Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2020 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
9.9k 757 2.9m 185

  • @berkyurdum
    Sizin sorularınızı koyu renkle yazacağım

    • Ancak okuduklarımdan anladığım kadarıyla onay maili bülten açıklanmadan 1 hafta 10 gün önce current olacak çoğu kişiye iletiliyor.

    Bugüne kadar uygulanan tam olarak bu şekilde gibi ama mülakat tarihi almak için tam bu şekilde değil şöyle ki:
    Bültenin açıklandığı aydan önce ve en son bültenin açıklandığı ayın 3 üne kadar evrak onayı almışsanız bültendede zaten cut-off sınırları içerisinde olur ve ay sonunda mülakat tarihi alırsınız, diğer ayda mülakata girersiniz
    (Bültenin açıklandığı ayın 3 ünden sonra evrak onayı alanlar açıklanan bültenin ayında değilde diğer aya kalmışlardır, en azından bugüne kadar işleyiş bu şekilde işledi, ama her an bu sistem değişebilir)

    • 21 bin üzeri evrak onay maili alan sayısı neredeyse yok denecek kadar az.

    Evet 21bin ile 24900 arasında evrak onayı alan var, ama istenilen düzeyde değil maalesef

    • Eğer bu yanlış bir teoriyse evrak onay maili almadığım için sanıyorum Mart bülteninde değil Nisan bülteninde sıramın açıklanması yüksek ihtimal diye düşünüyorum.

    Bununla alakalı olduğunu zannetmiyorum evrak onayı göndermediği halde yüksek bülten açıklayabilirler

    • Bugün president day olmasından dolayı evrak onayım gelmedi diye yarın KCC mesai saatlerinde mail atıp, 1-2 saat sonra da telefonla arayarak teyit talep edeceğim.

    Çok iyi yaparsınız

    • Evrakları tekrar gönderdiklerinde ise hemen onay mailini almışlar

    Ruslarda 3-4 defa gönderen var bunun onaya ne kadar etkisi var henüz bilemiyoruz, ama talep edilirse hemen gömderilmeli

    • Ayrıca bir başka sorum eğer Mart ayı bülteninde sayım current olur ve evrak onay mailini hala almamış olursam, randevu tarihimin gecikmesine sebep olur mu ?

    Muhtemelen, normalde Nisan ayında girmeniz gerekirken, evrak onay tarihine bağlı mayıs yada haziran ayında mülakata girebilirsiniz

    • 19 Haziran uçak biletimiz Los Angeles,

    Bileti neden aldınız, almadıysanız gitmeyi planladığınız tarihmi bu tarih?

    • 1)Job offer ve 40-45k bakiye göstermemiz evli çocuksuz bir çift için Los Angeles eyaletine yeterli olur mu ? Görüşmede sorun yaratır mı ?

    Muhtemelen hem eşiniz adına hem sizin adınıza düzenlenmiş Job offer + bu miktar para Los Angeles için yeterli görülecektir
    (ama imkanınız varsa Los Angeles için 60k ya çıkartmanızı tavsiye ederim, imkan yoksa bile bence miktar ve job offerlar yeterli görülecektir diye tahmin ediyorum)

    • 2)LA ve diğer eyaletlerden 1-2 tane Job offer alıp, görüşmede Austin'e gitmeyi düşünüyorum desem çelişki yaratır mı ? Yoksa farklı eyaletlerden daha gitmeden iş teklifi almış diyerek olumlu mu bakarlar ?

    Austin dende içinde olursa bir çelişki olmaz, hertürlü olumlu katkısı olacaktır

    • 3)Ds formunda yapacağım iş için turizm yazdım ancak job offer veren firma eticaret sitesi olarak faaliyet göstermekte. Sorun yaratır mı ?

    Sorun olmayacaktır


  • @Muhtaradana biz sizinle çok yüksek ihtimal aynı tarihlerde mülakata gireceğiz gibi görünüyor.
    Siz evrak onay maili almadınız diye biliyorum. Zaten bu tahminlerim genellikle sizin aktardıklarınızdan kaynaklanıyor, karşılaştırma yapıyorum. Benim durumum ile sizin durumunuzda fark yok diye biliyorum. Şuan evrakları göndermiş, evrak onayı ve cut off bekliyoruz. Atladığım bir şey yok süreçte sanırım.


  • @berkyurdum evet aynı şekilde ilerliyor,
    evrak talep emaili 16.10.2019
    evrak gönderimi 17.10.2019
    6 hafta sonra e-mail ile evrakların durumunu sorduğumda bülteni bekleyin demişlerdi
    1-2 hafta önce KCC aradığımızda bu ay içerisinde evrak onayı alabilirsiniz belki diye cevap gelmişti

    Bekliyoruz yani, evrak onayı almak bu süreçte gerçekten çok önemli


  • @Muhtaradana sıkılmadan, üşenmeden herkese yardımcı olmaya çalışıyorsunuz. Gerçekten emeklerinize çok teşekkür ederim.

    Bileti neden aldınız, almadıysanız gitmeyi planladığınız tarihmi bu tarih?
    Bileti biz almadık, kampanya yakalamış bir yakınımız gitmeyi planladığımız tarihleri öğrenip hediye olarak almış. Şubat bülteni iyi bir sıçrama yapınca, Nisan, Mayıs bize kesin sıra gelir ve Haziran'da gideriz heralde diye düşünüyorduk. Kampanyalı olduğu için de değiştiremiyoruz. Neden bu kadar cut off ve bülten sorguladığımı anlamışsınızdır sanırım :)


  • @berkyurdum o zaman hayırlısı olsun diyeyim, 19 haziranda tam uyumlu olmuş, umarım bugün, yarın açıklanacak bülten beklediğimiz gibi yüksek açıklanır, bizde çarçabuk onay e-maillerimizi alırız da sizde o tarihe yetişmiş olursunuz
    Bu arada bilet mevzusunu mülakatta sakın bahsetmeyin

  • ⭐⭐

    @Muhtaradana Forumda yeniyim ama gördüğüm kadarıyla harika bir insansiniz. Kendimden daha çok sizin gitmenizi istiyorum. Bu ülkenin iyi insanlarını Amerikada başarıyla temsil edeceğinize inanıyorum.


  • @Drywall teşekkür ederim, forumdaki tüm arkadaşlar çok yardımsever ve iyiler, her forumdaşımız katkıda bulunuyor
    Umarım tüm bu süreci yaşayanlar umdukları güzel hayata bir an önce kavuşur,
    Göçmenlik sürecinin adaylarıda en kısa zamanda talihli olur, bu sürecin içerisinde olurlar ve çok arzuladıkları yeni hayatlarında iyi bir başlangıç yaparlar

    İyi dilekleriniz için ayrıca teşekkür ederim


  • Bir dahaki bülten ne zaman açıklanır @Muhtaradana


  • @turturine bugün büyük ihtimalle


  • Selamlar; defalarca başvurduktan sonra, geçtiğimiz green card çekilişinde kurada ismim çıktı. Bekgeler için bir mail gönderdiler. Gidecek herkes için şu anda geçerli olan bir pasaportun biyografi sayfasının fotokopisini istiyorlar. Ailemiz dört kişilik ve üçümüzün geçerli pasaportu var. Ancak bir çocuğumuzun pasaportunun geçerlilik tarihi geçmiş durumda. Eski pasaportun biyografi sayfasının fotokopisini göndersek sorun olur mu acaba?


  • @caybardagi
    Sorunuza diğer başlıkta cevap verildi

    DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari https://yesilkartforum.com/forum/post/120458

    DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari https://yesilkartforum.com/forum/post/120457


  • @Muhtaradana benim pasaportun sürdsi temmuz da bitiyor.şimdiden pasaport güncellemesi yapmsys gerek var mı sizce?


  • @cato mülakata girerken en az 8 aylık süresi olan bir pasaportla gidilmesi tavsiye ediliyor,evrak onayından veya mülakat tarihi aldıktan sonra pasaportunuzu yenileyebilirsiniz, bundan önce bir değişiklik yapmanıza gerek yok
    Mülakatta da yeni pasaport ile eski pasaportu bir götürerek gerekli güncellemeleri yapabilirsiniz

    O günler inşallah yakın zamanda gelirde, siz tekrar sorarsınız

    Şu anda bu konuda bir şey yapmanıza gerek yok


  • @Muhtaradana o günler umarım gelir


  • @Muhtaradana 2019 mart bültenine baktım 18.500 müş. 2020 mart ise. 21.200. Fark sadece 2.700.


  • @cato umarım tektae açılır


  • @cato olumsuz bakmak isterseniz sebep çok buluruz, süreç hakkında olumlu düşünelim olumlu olsun, bir önceki bültene bakarsanız dv 2019 13500de, dv 2020 21000 de ⬇️
    DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari https://yesilkartforum.com/forum/post/119581


  • @Muhtaradana yok yok olumsuz değil. Sadece bu grlrcek bültene önem veriyorum. Bakalım


  • Merhaba. Vukuatlı nüfus örneğini tercüme ettirmemiz gerekiyor mu? Noterden onay gerekyor mu acaba?


  • @caybardagi Eğer görüşmeniz Türkiye/Ankara'da olacaksa ve belgeniz Türkçe'yse tercüme veya noter onayına gerek yok. E-devletten alabilirsiniz.


Benzer Başlıklar

  • DV2026 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    9k
    30 Oy
    9k İleti
    438k Bakış
    Y
    @alplion Bir çıktı vardı alıp dolduruyor, fotoyu yapıştırıp abd ye postalıyordunuz.
  • DV2022 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2020 // Mülakat takip

    Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    2
    -1 Oy
    2 İleti
    804 Bakış
    K
    İlgili başlıktan takip edebilirsiniz => https://yesilkartforum.com/forum/topic/2163/dv2020-mulakat-deneyimleri Gereksiz başlık açmamanızı rica ederiz.
  • DV2019 bekleme odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum