil kuralina tabi olup olmadiginizi soylerler, siz de bir sonraki asama icin ona gore adim atarsiniz. Daha once sayin @Claudia-J-Muslu Hanim, bu baslikta bahsetmisti:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2948/j1-2-yil-kurali-ile-i-485-yardim/2
-
Merhaba,
Ben J1 vizesi (2 yıl kuralı geçerli) ile doktora sonrası araştırmamı yaptıktan sonra Türkiye'ye döndüm ve kurumumda Haziran 2020'den beri çalışmaktayım. Amerika'da gideceğim kurum yeniden J1 ile gelinmesini kabul etmiyor. Bu sebeple, bu sefer H1-B1 vizesi ile yeniden Amerika'ya gitmek istiyorum. Size birkaç sorum olacaktı:- J-1 sitesinde Amerika'da iken waiver almadan H1-B1'a başvuramazsınız diye belirtmiş. Türkiye'de iken waiver'a başvurmadan H1-B1 başvurusunda bulunabilir miyim?
- Waiver almamın gerekmesi durumunda; Mayıs ayının sonunda (2.5 ay sonra) Tubitak borcum sona erecek. Şimdiden NOS için başvursam erken mi olur? Sürecin 2 ay sürebileceğini söylemiştiniz.
- Türkiye'de çalıştığım kurumda hizmet yükümlülüğüm var. Bu hizmet yükümlülüğünün kaldırılması için tüm ücreti mi ödemem gerekir yoksa Türkiye'de kaldığım ve hizmet ettiğim süreyi bu ücretten düşecekler mi?
Şimdiden ilginize teşekkür ederim.
-
@anmon, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Merhaba,
Ben J1 vizesi (2 yıl kuralı geçerli) ile doktora sonrası araştırmamı yaptıktan sonra Türkiye'ye döndüm ve kurumumda Haziran 2020'den beri çalışmaktayım. Amerika'da gideceğim kurum yeniden J1 ile gelinmesini kabul etmiyor. Bu sebeple, bu sefer H1-B1 vizesi ile yeniden Amerika'ya gitmek istiyorum. Size birkaç sorum olacaktı:- J-1 sitesinde Amerika'da iken waiver almadan H1-B1'a başvuramazsınız diye belirtmiş. Türkiye'de iken waiver'a başvurmadan H1-B1 başvurusunda bulunabilir miyim?
- Waiver almamın gerekmesi durumunda; Mayıs ayının sonunda (2.5 ay sonra) Tubitak borcum sona erecek. Şimdiden NOS için başvursam erken mi olur? Sürecin 2 ay sürebileceğini söylemiştiniz.
- Türkiye'de çalıştığım kurumda hizmet yükümlülüğüm var. Bu hizmet yükümlülüğünün kaldırılması için tüm ücreti mi ödemem gerekir yoksa Türkiye'de kaldığım ve hizmet ettiğim süreyi bu ücretten düşecekler mi?
Şimdiden ilginize teşekkür ederim.
-
Evet, H1B vizesi alabilmek icin de 2 yil kuralini waive ettirmeniz gerekiyor. Green Card alirken konsoloslugun waiver konusunda toleransli oldugunu biliyoruz; fakat H1B icin bunun ornegini hic duymadik, o nedenle riske atmamak icin waiver almanizi tavsiye ederim. Zaten yasalara gore de almaniz gerekiyor.
-
Bence de simdiden baslayin, zaten burokrasi zaman alacak...
-
Bunu kuruma sormalisiniz, her kurum icin kistaslar farkli olabilir. Onlarin itiraz etmemesi icin, nasil istiyorlarsa o sekilde yapmalisiniz. Ulkedeki hicbir kurum itiraz etmedigi zaman Turkiye Disisleri Bakanligi'nin ilgili birimi NOS'u Washington Buyukelciligine gonderecek ve surec kaldigi yerden devam edecek.
-
Merhaba
Bekleyenler icin timeline paylasmak istiyorum. 19 Eylul’de gondermistim tum belgelerimi, neredeyse 6 ay surdu.Recommendation Sent March, 17 2021
No Objection Statement Received October, 15 2020
Fee Received October, 13 2020
Form DS-3035 Received October, 12 2020
Form DS-2019 Received October, 12 2020
Passport Data Page Received October, 12 2020
Statement Of Reason Received October, 12 2020 -
@Buse-Aktaş, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Merhaba
Bekleyenler icin timeline paylasmak istiyorum. 19 Eylul’de gondermistim tum belgelerimi, neredeyse 6 ay surdu.Recommendation Sent March, 17 2021
No Objection Statement Received October, 15 2020
Fee Received October, 13 2020
Form DS-3035 Received October, 12 2020
Form DS-2019 Received October, 12 2020
Passport Data Page Received October, 12 2020
Statement Of Reason Received October, 12 2020Guncel bilgi icin tesekkurler :thumbs_up:
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum