Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2022 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
22.2k 1.1k 1.6m 976

  • Dear KCC.jpg


  • bu yıl yine başvurumu yaptım. uzun zamandır forumu takip etmiyordum. pek değişen bir şey olmamış sanırım geçen sene kazanan arkadaşlar için. hala kcc'den haber bekleniyor herhalde. ne olursa olsun "stan" gibi kafayı sıyırmaya gerek yok. umarım çözüme kavuşur.


  • @kaanvercetti hocam o kişinin bana herhangi bir iletişim bilgisini özelden verir misin? Instagram veya Facebook ta olur. Aynısını ben de yapmak istiyiroum çünkü.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Son 145 gün...

  • ⭐⭐⭐⭐

    Arkadaşlar abd ye gidince yapacağınız veya çalışmak istediğiniz işler nelerdir? Mesela ben kahve dükkanında çalışmak istiyorum 1 yıl sonra da kahve dükkanı açmak istiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz??


  • Herkese Merhabalar Arkadaşlar;
    Kasım ayında başvurumu yaptım ve bu yıl ilk başvurum. Daha önce duymuştum GREENCARD'ı ama ya cesaret edemedim yada imkan olmadı diyelim. Ben bir fikir almak istiyorum. Burada olanların çoğunun bir hayalidir GREENCARD. Malum buranın dışında da hayatımız devam ediyor ama ben aklımdan çıkartamıyorum. Sanırım biraz bu hayale de kapıldım diyelim. Asıl hayaline kapıldığım olumsuz yönleri de olsa ABD'deki yaşam koşulları ülkemizde ki durumları düşünürsek.. Ben nasıl bir yol izlemeliyim bu durumdan kendimi çıkarmak için :) Teşekkürler herkese..


  • İnşaat mühendisliği son sınıf öğrencisiyim eğer greencard çıkarsa kendi mesleğimi yapmak istiyorum. Tecrübesiz ve diploma geçerliliği olmadan çok zor ama olsun :)


  • @Emtee, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Herkese Merhabalar Arkadaşlar;
    Kasım ayında başvurumu yaptım ve bu yıl ilk başvurum. Daha önce duymuştum GREENCARD'ı ama ya cesaret edemedim yada imkan olmadı diyelim. Ben bir fikir almak istiyorum. Burada olanların çoğunun bir hayalidir GREENCARD. Malum buranın dışında da hayatımız devam ediyor ama ben aklımdan çıkartamıyorum. Sanırım biraz bu hayale de kapıldım diyelim. Asıl hayaline kapıldığım olumsuz yönleri de olsa ABD'deki yaşam koşulları ülkemizde ki durumları düşünürsek.. Ben nasıl bir yol izlemeliyim bu durumdan kendimi çıkarmak için :) Teşekkürler herkese..

    Burada bulunanların bir çoğunun değil tamamının hayali greencard :) Ancak bu bir çekiliş ve araştırdıysanız çıkma ihtimalinin %1 olduğunu görürsünüz. Umut insanı ayakta tutar ancak zaman geçiyor ve hayat devam ediyor %1 ihtimal için hayatı kaçırmamak gerek. Ayrıca greencard almanın tek yolu çekiliş değil şahsi görüşüm bir çekilişe başvurup, ona bel bağlayıp kenara çekilmek yerine diğer yolları da araştırıp, çalışıp her kapıyı zorlamalıyız.


  • Söylediklerinize tamamen katılıyorum. Buna bel bağlamıyorum tabi ki ama bazen işteyken kendimi kurduğum hayalin ortasında buluyorum. Bazen jack'le starbucks da caramel macchiato mu yudumluyorum yada Olivia ile iş görüşmesinde buluyorum. Yaişin espirisi bi yana hayal kurduruyor o yüzde birlik kısım.. Hayallerimi Green card üzerine kurar oldum :)


  • @Emtee, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Söylediklerinize tamamen katılıyorum. Buna bel bağlamıyorum tabi ki ama bazen işteyken kendimi kurduğum hayalin ortasında buluyorum. Bazen jack'le starbucks da caramel macchiato mu yudumluyorum yada Olivia ile iş görüşmesinde buluyorum. Yaişin espirisi bi yana hayal kurduruyor o yüzde birlik kısım.. Hayallerimi Green card üzerine kurar oldum :)

    Tabiki hayal kurmadan olmaz buradaki hayatınızı olumsuz etkilemesin yeter :) Ama söylediğim gibi diğer greencard alma yollarını da araştırmanızı tavsiye ederim ya da ilgileniyorsanız farklı ülke göçmenliklerini


  • @nevzatyildizz " greencard alma yollarını da araştırmanızı tavsiye ederim" mesela??


  • @nevzatyildizz Bende Harita Teknikeriyim ama inşaat sektörü biraz zayıf sanrım :(


  • Arkadaşlar merhabalar, başvuruda kullandığımız Cep telefonunu numaramızı değiştirmemiz başvurumuz açısından herhangi bir sakıncası var mıdır?


  • @ejay Tecrübeli olmamakla beraber şahsi görüşüm herhangi bir sorun oluşturmayacağı çünkü telefon ile değil mail üzerinden iletişime geçiliyor ve kazanmanız durumunda ds260 formunda bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.


  • @Emtee aslında benim gördüğüm inşaat sektörü canlı ancak bizim diplomalarımızın orda akredite olmaması bizim için bir sorun inşaat sektöründe diplomasız da iş bulunabiliyor ancak sanırım sağlam tecrübe gerekiyor. Neyse greencard çıksın da derdimiz o olsun onlar çözülür :) Yatırımcı vizesi, öğrenci vizesi gibi vizeleri kastetmiştim forumda detaylı bilgiler bulabilirsiniz.


  • @nevzatyildizz Bunlara baktımda benim yaş 32 biraz benim için geç sanırım öğrenci vizesi falan birde evli olunca vs vs.. yatırımcı vizesi içinde mani lazım oda olsa ABD hayali neden kuralım.. ahh ahh cıkarsa haberleşelim :)


  • @Emtee, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @nevzatyildizz ahh ahh cıkarsa haberleşelim :)

    o zaman inşallah 8 mayısta iyi haberlerimizi alırız :)


  • @nevzatyildizz Kesinlikle haberlerini bekliyorum kardeşim Allah hepimizin gönlüne göre versin .. smile


  • Bir gün gideceğim Abd'ye 🙂 sanki annemden yeni doğmuş gibi... Türkçe hariç kimsenin ne dediğini anlamadan işaretler, mimikler vs ile anlaşarak iletişim kurmaya çalışacağım. Maruz kalarak ingilizce öğreneceğim. Belki sefalet içinde ağlayarak, gülerek aç veya tok bir kaç yıl geçireceğim. Sonrası güzel olacak 🙂 hayallerim öyle diyor.

  • ⭐⭐

    @ejay, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Arkadaşlar merhabalar, başvuruda kullandığımız Cep telefonunu numaramızı değiştirmemiz başvurumuz açısından herhangi bir sakıncası var mıdır?

    Hayır. Sorun değil.


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    201k Bakış
    K
    @turkeycel 27 icin bitti artık. Boşuna polyanna olmaya gerek yok. Ama inşallah 28 açılır ekimde
  • DV2024 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2022 Aşamaları

    Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    98
    1
    13 Oy
    98 İleti
    5k Bakış
    crazycellsC
    Su basliktan devam edebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/4298/dv2022-2022-green-card-lotosu-aşamaları
  • DV2020 bekleme odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum