dv2021de kazanıp trump ve biden politikaları nedeniyle(covid miş yersen ) vize mulakatına bile gidemeyip dv2023e basvurdum gene bekliyorum.uzunbir aradan sonra 9.sayfaya dusen konuyu buldum canlandırdım.beklemeye devam.avrupadaki vatandaslık ıslemlerımde bekliyo onumuzdekı sene ya ab ya abd.
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2022 Bekleme Odası
-
El alışkanlığı olsa gerek, sürekli F5 kullanırım ve "Success" yazısı alınca klavyede F5'e bastım ve aşağıdaki hatayı aldım

Internet üzerinden araştırdığım kadarı ile sıkıntı olmuyormuş. Doğru mudur?

"The information submitted has not been accepted because it matches a previous entry in our records. Individuals may only submit one entry per DV period. Duplicate entries will not be accepted"
-
@moon, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
El alışkanlığı olsa gerek, sürekli F5 kullanırım ve "Success" yazısı alınca klavyede F5'e bastım ve aşağıdaki hatayı aldım

Internet üzerinden araştırdığım kadarı ile sıkıntı olmuyormuş. Doğru mudur?

"The information submitted has not been accepted because it matches a previous entry in our records. Individuals may only submit one entry per DV period. Duplicate entries will not be accepted"
Bence böyle bir uyarı vermesi iyi olmuş. Tekrar "Success" yazsaydı sıkıntı olurdu gibi. Yani çok korkmayın bence
-
@hadi-BE Teşekkür ederim bilgi için. İnşallah olmaz

-
@moon Dostum kullandığın resimle şuanki görünümünün arasında dağlar kadar fark yoksa kafaya takacak birşey yok, sitres yapma
-
Biz de başvuruda bir halt yemiş olabiliriz
benim koç burcu inatlığı olan kocam forumda ki maddelere göre ilerle dememe rağmen bakmadan adres satırını doldururken postayı başkası mı alacak yazan yere adres yazmış olabilir tam emin değiliz ama kardeşimin formu doldururken aa ben adresi bizimkilerde buradan başlamıştım dedi
elerler mi bizi -
@crazycells şuan evde kiracı oturuyor hocam. eğer sonuçlar açıklanır da bana çıkmış olursa. evden çıkmalarını isticez 5 ay süre var mülakat tarihlerinin başlamasına o zamana kadar boşaltırlar. benim düşüncem şöyle hocam bilmiyorum mantıklı mı. borç para alabileceğim kimse yok. sanırım 6 ay falan bankada o paranın sabit kalmasını. ellenmemesini istiyorlarmış. o yüzden kredi çekmeği düşünmüyorum. çünkü mülakat tarihi ne zaman verilecek çıkarsa o da belli değil. evi ipotenk gösterip kredi çeksem 15 bin dolar. her ay 10 küsür bin tl bankaya ödücem taksit. daha 6 ay geçmeden elimde kalıcak. 60 bin tl falan. düşüncem şöyle evin değeri. 250 bin tl. yaklaşık 30 bin dolar. tek kişi için 15 bin dolar istiyorlarmış sanırım aşağı yukarı. evin değeri benim için yetiyor artıyor bile. para konusunda sıkıntı çıkarcaklarını düşünmüyorum ama benim korkum. bankada nakit görmek isterler mi diye git para bul gel derler mi diye korkuyorum. bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz hocam. fikirlerinizi duymak isterim.
-
@ufo349 daha önce mülakata giren arkadaşlardan tecrübe edildiği kadarıyla, evet bankanıza nakit para görmek istecekler.
Götüreceğiniz tapu ve ruhsatlara bakmayabiliyorlar bile. O yüzden nakit para göstermeniz gerekiyor. -
@Alpkan nakit olmasada ev, araba, bankada altın. falan varsa kabul ediyorlar diye okummuştum hocam. bilmiyorum eğer dediğiniz gibiyse zora girerim
-
@Alpkan yanlış yönlendirme veya eksik bilgilendirme yapmışlar çünkü konsolosluk bizzat uyarıyor mülakatı geçip vizeyi alana kadar ne işinizden ayrılın ne de ev ya da arabanızı satın çünkü mülakatı geçebileceğiniz kesin değil diye. ev ya da araba göstermek maddi kaynak için yeterli soran konsolosa da vizeyi alırsam satacağım bilir kişi raporu burda evin değeri bu kadar diye.
-
@Rhonster vizeyi alırsam evi satacağım beyanı için böyle bir resmi belge falan gerekli mi
-
@Batuhan-X evet tabi ki belli başlı bilir kişi firmaları var isimlerini hatırlamıyorum forumda ki konuyu bulursanız daha net cevaplar alabilirsiniz.
-
@ufo349 Merhaba, o kadar çok olasılık üzerine düşünmeyin.
''Çıkarsa'' zaten bir çok konuda burada yardımcı olunur ve daha önce ki mülakat deneyimleri kısmından okuyup yararlanacağınız bir çok yazı mevcut. dv 2020 ve dv 2021 in durumları da zaten ortada yani kazansanız bile başka türlü bilinmezlik var şuan. ''COVİD 19'' bence içiniz rahat olsun, mayıs 15 bir gelsin sonrası adım adım olur zaten.Kendinizi bu kadar kiracı girdi o çıktı gibi olaylarla düşüncelere sokmayın. -
@Rhonster ben şeyi anlamadım yani vizeyi alırsak evi satacağız diye söylüyoruz evin fiyatı ortalama olarak bu diyoruz. Ama mesela evi satacağımiza dair kesin bir belge imzalıyor muyuz bu zorunluluk oluşuyor mu yoksa sadece evin fiyatı konusunda mi bilirkişi devreye giriyor
-
@Batuhan-X batu kardeşim dün seninle konuştum bunları

-
@Nothing-Man anladım hocam sağol
-
@ufo349 @Batuhan-X evin değerini belirten sigorta belgesi, tapular.Sahibinden de evin civarında satışa sunulmuş emsal evlerden ekran görüntüsü ile .Evi bu fiyata satabilirim, imajı yaratmak.Önemli olan nokta budur.Satacağım kesin diye noter makbuzu sorulmuyor.Bu yazı da daha sonraki kişiler için örnek olur umarım.
-
@Nothing-Man haklısınız ama bilirkişi falan diyince kafam karıştı.. şimdi biraz daha oturdu
-
Bir de genel olarak şunu eklemek isterim; her talihli kendi şahsına münhasır değerlendiriliyor.
Örnekle; banka da 23k gösteren geçemezken, 3k ile onay alan yok mu var.Biraz uç örnekler ama oldu.
Burada kişinin dili,yaşı, mesleği daha önce ABD'de yaşamış mı? gibi etkenler göz önüne alınıyor olabilir.
Net ve genel olan mülakat deneyimi ise ''geçmiş yıllarda'' bekar ise 15-20k arası dolar, evli ise her birey +5k.
Önemli olan nokta sizin görevliyi ikna etmiş olmanız, ben devlete yük olmam kendi başımın çaresine bakarım.
Bunu da 'Valla ben devletten destek almayacağım, yeminle bak'' diye sözlü söyletmiyorlar maalesef
Evraklarınız da görüyorlar, neyse umarım bilgilendirici olmuştur. -
@Zelene, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
Biz de başvuruda bir halt yemiş olabiliriz
benim koç burcu inatlığı olan kocam forumda ki maddelere göre ilerle dememe rağmen bakmadan adres satırını doldururken postayı başkası mı alacak yazan yere adres yazmış olabilir tam emin değiliz ama kardeşimin formu doldururken aa ben adresi bizimkilerde buradan başlamıştım dedi
elerler mi biziUzman değilim ama normal ev adresinden bahsediyorsanız sıkıntı çıkacağını sanmam. Her şey e-mail üzerinden yürüyor.
-
@Zelene Merhaba, eğer seçilirseniz ds 260 formunda düzeltirsiniz. Bu nedenle elenme olmaz.
Benzer Başlıklar
147
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k