Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Calisma iznim olmadan 10 aydir bir turkun yaninda hergun calisiyorum maasimi biriktirip odemiyor ben calisma vizemi aldiktan sonra bu kisiyi sikayet edersem herhangi bir sorun yasarmiyim ????


  • @Jonas Biden hükümeti bu konuda kaçak çalışan işçilerin hakları ihlal edildiğinde şikayet etmelerini öneren yeni bir program açıklamıştı. Eğer bu konuda sizi koruyan bir düzenleme yapmadıysanız sorun yaşama ihtimaliniz var. Bu konuyla ilgili şu belgeyi buldum: https://travel.state.gov/content/dam/visas/LegalRightsandProtections/Wilberforce/Wilberforce-TUR-03152017.pdf

    Vize statünüze bakılmaksızın haklarınız diye bir başlık var.

  • ⭐⭐

    Bu konuda net bilgim olmasada şunu söylemek isterim eğer bir işveren 1 ay dahi maaşınızı vermiyorsa oradan ayrılın. Hiç bir şekilde kanmayın. Rusya'da bu tür olaylar çok oluyor. Personel maaşları 2 ay geriden ödenir diyerek, ki maalesef bunu bu hale getiren çok büyük firmalar, çoğunlukla 5-6 aylara kadar çıkıyor. O nedenle bu konuyla ilgili kesinlikle çizginiz olsun. Çünkü o paralar sonradan ödenmiyor.

    Sorunuza gelirsek kaçak statüde olduğunuz için bazı sıkıntılar çıkabilir.Bir avukatlık bürosundan destek almak daha iyi olur.

    @Jonas, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

    Calisma iznim olmadan 10 aydir bir turkun yaninda hergun calisiyorum maasimi biriktirip odemiyor ben calisma vizemi aldiktan sonra bu kisiyi sikayet edersem herhangi bir sorun yasarmiyim ????


  • Yani tutunamamak demeyelim de , her buraya göç edenin ara ara hissettiği bir eve dönme dalgası oluyor. Buna yenik düşmek mümkün bilet alıp geri gelmek istememek 🙂 Bu kimi zaman yemeğin tadından kimi zaman ingilizce dertleşmenin tat vermemesinden kimi zaman kazandığınızın hepsini kira gıda sigorta üçlüsünden başka birşeye yaramadığını gördüğünüzden kimi zaman da iş yerinizde ayrımcılığa uğradığınızdan alevleniyor.

    Bu sene deniyoruz biz de hanımla burayı bakalım. Bir sene daha sabrederim baktık olmuyor başka baharlara yelken açarız gibi. Türkiye değil de başka ülkeye gideriz belki.


  • @dytmelek genelde tüm Türkler Atlanta dışında yaşıyor. Benim dayım mesala Braselton'da, diğer bir kaç tanıdığım kişi Lawrenceville'de yaşıyor. Merkezde pek birşey de yok zaten ben beğenmedim :)) Ayrıca Atlanta'da metro cafe dinner, Truva - Virginia Highland sahipleri Türk. Tavsiye ederim gitmek isterseniz...


  • @caner92 biz de merkeze işimiz olmadıkça gitmeyenlerdeniz😅 her işimizi burada halledebiliyoruz. Dediğiniz mekanlar için de teşekkür ederim, yolumuz düşerse tabiki gideriz. Şimdiye kadar çoğunlukla evde yemek yapınca Türk lezzetlerine bir hasret yaşamadım sadece bu ara künefe aklıma geliyor. Efendi diye bir Türk restoranı var sırf künefe için gideceğiz sanırım 🤗


  • @arnblt şu okuduklarim tam beni ve dusuncelerimi anlatiyor. Evi dagitmamak, ben bir kac hafta gelebilsem bile ailemin yaz boyu burada kalabilmesi, ssn aldiktan sonra (yazilimciliyim) internet uzerinden gorusmeleri yapip is bulup gitme hayalim hepsi tam olarak beni anlatiyor. Umarim mulakati ve vizeyi alir sizinle ayni yolu izleyebilirim.
    Not: yine sizin gibi EYT liyim 😊 ve calismaya devam ediyorum su anda.
    Mutluluklar diliyorum, her sey gonlunuzce olsun.


  • Geçen ay sevdiğim bir lise hocamin 5 yıllık Amerika macerasından sonra ailesi ile temeli olarak Türkiye'ye döndüğünü öğrendim buna şaşırdım açıkçası biraz

    nedeni ise gitmek için bin şey düşünüyoruz ama o geri dönüyor ülkesine temeli olarak ama şaşırmamın ana nedeni gc çıktığı ilk gün olsun, konsolosluğu gidişi olsun, Türkiye'deki son gününe kadar çok iyi hatırlarım ailesi ile çok heycanlilardi, mutlulardi... İnanmasiniz belki ama gc çıktığı ilk günden beri şafak sayıyor desem yeridir gelmelerine şaşırmamın ana nedeni bu.

    Kim bilir ne yaşamışlardır da böyle bir karar vermiştir diye hep aklımın ucundaydı ama taki 2 hafta önce evimizin önündeki parkta tek başına oturana dek onu görünce hemen yanına gidip sormak istedim 1 saat kadar konuştuk orda

    Anladığım kadarıyla orda tek böbreğini sigara yüzünden kaybettiği, bir çok sağlık sorunu yaşadığını, nerdeyse tüm Birikimlerini kaybettiğini , orda yedikleri kazıkları... Anlatı da anlatı en sonda vatandaşlığı alıp ailesi ile geri döndü.

    Bunu anlatırken gerçektende üzüldüm onun için ne umutlarla gitti,umutsuzluk la geri döndü film gibi bir hayat desem yeridir.

    İnşallah kimsenin başına bu tarz olaylar gelmez.


  • Aslında bu konu ABD'ye gitmek isteyen herkesin ilgilendiren bir konu çoğunluk sosyal medyanın pembe amerkasina odaklanmış ve kaybolmuş o dünyada, sosyal medya sağolsun çoğunluğu pohpohladiği için herkes oraya gidince hayatıni düzeleceğini zannediyor çevremden olsun forumdan olsun konuştuğum bir çok kişiden bunu anladım ama oraya giden insanlarla konuşunca bir çoğunun feda ettiği şeyler zorlandığı şeyler olsun en sonda değerli lise hocamın yaşadığı olayları düşününce;

    Akıllarda tek bir soru pembe Amerika gerçektende varmı ?

  • Yasaklı

    @Sabri-FT, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

    Aslında bu konu ABD'ye gitmek isteyen herkesin ilgilendiren bir konu çoğunluk sosyal medyanın pembe amerkasina odaklanmış ve kaybolmuş o dünyada, sosyal medya sağolsun çoğunluğu pohpohladiği için herkes oraya gidince hayatıni düzeleceğini zannediyor çevremden olsun forumdan olsun konuştuğum bir çok kişiden bunu anladım ama oraya giden insanlarla konuşunca bir çoğunun feda ettiği şeyler zorlandığı şeyler olsun en sonda değerli lise hocamın yaşadığı olayları düşününce;

    Akıllarda tek bir soru pembe Amerika gerçektende varmı ?

    Bazen bunu bende düşünüyorum ama fırsatlar türkiyeden çok çok daha fazla bu kesin, sağlık konusunda türkiye daha iyi bir ülke çünkü ücretsiz bizim şansımız orada kazandığımızla burada güzel bir şekilde tedavi olabiliriz türkiyede sigortan olmasa bile istediğin tedaviyi gör istediğin ameliyatı ol ödeyeceğin rakamlar çok çok az , acil durumlar haricinde operasyonları türkiyede yaptırmak mantıklı olur ki çoğu gurbetçi böyle yapıyor.


  • @Prm-oguzhan, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

    Bazen bunu bende düşünüyorum ama fırsatlar türkiyeden çok çok daha fazla bu kesin.

    Evet bu konuda hak veriyorum fırsatlar her yönden bizden daha iyi buna kimsenin lafı yok

    türkiyede sigortan olmasa bile istediğin tedaviyi gör istediğin ameliyatı ol ödeyeceğin rakamlar çok çok az

    Bu konuda pek emin olmazdım bırakın ameliyatı sigortasız ilaç almak bile çok pahalı, ameliyat parası bile altı basamaklı sayıların bile geçebilir siz düşünün

  • ⭐⭐

    Açıkçası eğer gelipte mavi yakadan beyaz yakaya sicrayis yapamayan veya kendi isini kurmus olamayanlarin, yada ciddi sağlık sorunu olanların Tr’ye donmelerini normal olarak görüyorum.


  • @HockeyUmpire2 evet haklısınız yazdığınız herşeyde yoksa diğer yoldan rezillikten veya ızdıraptan başka birşey olmaz

    Diğer adıyla boş geldim boş gideceğim felsefesi


  • 5 sene sabredip sonunda vatandasligi alip geri donus yapmislar ama bu hala secenekleri oldugu manasinda. Burada yasamak zor, maddi acidan ve mental acidan hazir olmak, ozellikle saglik konusunda Turkiyeden sonra sudan cikmis balik haline geliyor insan. Ailesi icin bir gelecek secenegi sunmus sonucta , ABD vatandasligini alarak geri donmus. GC sahibi birinin geri donup Gcsini 10 yillik turist vizeye cevirtmesi yerine 5 sene dayanip vatandasligi alarak donmus. Trde kolayliklar diliyorum hepsine ama tum ailenin bir secenegi var su an. Hayirlisi olsun.


  • Aslinda birde Amerikada tutunup ama tutunmayi secmeyip donenler ya da baska ulkelere gidenler de var. Bu da ayri bir mevzu,

    Bircok insan market fiyatlari ikinci el oto ve iphone la hayatinin standartlarini belirliyor. Dogalgaz yakmiyor kici kirik bir odada yasiyor sosyal hayattan kaciniyor. Sonra kenara 300- 600 dolar attim diye seviniyor. Turkiyedede dogalgaz yakma kaldigin evin diger odalarini kirala ayni parayi yaparsin :D. Bende turkiye hasreti falan yok. Birden fazla ulkeyi az cok deneyimledim. Onlara nazaran Bazi kisiler icin, buna bende dahil olabilrim. abd yi cok mantikli bulmuyorum. Green cardi olan biri olarak pasaportun bazi konularda hayati kolaylastiracagi ve mobiliteyi artiracagi kanaatindeyim. Kici kirik ulkelere kagit kurekle ugrasmakdan bikmislikta bu secimimde etkin olabilir. Ayrica youtube kanali acip izleme almak icin elinden gelen duzenbazliklari yapan agzi kokan youtuberlarin allah belasini versin. Benim bedduama da gerek yok onlar zaten bulur what goes around comes around. Kamyoncu oldu ayda 10.000 kazaniyor vs gibi. Millet bizi arayip kacak gelsem ayda 10k yapar miyim diyor.


  • Bugun tesadufen denk gelen bir youtube videosu izledim. Norvec de yasayan bir aile evlerini tanitiyorlar. Yasam standardlari yuksek olan bir ulkedeki evleri beni hayal kirikligina ugratti. Ustelik surekli pahaliliktan bahsetmeleri de. Hemen ardindan, ayni kisilerin bir de market alisverisi videolarini izledim. Norvec gercekten oldukca pahali bir ulkeymis!! Ozellikle burasi ile karsilastirinca.

    Bilgi: Asgari ucret saatlik 180 Norvec Kronu = $16.50. Ve ulke geneli ortalama saatlik ucret ise 325 Kron = $29.65


  • Ekşisözlükte çok güzel yazılmış bir entry delilleriyle
    https://eksisozluk1999.com/entry/159715151


  • @Doncarleone içerikteli tüm linkleri açıp okudum. Gerçekten güncelmiş. Zaten bu entry’de bu sabah yazmış. Çok üzüldüm, insanların umutlarıyla oynuyorlar. Toz pembe beklentilerle, ne umutlarla gidiyor insanlar. Tabi işin gerçek bir yanıda var, kaçak gitmek… Adı üstünde kaçak, mülteci sıfatıyla gitmek. Bu duruma Allah kimseyi düşürmesin. Çok acı. İşsiz ve evsiz kalmışlar . İyice düşünüp tartmak lazım böyle kaçak göçek gideyim derken, kaş yaparken göz çıkarmak olmuş bu.


  • Video yapmıyorlar dönerken keşke yapsalar ...


  • Herkese merhaba ben eşim ve oğlum Green card sahibiyiz ve kartların 2030 kadar süreleri var. Ben Amerika’da düzenli çalışıyorum 4 senedir Tax return yapıyorum fakat eşim ve oğlum ailesinin sağlık sorunları sebebi ile en son 2022 Ekim ayında geldi bir hafta kaldı ve döndüler yani 1 senelik süreyi ihlal ettiler. 2024 Ağustos ayında Amerika’ya kesin dönüş yapmak ve çocugun burada okula başlaması için SB1 vizesi için başvuru yapmak istiyoruz.Fakat forumda okuduklarıma göre bazen direk gelip kapıda şansımızı denemek daha avantajlı görünüyor. Tavsiyeniz nedir acaba SB1 başvurmalımıyım başvursam bunu bir avukatla yapmam daha avantajlı olurmu yada direk girişte şansımızı denemelimiyiz. Teşekkürler


Benzer Başlıklar

  • 15
  • 33
  • 3
  • 141
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

61
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum