DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @tufank @serel bir yerde izledim...bir aile B1/B2 ile girerken gümrük memuru valizleri soruyor...Biliyorsunuz bu işlem valizden önce yapiliyor ama gümrük personeli sizin giriste hali hazırda devam eden bir EB3 süreciniz oldugunu görüyor....neyse 2 kisi de 6 valiz görünce 'Siz turistik amaçla gelmemişsiniz' diye deport ediyor...Bunlara cok dikkat etmek lazim...


  • @tufank AOS devam ederseniz çalışma süresi uzamıyor mu bu seferde GC gelene kadar 1 senelik çalışma süresi dolmuş oluyor ama kart gelmediği için çalışmaya devam ediyoruz dimi 2 seneyi de bulabiliyor bu sefer çalışma süresi.
    GC gelene kadar mı başka statü zorunluluğu var yoksa çalışmaya başladığımızda statümüz EB3 oluyor mu ?

    F1 değil e2 yapsak bir engel var mı ?

  • ⭐⭐

    @Koray283 evet en çok korktuğum senaryo. sırf bu yüzden AOS seçeneğinden kaçtım diyebiliriz. bakalım iyice bir düşünmek ve plan yapmak lazım. belki bazı eşyaları kargo ile sonradan gönderebiliriz, bu da bir yöntem. çok fazla eşya almamaya dikkat etmek lazım.


  • @tufank ya beni de en cok endiselendiren durum bu....herseyi tertemiz halledip gitmek daha bir agir basiyor....Ama tabi sürec uzun....bence herkes kendi arti ve eksilerine gore bir değerlendirme yapip hareket etmeli...süreci burada yurutup kazanc iyi ise birikime devam edilebilir...vs vs...

  • ⭐⭐

    @mesut1905 ilk iletide bu var aslında.Evet fazladan çalışıyorsunuz. EAD form başvurusu sonucuna istinaden çalışabiliyorsunuz.


  • CP den AOS'a geçme fikri bence de fena fikir değil. Gümrük memurunun EB3 sürecini gördüğüne emin olmamak ile birlikte deport riski her zaman var. sırt çantası ile turistik gidip deport yiyen tanıdığım insan var. ayrıca CP de konsolosluk mülakatı da kendi içinde ufak riskler barındırıyor. CP den AOS'a geçilecekse ABD'ye giriş en turistik yerden olduğu sürece risklerin hemen hemen aynı olduğu kanısındayım. Süreç ilerledikçe karar vermek en iyisi tabi.


  • @selamibasaran evet ama çalışmaya başlandığı itibariyle başka herhangi bir yasal statüye ihtiyaç kalıyor mu. bunu merak etmiştim

  • ⭐⭐

    @mesut1905 hayır başka statüye gerek kalmıyor.


  • @selamibasaran öyleyse AOS baya cezbedici duruyor diğer dezavantaj GC nin çalışma süresinden sonraya kalması gibi durumda ortadan kalkarsa en mantıklısı bence

  • ⭐⭐

    @mesut1905 ilk etapta I-485, I-765 ve Advance Parole başvuruları için bültende current olmayı bekleyeceğiz. I-765 geçici çalışma belgesi 6-7 ay içerisinde onaylanıyor genelde ( servis merkezi ve yoğunluğa göre değişebilir) Bununla birlikte sponsorda çalışmaya başlıyoruz. I-485 onaylanması ve green card almamız için A. Final Actions tablosuna göre current olmamız lazım. Eğer bu tarih bültende gerilemez ise 1 yıldan fazla çalışmamıza gerek kalmaz çünkü green cardımızı alabiliriz. Eğer gerilerse, 1 yılımız dolsa bile sponsorda çalışmaya devam etmemiz gerekir veya aynı kategoride başka bir işe geçmek için form doldurmamız lazım.

    İlk iletide yazdığım gibi I-485 formu doldurulduğu zaman artık mevcut vizemiz ve kalış süreleri ile ilgili bir sıkıntı yaşamıyoruz.

  • ⭐⭐

    @mesut1905 I-485 doldurulduğu anda mevcut vizemiz ve kalış sürelerimiz ile ilgili bir sıkıntı yaşamıyoruz. mevcut durumumuz donduruluyor gibi düşünebilirsiniz.

  • ⭐⭐

    @tufank Örnek olarak benim caseden gidersek tufan bey. Ben varsayımla yazıyorum LC onayımı 15/09/2024 de aldım diyelim.I140 başvurumu yaptım 10/10/2024 de de I140 onayım gelmiş olsun.Hali hazırda bulten 2020 de.Yinede nerden baksan Aosta yapsan 2-3 sene beklemek gerekmiyor mu. Ve bununda en az 7-8 ayını çalışmadan ara satatüde bekliyorsun.Doğru mu?

  • ⭐⭐

    @selamibasaran 1 senede LC onayını aldığınızı düşünelim. I-140 doldurmak için 6 ayınız var LC expire olmasın diye. İster bunu duruma göre bekletir ABD içerisinde doldursunuz isterseniz de TR'de hemen doldurup I-140 onayı aldıktan sonra yine burada beklemede kalırsınız. Bültende current olma durumuna göre ABD'ye giriş yaparsınız ve böylece uzun bir süre orada beklememiş olursunuz. AOS seçeneğindeki avantajınız green card almak için bekleme süresini ABD'de geçirmiş olacaksınız ve sponsordaki sürenizi de bu bekleme sürecinde tamamlayabilirsiniz EAD onayına göre. CP seçeneğinde tüm süreç bitip green card alana kadar buradasınız. Bu süre 3-4 yıl sürebilir. Giriş yaptıktan sonra 1 sene sponsorda çalışmak gerekecek.


  • @tufank eşya konusu için orçun beyin tavsiye ettiği bir firma vardı onunla göndermeyi düşünüyoruz biz. ayrıca yakınlarda bir tanıdk tüm ev eşyalarını gemi ile abd ye gönderdi 40-45 günde orda olacağını söylemişler ama ayrıntı bilmiyrm maalesef. okuduğum kadarıyla yoğun havalimanlarında girişte çok problm olmuyormuş. iyi bir tatil planı ile de sorun olacağını sanmıyrm açıkçası.



  • @Koray283 evet evet kesinlikle valizleerce gitmemek lazım kargo ile halletmek gerekiyor çoğu şeyi. yani aos başlı başına plan program gerektiriyor.

  • ⭐⭐

    @selamibasaran Kasım 2023 bültenine göre konuşursak. Aos filing için tarih. 15DEC20. Yani buna göre konuşursak şu an 2 sene 9 ay geriden geliyor. PD'si ancak bu tarih ve öncesinde olanlar AOS filing yapabilir. Zaten bence başvuruları azalatmak için böyle yapıyorlar, çok ilerletmiyorlar. Böyle devam ederse AOS filing için de epey gerideyiz. Ama bu tablo daha hızlı ilerleyecektir, umudumuz o yönde. Bazen duruma göre "C" yani all current ta yapabiliyorlar ya da ileri çekebiliyorlar sayıları görmek için. Bakalım her koşulda daha erken konuşmak için. 1 senede ne olacak takip etmemiz lazım.

  • ⭐⭐

    @serel Gemi ile gönderilebilir. ama benim bu konudaki hedefim çok değerli ve abd de bulunamayacak şeyleri göndermek. Elektrikli eşya büyük ihtimalle götürmeyeceğim.Giyecekleride mümkün olduğunca az götüreceğim. O zaman valiz sayısı çok olmaz diyeceğim ama biz 2 çocukla tatile bile giderken aracın bagajını dolduruyoruz. 😁
    Bunları yazınca Rusyadan kesin dönüşüm geldi aklıma.Anneme beni bir valizle gönderdiniz, 7-8 valiz bir çocuk ve bir hanımla geldim demiştim. 😁
    Uzun süre yaşayıp , sadece tatillerde türkiyeye gelmiştik.Ama baya eşyamız birikmişti Rusyada.


  • @serel Daha önce tecrube etmiş biri olarak bence, gemiyle göndermeye değmez. Bize 7 yıl önce firmalar 8-10 bin dolar arası nakliye ücretleri vermişlerdi. O zaman da eşya götürmedik. Yeni almıştık oradan. Çok iyi kalitede sıfır mobilyalar aldık Jennifer’dan. Çocuk odalarını, diğer ıvır zıvırı Ikea’dan almıştık. Toplamda hepsi 8-10 bin arası tutmuştu. Şu an yine ev döşedik Amerika’da. Toplam 5-6 bin dolar civarı tuttu. Bu kez ağırlıklı Walmart ve Amazon’dan aldık. Çok vazgeçemediğiniz eşyalar dışında olanları götürmeye değmez. Hem yenilik iyidir. Yeni hayat, yeni eşyalar, yenilenen enerji 😊

  • ⭐⭐

    @tufank Aos mu CP mi olduğunu zaten I140 formunda belirtiyorsunuz,şimdi formu inceledim.O nedenle I140 doldurma zamanı kararı vermek lazım.O anki bulten durumuna göre.


Benzer Başlıklar

  • 5
  • 2
  • 1
  • 54
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

151
Çevrimiçi

42.5k
Kullanıcı

4.5k
Konu

434.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum