DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Dostlarımmmm

    Yıllardır buradayız bu Green kartın çıkacağı yok zaman geçiyor saçlar beyazlıyor - millet kaçak giriyor çalışma vizesini alıyor(bu asla önermem) biz hala buradayız !!!

    Şimdi bilen biliyor Polis memuruyum 40 yaşındayım bekarım şuan B2 turist vizem var şukur ikinci 10 yılı da aldık rahat bir şekilde sıkıntımız yok

    5-6 yıl kaldı zorunlu hizmet süreme 46 yaşında olacağım Allahım sağlık sıhhat verirse yinede gitmek isterim bir 10 yıl da olsa yaşamak isterim Usa da.

    GC çıkacağı yok artık başka yollar denemek lazım

    Riske edeceğim Elimde şuan kendi evim var çok olmasada 50 000 bin dolar eder

    Azda olsa birikmişim var - şuan için orta vade bireysel emeklilikler de dahil olmak üzere sanırım zorunlu hizmet süreme kadar elime işalllah 120 -150 bin dolar civarı gecer diye düşünüyorum aylık 200 dolar da amerikan borsalarına yatırım yapıyorum şukur her ay hisse satmamak üzere, tek olduğum için ve kiram olmadığı için tasarruf oranım yüksek şukur ..

    Aklımda artık bu yolla gitmek var o yüzden artık Gc başvuru yapsamda artık bütün çabamı yatırımcı vizesi kovalamaya harcamak istiyorum çok büyük risk olsada yinede kendime güveniyorum orta derece bir yatırımla kendi başıma o yatırdığım parayı çıkarabilirim çalışkanım masrafım az ve asla israf etmem ...Dil konusunda zayıf olsamda Daha önce amerikada olmam gidip görmemden dolayı artı yanımda bu olduğunu düşünüyorum - bir kaç tanıdığımızda var tabiki.

    O yüzden artık bu yola baş koydum bilmiyorum ne olur !!!

    70-80 bin dolara bu vizeyi alabileceğimi düşüyorum çok küçük bir işletme devir bile alsam bana yeter ...

    Geri kalan paraylada ilk zamanlar masrafımı karşılarım diye düşünüyorum bakalım.

    3-4 yıllık çalışmayla eminim verdiğim parayı geri kenara koyabilirim .

    Sizdende genel anlamda şuan için erken olsada fikir almak isterim.

    Teşekkürler selamlar saygılar.


  • @serkanist

    Yerinizde olsam once Ingilizcemi gelistirirdim. Daha once hic kursa falan gitmediniz mi? GC ve Amerika icin bu kadar hayal kurup, hayatini orada gecirmek isteyip de Ingilizcenizin zayif kaldigini soylemeniz ilginc. Anladigim kadariyla imkaniniz da var ustelik gelistirmek icin... Yani gidip orada 2 ay kalmissiniz, bari o surede gitseydiniz hizlandirilmis bir kursa.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @serkanist şahsi fikrim o kadar zaman bekleyecekseniz ve sonrasında e2 yapacağınıza direkt eb3 yapın emekli olunca abd ye direkt gelin Greencard alın. Bence hem daha az maliyet yapmış olursunuz hem de boşu boşuna beklememiş olursunuz.


  • @pnktr, içinde söyledi: EVİ SATIP BÜTÜN BİRİKİMLE YATIRIMCI VİZESİ KOVALAMAK ?

    @serkanist

    Yerinizde olsam once Ingilizcemi gelistirirdim. Daha once hic kursa falan gitmediniz mi? GC ve Amerika icin bu kadar hayal kurup, hayatini orada gecirmek isteyip de Ingilizcenizin zayif kaldigini soylemeniz ilginc. Anladigim kadariyla imkaniniz da var ustelik gelistirmek icin... Yani gidip orada 2 ay kalmissiniz, bari o surede gitseydiniz hizlandirilmis bir kursa.

    Ne deseniz haklısınız evde çalışıyorum şuan ? Kursa gitmem imkansız Vardialı çalışma ... 😕

    Zaman yönünden çok kısıtlı bir zamanım var ve inanın ciddi saatler çalışıyorum eve gelince ayakta zor duruyorum 25 yaşında olsam o zamanlar biraz farklıydı şimdi zor ama yinede sporumu yapıyorum .

    Dil konusuna gelince elimden geleni yapacağım .

    Dil çok ama çok önemli... Hak veriyorum en önemlisi hatta.


  • @denizci10, içinde söyledi: EVİ SATIP BÜTÜN BİRİKİMLE YATIRIMCI VİZESİ KOVALAMAK ?

    @serkanist şahsi fikrim o kadar zaman bekleyecekseniz ve sonrasında e2 yapacağınıza direkt eb3 yapın emekli olunca abd ye direkt gelin Greencard alın. Bence hem daha az maliyet yapmış olursunuz hem de boşu boşuna beklememiş olursunuz.

    Şuan yatırımcı vizelerini araştırıyorum her konuda bilgim yok ama araştırmalarımı yapacağım

    Teşekkürler Denizci seni takip ediyorum 🙂

    Selamlar.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @serkanist teşekkürler. Ben de sizi takip ediyorum. Kolaylıklar dilerim. Sorularınız olursa haber verin elimden gelen konularda size yardımcı olurum.


  • @denizci10 teşekkürler arkadaşım selamlar.


  • @serkanist abi denizci10'nun dediği daha mantıklı gibi. Emekliliğine 6 yıl kalmış, bu süre içinde eb3 başlatıp, hazırlık yapabilirsin.
    Sonra amerika macerasına başlarsın.

    Bu iş çekilişle olmayacak gibi 🙂

    Bende E2'yi araştırıyorum. Ama ben evimi satmam bunun için, Türkiye'de garanti olarak kalması lazım evin.
    E2 yatırımcı vizesi ticaret işi, ticarette kazanmak da var kaybetmekte. İşler kötüye giderse hayata sıfırdan başlamamak veya zora düşmemek için kenarda bir şeyler tutmak lazım.


  • Emekliligini kaybetmeden , evini satmadan bence nacizane planlarini yap Amerikada olasi bir husran durumunda bir back up planin olmus olur, Amerikaya gelmissin ama burda yasamak inan turist olarak gelmekten cok farkli bende senin yaslarindayim kurumsal hayatta rahat sartlarda calismama ragmen Amerika inan youtube videolarinda anlatilan hayat gibi rahat kolay bir hayat vaad etmiyor, belli bir yastan sonra insan fiziken epey zorlaniyor Turkiye sonrasi.


  • emekliliği bekleyecekseniz hiç e2 ile uğraşmayın, e2 statüsünü dediğiniz rakamlara alırsınız ama sonuçta green carda gitmiyor tekrar başa dönüyorsunuz. bence önce eb3 vizesine başvurun aynı anda çekilişe başvurmaya devam edin. eb3 şuan için daha garanti gibi geliyor. ayrıca evinizi satmayın ileride ne olur belli olmaz.


  • @halilarda60 @AE123 @Darko bütün secenelere bakıyorum önümde 5-6 yıl arkadaşlar kafaya koydum sağlığım el verirse bunu yapacağım

    garanti olan taş şey 20 yıllık zorunlu hizmet sürem - artı birde evim olsa iyi olur ama şuan yok sanırım satmam gerekecek o arada - riske edeceğim köyde bir yerim var oraya bir küçükte olsa kalacak yer yaparım çok sıkıntı etmıyorum ...

    gelelim para birikim dediğimgibi en az 120 -150 bin dolar lazım bunu yakalarım bütün birikimlerimi ona göre yapıyorum

    bes emeklilik hisse fonlar hepsi buna göre bakalım

    eksiğim dil onuda bir şekilde halettmem gerek o kesin arkadaşlar

    bakalım göreceğiz - 150 bin dolar masraf etmeği hiç kocunmuyorum o parayı orada 3-4 yılda bir köseye atacağım biliyorum

    ama son 10 yıl 45-55 arası da olsa usa yaşamak isterim zor ama ne olur bilemem ...

    yapanlar var ben neden yapmayayım

    göreceğiz ama Green karta soğudummm 😞

    bakalım görelim.


  • @serkanist

    Amerika'da her seye sifirdan baslayip 3-4 sene icinde 150 bin dolar birikim yapmak maalesef cok gecerli bir meslegi olan biri icin bile olanaksiza yakin. Bu, her ay istisnasiz 3,000-3,200 USD kenara koymaniz gerektigi anlamina gelir. Ilk gittiginiz 3 ila 6 ay zaten hayatinizi kurmakla gececek, o nedenle para biriktirmeye hemen baslayamayacaksiniz. Zira, ilk gittiginizde krediniz notunuz olmadigi icin ev kiralamak, arac satin almak ve bankadan kredi cekmekte gucluk yasayacak, istediginiz sartlarla, ekonomik seceneklerden faydalanamayacaksiniz. Ayrica ilk 6 aydaki kaybiniz 4 senelik birikim hedefinizi ayda 3,500 dolara yukseltmeniz anlamina gelir. Bu kadar birikimi isinizin giderleri, tum kisisel harcamalariniz ve odeyeceginiz vergileri (ki %35-37'lik dilime girersiniz diye dusunuyorum) dustukten sonra yapmak icinse ayda 15,000 dolar uzerinde net para kazanmaniz gerekir. Forumda kafe devralip isleten, TIR satin alip tasimacilik yapan pek cok sayida girisimci var. Ancak ben hic birinden boyle rakamlar duymuyorum.

    Mesleginiz polislik oldugu icin ve sporla ilgilendiginizi soylediginiz icin, fiziginiz elveriyorsa belki ozel guvenlik veya spor egitmenligi gibi bir alanda onumuzdeki 1-2 sene kendinizi yetistirip ulsulararasi gecerliligi olan bir iki sertifika, mesleki yeterlilik belgesi vs. alip her ihtimale karsi cebinize atmaniz faydali olur. Bunun disinda ve Ingilizcenizi gelistirmeniz yaninda nacizane tavsiyem gitmeden once su konulari iyice arastirip netlestirmeniz olur:

    1. Hangi eyalet hatta sehire yerleseceginiz ve bu sehirdeki yasam sartlarina dair her sey (vergi oranlarin is imkanlarina, ev kiralarindan suc oranlarina kadar her seyi arastirin)
    2. Tam olarak ne isi ve nasil yapacaginiz (Sifirdan o isi nasil kuracaginizi, ne kadar sermaye gerekecegini, hangi risklerle karsilasabileceginizi adim adim bir pln sekline getirin)
    3. Beklenmedik bir sorun olursa B planiniz ne olacak? Orada is kurma disinda hayatinizi bir sure baskasina yuk olmadan nasil idare ettirebileceginize dair bir haazirlik yapmaniz, hatta Turkiye'ye donmeniz gerekirse burada nasil yasayacaginizi planlamaniz cok cok onemli. Oturdugunuz ev gibi, yeine kolayca koyamayacaginiz seyleri elden cikarmadan once cok iyi dusunun.

    Amerika hayali guzel bir hayal. Cok inaniyor ve istiyorsaniz bir gun gerceklestirmenizi gonulden dilerim ama gercekci olun. "Bir kere gideyim de gerisi kolay" diyorsaniz zihninizde once Turkiye icinde bu adimi attiginizi hayal edin. Ornegin Istanbul'a bir seneligine tasindiginizi dusunun. Ve bunun zorlugunu 10 ile, hatta 20 ile carpin.


  • @pnktr, içinde söyledi: Evi satıp bütün birikimle yatırımcı vizesi kovalama fikri?

    @serkanist

    Amerika'da her seye sifirdan baslayip 3-4 sene icinde 150 bin dolar birikim yapmak maalesef cok gecerli bir meslegi olan biri icin bile olanaksiza yakin. Bu, her ay istisnasiz 3,000-3,200 USD kenara koymaniz gerektigi anlamina gelir. Ilk gittiginiz 3 ila 6 ay zaten hayatinizi kurmakla gececek, o nedenle para biriktirmeye hemen baslayamayacaksiniz. Zira, ilk gittiginizde krediniz notunuz olmadigi icin ev kiralamak, arac satin almak ve bankadan kredi cekmekte gucluk yasayacak, istediginiz sartlarla, ekonomik seceneklerden faydalanamayacaksiniz. Ayrica ilk 6 aydaki kaybiniz 4 senelik birikim hedefinizi ayda 3,500 dolara yukseltmeniz anlamina gelir. Bu kadar birikimi isinizin giderleri, tum kisisel harcamalariniz ve odeyeceginiz vergileri (ki %35-37'lik dilime girersiniz diye dusunuyorum) dustukten sonra yapmak icinse ayda 15,000 dolar uzerinde net para kazanmaniz gerekir. Forumda kafe devralip isleten, TIR satin alip tasimacilik yapan pek cok sayida girisimci var. Ancak ben hic birinden boyle rakamlar duymuyorum.

    Mesleginiz polislik oldugu icin ve sporla ilgilendiginizi soylediginiz icin, fiziginiz elveriyorsa belki ozel guvenlik veya spor egitmenligi gibi bir alanda onumuzdeki 1-2 sene kendinizi yetistirip ulsulararasi gecerliligi olan bir iki sertifika, mesleki yeterlilik belgesi vs. alip her ihtimale karsi cebinize atmaniz faydali olur. Bunun disinda ve Ingilizcenizi gelistirmeniz yaninda nacizane tavsiyem gitmeden once su konulari iyice arastirip netlestirmeniz olur:

    1. Hangi eyalet hatta sehire yerleseceginiz ve bu sehirdeki yasam sartlarina dair her sey (vergi oranlarin is imkanlarina, ev kiralarindan suc oranlarina kadar her seyi arastirin)
    2. Tam olarak ne isi ve nasil yapacaginiz (Sifirdan o isi nasil kuracaginizi, ne kadar sermaye gerekecegini, hangi risklerle karsilasabileceginizi adim adim bir pln sekline getirin)
    3. Beklenmedik bir sorun olursa B planiniz ne olacak? Orada is kurma disinda hayatinizi bir sure baskasina yuk olmadan nasil idare ettirebileceginize dair bir haazirlik yapmaniz, hatta Turkiye'ye donmeniz gerekirse burada nasil yasayacaginizi planlamaniz cok cok onemli. Oturdugunuz ev gibi, yeine kolayca koyamayacaginiz seyleri elden cikarmadan once cok iyi dusunun.

    Amerika hayali guzel bir hayal. Cok inaniyor ve istiyorsaniz bir gun gerceklestirmenizi gonulden dilerim ama gercekci olun. "Bir kere gideyim de gerisi kolay" diyorsaniz zihninizde once Turkiye icinde bu adimi attiginizi hayal edin. Ornegin Istanbul'a bir seneligine tasindiginizi dusunun. Ve bunun zorlugunu 10 ile, hatta 20 ile carpin.

    Bu konu hakkında yazacağım kesinlikle haklısınız !


  • Tanidigim biri daha var senin kosullarindan belki de daha iyi sermayesi var ve senin gibi dusunuyor o da bekar ,10 yillik turist vizesi var,bana iki kere geldi ziyarete hatta ilk gelisinde tercumanla girdi ABD. ye ona da soyledim sana da soylemek istiyorumki kesinlikle onceden ingilizceni gelistirmeni oneririm..Isletme,devir veyahut bir is kurmak vs.. bunlara iletisimin olmadan zaten mantik olarak atilamazsin ki nasil anlasacaksin?Burada tanidigin biri varsa ve onceden zemin hazirladiysan tamam .Cok riskli bunun farkinda oldugunu yazmissin zaten ama eger birde yanlizsan hemde her konuda cok zorluk cekersin (10 yildir burada ve hala faturasini odemeyi beceremeyen insanlar taniyorum ) cunku mutlaka arada gozden kacan birseyler olacaktir ozellikle evrak islerinde cok zorlanabilirsin tek birseyi gozden kacirdin mi yine basa donuyorsun.
    Hayir ben zaten tercumanla gezecegim desen bile yeterli olmayabilir. Umudunu asla kirmak istemem ama ayrica yatirimci vizesi almak icinde yine binlerce dolar gerekiyor diye biliyorum,cok iyi arastirma yapmak gerekiyor dogru karari verebilmek icin.


  • @NewyorkNewyork Bu konu hakkında yazacağım kesinlikle haklısınız !


  • @pnktr, içinde söyledi: Evi satıp bütün birikimle yatırımcı vizesi kovalama fikri?

    @serkanist

    Amerika'da her seye sifirdan baslayip 3-4 sene icinde 150 bin dolar birikim yapmak maalesef cok gecerli bir meslegi olan biri icin bile olanaksiza yakin. Bu, her ay istisnasiz 3,000-3,200 USD kenara koymaniz gerektigi anlamina gelir. Ilk gittiginiz 3 ila 6 ay zaten hayatinizi kurmakla gececek, o nedenle para biriktirmeye hemen baslayamayacaksiniz. Zira, ilk gittiginizde krediniz notunuz olmadigi icin ev kiralamak, arac satin almak ve bankadan kredi cekmekte gucluk yasayacak, istediginiz sartlarla, ekonomik seceneklerden faydalanamayacaksiniz. Ayrica ilk 6 aydaki kaybiniz 4 senelik birikim hedefinizi ayda 3,500 dolara yukseltmeniz anlamina gelir. Bu kadar birikimi isinizin giderleri, tum kisisel harcamalariniz ve odeyeceginiz vergileri (ki %35-37'lik dilime girersiniz diye dusunuyorum) dustukten sonra yapmak icinse ayda 15,000 dolar uzerinde net para kazanmaniz gerekir. Forumda kafe devralip isleten, TIR satin alip tasimacilik yapan pek cok sayida girisimci var. Ancak ben hic birinden boyle rakamlar duymuyorum.

    Mesleginiz polislik oldugu icin ve sporla ilgilendiginizi soylediginiz icin, fiziginiz elveriyorsa belki ozel guvenlik veya spor egitmenligi gibi bir alanda onumuzdeki 1-2 sene kendinizi yetistirip ulsulararasi gecerliligi olan bir iki sertifika, mesleki yeterlilik belgesi vs. alip her ihtimale karsi cebinize atmaniz faydali olur. Bunun disinda ve Ingilizcenizi gelistirmeniz yaninda nacizane tavsiyem gitmeden once su konulari iyice arastirip netlestirmeniz olur:

    1. Hangi eyalet hatta sehire yerleseceginiz ve bu sehirdeki yasam sartlarina dair her sey (vergi oranlarin is imkanlarina, ev kiralarindan suc oranlarina kadar her seyi arastirin)
    2. Tam olarak ne isi ve nasil yapacaginiz (Sifirdan o isi nasil kuracaginizi, ne kadar sermaye gerekecegini, hangi risklerle karsilasabileceginizi adim adim bir pln sekline getirin)
    3. Beklenmedik bir sorun olursa B planiniz ne olacak? Orada is kurma disinda hayatinizi bir sure baskasina yuk olmadan nasil idare ettirebileceginize dair bir haazirlik yapmaniz, hatta Turkiye'ye donmeniz gerekirse burada nasil yasayacaginizi planlamaniz cok cok onemli. Oturdugunuz ev gibi, yeine kolayca koyamayacaginiz seyleri elden cikarmadan once cok iyi dusunun.

    Amerika hayali guzel bir hayal. Cok inaniyor ve istiyorsaniz bir gun gerceklestirmenizi gonulden dilerim ama gercekci olun. "Bir kere gideyim de gerisi kolay" diyorsaniz zihninizde once Turkiye icinde bu adimi attiginizi hayal edin. Ornegin Istanbul'a bir seneligine tasindiginizi dusunun. Ve bunun zorlugunu 10 ile, hatta 20 ile carpin.

    dostum inan farkındayım ama - yeni gc olmadığı için artık yatırımcı vizesini kovalamak istedim -

    yaptığım yatırımı zaten işe yaptığım için dükkan olur mal olur iş olur - onun zarar edeceğini düşünmüyorum - tabii kazık yemezsek .... kötü tarafı gc olup o işte çalışsak anlarız direk alırsak işler yolunda gitmeye bilir . sorun bu.

    işin başında olup işi en alttan başlacak gc olup ama öyle bir imkan yok . !!!

    yani dediğim genelde bildiğimiz yerlere gideceğiz - yatırımcı vizesini almak için çalışacağız ama tek şansımızı var - koyduğum parayı çıkarmak uzunda sürse artık kısmet.

    genelde gıda işi yapmak isterim.

    nj bolgesinde

    iyi yanları - tanıdık azda olsa var

    kötü yani : dil bariyeri - avukatlık ücretleri

    işte bu 4-5 yılda ne getirir bilmem yapmak lazım herseyi

    bakalım görelim ...

    onemli olan yasal olmak - doğru düzgün bir işte çok çalılmak ... işin başında olmak .

    teşekkürler.


  • @NewyorkNewyork, içinde söyledi: Evi satıp bütün birikimle yatırımcı vizesi kovalama fikri?

    Tanidigim biri daha var senin kosullarindan belki de daha iyi sermayesi var ve senin gibi dusunuyor o da bekar ,10 yillik turist vizesi var,bana iki kere geldi ziyarete hatta ilk gelisinde tercumanla girdi ABD. ye ona da soyledim sana da soylemek istiyorumki kesinlikle onceden ingilizceni gelistirmeni oneririm..Isletme,devir veyahut bir is kurmak vs.. bunlara iletisimin olmadan zaten mantik olarak atilamazsin ki nasil anlasacaksin?Burada tanidigin biri varsa ve onceden zemin hazirladiysan tamam .Cok riskli bunun farkinda oldugunu yazmissin zaten ama eger birde yanlizsan hemde her konuda cok zorluk cekersin (10 yildir burada ve hala faturasini odemeyi beceremeyen insanlar taniyorum ) cunku mutlaka arada gozden kacan birseyler olacaktir ozellikle evrak islerinde cok zorlanabilirsin tek birseyi gozden kacirdin mi yine basa donuyorsun.
    Hayir ben zaten tercumanla gezecegim desen bile yeterli olmayabilir. Umudunu asla kirmak istemem ama ayrica yatirimci vizesi almak icinde yine binlerce dolar gerekiyor diye biliyorum,cok iyi arastirma yapmak gerekiyor dogru karari verebilmek icin.

    ---dil konusu çok önemli hatta sermayeden daha önemli olduğunu düşünüyorum ...

    ben kendi adıma usa yasayacak sermayesi olan insanların güvenilir adam bulmakta zorlandığını düşünüyorum - neden olmasın o işlerde başlarız ama dediğim gibi gc olsam Boyle başlardım. .....yatırımcı vizesini kovalamak istiyorum başka carem kalmadı .

    her yıl gelebilsem ne güzel olur görmek adına ama gitmek gelmek zor oluyor artık ...

    dil konusunda yapacağım önümde zaman var ama ilk heyecan yok bakalım görelim ...

    Dil.

    teşekkürler.

    nj bölgesindeysen yolumuz düşerse görüşelim

    selamlar.


Benzer Başlıklar

  • 33
  • 746
  • 8
  • 24
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

98
Çevrimiçi

43.0k
Kullanıcı

4.5k
Konu

437.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum