@Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
-
@ATS16 Gozlemlerime gore, ozellikle Hintliler birbirlerini destekleme konusunda cok iyiler. Hint marketleri ve restaurantlari var ve cogunlukla oralari kullaniyorlar. Hintlilerin sahibi oldugu isyerlerini, birbirlerini desteklemek adina cok kullaniyorlar. Bir de bu durum Yunanlilar ve Yahudilerde cok var. Diger milletlerde cok fazla bu kadar iyi bir destek yok.
Eski isyerindeyken ofisde Hintli bir kadin vardi. Kocasiyla birlikte, kendi kasabalarindan gelen bircok Hintliye yardim etmisler. Ilk defa gelenleri evlerinde birkac ay misafir etmisler, ev kiralamalarina, araba almalarina, ilk ise girmelerine falan hep yardim etmisler. Hatta ceplerine harclik bile koyardik derdi. Hintlilere ait olmayan yerlerden mecbur kalmadikca alisveris yapmayiz derdi.
Bir defasinda Miami ucusunda yanimda Israilli bir genc oturuyordu. Ilk defa Amerika'ya gidiyormus. Ne is yapacaksin, kalacak yerin var mi, tanidigin var mi diye sordum. Tanidigim yok ama hepsi ayarlandi, beni varinca karsilayacaklar dedi. Kimler diye sordum, oradaki Yahudi toplulugundan birileri diye cevaplamisti.
-
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2022 Bekleme Odası
-
@bahar-ergeldi bence de kendiniz başvurun, kopma-yoğunluk vs ihtimallerinden korkmayın, çok tedirgin oluyorsanız ilk 1 hafta ve son 1 hafta yerine ortalarda bir zaman dilimi seçersiniz. Ayrıca form doldururken olur da kopma yaşarsanız da hiç endişelenmeyin en son ekrandaki success yazısını görüp conf.number ı almadığınız sürece başvurunuz tamamlanmamış demektir, tekrar tekrar deneyebilirsiniz, hiç sıkıntı değil. İyi şanslar.
-
Tarih de normal zaten, 7 ekim..
Ben açıkçası erteleme olabilir diye bekliyordum, ki hiç olmamış, bu süper 🥳
Herkese hayırlı uğurlu olsun
-
@clourpoint, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
Arkadaşlar günaydın hepinize.size müjde vereyim dedim belki biliyorsunuz. döviz için devletin aldığı komisyon 100 /1 den 1000/ 2 ye düşürülmüş. hepimize hayırlı olsun.
Bu gerçekten iyi olmuş çünkü %1 gerçekten insanın içine oturuyordu, hadi %0,2 neyse de.. hatta inanamadım açıkçası müjdenize aplikasyondan denedim gerçekten düşürmüşler, döviz alımını teşvik edecek bu adımı niye atmışlar hiç anlamadım, bankalardaki döviz mevduatları yetmedi daha da mı artsın istiyorlar nedir..
-
Bu arada 8 mayıs ta sonuçlar belli olacakmış.
-
Bugün fotoğraf çekinmeye gittim. Fotoğrafçı ne için olucaktı dedi. Green card'a başvuracağımı söyledim. Adam kendisi ayarladı. https://www.greencardphotocheck.com/tr/ buradan kontrol edip gel bak tam dedi. Gerçekten acayip mutlu oldum
Evde uğraşmak zorunda kalmadım. -
Meğer adamda her sene başvuruyormuş biraz muhabbet ettik. Buraya falan takılıyorsa selamlar teşekkür ederim.
-
Çok bir erteleme olmamış, 7 ekim iyi oldu.
Herkese hayırlı uğurlu olsun. -
Herkese hayırlı akşamlar bayadır forumu takip etmekteyim hep üye olup sohpete katılacam demiştim bugüne kısmetmiş gerçekten samimi bir aile ortamı var benide aranıza alırsanız cok sevinirim

-
@aysegul, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@LordBolton, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
Pasaport fotoğrafı ile başvuruda fotoğrafın aynı olması bir sıkıntı yaratır mı?
Fotoğrafın son 6 ayda çekilmiş olması şartını bozmuyorsa, yani pasaportu son 6 ayın içinde aldıysanız yönerge açısından sorun yok, fotonun ilk halini alır formatı zaten uydurursunuz. Yani mülakat aşamasında bence düşük bir ihtimalde olsa kontrol edip takılabilirler belki, yine de karar sizin tabi.
Bende pasaporttaki fotoğrafı düzenleyip kullanmayı düşünüyorum geçen ay çıkarttırdım pasaportu
-

-
Herkes için hayırlısı olsun arkadaşlar ,bu sene şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum
-
@emine06, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
Herkes için hayırlısı olsun arkadaşlar ,bu sene şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum
Neden böyle düşündünüz?
-
Malum korona virüs sebebiyle çoğu vatandaşımız Türkiye’ye geldi ve insanların gözü korktu Amerika’daki sağlık sisteminden dolayı başvuru diğer yıllara oranla en az bu sene olur bence
-
başvuran sayısı 2021 için 7 milyon civarıydı.
-
@YapayalnızGotoU-S evet ama o zaman korona virüs henüz yoktu
-
bu sayı umarım çok daha aşsğılara düşer.
-
şans hepimizi bulsun
-
İnşallah seneye bu zamanlar mülakat heyecanı yaşıyor oluruz
-
önce çok isteyene isabet etsin

-
@YapayalnızGotoU-S ben ben ben ben
Benzer Başlıklar
111
Çevrimiçi
60.7k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.4k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum