Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhaba.

    Sound of America, DV2020 Talihlisi birkaç kişi tarafından kurulan, her zaman www.yesilkartforum.com altında faaliyet gösteren, Telegram soru cevap kanalıdır. Amerika' da yeni bir yaşama hazırlanırken, sorularımıza bir nebzede olsa cevap bulabilmemiz adına, Amerika' da yaşayan insanların deneyimlerini bizimle paylaştığı kanaldır. Bu bilgilerin kaybolmaması ve bizden sonrada bu yolda ilerlemek isteyen arkadaşlarımızında faydalanacağına inandığımız Telegram Sound of America kanalımızı bu platforma taşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkürler...

    Sayın forum üyeleri sorulan sorular ve verilen cevaplar o günün şartlarına, yerleşim yerlerinin farklılık göstermesine, kişilerin anlayışına ve benzeri sebeplerden dolayı sizi yanlış yönlendirebilir yada bilgilendirebilir. Her zaman hazır bilginin bir parçasının veya tamamının eksik veya yanlış olabileceğini aklınızdan çıkartmayın. Anlayışınız için teşekkürler.

    Çevrimler ve ses kayıtlarının aktarımları sırasında gözümüzden kaçan yerler olabilir. Bir hata olduğunu düşündüğünüz bir yer varsa lütfen tarafıma mesaj atın.

    Konuğumuz Sayın: Emrah ATEŞ

    Youtube kanalı :

    Oz...
    Herkese merhaba arkadaşlar. Grup Amerika tecrübelerini bize aktarma teklifimizi kabul eden misafirlerimizin, sizlerin merak ettiğiniz sorularınızı cevaplamaları için kuruldu.

    Öncelikle sizden birkaç ricamız olacak

    Herkesin ne kadar heyecanlı olduğunu ve farklı sorular sormak istediğini biliyoruz. Ancak sizden ricamız bütün yazlan soruları okuyup ona göre soru eklemeniz olacaktır. Üst üste benzer ya da ayni sorular hem vakit kaybı hemde mesaj yoğunluğu konusunda sıkıntı yaratacaktır.

    Misafirimiz kısıtlı zaman diliminde katılacağa için sadece uygun ve gerekli gördüğü sorulara cevap verecek. Bu yüzden cevap almak istediğiniz soruları net ve anlaşılır sormanız çok önemli.

    İşleyişin sadece soru cevap seklinde ilerlemesi ve sohbete dönüşmemesi, kısıtlı zamanda daha çok soru işareti gidermek için çok önemli, bu konuda hassasiyetiniz bizi çok mutlu eder.

    Lütfen kavga tartışma ortamı yaratmayıp, olabildiğince bilgi verimi alınabilecek bir zaman geçirelim.

    Son olarak, misafirimiz sadece bu ufak organizasyon için vakit ayırıp grubumuza dahil olacak. Lütfen kendisiyle özel mesajla iletişime geçmeyiniz.

    Herkese katılımları için şimdiden çok teşekkür ederiz.

    Oz...
    Emrah bey hoşgeldiniz. Gurupdaki üyelerimiz adına bizi kırmayarak aramıza katılıp sorularınızı cevaplayarak bir nebzede olsa yardımcı olacağınız için simdiden çok teşekkür ederim

    Emrah ATES
    Selam Arkadaşlar
    Grubumuza hoş geldiniz
    Ben Crazyboy Emrah ateş nam-ı diğer Bam Bam Bam 💥
    Herkese bol selam 👋

    On...
    Merhaba Hoşgeldiniz

    Emrah ATES
    Taktik maktik yok
    Bam bam bam vurup çıkalım ,
    hadi başlayalım ..

    Di...
    Hosgeldiniz

    Ut...
    Hoşgeldiniz emrah bey selamlar

    Om...
    Selamlar

    Emrah ATES
    HOŞBULDUK DOSTLARIM


    Ef...
    Hoşgeldiniz houston daki amazon deposuna amazon flex alımları başladı mı kendi araçlarına şöför aranıyor mu bide küçük araba ehliyeti yeterlimi ticari ehliyet mi gerekir sizin başvuru videosunu seyretmiştim

    Emrah ATES

    Voice message

    "kendi araçlarına şoför alımı başladı küçük normal bildiniz ticari normal araç ehliyeti gerekiyor bunun için özel bir cdr ehliyeti gerekmiyor ama herkesin kullanmış olduğu class ehliyet gerekir arkadaşım Onun dışında geçen hafta alımlar başladı dört buçuk aydır bekleyen Amerikalı Arkadaşım geçen hafta Amazon alındığı şu anda kendisi 5. seferini attı kendisi yavaş var profesyonel doğru ilerliyor videomu izlediğiniz olmuş onunla ilgili 2 - 3 tane video çekmiştim Eğer hepsini izlediysen yeterli bilgiye ulaşmasını demek de daha fazla zaman kaybetmeden başvuru yapmanı öneririm Ama tabii buraya gelmen gerekiyor öncelikli olarak ve ehliyetimi olması gerekiyor"


    Öm...
    Emrah bey hoşgeldiniz san diego aşıgı olduğunuzu biliyorum bende yakın bir arkadaşım orda yaşadığı için oraya yerleşmeyi düşünüyorum sizce ilk etapta dogru bir kararmı iş konusunda yardımcı olucaktır kendisi?

    Emrah ATES

    Voice message

    "eğer Iş konusunda yardımcı olacak sa San Diego çok güzel bir şehir çok güzel bir eyalet zaten Kaliforniya arkadaşlar biliyorsun 49 milyondan fazla insan yaşıyor resmi olarak Onun dışında eğer gerçekdende oradan kazanacağınız miktar para artık ne iş yapacaksın yada kaç saat çalışacaksın bilmiyorum ama eğer 5500 doların altındaysa gerçekten geçinme şamsınızın oldukca düşük olduğunu düşünüyorum ama Eğer diyorsanızki ben düşük bütçeyle bazı şeylerden eksik kalırım ama yaşamak istiyorum derseniz gedin ama Oraya giderseniz Eğer cebinizde en az sizi 6 - 7 ay boyunca kendinizi idare edebilecek kadar bir miktar lazım cebinize 10.000 dolar koyupda san diego yolunu tutmak çok büyük bir seçim ve çok büyük bir hata olacaktır insanlar bu yüzden teksas seçiyor özellikle Teksas'ta örnek veren benim kaldığım apartman sesi 1100 1200 dolar aynısı siteye orada 2400 dolara tutamıyor arkadaslar bilginiz olsun sen Diego bu gitmesi Bir de hep geri dönüşü bir dert pişman oldugunuz ciddi anlamda Size en az 5-6 bin dolara Hatta daha fazla bir masrafa sokacaktır lütfen ilk etapta girecek olanlar bunlar iyi düşün özellikle Çocuğunuz varsa bence bunu 4-5 defa düşünmenize yarar var diye düşünüyorum"


    Ef...
    Texasda ehliyete başvuru yapabilmek için 1ay ikrmet etmek zorunluluğu varmıs diye duydum doğrumudur ehliyete anca 1ay sonramı başvurabiliriz

    Emrah ATES

    Voice message

    "Öyle bir şey olduğunu zanletmiyorum Buraya geldiğiniz andan itibaren ertesi günü gidip SSN ofisine yani Sosyal Güvenlik ofisine gidip başvurusu yapıp 7 - 8 gün içerisinde bahsettiğiniz sizin vermiş oluruz ikamet adresine gelecektir O tarihten sonra evin kontratını ayarlayıp kontratın fotokopisini ve banka hesap cüzdanı götürürsünüz eger orunsuz bir şekilde ehliyet başvuru yapabileceğiniz düşüyorum Aksi takdirde zaten amerika ya geldiğinizde Türkiye'den getirdiniz ehliyet Amerika özellikle teksas için konuşuyorum 3 ay boyunca resmi olarak geçerli eğer sizde büyük bir hata yapmazsınız 3 ay içerisinde ehliyetiniz alabilirsiniz Ben ehliyete 14 ay sonra aldım ama benim başımdan çok Olaylar geçti"


    ut...
    Greencard sürecinizi anlattıgınız bir videonuzda konsolosla olan görüşmenizde bir tüyoyu söylememiştiniz belki bizlere burda anlatırsınız:)

    Emrah ATES

    Voice message

    "Sana şöyle söyleyeyim her türlü riski sıkıntıyı oluşabilecek her türlü problemin düşünüp ona göre çözüm üretmeye çalışmıştım ilk etapta green Kartımın ne olduğunu bilmezken vize görüşmesine giderken çok daha profesyonel bir hale geldim Aslında olay şuydu ne kadar paraya gideceksiniz falan filan dediğin zaman benim ciddi anlamda Param vardı ama çok bir param yoktu o paraların hepsi Dostlarımı parasıydı eğer bir sıkıntı yaşayacaksalar şu konuda yaşayabilirler ne yapacaksın iş Ne yapacaksın nereye gideceksin falan dediklerinde kafamdan şu geçmişti Ben Amerikan ulusuna gidip karı koca Amerikan ordusuna katılmak ve Amerikan askeri olmak istiyorum diyecektim Bu şekilde Eminim bana Amerika'daki konsolosluk Yani o benim konuşmuş olduğum konsolos bana her türlü o vizeyi vereceğini düşünüyordum ben bundan eminim %100 kendi ismim kadar Ama lütfen bunu siz çok fazla uygulamayın Türkiye'deki herkezde Amerikan ordusuna gelecek diye bir kaide yok Kendinizi daha yaratıcı şeyler bulabilirsiniz ama benim bulmuş olduğum bu çözüm önerisi çok iyiydi gerek kalmadı Ben aşçıyım eşim garson demem yetti Zaten "


    İs...
    Emrah bey merhaba hoş geldiniz, amazon flexde ne sıklıkla schedule geliyor ve full-time olarak yapılabilecek bir iş mi ?

    Emrah ATES

    Voice message

    "Haftada 3 ya da 4 defa bana schedule geliyor geçen sene sadece 3 tane lokasyona çıktı da dallas da şu anda dallastaki açılan lokasyon sayısı 19 ve ben bunlardan sadece 16 tanesini filitreledim 3 tanesini kabul etmedim 16 lokasyondan çok fazla schedule geliyor ama çok fazla yüksek fiyatta gelmiyorlar çünkü geçen sene hem lokasyon aldı hem de bu işi bilen fazla bir insan yoktu ama şu anda hem lokasyonla fazla hem de bu işi olan ilgi alaka arttığı için artık öyle 4 saatte 108 olan 128 olan vermiyorlar standarda bindirmişler abi saatlik ortalama 18 ile 23 arasında şimdi bu Az bir para mı diye düşüneceksiniz az para değil ama çok olduğunu düşünmüyorum çünkü bu işin ucunda paketli alıp dağıtıp para kazanmak yok evden çıkıp depoya gidiyorsunuz Allah ne verdiyse ne kadar uzaktaysa Depodan alıp pakette dağıtmaya başlıyorsunuz en son paketi bıraktıktan sonra tekrara dan eve geleceksiniz artık Kaç mil sürmeniz gerekiyor Bunları düşününce Gideceğiniz mil süreceğiniz araba yakacaksınız benzin ve kaybedeceğiniz zaman dilimi size Gerçekten de bu işi yapıp yapmadığını söylüyor"

    İs...
    Cevabınız için teşekkürler emrah bey.


    An...
    Süreçle ilgili soru kabul ediyormusunuz 😁

    Emrah ATES
    Ne gibi ?


    Be...
    Emrah Bey Selamlar, Atlanta’ya gitmeyi düşünüyoruz. O taraf hakkında fikirleriniz nelerdir?

    Emrah ATES
    Sizleri serkan beye yönlendiriyorum
    Please on the line:)


    Me...
    Green Kart elimize geçtikten sonra Türkiye’ye geliş gidiş kuralları ne şekilde oluyor,genel olarak 6 ay abd de kalma şartı mı var her yıl için

    Emrah ATES

    Voice message

    "Durum şu şekilde oluyor bilen kartı aldıktan sonra 6 ayAmerika'da 6 ay Türkiye'de kalabiliyorsunuz bir tane arkadaşım var şöyle söyleyeyim size kendisi tam 5 yıl boyunca Amerika'da yaşamış Türkiyeye hiç gitmemiş bir insan 5 yılın sonunda zaten ben Amerikan vatandaşlığını kazanmış mıdır diye atlayıp uçağa Türkiye'ye gidiyor tam 10 ay boyunca Türkiye'de kalıyor geldikten sonra havalimanında Bu arkadaşın new york da tutyorlar çekiyorlar ve bunun green kartını sıfırlayıp baştan başlatıyorlar şu anda arkadaşlar 2. bir 5 yılını doldurmuş durumda da size şöyle söyleyebilirim 6 ay boyunca Türkiye'de 6 ay boyunca Amerika'da kalabiliyorsunuz Ama bu olayı 2 defadan fazla yaptığınızda ikinci yılın sonunda Yani 3 kez yapmaya çalıştığını da ciddi anda tutuşuyorlar çünkü sizin buradaki amacımız göçmen olmak Amerika'da yaşamak ve Amerika vergi vermek Siz burada Turist mantığı ile gelmiyor turist mantığı ile yaşamıyorsunuz zaten bu şekilde yaptığınıza da Green kartalı kötüye kullanmaktan havalimanındaki memur çsizin green kartınızı iptal edip size geri gönderebiliyor böyle bir şansınız var yani cebinizdeki green kartı sanki FBI kimlik kartı gibi göstererek her yer gidebileceğiniz düşünmeyin bu şekilde bazısı çok yanlış düşünüyor amacımız beli arkadaslar Amerika'ya hizmet etmek ve Amerika'ya vergi vermek ve amerikayı güçlendirmek teşekkür ediyorum"

    Me...
    Teşekkürler cevap için emrah bey


    Oz...
    Emrah bey amerikaya gitmeden ve gittikten sonra ilk evinize yerleşeme kadar ne kadar masraf ettiniz yaklaşık olarak ve beklemediğiniz masraflarla karşılaştınız mi ?

    Emrah ATES

    Voice message

    "evet hocam çok masraf ettiğim söylenemez açıkçası çünkü buraya gelen insanlar ya ikinci elden düzüyorlar eşyaları yada IKIA gibi yerlerden düzüyolar oradan çok fazla bir masraf çıkmıyor açıkçası 500 dolar ile 1000 dolar arası koltuk takımını zaten beyaz eşya olarak her şey girdiğiniz apartman sitesinde yüzde 95 mevcut sadece IKIA dan yatak takımını aldım eğer istiyorsanız frame almanıza gerek yok yani bazasını yatağını alırsınız geçici olarak eğer maddi durumunuz yoksa Türkiye den getirdiğiniz parayla evinizi komple dizmek yerine geçici olarak kendinizi devam ettirecek şekilde evinizi dizip amerikada kazanmaya başladıktan sonra burada kazandığınız parayla amerikadaki evinizi daha rahat bir şekilde kurabilirsiniz çünkü Türkiye den getirdiğiniz örnek veriyorum 60,000 tl buraya geldiğinizde 10,000 tl oluyor 60,000 tl yi Türkiye de 1 senede kazanırken 10,000 doları burda 2 - 3 ayda 4 ayda kazabilirsiniz bu şekilde gelir gelmez her şeyi dört dörtlük dizmenize bu şekilde bir beklenti içine girmenize hiç gerek yok ama ister istemez farklılıklar masraflar çıkabiliyor mesela elektrik su bağlatma olayını bilmiyordum eve girdikten sonra iki tane elektrik firmasıyla konuştum birisi benden kredi skorum olmadığı için 600 dolarlık istedi başka biri 300 dolar istedi ama benim amerikada bir kredi kartım bile yoktu ödemeyi keş kabul etmediler o yüzdende leasing office deki çalışan elemanın kredi kartını kullanarak ödememi yapıp elektriği o şekilde açtırdım ve kendisine elden keş verdim bazı sorunlar oluyor hele benim gibi ingilizceniz hiç yoksa"


    Be...
    House tipi evlerde başlangıçta gittiğimizde kredi puanımız oluşmadığı için kefil isteniyormuş. Amerikada tanıdığımız bize kefil olabilir mi?

    Emrah ATES

    Voice message

    "bu konu açıkcası Amerika'daki kefil olduğunuz kişiyle değil tutmak istediğinizin evi muhatap olacağız kişiyle alakalı Yani ev sahibi ile direkmi muhatap olacaksınız yoksa gayrimenkul firması Onun dışında Amerika'da geçerli olan tek bir şey var arkadaşım size şunu söyleyebilirim gerçekten de para paranız varsa hiçbir şekilde sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyorum kredi skoru falan hikaye Yani 6 aylık peşin paraya masaya koyduğunuzda ne kredi skoru kalır ne de başka bir şey"


    An...
    emrah bey nerde yaşıyordunuz

    Es...
    Dallas

    Emrah ATES
    Yiğidin harman olduğu yerde :Dallas -Texas


    Ef...
    Tek kişi için 4-5 aylığıne ev lazım bana air bnb mi yoksa normal ev mi kiralamak mantıklı

    Emrah ATES
    Tek kişiye normal ev biraz fazla pahalı olur

    Emrah ATES
    Sen bence Roommate bak arkadaşım yazık günah paraya
    Ev tutarsan kontrat yapmak zorunda kalırsın


    Be...
    Amerikada araba satın aldığımızda trafik sigortası için aylık ne kadar bedel ödeniyor yaklaşık? Arabanın bedeline yada yaşına göre hesaplama yöntemi var mıdır?

    Emrah ATES

    Voice message

    "Aracın bedenine göre yani Fiyatına göre ödeme yapılıyor %5 ila %8,5 diyorlar ama siz bunu olarak 5000 dolarlık bir Arabanın sigortasını plakası vergisi Her şey içerisinde 500 olarak düşünebilirsiniz Eğer aracınızı sıfır almayacaksınız ikinci el birilerinden alacaksanız almış olduğunuz kişiye söyleyip örnek vereyim 6000 dolarlık bir aracı kağıt üzerine size 4000 dolar olarak gösterip verginizi ona göre biraz daha düşür tebilir arkadaşlar bunu bu şekilde burada çoğu yapıyor Eğer Yakınız dostunuz çok yakın insansa almış olduğunuz aracı size hediye bile de edebiliyor arkadaşlar böyle durumlarda var Bir tane arkadaşım vardı Mesela 15,000 dolarlık arabayı arkadaşına hediye diye aldı hediye olduğu zaman hiçbir şekilde vergi falan vermiyor sadece plaka numarası"


    İs...
    Peki, ilk geldiğimizde taksitli araba almak mümkün mü ? Tanıdığımız var ama kimse böyle bir sorumluluk olmak istemez hemde kredi skoru düşme riskini göze almak istemez. Herhangi bir öneriniz varmı araba alma konusunda ?

    Emrah ATES

    Voice message

    "Ben aslında şöyle söyleyebilirim Amerika'ya geldiğinizde kredi sıkorunuz olmayacak ama arabanın ücretinin yüzde 10 nün üstünde Eğer bir peşinat verebilirseniz ve burada her ay düzenli olarak çalışıp ciddi bir şekilde para kazanabileceğiniz herhangi bir danışman firmadan ya da birinden bir tane dükkan olan birinden bir kağıt falan götürürseniz örnek veriyorum Benim adım Emre ateş arabanın fiyatı 35 bin dolar Ben burada size 8,000 dolar peşinat veriyorum Ama benim her ay 4,500 dolarlık bir kazancım var Bu da benim çalışacağım işyerinde alacağım maaş bordrosu Yani bu şekilde ben sizden bu arabayı almak istiyorum derseniz sizin kredi skoruna çok fazla bakmaksızın Eminoğlu sizi arabayı vereceklerdi ama 30.000 dolarlık bir araba alıp 1000 dolarlık peşinat verip hiç bir şekilde zaten araba alamazsınız"


    Ad...
    Emrah bey, öncelikle bu daveti kabul ettiğiniz ve bize zaman ayirdiginiz için teşekkür ederiz.
    Amerika ya geldik, mesela sizin çalıştığınız gibi bir restaurantta çalışmak istiyorum ve daha önce hiç bu tip bir işi yapmamış birisi olarak nasıl başvurabiliriz ve ya başvursak kapıdan geri çevirirler mi bizi? Veyahutta herhangi bir yere girebilmek için çat kapı iş arıyorum diyebilirmiyiz? Ilave olarak ingilizce mizin de az oldugunu dusundugumuzde ilk etapta hangi tur islere girmemiz mantikli olur.
    Teşekkürler.

    Emrah ATES

    Voice message

    "Şöyle söyleyebilirim Çat Kapı girip başvuru yapabilirsiniz Tamam çat pat İngilizce ile mutfakta çalışabilirsiniz çünkü sonuç olarak dışarıda çalışmayacaksınız bir araba satmıyorsunuz yada bir bankada çalışmıyorsunuz yada öğrencilerinize ders vermiyorsunuz kapıdan girdiğinizde SSN ve green kartınızı gösterdiğinizde işe alındığınızda önemli olan oradan sonraki süreç yani bu işi hiç bilmeden bıçağın nasıl tutulduğunu bilmeden içerideki tahtalardan haberiniz olmadan örnek veriyorum kırmızı tahta ile et doğrarsınız sarı ile tavuk kahverengi ile pişmiş et yeşille sebze doğrarsınız hiç bunları bilmeden içeri girdiğinizde yani sizden çok içerdekiler merak edecek acaba ne yapacak acaba ne yapacaksınız diye Hani bir şeyler bilmem gerekiyor bir Ufak da olsa bir bilgi sahibi olmanız gerekiyor Hani bu şeye benziyor Ben aşcıyım ama canım sıkıldı Doktor olmak istiyorum verin Bana eldivenleri Ben ameliyata gireceğim şimdi ben ne yapabilirim ben bunu merak ediyorum ameliyata girsem"

    Emrah ATES
    Lütfen beni yanlış anlamayın , ama En başta bulaşıkçılık uygun olur kendinizi göstermeniz ve ortamı görmeniz açısından
    Mutfak öyle herkesin ha deyince girebildiği bir alan değildir


    Ha...
    Emrah bey hoşgeldiniz amerikada sağlık sigotası konusunda firmalar genel olarak ne kadarını karşılıyor bu sigorta paketleri ne kadar kapsamlı

    Emrah ATES

    Voice message

    "Amerika da sigorta konusu gerçekten Amerika'da bütün Amerikalıların ve göçmenlerin başına ağrıtacak çok ciddi iki kolundan birisi. birisi vergi konusu diğeri sigorta konusu sigortanın paketleri var kapsamları var örnek veriyorum 3 tane paket sunuyorlar size ben en iyisini alıyorum siz ortancası alıyorsunuz diğeri de de en ucuzunu alıyor herkes sigortam var diye seviliyorsun ama Allah göstermesin bir hastane sonra olduğunuzda daha işlemler bitmeden faturalarında döküldüğünde Siz de anlıyorsun elindeki o sigortanın kapsamı ne kadar olduğunu örnek veriyorum Bir tane arkadaşım var hastanede doğum yaptı 30 bin dolarlık bir sigorta masrafı çıktı Sadece bunun 270 olanı verdi geri kalan 29730 dolarını sigorta Karşıladı başka bir arkadaşımız daha var o da ameliyat oldu yani eşi doğum yaptı sezeryanla o da 6000 dolarını verdi başka bir arkadaşımızdan 1500 dolar verdi bu ciddi kapsamlı bir konu burada size bu şekilde yardımcı olamam Sağlık sigortasını yapmaya başladığınızda bu sıkıntının nasıl bir sorun olduğunu göreceksiniz ama benim size öğrenelim her zaman söylüyorum Amerika'ya gelmeden önce hiçbir şeyiniz Yoksa bile çok güzel bir hastaneye gidin baştan sona çekapınızı yaptırın bir şeyiniz Yoksa bile almanız gereken ilaçlar varsa yapılan tedavinizi olun buraya geldikten sonra Eğer çocuğunuz yoksa ve bir çocuk düşünmüyorsanız kesinlikle 2 yıllık 3 yıl gerekirse 4 yıl kendinizi toparlayıp gerçek dende amerika hayatına başlayana kadar herhangi bir şekilde sağlık sigortası yapmayın Öteki türlü her ay sağlık sigortasına verdiği para size bir mevzu olsun aşağı doğru çekecektir tıpkı beni çektiği gibi"


    Be...
    Emrah bey, tuttuğumuz evler için ödenen vergiler nasıl? Örneğin çöp vergisi gibi, siz nelere ne kadar vergi ödüyorsunuz?

    Emrah ATES

    Voice message

    "ben oturmuş oldum ev için çöp vergisi vermiyorum zaten benim oturmuş olduğum evde 24 tane bina var Burası büyük bir kompleks Ben elektrik faturası Çimenlerin kesimi havuz temizliği çöp Onun dışında ufak tefek bazı ilaçlama gibi giderler için 1196 dolar ücret ödüyorum Bunun dışında internette bu Faturaya dahil ve sadece elektrik faturasına aylık ekstra bir uçret ödüyorum Ama house konusunda house lar biraz daha fazla elektrik de biraz daha fazla geliyor Teksas'ta genellikle %2 ile %4 arasında evin tutarının yıllık vergisi var zaten 30 yıllık bir eve girmiş olsanız %2 vermiş olsanız yani 30 yılın sonunda neredeyse bir evin yarısı kağıdı vergi faturası çıkıyor ortaya"


    Ad...
    az ingilizce ile ilk çalışma yerleri olarak tavsiyeleriniz ne olur acaba?

    Emrah ATES

    Voice message

    "bu konuda Pizza dağıtabilirsiniz genel olarak bizim Türklerin ve hindilerin ve Bangledeşlilerin yapmış olduğu alışveriş merkezlerinde (mall)da yani kioslar var abi böyle alışveriş merkezinin ortasında ufak tefek ve dükkan tarzı hani dükkan değil de kepenk gibi değil Orada insanlar saati 8 dolar ile 12 yıl arasında keş paraya çalışıyorlar bunlar genelde öğrenciler kaçaklar turistler ciddi anlamda amerika da yaşamayanlar yada tek başına ayakta tutmaya çalışan tipler oluyor o şekilde orada çalışıp biraz daha ufak tefek de olsa birazcık İngilizce bir şeyler öğrenip kendini geliştirip yavaş yavaş çevreye haber salarak kendi işini değiştirebiliriz Ama bu bir anda olmuyor Tabii özellikle Eğer çalışacağım bölgede apartman kompleksi'nde kiralık bir kontrat yaptıysan kolay kolay bir yerden kımıldayamıyorum malum Türkiye'den gelen bir adam burada öyle 30-40 araba sürmeyi göze alamıyor sabah akşam Hem bunun trafiği var hem yorgunluğu var hem yol zamanı var hem benzini var hem paralı yolu var "


    Ci...
    Emrah Bey yeni gelecek kişiler için ABD ye tutunma ve alışma sürecini kısa sürede atlatmak adına ne tür işler tavsiye edersiniz? Şu işe hiç bulaşma diyeceğiniz alanlar var mı?

    Emrah ATES

    Voice message

    "Cihan kardeşim şu işe hiç bulaşma diyebileceğimiz alanlar Aslında var ama ingilizceniz yoksa tanıdığınız yoksa yanınıza getireceğiniz Para ciddi bir miktar değilse kesinlikle şu bu işe bulaşma diye bir şey söylemem herkesin buraya geliş amacı aynı ilk etapta sıkıntıları çekip her şeyi göze alıp ondan sonra rahat bir hayat sürmek İngilizce zayıfsa dediğim gibi iş seçme şansın yok ne iş bulursan gireceksin bam bam bam bam vurup çıkacaksın"


    Ef...
    Diyelim amerikada tx da yıllık 80.000$ kazandık bunun nekadarı vergiye gider bir de yemek içmek için yaptığımız alışverişlerin fişleri vergiden düşülüyormu

    Emrah ATES

    Voice message

    "yapmış olduğun bazı alışverişlerini fişlerini vergiden düşüyorsun ama bazılarını örnek veriyorum Market alışverişini düşemiyorsun Bildiğim kadarıyla ve çocuklarına eğitim masrafları kitaptır defterdir bilgisayardır arabanın taksitini Arabanın benzini arabanın mili bunları vergiden düşebilirsiniz aynı şekilde Eğer 80 bin dolar kazanıyor san bekarsınız eğer %20 ila %30 arasında vergi kesiliyor eğer evliyseniz bu durum %17 ila %25 Evli ve Çocuklu Muhtemelen verdiniz vergi geri alıyorsunuz zaten Texas öyle bir kural var Her çocuk için yıl sonunda vergiden size 2500 dolar para geliyor ister vereceğiz vergi çok yüksek olsun isterse az olsun istersen normal içeri girmiş olun ama iki çocuk için 5000 dolar para geliyor size "


    Ci...
    Ayrıca sosyalleşmek kolay mı Türklere karşı önyargı ve hor görme gibi durumlar söz konusu mudur? Bunu özellikle soruyorum çünkü sosyal bir ortam olursa kendi adıma adaptasyon süreci hızlanacaktır.

    Emrah ATES
    Öyle bir şey yok olamaz


    ut...
    Fastfood zincir markalarda işe girme şansımız olabilirmi emrah bey

    Emrah ATES
    Neden olmasın !
    Subway adam arıyor 7$

    ut...
    Teşekkürler


    Bi...
    İyi akşamlar Emrah Bey enerjiniz daim olsun:)) Sanat ile alakalı bilginiz var mı? Çok farklı sanatsal çalışmalar yapıyorum gerek şov gerek sergilik çizimler. İngilizce ve belli bir birikim ile gelirsem amerikada sokakta stand açıp resim satma dışında başka ne yapabilirim.

    Emrah ATES

    Voice message

    "bu konuda pek fazla bilgim yok ama eğer bu işi yapıyorsanız yapabiliyorsanız Kendine güvenin yeteneğiniz varsa bence sizin Miami ye San diego ya San fransisko gibi yerlere lazım Çünkü Gezmiş olurum yerlerde En çok bu bahsetmiş olduğun sanatsal aktiviteler yapan insanlar var da ciddiye alma para kazaniyorlardı Mesela bir tane adamın 2 saatte bir resim yapıp 290 dolar bunu sattığını gördüm keş para vergi falan vermiyor sahilde güzel bir şekilde adam tezgahını açmış sanıyorum tezgah içinde bir vergi vermiyor Bu şekilde yürütebilirsin gemini"


    Oz...
    Texsas gelmeyi düşünen arkadaşlarımız için hangi şehirler daha mantıklı ve neden

    Emrah ATES
    Austin & Dallas


    Ad...
    Austin & Dallas Bu şehirlerde üniversite de çocuk okutmak için tavsiye edebileceğiniz üniversite var mı?

    Emrah ATES
    Austin bu konuda en iyi yerlerden birisi , aynı şekilde houston da sağlık konusunda Amerika’nı en iyi şehri çocuklarınız tıp ve hemşirelik okuyabilir


    Be...
    Emrah Bey, Uber,doordash ve benzeri işlerle 26 gün çalışarak geçimizi sağlar mıyız? Tahmini gelirimiz ne kadar olur?

    Emrah ATES

    Voice message

    "uber, dordesh ve benzer işler yapamazsınız Çünkü urada uber yapmanız için Amerika'ya gelip ehliyetinizi almanız elinize aldığınız günleri itibaren 365 gün geçmesi gerekiyor Onun dışında dordesh ve benzer işler yaparak evinize geçindire bilirsiniz Aslında bu evinizin giderinin minimum ne kadar olması alakalı bir durum Yani dordesh ile günlük alacağınız 100 dolar kazanacağız olsan sabahleyin saat 7'den 11'e kadar ve öğlenleyin 3 den 8 e kadar günlük 100 dolar alsanız Keş her şey düşükten sonra benzinin falan 2.600 dolarla ilk etapta geçirebilirsiniz Onun dışında zaten arabanız iyi ise düzgün bir araba alacaksanız lift de açabilirsiniz hem lift hem de dordesh Hem posmest bu şekilde kendinizi daha rahat götürebilirsiniz O yüzden Amerika'ya gelen ve gelecek olan herkese şunu söylüyorum Lütfen arkadaşlar amerikaya geldiğinizde 3 - 5 bin dolara Dandik bir araba alıp hemen 2 - 3 Ay içerisinde tamirci bakmak yerine biraz daha fazla para verip adam gibi tamirciye vereceğiz parayı arabanın üstüne koyup sağlam bir araba almazdı Şiddetle tavsiye ediyorum"


    Ah...
    Austin & Dallas neden tavsiyeniz degil, dallas ve austin e göre kötü yönleri neler?

    Emrah ATES

    Voice message

    "hiçbir şekilde houston kötülemiyorum Sadece daha iyi olan yerler varken öyle bir imkanımız varsa neden daha İyiler olmasın houston çok fazla kalabalık aşırı kalabalık çok fazla Meksika nüfusu hint nüfusu ve Türk nüfusu var yaklaşik 16,000 üzerinde Türk var ve çalışma izni olmayan insanlar çok ucuz para çalışıyorlar arkadaşım 7 - 8 - 9 dolar gibi ücrete çalışıyorlar ama bu ücretlere Dallas ve Austin çalışmak çok zor Çünkü bu bölgelerde geeçekten çalışma izni olan insanları bulamıyorlar Houston Az önce bahsettiğim gibi turisti öğrencisi kaça hepsi oraya gidip keş paraya çalışıp Piyasayı düşürüyor O yüzden de arkasından gelen green kartlılar o yüzünden iş bulamıyor Bu yüzden de piyasa çöküyor yavaş yavaş o yüzden de az paraya çalışmak istemiyorsanız Ben Houston tercih etmiyorum ben geldiğimde memnun muydum çok şükür memnundum ama her zaman elimizde daha iyisi varsa neden olmasın"


    Me...
    Ne iş olursa yaparız mantığıyla geldik diyelim,işi bildiğimizide gösterdik, bazı iş kolları görüyorum benzin istasyonu bulasıkcılık, garsonluk vs kalacak yer imkanıda sağlanıyor yazıyor bu tarz işlere güven duyabilir miyiz kalacak yer sağlama durumu olabiliyor mu yaygın mı böyle olanaklar

    Emrah ATES

    Voice message

    "bu tür işleri https://www.usailan.com/ dan görebilirsiniz bakabilirsiniz zaten Türklerin resmi internet sitesi Amerika içerisinde onun dişinda eğer Zaten imkanınız Yoksa kalacak yer veriyorsa garsonluk ya da buluşacak veriyorsa başka bir alternatifiniz yoksa neden olmasın Neden kabul etmiyesiniz çebinizdeki parayı harcayarak aşağı doğru inmek yerine En azından bu işleri tercih ederek bu işleri deneyerek biraz olsun tutunabilir biraz daha yukarı çıkabilirsiniz bu kadar çok korkmayın kimse sizin burada böbreğinizi kesecek durumda değil"

    Me...
    Ahaha teşekkürler


    Zü...
    Emrah merhaba ben Di...

    Emrah ATES
    Selam Di... abi
    Dünyanın sonu geldi ama sen hala gelmedin 😀👋👍🏻


    Emrah ATES
    Evet gençlik soruları alalım lütfen


    Es...
    Süre azalıyor arkadaşlar devam ✌


    Zü...
    Emrah elektrik teknisyenlerinin iş bulma olanakları nasıl bir bilgin varmı

    Emrah ATES

    Voice message

    "elektrik teknisyenlerini iş bulma olasılığı çok yüksek buraya geldikten sonra 6 aylık 1 yıllık 2 yıllık gibi süre zarfında bir kursa gidiyorsunuz Sonra eşiniz bu kursu başarıyla tamamladıktan sonra ki tamamlayacak bundan hiçbir şekilde kuşkum yok Elektrik sertifikasını alıyor minimum 20 dolardan işe başlıyor size şöyle söyleyebilirim restorantda bir tane arkadaşım var 39 yaşında kendisi aşçı kendisi aynı zamanda 4 aylık bir eğitime gitti eğitimi bitirdi geçen ay bir tane işe başladı elektrik yardımcısı olarak saatine 19 dolar aldı ve 1 ay sonra başka bir şey daha girecek 25 olarak bu şekilde yükseliyor Eğer meksikalılar bu işi bu şekilde yapabiliyorsa Biz Türkler neden yapmayalım Size inanıyorum güveniyorum en iyisini yapacaksan şüphem yok Sadece kendinize güveniniz olsun gerisi kendiliğinden gelir zaten sıkıntı yok"



  • Ef...
    Air bnb yi tavsiye etmiyormusunuz çünkü kontrat yapamam sadece 3-4 ay için ev lazım

    Emrah ATES

    Voice message

    "eğer 3 - 4 aylığına verebileceğin 4000 - 5000 dolar gibi bir para varsa tavsiye ediyorum Onun dışında Eğer aylık ben 600 dolara Air biembi buldum diyorsan onu tavsiye ediyorum Air biembi tavsiye etmiyorum demedim Sadece Air biembi aylık yapmış olduğu kesintiler çok fazla oluyor o yüzden"


    Mu...
    Emrah bey YouTube da çok videonuzu izledim. Güzel öğretici videolarınız var. Teşekkür ederim. Başarılar diliyorum. Benim sorum inşaat mühendislerinin iş bulma imkanı nedir?

    Emrah ATES

    Voice message

    "inşaat mühendislerinin iş bulma lan çok yüksek ama oradan getirmiş olduğun evrağınız sertifikanızın diplomanızın belgenizin artık her neyse burda geçerli olup olacağından emin değilim eğer evrağınız burda geçerli değilse burada tekrardan 4 yıllık 5 yıllık yada 6 yıllık üniversite okumamız gerekiyor o da hayata Sil Baştan yapmam gerekiyor Bunu göze alıyorsanız bilmiyorum"

    Mu...
    Teşekkür ederim


    Di...
    Berberlerin saatlik ücreti ne acaba biliyormusunuz

    Emrah ATES
    %50 - %50 artı tip senin oluyor
    artı yıkama ekstra
    Saatte 30$ garanti


    Ef...
    Peki kusa süreli kontrat yapılabiliyormu yoksa enaz 1yıllıkmı olması lazım

    Emrah ATES

    Voice message

    "Bu durum apartman sitesindeki yönetimden yönetimi değişmekle birlikte Normalde 1 yıllık ama en az 1 aylık 2 aylık 3 aylık 4 aylık 6 aylık kontrat yapılıyor ben sana şöyle söyleyeyim Daha geçen ay kontratı iptal edeceğimi söyledim kira Normalde 1200 de eğer 3 aylık kontrat yaparsan aylık 1.600 4 aylık yaparsan 1500 6 aylık yaparsan 1300 gibi fiyatlar susuyorlar sana bir nevini evini otel Gibi çevirmene izin veriyorlar onun dışında birazcık kısa kırsal bölgede Haftalık 250-300 dolara oteller mevcut hiçbir şekilde başka bir fatura falan da çıkmıyor kahvaltını da veriyorlar internetin de var bunda da düşünebilirsin Bir nevi burayı Air biembi gibi düşünebilirsin haftalık 250 dolar bir şey değil bir de kendine bir oda arkadaşı falan bulabilirsem çok fazla kısmet olursun giderleri"


    Es...
    Emrah bey iyi bir aracımız olduğunu varsayarsak. İnsanların Uber Black veya lyft select tercihleri nasıl. ? Sence 3 5 dolara normal uber mı yapmak mantıklı yoksa daha çok kazanmak için uber Black mi yapmak mantıklı. Bunu gözlemleme şansınız oldu mu.? Fikriniz nedir.?

    Emrah ATES

    Voice message

    "bunu gözlemleme şansım oldu Eğer durumumuz yerindeyse benim size nacizane tavsiyem 8-10 bin dolara geçici olarak Amerika'da gelir gelmez dordesh ve lift yapın bir seneyi geçtikten sonra bir senede kenara koymuş olduğun parayı down payment ( peşinat ) olarak değerlendirip kendinize bir tane suv urban ya da tesla alıp uber black ve lift premium yapabilirsiniz zaten bir yıl sonra uber iniz açılmış olucak en azından bir tane tesla alıp tesla ile bunu çok iyi gözlemleyebilirsiniz zaten biliyorsunuz teslalar 300 ile 450 mil gidiyor günlük Bu da oldukça yeterli bir günde yeterli uber ve lift yapmak için çok mantıklı bir yöntem bu konuyu Düşünmeniz Şiddetle tavsiye ediyorum Tesla s ve tesla tree"

    Es...
    🙏


    Emrah ATES
    ARKADAŞLR LÜTFEN SAĞLAM BİR ARAÇ ALIN HER ZAMAN SÖYLEDİM SÖYLÜYORUM , tamirciler çok para istiyorlar


    Oz...
    Arkadaşlar süremizin sonuna yaklaşıyoruz son sorularımızı toparlayalım lütfen..


    On...
    Peki 2. El Prius kaç mile a kadar alınır ortalama 10000 mile dan sonra alınırmı sizce?

    Emrah ATES
    400.000 götürür bakımını yaptırırsan

    On...
    👍

    On...
    7/8 k ya iyi prius bulunurmu sizce peki?

    Emrah ATES
    Şunu 10 bin yapalım.

    On...
    😃


    Me...
    Bu bahsetmiş olduğumuz başlangıc işlerinde tutunabilirsek kabaca tek kişi 12 aylık bir süreçte ne kadar kazanabilir

    Emrah ATES
    Saatlik 10$ haftalık 40 saat 400$
    60$ vergi ver
    Haftalık 340$ kalır
    340.52 hafta yıllık cash 17.680$ kalır eline


    Es...
    Aracın fiyatına göre sigorta bedeli de değişiyor mu.? Türkiye de ki gibi mi.?

    Emrah ATES
    Evet aracın bedeli neyse maksimum %10 vergi ve plaka ödeme yapıyorsun


    Ef...
    Benim vizede son gün 30 mart 2020 şubat sonu mart başı gibi gelmeyi planlıyorum girişte geç kalmışsın gibilerinden sorun yaşatırlarmı

    Emrah ATES
    Sorun olmaz
    Kim olursan ol yine gel

    Ef...
    🥳🍻🍾


    Oz...
    Arkadaşlar süremizin sonuna geldik gurubumuz adına emrah beye katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz

    Di...
    Teşekkür ederiz

    Ca...
    Teşekkürler

    Emrah ATES
    HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR VE BOL ŞANS DİLİYORUM DOSTLARIM , taktik maktik yok bam bam bam 💥 vurup çıkın daima

    Be...
    Teşekkürler Emrah Bey

    On...
    Teşekkürler Emrah bey

    Oz...
    Formlarımız gereği gurubu mu tekrardan sessize alıyorum katılım sağlaya arkadaşlarımıza teşekkür ederiz

    Emrah ATES
    Enerjimden dolayı kusuruma bakmayın
    Normal bir insan gibi sessiz sakin efendi kalamıyorum

    Es..
    Sizi böyle seviyoruz 🙏


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 1
  • 2
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

68
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum