Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2022 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
22.2k 1.1k 1.6m 976

• evde foto cekinenler, golgeyi nasil hallettiniz...

• @Hande-Tok, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

Arkadaşlar hepinize merhaba, ben geçen yılın talihlisiyim. Bayadır uğramıyordum buralara özlemişim :) Hayatımda önemli değişiklikler oldu onlarla uğraşıyordum... Neyse kısa kesecek olursam; benden heveslenen kuzenlerim bu yıl da başvurmak istiyorlar geçen yıl çıkmadı hiçbirine. Ancak aynı fotoğrafı kullanıp kullanmama konusunda tereddütlüler. Bir sorun teşkil eder mi onlar için? Bilen varsa ve cevaplayabilirse çok sevinirim

Merhaba, son 6 ay içinde çekilmiş fotoğraf kullanılması gerekiyor.

• @Batuhan-Tirakioğlu, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

evde foto cekinenler, golgeyi nasil hallettiniz...

Merhaba, eğer var ise iki adet masa lambasını uygun şekilde ayarlayarak gölgeyi ortadan kaldırabilirsiniz.

• arkadaşlar herkese bol şans!
    eşim ile beraber başvuracağız, bir sorum olacak.(forumda ve ekşide aradım ancak cevabı bulamadım.)
    eşim, benim soyadımı almış halde nüfus cuzdanını güncelledi. (*ayşe yılmaz metin)
    ama pasaportta eski haliyle mevcut (*ayşe yılmaz) . başvuru formuna hangisini nasıl yazmalıyız?
    şimdiden teşekkürler.

• Öncelikle herkese bol şans diliyorum. Ben ilk kez başvuracağım. İki sorum olacak.
    1.pasaportumu 6aylık olarak yeni aldım. Bu durumda geçerlilik tarihi 04/21. 6 aylık pasaport normalde vize için kabul edilmiyor ancak, loto için başvuru tarihinde geçerli bir pasaport olması şartı var. Yine de 6 aylık pasaport almanın sorun yaratacağını söyleyenler beni endişelendirdi açıkcası. Size de bir danışmak istedim.

2.kendi adıma başvurumu yapıp, birkaç gün sonra eşim adına başvuru yaparsam, ardardaa değil de ayrı numaralar alacağım için, daha şanslı olabilir miyim diye bişey geldi aklıma. Hani ardarda numaralar olursa, diyelim bilgisayar beni geçti hemen ardında durması gerekiyor gibi 🙂 tamam şans bu olabilşr de ama tamamen ayrı numaralar olması sanki bi tık daha iyi gibi.

• @EArslan
    1- başvuruyu o pasaport ile yapmanda bir sakınca bulunmuyor. Çekilişi kazanırsan pasaportunu yenileyip yeni pasaportunla işlemlere devam etmen gerekmekte. (Başvuru esnasındaki pasaportunu da kaybetme, çekilişi kazanman durumunda görüşmelerde lazım olacak)
    2- Başvuruyu saniyelik art arda yapsanız bile zaten tüm dünya üzerinde sürekli çekilişe katılanlar olacağından ötürü ardışık numaralar gelmez (çok ama çok zor bir olasılık), ama sorunun cevabına gelirsek herhangi bir etki yaratmaz başvurular arasına birkaç gün koymak, ama totem olarak denenebilir =))

Bol şans

• @EArslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

Öncelikle herkese bol şans diliyorum. Ben ilk kez başvuracağım. İki sorum olacak.
    1.pasaportumu 6aylık olarak yeni aldım. Bu durumda geçerlilik tarihi 04/21. 6 aylık pasaport normalde vize için kabul edilmiyor ancak, loto için başvuru tarihinde geçerli bir pasaport olması şartı var. Yine de 6 aylık pasaport almanın sorun yaratacağını söyleyenler beni endişelendirdi açıkcası. Size de bir danışmak istedim.

2.kendi adıma başvurumu yapıp, birkaç gün sonra eşim adına başvuru yaparsam, ardardaa değil de ayrı numaralar alacağım için, daha şanslı olabilir miyim diye bişey geldi aklıma. Hani ardarda numaralar olursa, diyelim bilgisayar beni geçti hemen ardında durması gerekiyor gibi 🙂 tamam şans bu olabilşr de ama tamamen ayrı numaralar olması sanki bi tık daha iyi gibi.

1. soruya cevap vereyim. Tamamen şans işi.

• @varolusanadam ONLARA ZATEN HEP YASAKTI BU ÇEKİLİŞ. YILDA BİR SAYIDAN FAZLA GÖÇMEN GELEN ÜLKELERİN VATANDAŞLARI GREEN CARD'A BAŞVURAMIYOR

• @quikless, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

@ibrahimasar Gerçekten duygusal açıdan bakınca kazanıp gidememek insanı fazlasıyla yıpratır. daha öncesinde de case numberdan dolayı gidemeyenler oluyordu. Şahsen o kadar duygusal bakamıyorum, onların adına üzgünüm ama başvuru yapmamak biraz kendime,geleceğime ihanet etmek olur gibi hissediyorum. Sizlerin yaşı benden büyük,daha olgun düşünebiliyorsunuz henüz 23 yaşındayım biraz bunun etkisi olabilir. :)

@Chandler Evet doğru söylüyorsunuz hatta 2020'den itibaren net sayılara ulaşmak zor.

Hissiyatımı, onlar için ne kadar üzüldüğümü anlatabilmek için söyledim. Yoksa şans, bakarsın o adam bir daha kazanır, ben yine kazanamam...

• @Captain-Bugulata o halde eşim için de kendim için de başvuruyu tamamlayıp, bu işi mayıs 2021 e kadar rafa kaldırıp hayata devam etmek lazım. Yoksa son 3 aydır youtube abd videoları izlemek ve eşimle bunun hakkında konuşmak bütün gündemimiz oldu. Çıkmazsa (ki en az %90 çıkmayacak) büyük üzüntüye yol açacak bu durum. Buradaki arkadaşlara da tavsiyem bu yönde. Zamanı gelirse hayatımızda gereken yere oturur bu mesele. O zaman araştırma yapılır. Şimdiden bu meselelere dalıp araştırma yapıp hayal kurmak bence yıpratıcı bir duruma yol açacak gibi.

• @EArslan Elbette dedikleriniz de doğru bir tercih hatta ben de eşimle aynı durumdayız=) ama yine de hayal kurmak güzeldir, insanı mutlu tutar=) şansınız bol olsun

• Merhaba arkadaşlar biz ilk defa başvuru yapıcaz isim soyisim kısmında kafam karıştı benim adım Hanife ama Hanıfe diye mi yazıcam ı şeklinde, pasaportta Hanife yazıyor ama bi videoda pasaportta ne yazarsa yazsın türkçe karakter kullanılmayacak diyordu

• @honeysab, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

Merhaba arkadaşlar biz ilk defa başvuru yapıcaz isim soyisim kısmında kafam karıştı benim adım Hanife ama Hanıfe diye mi yazıcam ı şeklinde, pasaportta Hanife yazıyor ama bi videoda pasaportta ne yazarsa yazsın türkçe karakter kullanılmayacak diyordu

HANIFE şeklinde yazmanız uygundur.

• @Chandler teşekkür ederim

• hanife ya da HANIFE olarak yazacaksınız

• @honeysab, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

Merhaba arkadaşlar biz ilk defa başvuru yapıcaz isim soyisim kısmında kafam karıştı benim adım Hanife ama Hanıfe diye mi yazıcam ı şeklinde, pasaportta Hanife yazıyor ama bi videoda pasaportta ne yazarsa yazsın türkçe karakter kullanılmayacak diyordu

HANIFE VE YA Hanife yazacaksınız.

• Her şeyi büyük harfle doldurmak sanki daha iyi bir seçenek gibi böylece Türkçe karakter sıkıntısından da kurtulmuş oluyoruz

• @this-time89 bizde öyle düşündük büyük harf yapicam tesekkur ederim

• Ben ilk harfleri büyük kalanını küçük yazdım. Hem adımda hem soyadımda o şekilde yaptım. Doğrudur heralde değil mi?

• 22 ekim doğum günüm her sene şans getirsin diye doğum günümde başvururdum . Hiç şans getirmedi dolayısıyla bende totemimi değiştrdim bugün başvurdum . Fotografıda kendim çektim. İlk zamanlarda fotoğrafcıya giderdim tüm yıl boyunca heycanla beklerdim . Artık heycan falan kalmadı çıkacağına dair ümitde kalmadığından fotoğrafa çok önem göstermedim (kurallara yinede uygun ). İlk zamanlarda bu sene kesin çıkacak umutu artık bu senede kesin çıkmıcak oldu :) Hayat ne getirir bilemeyiz tabi . Gerçekten isteğene orda yaşam kuracak kişilere çıkmasını temenni ederim.. Hayırlı olsun . Herkese bol şanş.

Benzer Başlıklar

• DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    201k Bakış
    K
    @turkeycel 27 icin bitti artık. Boşuna polyanna olmaya gerek yok. Ama inşallah 28 açılır ekimde
  • DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2022 Aşamaları

Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    98
    1
    13 Oy
    98 İleti
    5k Bakış
    crazycellsC
    Su basliktan devam edebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/4298/dv2022-2022-green-card-lotosu-aşamaları
  • DV2022 KAZANANLAR

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    2
    8 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @ozguryigit sayin @ozguryigit bu baslik icin biraz erken bence :) isterseniz sonuclarin aciklanmasini bekleyelim... Su an icin DV2022 Bekleme Odasi'nda bu konulari konusabiliriz. Ayrica su basliklari da incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/329/abd-ye-gitmeden-önce-ve-gittikten-sonra-yapılacaklar https://yesilkartforum.com/forum/topic/309/amerika-da-yasanacak-eyaletin-secimi
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k