Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • 50 mi olur, 5 mi olur bilemem lakin, geçen seneye nazaran daha fazla kazanan olacağı kesin gözüyle bakıyorum forumdan.
    Zira, pasaport kuralından bir çok kişi bihaber idi başvuru sırasında. Vaşvuru için siteye girdiğinde öğrenenlerin ise bir kısmı vazcaydı, bir kısmı pasaport çıkarmaya yetişemedi. Ve en büyük etken, (kendilerinin haberi olmamasına rağmen) çevresindeki insanların adına başvuru yapan işgüzarlar bunu yapamadı.
    "Dur bir bakayım, çıkar mı acaba?" cılar, (pasaportu yok ise) başvuru yapmadı.
    Vs vs...
    Velhasıl, bu yıl forumdan kazanan sayısı artacak kanaatindeyim...


  • @dreams_usa pasaport konusuna pek takilmayin.içişleri Bakanlığı verilerine göre umumi-hususi ve hizmet pasaportu sayısı yaklaşık 11 milyonu buluyor. 10 milyon 901 bin 331 pasaportun, 1 milyon 200 binini 'Yeşil' olarak bilinen hususi pasaportlar oluşturuyor.boylede bir durum var.pasaportu olupta pasaport sarti getirildi diye basvuranlarin sayisida az degildir.


  • @clourpoint Sadece benim tanıdığım pasaport çıkarmaya üşenen, boşver uğraşamam diyen 5-6 kişi tanıyorum. Umarım gerçekten istemeyenler böyle düşünmüş ve başvurmamıştır da şansımız olur belki bu sene 🙂


  • Açıklama günü yaklaştıkça ben de o hayallere dalanlardanım. Yaklaşık 3 haftadır evde karantinada olmamızın da etkisiyle birkaç saat boşluklarım oluyor. Dikkat ettim de o boşlukları Trulia'da herhangi bir eyaletin herhangi bir şehrinden ev bakarak, Youtube'da o gün seçtiğim şehrin sokaklarında gezme videosu varsa onları izleyerek ya da direkt seçtiğim bi mahallede Google Maps aracılığıyla geziyormuşum 😃 Böyle araştırmaya girince de vaktin nasıl geçtiğinin hiç farkına varmıyorum. Mesela dün 2 tane tam aradığım her şeye uygun ev buldum Montana'da. Geçen gün aynısını Washington State'de yapmıştım vs.
    Ben de farkındayım çıkmasının ve çıksa bile numberın görüşmeye uygun olma ihtimalinin az olduğunun, ama mutlu oluyorum böyle vakit geçirdikçe, onun gerçek olma ihtimalini düşündükçe. Kendi adıma söyleyeyim eğer çıkmazsa da gram üzülmem, geçen sene olduğu gibi bu sene de gelecek başvuruları bekleyeceğim aynı şekilde. Umarım bu tarz hayalleri olan, planı olan güzel insanların yüzü güler bu sene. Hepinize iyi akşamlar.


  • @dreams_usa Çevresindekilere, aklında greencard olmayanlara, greencarddan haberi olmayanlar için başvuranlar bitti çok şükür. Ben bütün iş yerine başvuruda bulunan adam gördüm. ''Sen kazanmak istemiyorsun galiba'' dedim diye bana tavır almıştı.
    Pasaport şartı hem genel olarak yüzdeyi etkiler hem de forumdaki sayıyı arttırır diye düşünüyorum. Kimseyi küçümsemek istemem tabi ama hafif biraz daha bilinçli ve günümüz hayatına adapte olanlar başvuruyor. Izmir için hep daha çok kazanan çıkar diyorlardı. Şimdi internet kullanan, yurtdışı görmüş insanlar olarak değişecek bu kalıp. Pasaport şartı beni sadece ''fişlenmek'' ve sonraki vizeler veya amerikaya girişler için sıkıntı yaratıcak diye korkutuyor.


  • @doguc Arkadasim benim anladigim şu,yanlisim varsa arkadslar duzeltin.simdi biz avrupa kotasinndan basvuru yaptigiz icin ne kadar cok kişi basvurursak okadar cok türkün kazanma sansi artiyor.ben boyle anladim..


  • @clourpoint Avrupada kimlikle serbest dolaşım var. Onların pasaportlu sayısı da az olabilir. İhtiyacı olmadığı için çıkarmamış baya insan vardır diye düşünüyorum.


  • @clourpoint o kadar ayrıntılı bilmiyorum açıkçası ne desem yalan olur ama şu kesin başvurduğundan haberi bile olmayanlara çıkmayacak bence bu önemli bir şey 🙂


  • @AgeGuns Aktif olarak bu başlığı bilemem ama geçen sene forumdan 9 kişiye çıktı diye biliyorum. Sayın @crazycells in net bir mesajı vardı bu odada biraz eskilerde.


  • @Austintx dogru soyluyorsun serbest dolasim diye bir olay var.avrupadaki sahislarin pasaport sayilarini bikmedigim icin yorum yapamiyorum.belki senin soylediginin tam tersi bir durum da olabilir.


  • @clourpoint Tabi kesinlikle. Ben düz mantık kurdum hemen..


  • @doguc, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @clourpoint o kadar ayrıntılı bilmiyorum açıkçası ne desem yalan olur ama şu kesin başvurduğundan haberi bile olmayanlara çıkmayacak bence bu önemli bir şey 🙂

    Aynen haberi bile olmayanlara çıktığını duymuştum.artik boyle talihliler artik olmaz diye düşünüyorum.


  • Herşey üst üste geliyor. Pasaport şartı, korona ölenleri, şerif dedikoduları, 50.000 den 55.000 bine çıkması falan filan derken insan çıkacağına daha çok artıyor 😀


  • valla bence pasaport şartının yanında 20 dolar 30 dolar başvuru ücreti de koymalılardı.. gerçekten isteyenler o parayı gözü kapalı verirdi.


  • @hakangokhan 50-den 55 çıkması zaten bilinen birşeydi

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    kaderinde varsa 1 milyon da bir sana çıkar kaderin de yoksa 3 kişiden 2 kişiye çıkacak deseler sana çıkmaz. Kaç sayfa oldu ya kabak tadı verdi yüzde şu kadar yok bu kadar yazınca şansın mı yükseliyor. Başkasına bok atınca madalya mı alıcan yeter ya şu anda burada ilkokul mezunu kimse yok. Yani yüzdeyi de biliyorlar pasaport olayını da bozuk pikap gibi aynı konuyu yazmayın.


  • @TughanTug 9 rakamını hiç görmedim ben ne yalan söyliyim , ancak 2018 de kazanıp da gidemeyen birsürü insan gördüm , sıraları gelmediği için


  • Emin değilim ama bildiğim kadarıyla Avrupa'da en az pasaport sahibi ülkeler eski doğu bloğu ülkeleri ve özellikle de Rusya ve Türkiye. Bence bu açıdan bakıldığında önceki senelere göre çıkma şansı kesinlikle çok daha fazla. Göreceğiz bakalım.


  • @travelleth 20-30 az bile , gerçekten isteyen 100 yada 150 , nin yanı sıra yaş ve eğitim şartıda gelmeli bence, ve bu pasaport numarası sayesinde yalan beyanda bulununlara 5 yıl gibi bir ceza gelmesi lazım


  • avrupalinin pasaport cikarmasi cok zor olmayacaktir. ulkemizde pasaport 400 500 liradan basliyor. ki 10 yillik alirsan 900 lira gibi bir rakam.

    pasaportla seyahat etmeyen kullanmayan bir kisi tutupta sadece bir basvuru icin en kisa sureli pasaporta bile 400 lira vermez.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum