Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

• @umut j1 waiver (2 years rule) içinde söyledi:

Verdiğin bilgiler için tekrar teşekkürler
    Türkiyede tıp doktoru olarak çalışıyorum.
    Amerikada kısa dönem j1 vizesi ile researcher olarak ücretsiz çalıştığımı söylemiştim. Türkiye'nin 'skill list' inde olduğum için 212 kuralına tabiyim. J1 waive yapmam gerekiyormuş.
    Fakat waiver almasamda konsolosluk dosyanı onaylayacaktır demişsin. Mecburi hizmetim bitmediği için waive edemiyormuşum. Sence konsolosluğun waive almadan dosyamı onaylaması konusunda ne kadar şansım var?

%99, su ana kadar Ankara'daki konsoloslukta hicbir dosyanin J1 waiver'a takildigini gormedim, o nedenle telas yapmaniza gerek yok. Ayrica doktor olsaniz da dert degil, waiver yapmayi deneyebilirsiniz. Kimden aldiniz bu bilgiyi?

• Washington konsolosluğunu aradım. J1 waive ile ilgilenen kişi mecburi hizmet yükümlülüğünüz devam ediyorsa Sağlık bakanlığı bize olumlu yanıt vermez. Bu nedenle biz de No Objection Statement veremeyiz dedi.

Washington konsolosluğunu aradım. J1 waive ile ilgilenen kişi mecburi hizmet yükümlülüğünüz devam ediyorsa Sağlık bakanlığı bize olumlu yanıt vermez. Bu nedenle biz de No Objection Statement veremeyiz dedi.

Anladim, bu durumda 2 yol var;

1. Saglik bakanliginin ilgili birimini bulup, onlardan bilgi alabilirsiniz. Ya da waiver edilmesi icin ne yapmaniz gerekiyor onu ogrenebilirsiniz.

2. Konsolosluga mesaj gonderip J1 waiver gerekip gerekmedigini sorabilirsiniz.

Bu arada aslinda bu konu green card'dan bagimsiz olarak j1 waiver konusuydu, green card ile baglantili olan surada:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/82/green-card-ve-j1-visa-2-years-rule-waiver
    isterseniz linkteki konudan yazmaya devam edelim...

• Anladim, bu durumda 2 yol var;

Saglik bakanliginin ilgili birimini bulup, onlardan bilgi alabilirsiniz. Ya da waiver edilmesi icin ne yapmaniz gerekiyor onu ogrenebilirsiniz.

Konsolosluga mesaj gonderip J1 waiver gerekip gerekmedigini sorabilirsiniz.

1. Mecburi hizmetim bitmediği için Sağlık Bakanlığı bunu belirtir ve Washington konsolosluğu No objection statement veremez.
    2. Ankara konsolosluğuna mı mesaj göndereyim?
      Bu arada waiver olmadan şansım hala %99 mu? Vizem onaylanırsa sonrasında Green Card'ın gelmesinde sorun yaşar mıyım?

Anladim, bu durumda 2 yol var;

Saglik bakanliginin ilgili birimini bulup, onlardan bilgi alabilirsiniz. Ya da waiver edilmesi icin ne yapmaniz gerekiyor onu ogrenebilirsiniz.

Konsolosluga mesaj gonderip J1 waiver gerekip gerekmedigini sorabilirsiniz.

1. Mecburi hizmetim bitmediği için Sağlık Bakanlığı bunu belirtir ve Washington konsolosluğu No objection statement veremez.
    2. Ankara konsolosluğuna mı mesaj göndereyim?
      Bu arada waiver olmadan şansım hala %99 mu? Vizem onaylanırsa sonrasında Green Card'ın gelmesinde sorun yaşar mıyım?

Evet, dedigim gibi henuz bu nedenden dolayi elenen hic gormedim ama waiver'i olmamasina ragmen vize alan kisiler gordum. Bugune kadar boyle karar veren konsolosun bu kararini sizin icin degistirmesi icin hicbir neden yok. Benim yuzdem hala 99 :) bu durumda red alan birini gorene kadar da oyle kalacak :) Green Card'in gelmesinde hicbir sorun yasamazsiniz. Iki durumun birbiriyle alakasi yok, vize ile ABD'ye giris yaptiktan sonra USCIS size Green Card'i gonderir.
    Isterseniz sorularinizi su konuda sormaya devam edebilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/82/green-card-ve-j1-visa-2-years-rule-waiver

• J1 waiver gerektiği halde waive etmemiş kişiler için problem çıkmıyor yani?

• @umut Green Card ve J1 visa "2 years rule" waiver içinde söyledi:

J1 waiver gerektiği halde waive etmemiş kişiler için problem çıkmıyor yani?

hayir, cikmiyor. Su ana kadar cikan bir kisi bile gormedim :) fakat dedigim gibi waiver'dan habersiz 2 yil kuralina tabi olup vizeyi alan pekcok kisi gordum.

• O zaman DS 260 formuna daha önce j1 vizesi aldığımı yazıp başvurumu yapıyorum.
    Seni gelişmelerden haberdar edeceğim.
    Tekrar teşekkürler

• Bu arada green card interview'inde red alırsak. Daha sonra USA'ya J vizesi ya da B vizesi almakta sorun yaşar mıyız?

Bu arada green card interview'inde red alırsak. Daha sonra USA'ya J vizesi ya da B vizesi almakta sorun yaşar mıyız?

Yasayabilirsiniz, gocmenlik isteginizden dolayi almaniz zorlasacaktir. Turkiye'ye geri doneceginizi guclu belgelerle kanitlamaniz gerekebilir.

• kafam çok karışık.
    biliyorsunuz J1 vizesini waive etmeye gerek olmayan durumlar var. Daha önce j1 ile greencard alanlar bu gruplardan olabilir mi?
    Prosedür olarak benim waive etmem gerekiyor.
    Greencard'a başvurup alamazsam tekrar j1 almam da güçleşecek belki de imkansız olacak.
    Ne yapacağımı bilemedim :(

kafam çok karışık.
    biliyorsunuz J1 vizesini waive etmeye gerek olmayan durumlar var. Daha önce j1 ile greencard alanlar bu gruplardan olabilir mi?
    Prosedür olarak benim waive etmem gerekiyor.
    Greencard'a başvurup alamazsam tekrar j1 almam da güçleşecek belki de imkansız olacak.
    Ne yapacağımı bilemedim :(

"Daha önce j1 ile greencard alanlar" derken kimden bahsettiginizi anlayamadim. Saglik bakanligina ve ABD konsolosluguna sordunuz mu sorularinizi? Ne cevap geldi?

• Konuya bugün dahil oldum yazdıklarınızı okudum arkadaşlar ben de şuan Ayni durumda mıyım değil mıyım bilemedim size sormak istedim. Ben 3.sinif üniversite öğrencisiyim bu yaz work and travel yapacağım ve vize türüm j-1 vizem de "two years rule" yazıyor ben de bu işlemleri yapmalı mıyım sizce?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ato Green Card ve J1 visa "2 years rule" waiver içinde söyledi:

Konuya bugün dahil oldum yazdıklarınızı okudum arkadaşlar ben de şuan Ayni durumda mıyım değil mıyım bilemedim size sormak istedim. Ben 3.sinif üniversite öğrencisiyim bu yaz work and travel yapacağım ve vize türüm j-1 vizem de "two years rule" yazıyor ben de bu işlemleri yapmalı mıyım sizce?

genel j1 icin mi konusuyorsunuz yoksa aldiginiz vize icin mi emin olamadim.
    vizeyi aldiniz mi? vizenin ustunde "2 years rule apply" diye bir not var mi?

• @crazycells evet vizeyi aldım üzerinde two years rule yazıyor. Kendi vizem için sordum.

• @crazycells "two years rule" yazıyor sadece apply yazmıyor tam bilgi vermek amacıyla tekrardan yazım dedim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ato Green Card ve J1 visa "2 years rule" waiver içinde söyledi:

@crazycells evet vizeyi aldım üzerinde two years rule yazıyor. Kendi vizem için sordum.

tedbir icin basvuru yapabilirsiniz. Ilginctir gecen gunlerde work and travel yapmis olmasina ragmen 2 yil kuralina tabi olmadigini soyleyen kisiler olmustu, ben de butun WAT J1'leri 2 yildan muaf diye dusunmeye baslamistim.

J1 waiver alip almamak sizin vereceginiz bir karar. Tedbirli olmak icin basvuru yapabilirsiniz, bir gununuzu ayirmaniz yeterli basvuruya, sonra oturup surecin sonuclanmasini bekleyeceksiniz.
    Soyle ki yasalara gore 2 yil kurali dolmadan Green Card alamiyorsaniz ama konsolosluk dedigim gibi bu kurali pek uygulamiyor. Eger waiver almasaniz da buyuk ihtimal dosyaniz onaylanacaktir. Tabii bu konsolosun verecegi bir karar ama onceki deneyimlerden bunu soylemek mumkun. Su ana kadar 2 yil kurali olmasina ragmen red alan kimseyi gormedik (waiver'i olmamasina ragmen).

• @crazycells çok teşekkür ediyorum bilgilerden dolayı gerçekten.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

ABD'de J1 ile ogrenim gorup (ozellikle master ya da doktora egitimi), sonrasinda OPT almak ve ABD'de calismak isteyen kisiler eger waiver'a basvuru yaparlarsa OPT sanslari kalmiyor, bilginize. Yakin zamanda bu surecten gecen bir arkadas bu bilgiyi konuya eklememi istedi. Dolayisiyla sonrasinda H1B gibi bir seceneginiz yoksa bu durumda OPT'ye devam etmek icin J1 waiver almamak en iyisi sanirim... Yoksa yeni bir J1 almak durumunda kalabilirsiniz ve bu durumda yeniden 2 yil kuralina tabi olabilirsiniz.

• Selamlar. Oncelikle yogun ilginize tesekkur ederim. Bu konularda saglikli bilgi bulabilmek oldukca zor maalesef. Esimle birlikte amerikadayiz su an. Esim doktorasinin son yilinda tubitaktan burs alarak j1 ile geldi, benin de j2 vizem var. Program bir senelik, bir senenin sonunda turkiyeye donup doktora tezini sunup mezun olacak. Mezuniyetten sonra tekrar amerikaya gelip post-doc yapmak istiyor. Bunun icin iki yil kurali nasil isleyecek acaba? Waive etmek gerekiyor mu yoksa yeni bir j1 olacagi icin kuraldan muaf mi oluyor? J1 yenilenirse j2 de yenilebiliyor mu?

Benzer Başlıklar

• J1 Vizesini Amerika'dan Posta ile Yenilemek

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    10
    0 Oy
    10 İleti
    517 Bakış
    P
    Merhaba, J1 yenilemeyi son zamanlarda ABD’den posta yoluyla yapan oldu mu? Tesekkurler.
  • J-1 ve J-2 vizeleri için DS-160 formu soruları

22
    0 Oy
    22 İleti
    1k Bakış
    D
    Cevabınız için teşekkürler hocam. Öyle bir bilgi görünce acaba vize ücretinden muaf mı oluyoruz diye düşündüm. Çünkü araştırmacı (lisansüstü) olarak gidecekler için hep farklı bir alan bırakmışlar gibi anlaşılıyor. Ya da ben öyle anlamak istedim :) Tekrar teşekkürler.
  • 1 Oy
    3 İleti
    554 Bakış
    crazycellsC
    @adiriker, içinde söyledi: J1 vizesi staj programları için kurulmuş ajanslar Merhabalar J1 vizesi için piyasada bir sürü ajans var. Bu ajanslar 3500-5000$ arasında fiyat talep ediyorlar. Bu ajanslar olmadan bütün işimizi kendimiz yapabilir miyiz, işimizi kendimiz bulduğumuz taktirde bu ajansların katkısı bize ne oluyor. Çok teşekkürler şimdiden Isinizi kendiniz de yapabilirsiniz, burada onemli olan sizi kabul edecek bir staj yeri bulabilmek. Ajanslarin bir kismi hem size bu yerleri bulmakta yardimci oluyor, hem de cogunlugu sonrasindaki vize islemlerini halletmekte yardimci oluyor. Ama gerekli degiller... Sadece isinizi kolaylastiriyorlar. Kendiniz de stajyerlik icin bir sponsor bulup, daha sonra J1 islemlerini araci kurumlar uzerinden (ajanslardan bahsetmiyorum) vizenizi alabilirsiniz. Bilgi icin su basligi da incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/5088/j1-vizesi-staj-programı-için-hangi-kurumlar-sponsor-olabillir/
  • J2 ve 2 yil kurali (2 years home residency rule)

3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    R
    Herkese merhaba, Ben 20 Temmuz tarihinde Amerika'ya J vizesi ile giris yaptim. J vizemin suresi 1 yil ve en erken tarihte marriage based green card applicationi yapmak istiyorum. Sponsor okulda gorevim 1 Agustos'ta basladi. Acaba hemen waiver basvurusunda bulunabilir miyim, USCIS bunu supheli bulur mu immigrant intent nedeniyle? Bir de waiver basvurusu icin evraklari toplarken Amerika disina seyahat etmekte bir problem cikar mi (Eylul ortasi Kanada'ya gitmek istiyorum)? Simdiden tesekkurler cevap icin!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k