DV2020 bekleme odası
-
@valley, içinde söyledi: DV2020 bekleme odası
@Muhtaradana bilgilendirme icin cok tesekkur ederim. Dediginiz gibi legal olarak iş yapmaktayız. Kirgizizstanda dogdum.
@crazycells Yabancı oldugum icin Nufus kayit (vukuatli) Turkiyeden almam gerekli mi ?hayir, tabii ki dogum belgesini ya da nufus kaydinizi dogdugunuz ulkeden almalisiniz. Sizin durumunuzda Turkiye'den almaniza gerek yok.
-
@Dursun, içinde söyledi: DV2020 bekleme odası
@Muhtaradana hayır eşim türkiyede mülakata gireçek.
Yurt dışında olduğum için sabıka kaydını gönderme gerekiyor mu edevletten yoksa bulunduğum ülkenden polis kağıdı mı almam gerekiyor. Geleli 4 ay oldu.evet, gecmiste uzun sureli yasadiginiz butun ulkelerden almaniz gerekiyor. Hatta esiniz Turkiye'de mulakata girdigi icin kendisi de ne olur ne olmaz bu belgeyi yaninda bulundursun bence.
Zaten bu belgeyi almak oldukca kolay ve hizli. Dolayisiyla yaninizda bulundurmaniz yarariniza olur.
-
aralık bülteninde numarası current olup, mülakat maili gelmeyen var mı benim gibi?
-
@crazycells Cok tesekkur ederim. Son bir sorum olacak.
Tüm evrakları ingilizce yeminli tercumana çevirttim ve [email protected] mail atmadan yine kesinleştirmem gereken şey. Tercume edilmiş sayfalar yeterli mi veya yanında orijinalinin taranmiş halini gondermem gerekiyor mu?
Herkese saglık ve mutlu dolu yıllar. her şey gonlunuzce olsun!!! -
@valley, içinde söyledi: DV2020 bekleme odası
@crazycells Cok tesekkur ederim. Son bir sorum olacak.
Tüm evrakları ingilizce yeminli tercumana çevirttim ve [email protected] mail atmadan yine kesinleştirmem gereken şey. Tercume edilmiş sayfalar yeterli mi veya yanında orijinalinin taranmiş halini gondermem gerekiyor mu?
Herkese saglık ve mutlu dolu yıllar. her şey gonlunuzce olsun!!!orijinalleri de gerekiyor.
Size de mutlu yillar :)
-
Arkadaşlar hayırlı olsun, sonunda beklediğimiz haber geldi, https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx
aktifleşti, tüm veriler yüklenmiş, hadi başlayalımBize bu sevindirici haberi veren @air_technic beye çok teşekkür ederiz
İlgili konu başlığı ⬇️⬇️⬇️
Dv-2020 Ceac Data İmece Çalışması https://yesilkartforum.com/forum/post/109795 -
Herkese iyi günler
-
Herkese merhabalar, ilginç sorularla karşınızdayım :) Affınıza sığınıyorum, forumda çok fazla bilgi var ancak çok fazla aralardan çekip almak gerektiği için, daha önce bahsedildiyse kusura bakmayın, kaçırmışım ya da bulamamışım :)
Benim mevcut TR'de çalıştığım şirketin, ABD ayağı da var, ve hatta New York'ta bir ofisleri var. Mülakatım olumlu geçerse buradaki şirketimle konuşup (önden bilgileri var) ABD'deki bir pozisyona geçmek için transfer talebinde bulunacağım, fakat bu süreç 3-4 ay alacaktır. Dolayısıyla sorum şu ; mülakatta bana sorduklarında nerede yaşayacaksınız ne yapacaksınız vs diye, "şirketimden transfer isteyeceğim NY için ve burada işim hazır olarak gideceğim" demek mantıklı mı? Çünkü sonuçta bunun kesinliği yok, şirket transferi gerçekleşmeyedebilir, ve gerçekleşse de ne kadar ücret alacağım vs vs belli olmayabilir, hatta NY olmayabilir Seattle olabilir vs vs. Bu durumda ne yapmam gerekir? Şirket transfer sürecini erken başlatamam çünkü greencard mülakatından onayı aldıktan sonra başlatabilirim ancak resmi olarak sebep gösterip. Bu durumda ne yapmalıyım? Banka hesap anlamında 5.000 dolarlık bir birikim gösterebileceğim, iş durumumun olması durumunda buna OK olurlar mı?++ Buna ek olarak, mülakatın çok güzel geçmesi ve hayırlısıyla vizeyi almam durumunda, 6 ay içerisinde ABD ye giriş yapacağım ancak sonrasında dönüp burada bir kaç ay daha çalışmam gerekebilir, bunun için kaç ay süre tanıyor amerika? hemen dönüp yaşamaya mı başlamam gerekiyor?
-
@heroinchains
"şirketimden transfer isteyeceğim NY için ve burada işim hazır olarak gideceğim"Mantıklı bir cevap olur, transferinizin mümkün olduğu yaşam maliyetleri uygun bir eyaleti söyleyebilirsiniz
5 bin dolar yeterli görülmeyebilir, 15 bin dolara çıkartmanızı tavsiye ederim, en azından 10 bin dolar
Not :Tek kişi olduğunuzu farzediyorum
Bol şans -
@heroinchains sorunuzun bir kısmına @Muhtaradana yanıt verdi ikinci kısmı da;
vizeyi aldıktan sonra 6 ay içinde giriş yaptıktan sonra geri gelebilirsiniz.
bu sürede sizden beklenen 6 ayı geçmeden oraya geri dönüp yerleşmeniz.
yani yılın büyük kısmını Amerika'da geçirmenizi istemektedirler. buna dikkat ederseniz bir sorun yaşamazsınız. -
@Muhtaradana, içinde söyledi: DV2020 bekleme odası
@heroinchains
"şirketimden transfer isteyeceğim NY için ve burada işim hazır olarak gideceğim"Mantıklı bir cevap olur, transferinizin mümkün olduğu yaşam maliyetleri uygun bir eyaleti söyleyebilirsiniz
5 bin dolar yeterli görülmeyebilir, 15 bin dolara çıkartmanızı tavsiye ederim, en azından 10 bin dolar
Bol şans
@bezdarniy, içinde söyledi: DV2020 bekleme odası
@heroinchains sorunuzun bir kısmına @Muhtaradana yanıt verdi ikinci kısmı da;
vizeyi aldıktan sonra 6 ay içinde giriş yaptıktan sonra geri gelebilirsiniz.
bu sürede sizden beklenen 6 ayı geçmeden oraya geri dönüp yerleşmeniz.
yani yılın büyük kısmını Amerika'da geçirmenizi istemektedirler. buna dikkat ederseniz bir sorun yaşamazsınız.--
Anladım, fakat öncesinde iş teklifinizi vb. götürün gibi ibareler gördüm, ancak dediğim gibi bu mümkün olmayacak :)
6 ay çok iddialıymış yaşamaya başlamak için , 2 yıl diye duymuştum bi ara :( anladım, çok teşekkürler herkese -
@heroinchains senin numaran şubat ayında ki bülten de curretn olacak. Eğer evrakların erken gönderdiysen mart ayında mülakata gireceksin. Erken göndermediğini görüyorum kesin martta mülakat gelecek diye bir şey yok. Yani neden şimdiden konuyu açmıyorsun. Klasik Türk mantığı yumurtaya kapıya dayanmasını mı bekliyon. Kendin diyorsun 3-4 ay şimdiden başla. Hem oradan onay alırsan sana bir mektup gönderirler. Bizim şirketmizde çalışacak diye ozaman maddi yönden çok fazla seni sıkıştıracaklarını zannetmiyorum. Söylemek ile yazılı arasında fark var. Söylücen de inancaklar mı şüpheli. Çünkü o kadar geçmiş mülakatlarda yalancılar oldu ki bu sene ortaya çıktı bu kişiler yüzünden. Mesela tapu yada araç ruhsatı götürdü ben bunları satıcam dedi ama satmadan gittiler. Orada asgari ücrete tabi yaşayıp sağlık sigortası yaptırmıyorlar ondan sen kendini garantiye al elinde yazılı belge olursa ozaman evet bu kişi doğru söylüyor derler. Bence bugünden itibaren başla konuyu buradaki müdürlerle konuşmaya.
-
@ayvalik10 Dostum cevap için çok teşekkürler ama yumurta kapıya dayanma'dan öte burada kurumsal profesyonel bir iş hayatı söz konusu. Ben isteyince hemen yapmıyorlar, yani şirkette "hadi beni transfer edin greencard çıkçak mülakatım geliyoooo" diyemezsin. Yukarıda da booolca açıkladığım gibi, Greencard alacağım kesinleşince resmi bir belge ile transfer talebinde bulunmak durumundayım. Örneğin yurtdışında evlilik,greencard vs gibi. Bu gözle tekrar bakarsan daha iyi olur :)
-
@heroinchains haklısınız , ben de bir dereceye kadar ketum olmanızı öneririm...Green kart süreciniz hayırlısıyla başarıyla sonuçlandıktan sonra dahi önünüzde planlama yapacak 1 sene kadar vaktiniz olacak, ne orada ne burada olamamak hele bir ofis hayatında önemlidir, kaldı ki en doğrusuna her zaman siz kendiniz karar verebilirsiniz, başarılar dilerim...
-
@heroinchains Merhaba Hocam, benzer bir durum bende de söz konusu. Direkt olarak "Departman of State" e bağlı bir kurumla çalışmaktayım ve vizeyi aldıktan sonra orada onlarla çalışmaya devam edebilirim fakat henüz vizem elime ulaşmadığı için olasılıklar üzerine bahsetmekten ziyade bir arkadaşımın yanına gideceğimi ve bir süre onunla birlikte çalışacağımı söyledim. Tabi yine mülakat sırasında şu anki işim ve konumumdan, DOS ile birlikte çalıştığımızdan bahsetsem de oraya gittiğimde onlarla çalışacağımı söylemedim. Açıkçası Green Card çıkmaması ihtimaline karşılık buradaki yaşantımı da riske atmak istemiyorum. Not olarak; iki kişi için 10400 dolar gösterdik ve yeterli buldular ama yine de riske atmaman adına 5 binden fazlasını göstermeni öneririm.
-
@arkben, içinde söyledi: DV2020 bekleme odası
@heroinchains haklısınız , ben de bir dereceye kadar ketum olmanızı öneririm...Green kart süreciniz hayırlısıyla başarıyla sonuçlandıktan sonra dahi önünüzde planlama yapacak 1 sene kadar vaktiniz olacak, ne orada ne burada olamamak hele bir ofis hayatında önemlidir, kaldı ki en doğrusuna her zaman siz kendiniz karar verebilirsiniz, başarılar dilerim...
@arkben, içinde söyledi: DV2020 bekleme odası
Sağduyulu cevaplarınız için çok teşekkür ederim, hepimizin hakkında hayırlısı olsun hem yerleşmiş olan arkadaşlar içinhem yerleşecek arkadaşlar için :)
-
Arkadaşlar bu gün onay maili geldi
-
@Angel34, içinde söyledi: DV2020 bekleme odası
Arkadaşlar bu gün onay maili geldi
Tebrik ederim gözünüz aydın ileri süreçte bol şanş diliyorum
-
@Angel34 tebrik ederim, hayırlı olsun
-
@Angel34 tebrik ederim. 20 binlerde numaranız değil mi?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
40
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum