Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @Batuhan-Koçbuğ KATILIMCI FOTOĞRAF(LAR)I –. Kendinizin ve eğer varsa eşiniz ve tüm
    çocuklarınızın son altı ay içinde çekilmiş fotoğraflarını başvuruya eklemeniz gereklidir.
    İstenilen fotoğraf özellikleri ile ilgili teknik açıklamalara bakınız. Halen Amerikan vatandaşı
    ya da Yeşil Kart sahibi olan eş ve çocuklarınızın fotoğraflarını eklemenize gerek yoktur;
    ancak eklemeniz herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir.
    DV programına katılımda kullanılan fotoğraflar, Amerikan vizesi fotoğraflarıyla aynı
    standartları taşımalıdır. Sizin ve aile bireylerinizin fotoğraflarının üzerinde oynanmış/rötuş
    yapılmış olursa veya istenilen tüm özellikleri taşımazsa, başvurunuz geçersiz sayılır ya da
    vize başvurunuz reddedilir. Önceki yıllarda yapılan başvurularda kullandığınız bir fotoğrafın
    aynısını bu seneki başvuruda kullanırsanız başvurunun geçersiz sayılacaktır. Detaylı bilgi
    için teknik açıklamalara bakınız yönerge metninde zaten yazıyor son 6 aylık güncel diye


  • @haymatlos_ bunların hepsinin farkındayım başvuru yaparken hep o kadar önemsemezler alt tarafı lottery diyordum biraz rahat davrandım bu konuda hatalıyım biliyorum. neyse artık yapılacak birşey yok önümüzdeki maçlara bakıcaz 🙂

  • Yasaklı

    @haymatlos_ Az once ulkelere gore kazanma yuzdelerine baktim Turkiye'den basvuranlarin kazanma sansi 2017 yilinda Almanya ve Fransa'dan basvuranlarin iki kati fazla..Stratejik bir hata yaptim..

  • ⭐⭐

    @MuratUsa daha mı avantajlıymışız


  • @Mustafa34, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @travelleth iş imkanına bağlı olarak hareket etmek lazım bende evliyim ama tek gidecem çıkarsa tabi, kaynakçıyım bu sektörde nerede daha çok iş var ona göre gitmeyi planlıyorum ama doğru dürüst bir bilgi alamadım kimseden

    dostum tek gıdılmıyor dıye bılıyorum aıle ıle gırıs yapılıp 6 ay kalmak lazımmıs 1 yıl ıcınde dıye okumustum burda


  • @MuratUsa Benim de dikkatimi çekti. Keşke tr kaynaklı yapsaydınız başvuruyu. Ama nasipte varsa olur çok da takılmayın.


  • Bu mayıs ayıda 31 çekeceği tuttu arkadaş. 30 çekse ne olurdu? Gün yaklaştıkça heyecanda artıyor. Nasip, kısmet.

  • Yasaklı

    @haymatlos_ Turkiye kontenjani cok fazla .Almanyaya 500 Turkiyeye en az 2000 kontenjan vermisler oysaki nufus hemen hemen ayni .Cok ilginc.

  • Yasaklı

    Bu pasaport konusu ile ilgili olarakta su aciklamayi yapmislar...Ozeti su ; pasaport temin edemeyip yinede basvuru yapanlara mulakatta nicin pasaport temin edemedigi sorulacak gecerli bir aciklamasi varmi diye... https://travel.state.gov/content/dam/visas/Diversity-Visa/DV-Resources/DV-2021_Passport_Entry_FAQ.pdf

  • ⭐⭐

    @MuratUsa başvuru sayımız da onlardan fazladır

  • ⭐⭐

    @MuratUsa numara atanlara da niye salladınız demeyeceklerdir :))) pasaport için engeli ispatlayamaz ki yoğundu alamadım diye bir açıklamayı ankara kabul etmez herhalde

  • Yasaklı

    @haymatlos_ Onemli olan sey su; sahte pasaport numarasi yazanlari cekilisten oncemi yoksa sonrami eleyecekler.Ikisi arasinda baya fark var.

  • ⭐⭐

    @MuratUsa bu yazıyı yeni görüyorum demek ki sonradan yayınlandı çünkü yönergede yoktu bu şekilde açıklama hatırladığım ve sahte numara yazanı önceki sayfalarda çekiliş öncesi eleniyor diye biliyorum


  • @haymatlos_, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @MuratUsa numara atanlara da niye salladınız demeyeceklerdir :))) pasaport için engeli ispatlayamaz ki yoğundu alamadım diye bir açıklamayı ankara kabul etmez herhalde

    Elbette ki demeyecekler. Bugün baktığınızda karşınızda Ali amcanın çiftiliği yok. Amerika Birleşik Devletleri var. Haliyle size katılıyorum. Pasaport olayı elenmeyi ve ciddi başvuruların sağlama şartları için getirilmiş bir adımdır. Bunu bilmek ya da oraya, buraya çekip yoruma açmak bile saçmalıktır. Çünkü basit bir çekiliş ya da devlet yok karşımızda 🙂 Bu sebeple gönlümüz ferah, mantıkla en önemlisi iradeyle sonuçları bekliyoruz 🙂

  • Yasaklı

    @enesbaba Dostum ABD ozgurlukler ulkesi degilmi? Bizde oraya gitmek istiyoruz o halde herseyi yoruma acma ozgurlugum var. Sen kafandaki bu kisitlamalarla GK kazanirsan orada baya zorlanirsin.Biraz ozgur dusun.

  • ⭐⭐

    @MuratUsa @enesbaba nın demek istediği ciddi olmasalar bu pasaport şartını koymazlardı diyor haklı da sonuçta dondurmadan araba çekilişine girmiyoruz :)))


  • @Batuhan-Koçbuğ şaka gibi valla şaka gibi yav kardeşim hani öylesine başvuruyorsan çıkarsa da gitmem mantığı ile bir şey demem ama Amerika benim hayalim diyorsan çıkarsa giderim diyorsan dikkat et ve kardeşim şansını niye çöpe atıyorsun.


  • @MuratUsa, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @haymatlos_ Onemli olan sey su; sahte pasaport numarasi yazanlari cekilisten oncemi yoksa sonrami eleyecekler.Ikisi arasinda baya fark var.

    İradem ve mantığım eğer bir sistem varsa ki yazılımcıyım; bir algoritma geliştiriliyorsa ki bu algoritma pasaport ise amaçsız başvuruların elenmesine, ciddi başvuruların sağlanılmasına, bir çok kişinin haberi olmadan salakça yapılan başvuruların iptaline kadar bir çok sebebi barındırıyor. Yani öncelerinde posta yoluyla yapılan başvurular, elektronik ortama taşındı. Şimdi sene 2020 ve pasaport şartı getirildi. Eğer pasaport şartı getirilmişse ve bu sistem pasaportların geçerliliğini algılayamayıp lotoda kazanma olanağı sunuyorsa; bunu getirmenin kime ne faydası olacak? ABD hükümetine nasıl bir katkı sağlayıp, amaç sunacak? Olaya spesifik bakıp, yaklaşmak lazım. Yani koskoca devlet oraya pasaport numaranı yazmalısın'ı zorunlu kılıp, bir görünüm sunmayacaktır. Bunun geçerliliğini koruyacaktır.

    Size şöyle bir örnek vereyim? Kiminiz bilir kiminiz bilmez. Bugün ABD vizesine başvuru yapmak istiyorsunuz ve sistem size ne diyor? Min 10 - 15 gün sonrasına mülakat alabilirsiniz. Bunu niçin arz ediyor? Armut piş ağzıma düş mantığı gerçekten yok. Sizi araştırıyorlar, araştırmak zorundalar (artık).

    Size yaşadığım ve karşılaştığım örneği vereyim. Bir arkadaşım youtuber ve bloğu var. ABD mülakatında memur, senin bloğun var ve sen bu blogta bir şeyler kaleme alıyorsun. Aldığın o kalemde ki şu konudaki amacın neydi? Demesi sizde neleri uyandırıp, düşündürüyor? Hani bu bilgi Ali'den Mehmet'ten duyupta yazdığım bir deyim değil. Real olarak yaşanılmış bir şey. O yüzden eğer bir sistem mantık olarak bir şeyi zorunlu kılıyorsa bunda dayanaklar vardır.

    Bugün siz DS160 formunu doldururken SGK priminize göre local ücretiniz yansıtılıyor. Yani doldurduğunuz tüm bilgiler zaten ABD'nin elinde var. Sadece eşleştirip, size bunu ne kadar doğru söylüyor ya da evrakta vs sahtelicilik sunduğunuza kanaat getirmek istiyor. En basiti ya? DS160'ı dolduruyorsun her şeyi. Mülakatta aynı soruları soruyor sana.

    Yurt dışına daha önce çıktın mı diyor form'da? Mülakatta daha önce hiç seyahat etmiş miydiniz? Ulan zaten doldurmuşum. Ne diye soruyorsun? Yani konu apaçık ortada aslında. O yüzden mantık ve sistem bir ise olayın açıklığı zaten ortadadır.

    Pasaportu sallayan arkadaşlara geçmiş olsun.


  • @Ldoroglu şaka gibi olduğunun farkındayım ancak geçmişi değiştiremem. ancak bir sonraki yıl fotoğrafımı değiştirip tekrar katılabilirim tabi eğer 6 haziranda mutlu son olursa bütün bu endişeler boşa 🙂

  • Yasaklı

    @haymatlos_ Mesele o degilki..Benim yukarida verdigim linkte adamlar pasaport durumunu mulakatta sorgulayacagiz diyor.Yani bu ne demek cekilisten once herhangi bir kontrol yok..Eger durum buysa herseyi degistirir.Sonucta mulakatta sahte numara giren kisi zamanim yoktu alamadim ama simdi aldim dese ne diyeceklerki.Zaten buradaki amac suclulari tesbit edip ayiklamak.Ulkesinden pasaport alamayanlari..Kontenjan bosa gitmesin diye ama adam mulakata pasaportla giderse kabul edebilirler.Yakinda durum ortaya cikar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

77
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum