DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @tolga-a Vizen hayırlı olsun Tolga abi darısı bana.


  • Öncelikle herkese selamlar,
    Sırasıyla mülakat deneyimlerimden bahsetmek istiyorum. Okuyacak arkadaşlar için kolaylık olması adına bazı cümle gruplarını kalın yazı ile yazdım. Her bir kalın yazılı cümleyi ayrı birer konu başlığı olarak düşünebilir, böylece tüm yazılanları okumadan yazının içerisinden başlıkları seçip sizin için önemli olan konuyu okuyabilirsiniz. Umarım birçok arkadaşın işine fazlaca yarayacak geniş kapsamlı bir yazı olacaktır.
    Greencard kazandığımı öğrendiğim andan itibaren yaptığım araştırmalar sonucu yeşilkart forum sitesine, buradan da kolay, hızlı ve en doğru bilgiye ulaşmam da büyük yardımları olan telegram gurubuna üyeliğimi tamamladım. Her konuda sınırsız bilgi desteği sağladıkları için kendilerine sonsuz teşekkürü borç biliyor ve şükranlarımı sunuyorum. Değişen sistem gereği elimden geldiğince hızlı bir şekilde DS-260 formumu doldurdum (16.05.2022) Bu esnada 1,5 yıllık bir ilişkim vardı ve bir resmiyeti olmaması sebebiyle formu doldururken bekar olarak doldurmak zorunda kaldım. DS-260 Formunda ki bilgileri eksiksiz doldurabilmek adına gerekli olan eğitim, ikamet ve diğer bilgilerimin tamamına yakınına e-devlet üzerinden ulaştım. Bugüne kadar ne kadar çalıştığım yer var ise (stajlar dahil), ne kadar ikamet ettiğim adres var ise hepsini üşenmeden doldurdum forma. Size de tavsiyem hiç üşenmeyin tüm bilgilerinizi eksiksiz doldurun.
    Formu gönderdikten 1 sene kadar sonra mülakat maili geldi (14.04.2023). Geçen bu bir senelik bekleyiş sırasında kız arkadaşımla evlilik kararı aldık ve Mart ayında evlendik. Mülakat mailinin gelmesine kadar geçen süreçte evliliğimizin erken olması sebebiyle sorgulanacağını bildiğimizden hem mülakatta delil olsun hem de anı biriktirelim diye daha çok fotoğraf çekmeye başladık. Her dışarı çıktığımızda, katıldığımız arkadaş aktivitelerinde, ailelerin tanışmasında, kız isteme, nişan, nikah, düğün derken elimizde sadece seçilenler olmasına rağmen 200 sayfalık bir arşiv oluşturduk. Bu arşivi oluştururken Microsoft Word kullandım. Her sayfaya 2 fotoğraf gelecek şekilde ayarlayıp renkli çıktısını aldım. Tek tek önlü arkalı olacak şekilde şeffaf dosyaya kronolojik sırayla (İlk tanıştığımız günden günümüze olacak şekilde) yerleştirdim. Ardından son sayfalar olarak eklemek için Whatsapp üzerinden ilk tanıştığımız günden bu yana her ay 1 konuşma metnini tarih gözükecek şekilde cep telefonumdan SS (ekran görüntüsü olarak) alarak aynı şekilde Microsoft Word programında bu sefer her sayfada 4 fotoğraf olacak şekilde ayarladım ve kapaklı mavi dosyada birleştirdim. Bu dosya evliliğin ispatı için gerekli olan belgeler kısmına fazlasıyla yetmiş oldu daha sonra tekrar bahsedeceğim mülakat görüşmemde sadece bunu aldılar benden.
    Mülakat mailimin de gelmesinin ardından eşim içinde DS-260 Formu açtırabilmek için “https://tr.usembassy.gov/tr/” adresinden sırasıyla Vizeler/Göçmen vizeler bölümlerine giriş yaptıktan sonra en alt sol tarafta İletişim bilgileri bölümünde “Soru sor” butonuna tıklayarak açılan pencereye; DS-260 formunu doldurduktan sonra evlendiğimi, mülakat maili aldığımı ve sürece eşimi de dahil etmek istediğimi belirttim, ayrıca kendi dosyamın da adres ve medeni hali durumlarımın değişikliğini güncelleyebilmem için açılmasını da talep ettim. Bu yazı metninin altına ek olarak da eşimin, benim pasaport fotokopimiz ve evlilik cüzdanının yazılı olan tüm sayfalarını tarayıcıdan taratarak tek bir PDF dosyasında birleştirerek gönderdim. Yaklaşık 3 iş günü sonrasında mail yoluyla geri dönüş sağladılar ve eşim için yeni dosya açıldığını, benim dosyamın ise değişiklikler için açıldığını ve DS-260 formunu doldurup onaylamamız gerektiğini bildirdiler. Gönderilen maildeki adres yani “ceac.state.gov” web sitesi üzerinden DS-260 Formlarımızı güncelledik. Ardından AİS kayıtlarımızı oluşturmak için “ais.usvisa-info.com/tr-tr/niv” sitesinden göçmen vizesi sekmesinden üyelik oluşturup pasaportlarımızın gelmesini istediğimiz adresi seçerek onayladık ve sonuç belgelerinin çıktılarını aldık. Mülakat tarihimiz olan 02.06.2023 tarihinden 9 gün öncesine yani 24.05.2023 tarihine “doktorun.com” web sitesi üzerinden sağlık mülakatı randevularımızı oluşturduk ve sağlık mülakatı için belge hazırlıklarına başladık.
    Şimdi burası çok önemli 😊 diyerek asıl konuya giriş yapmak istiyorum. Benzer durumdaki arkadaşlar için de elimden geldiğince detaylandırarak anlatmaya çalışacağım. 2003 yılından beri epilepsi (sara) hastasıyım ve ilaçlı tedavi görmekteyim. Çok şükür bu süre içerisinde 3-4 kere nöbetim oldu. Bu durumun greencard için engel olup olmayacağı konusu benim için hep muallaktı çünkü bu hastalığa sahip arkadaşlar iyi bilirler ki hayatlarının pek çok evresinde bu hastalık olumsuz olarak önlerine çıkmıştır. Uzun araştırmalarım ve Telegram grubundaki bazı arkadaşlarla özelden konuşup aldığım fikirler doğrultusunda.
    • İlk hastalık teşhis belgesinden bugüne kadar ki tüm hastane belgelerim, EEG film çıktılarım ve doktor raporlarımı bunların hepsini kronolojik sırayla (ilk hastalık teşhis tarihinden günümüze) sıralayıp dosyaladım.
    • Kullanmakta olduğum Depakin Chorono 500 mg ilaç kutusunu
    • Düzenli olarak tedavi gördüğüm doktorumdan durumumu izah ederek son 3 senedir (sizinki ne kadar ise o) nöbet geçirmediğimi ve belirtilen ilaçtan günlük belirtilen dozda kullanarak tedavi altında olduğu belirten ıslak imzalı kaşeli bir belge hazırlamasını rica ettim.
    • Hastalığım sebebi ile muaf tutulduğum askerlik belgelerimin orijinallerini hazırladım.
    Bunlara ek olarak diğer gereken hepimizin bildiği belgelerimi hazırladım ve sağlık mülakatı için Ankara’ya gittim.
    Unganlarda 4.katta kayıt işlemlerimizi yaptırırken sadece dosya numaramı ve aşı kartımı aldılar. Covid aşısı olarak uluslararası geçerliliği olan aşılardan en az 1 tanesinin yapılmış olması gerekmekte olduğunun bilgisini verdiler sonra sırasıyla 5.kata çıktık eşim ve benden kan örneği aldılar ekstra olan eşim için idrar testi istendi. Bunları verdikten sonra 3.kata akciğer filmi çekilmeye gittik hepsinin sonunda tekrardan 4.kata çıktık ve doktora verilmesi için ilaç kutumu, doktorumdan aldığım yazılı belgeyi ve askerlik muafiyeti belgelerimi verdim. Sıramız geldiğinde muayene için Doktor Mehmet Ungan’ın odasına girdim. Üzerimde iç çamaşır kalacak şekilde soyunup önlük giydikten sonra boy ve kilo ölçümü yapıldı ardından Mehmet bey bazı tetkikler yaptıktan sonra hastalığımla ilgili sorular sormaya başladı;
    • Ne zamandır tedavi oluyorsun?
    • Günde kaç mg depakin kullanıyorsun?
    • Son 1 sene içerisinde hiç nöbet geçirdin mi?
    Bu soruların ardından “Doktorundan imzalı onaylı olarak getirmiş olduğun bu belge bizim için çok önemli iyi ki getirmişsin, merak etme hastalığın sürecini olumsuz etkilemeyecek. Sadece ilaçlarını ihmal etme bir hastamız Amerika’ya giderken uçakta nöbet geçirdiği için uçak acil iniş yapmak zorunda kaldı. Sonradan anlaşıldı ki ilaçlarını almamış ve bu sebeple sınır dışı edildi.” Söylenenlerin aksine çok ilgili ve güler yüzlüydü bu tavrı beni fazlasıyla mutlu etti. (Eşinin çok sevecen ve güler yüzlü olmadığını duydum eşi hafta sonları muayenehane de oluyormuş size tavsiyem hafta içine randevu oluşturmanız) bu konuşmalar yapılırken 2 adet aşı da yapıldı bana. Daha sonra eşim muayene için girdi doktorun odasına sıradan bir muayene ve eşim içinde 2 aşı sonrası muayenemiz bitmiş oldu. Muayeneden çıktıktan sonra ertesi gün tüm sonuçların en geç 12 gibi çıkmış olacağı söylendi ve oradan ayrıldık. 2 kişi için toplam 15.000 TL gibi bir ücret ödedik size tavsiyemiz Unganlar da Döviz yerine TL ödemesi yapmanızdır. Kur güncel kur olarak hesaplandı dışarıda o paraya dolar alamazsınız boş yere dolarlarınızı oraya vermeyin.
    Mülakat günü geldi çattı. Günlerce hazırlığını yaptığım belgeler ile birlikte konsolosluğun yolunu tuttuk aracımızla gittiğimiz için hiç zorluk çekmedik yeni konsolosluğun çevresinde bolca araç park edilebilecek yer mevcut. Önceden hazırlamış olduğumuz belgelerimiz;
    • Pasaportlarımız
    • Arşivli adli sicil kayıtlarımız(e-devletten)
    • Vukuatlı nüfus kayıt belgelerimiz(e-devletten) (Eşim evlendikten sonra soyadını değiştirdi bu sebeple vukuatlı nüfus kayıt belgesi alırken 2 adet seçenek çıktı biz yeni soyadıyla olan tanımlanmış olan seçeneği seçerek belgeyi aldık ve herhangi bir sorun yaşamadık)
    • PTT/AİS kaydı çıktısı
    • Randevu mailinin çıktısı
    • DS-260 konfirmasyon sayfasının çıktısı
    • 2 şer adet 5*5 fotoğraf
    • Unganlardan aldığımız sağlık raporu zarfları
    • Sadece asıl talihli için Üniversite diploması aslı ve Fotokopisi
    • 330’ar Dolar
    • Evlilik cüzdanının aslı
    • Evlilik Cüzdanının 2 adet fotokopisi
    • Askerlik durum bildirgesi (e-devletten)
    • Son 6 aylık imza sirkülü hesap döküm belgesi (biz iki kişi için tek hesap da 20.000$ + 50.000 TL gösterebildik hesapta)
    • Evliliği kanıtlayan belgeler (yukarıda nasıl hazırladığımı anlattığım fotoğraf dosyası)
    Saat 8:45 de olan mülakatımız için beklemeye başladık. Görevliler sırayla mülakat saatine göre seslenip sıraya girilmesini istiyorlar sıraya girdik. İçeriden ittikleri ve kapağını açmakta herkesin zorlandığı kutunun içine pasaportlarımızı bırakmamızı istediler ve yan tarafta asıl giriş kapısının önünde duvara yapışık bir şekilde askeri usulle nizami bir sıraya girilmesi söylendi 😃 Sıra bize gelip görevli seslendikten sonra içeri girdik ve tüm eşyalarımızı kontrol noktasında bıraktıktan sonra x-ray cihazından geçtik ardından dosyalarımızı alarak L şeklinde bahçe boyunca yürüyüp asıl mülakat alanının kapısından giriş yaptık. İçeri girer girmez kapının hemen önünde yan yana olacak şekilde sıraya girdik sol tarafa doğru sırayla görevliye doğru ilerledik. Görevli kadın aşırı gergin ve sinirliydi herkese bağırıp çağırıyor evrakları düzenli getirmezseniz sizi almam diye tehditler savurarak gergin olan insanları daha da geriyordu. Tüm insanlarsa bilindiği üzre bu bağırış çağırışları yutarak, görmezden gelerek, tüm olanlara rağmen gülümsemeye devam ediyorlardı. (Bağırıp çağıran kadın maalesef Türk’tü) Sıramız geldi istediği belgeleri verdik farkına varmadan o kadar gerilmişim ki hangi belgeyi aldı aklıma gelmiyor bir türlü 😃 Sonrasında bizi sol çaprazında bulunan ücret ödeme veznesine gönderdi. Vezneye geldiğimde çalışan arkadaş ödeme türünü sordu ben TL olarak ödemek istiyorum dedim ve benden 15.180 TL istedi. (Mülakat gününde güncel kur 20,85 TL idi ben ne olur ne olmaz diye kuru 21,50 üzerinden 2 kişi için 660$ yani 14.190 TL olan ücret için yanımda 14.500 TL götürmüştüm.) Şok oldum, cebimde para yok cüzdan, k.kartı hepsi arabada geri çıkarılıp tekrar giremeyeceğiz sandım. Bu paranın haricinden yanımda 330$ vardı ama arabada bırakmıştım. O an aklıma o geldi ve veznede ki görevliye 1 kişinin ücretini TL olarak almasını ve geriye kalanın arabada olduğu durumunu izah ettim. Bana bir kart yazdı bununla tekrar giriş yapabilirisin dedi. Heyecandan koşarak çıkmaya çalışırken güvenlik önümü kesti 😃 Sakin ol koşmaya gerek yok dedi ve hızlı adımlarla konsolosluktan çıktım binanın köşesinden döndükten sonra arabaya koşmaya başladım arabada ki Dolar’ları alıp geri döndüm. İçeri girdim veznede ki görevliye 2.kişinin ödemesini 330$ olarak yaptım. Mülakata gidecek arkadaşlar için ücrete dair en önemli tavsiyem kesinlikle TL olarak ödeme yapmalarıdır. Dolar kuru o gün için konsoloslukta 23 TL olarak hesaplandı fakat ben herhangi bir yerden dolar almak istesem 24,5 TL siz de kendi hesabınızı yapın. Hangisi işinize geliyorsa bu şekilde hareket edin.
    Derken Ücret ödediğimiz vezneden bir sıra numarası da aldık ve beklemeye başladık. Numaramız yandı ve görevlinin yanına gittik (bu kez Türkçe konuşan Amerikalı bir kadındı görevli)
    • Mülakatı hangi dilde yapmak istediğimizi sordu (Türkçe dedik)
    • Pasaportlarımızı
    • Fotoğraflarımızı
    • Arşivli adli sicil kayıtlarımız ve 1’er fotokopi
    • Vukuatlı nüfus kayıt belgelerimizi ve 1’er fotokopi
    • İmza sirkülü 6 aylık hesap dökümü
    • Diplomamın aslı ve 1 fotokopisi
    • Unganlar sağlık raporu dosyaları
    • Askerlik muafiyet belgelerim
    • Evliliği kanıtlayan belgeler (yanımda götürdüğüm normal çıktı fotoğrafları ve diğer belgeleri almadı sadece yukarıda anlattığım dosyayı aldı)
    • Evlilik cüzdanı ve 1’er adet fotokopisi
    Bunların haricinde götürdüğüm hiçbir belgeyi istemedi. Sonrasında beklememizi ve tekrar numaramızı takip etmemizi söyledi. Beklerken çok aç olmamanız ve wc ihtiyaçlarınızı önceden gidermiş olmanız önemli çünkü içeride bunları karşılayacak bir alan yok. Yaklaşık 1 saatlik bekleyişin ardından sıramız geldi. Gittiğimiz gişede karşımızda bu kez Amerikalı güler yüzlü bir erkek vardı. Selamlaşmamızın ardından. Tek elimizi kaldırarak doğruları söyleyeceğimize dair yemin ettik ve mülakat başladı. (Kırmızı yazı ile yazılanlar görevliye, koyu siyah yazılar bize ait)
    • Hangi eyalete gideceksiniz?
    • New jersey
    • Tanıdığınız biri var mı orada?
    • Evet 1 akrabam orada yaşıyor
    • Kim bu akraban?
    • Aslında babamın kuzeninin kızı ama halamın kızı diyebiliriz çok samimiyizdir 😃 (burada biraz gülüştük karşılıklı)
    • En son ne zaman görüştünüz?
    • Yüz yüze 5 sene önce, 5 senedir Amerika’da yaşıyorlar ama düzenli olarak görüntülü görüşüyoruz
    • Onlarla mı yaşayacaksınız? Biliyorsunuz değil mi greencard Amerika’da yaşama hakkı veriyor size, Yaşayacak mısınız Amerika’da?
    • Elbette yaşayacağız Amerika’da. Çok istiyoruz bunu akrabalarımda belki 1-2 gün kalırız evimizi bulana kadar. Biz greencard’lıyız hemen ev tutabilirsek bize ev kiralarken sorun çıkarılmazsa gittiğimiz gün tutacağız 😃 (yine karşılıklı gülüştük)
    • Burada ne iş yapıyorsunuz?
    • Kendi şirketimizde çalışıyordum işten çıkardılar beni tazminat ta verdiler Amerika’ya giderken destek olmak için. Eşimde turizm sektöründe çalıştığını anlattı.
    • Amerika da ne iş yapmayı düşünüyorsunuz?
    • Ben zaten turizm ve otel işletmeciliği mezunuyum diplomamın da uluslararası geçerliliği var tekrardan turizm sektörüne dönüş yapmayı düşünüyorum eşim de bende turizm de devam etmeyi düşünüyorum dedi.
    • İngilizceniz nasıl neden Türkçe mülakat yapmak istediniz? (Gülümseyerek sordu)
    • Mülakatta kendimi Türkçe olarak daha iyi ifade edebileceğimi düşündüm (Eşimde araya girerek, ingilizce cevap verdi ve ben eşime de yardımcı olurum dedi. Tekrardan gülmeye başladık)
    • Peki siz ne iş yapıyorsunuz?
    • Bende eşim gibi turizm sektöründeyim ve aynı işe devam etmeyi düşünüyorum şimdilik
    • Pekâlâ, vizelerinizi onayladım belirttiğiniz adrese 1 hafta içinde gelecektir bol şans
    Daha sonra bazı evraklarımı geri verdi diplomamın orijinalini ve askerlik muafiyet belgemin orijinalini vermeyi unuttu sırayla ben hatırlattım ve özür dileyerek verdi. Sevinçle dışarı fırladık hiç aklımıza gelmeyecek şekilde kolay bir mülakat geçirmiştik. En çok tedirgin olduğumuz evlilik konusunda hiç soru sormadılar bile. Buradan heyecanla mülakat bekleyen herkese en büyük tavsiyem sakin olun, samimi cevaplar verin ve içinizden espri yapmak geldiyse (karşıdaki de güler yüzlüyse tabi) yapın çok kasılmanıza gerek yok.
    { Son günlerde yeni öğrendiğim ve bunun içinde ne olur ne olmaz diyerek hazırlık yaptığım birkaç konuyu daha eklemek istiyorum Epilepsi (Sara) hastaları için.
    • Kullanmakta olduğunuz ilaç orada mevcut mu? Değil ise ilacınızın etken maddelerine sahip başka bir muadili var mı?
    • Gideceğiniz eyalette ki kurallar çerçevesinde ehliyet alabilmeniz için gerekli olan şartlar nelerdir?
    Bu iki başlık çok önemli. Ben ilaç ile alakalı olarak raporumla alabildiğim 6 kutu ilacı en kötü ihtimali düşünerek yanımda götürüp sonrasında duruma göre hareket edeceğim ve bir gelişme olursa yazımı tekrar güncelleyerek buradanda sizinle paylaşırım.
    Ehliyetle alakalı ise öğrendiğim kadarıyla New Jersey de 6 ay nöbet geçirmemek yeterli oluyormuş ehliyet alabilmek için fakat kontrollü ve süreli olarak. Ben tekrardan kendi doktorumla görüşerek İlgili kuruma başlığı altında a4 boyutundaki bir kâğıda adımı, soyadımı, doğum tarihimi, TC kimlik numaramı ve buna ek olarak Pasaport ID numaramın yazıldığı, ardından Türkiye’de ki resmi geçerlilik süresi olan 3 yıl boyunca herhangi bir nöbet geçirmediğimi aktif olarak araç kullanmamda herhangi bir problem olmadığını belirten ıslak imzalı kaşeli bir yazı rica ettim. Bunlara ek olarak son 3 senede çekilen tüm EEG grafiklerimin yorumları ile birlikte yeminli tercümandan İngilizceye çevirerek yanımda götürmeyi planlıyor ve orada son derece etkili bir şekilde işe yarayacağını düşünüyorum. }

    Şimdilerde ise 6 Ağustos için uçak biletimizi aldık ve kişisel işlerimizi, sağlıkla alaka yapmamız gerek işleri toplanacak eşyaları, görülecek yerleri ve tanıdıkları sıraya koyduk kalan zamanımız içinde. Umarım verdiğim bu bilgiler birilerinin işine yarar. Ve yine umarım ki herkes hayallerine en kısa sürede ulaşır. Hepinize Mutlu Yarınlar…

    Dosya Numarası: 2023EU67XX
    DS-260 Gönderimi: 16.05.2022 ✅
    Mülakat Yeri : Ankara✅
    Mülakat Maili Tarihi: 14.04.2023✅
    Sağlık Muayenesi: 24.05.2023 ✅
    Vize Mülakatı: 02.06.2023✅
    Vize Onayı: 02.06.2023 ✅
    Pasaport Teslimi: 08.06.2023 ✅
    ABD İlk Giriş


  • @Ömer-Kirişçi Yaklaşık bir yıllık bekleyişin ardından gelen bu habere en az sizin kadar ben de sevindim, Amerika'da sizlere mutlu bir hayat geçirmenizi diliyorum. Herşey gönlünüzce olsun 🙏

  • Yasaklı

    @Ömer-Kirişçi vizeniz hayırlı olsun. yeni hayatınızda mutluluklar dilerim.


  • @Ömer-Kirişçi ne kadar güzel anlatmışsınız,, hayırlı uğurlu olsun şansınız bol olsun
    Case . 2023EU10xxx
    Ds260 confrmation.04.11.2022

  • ⭐⭐⭐

    @tolga-a Tebrikler, gozunuz aydin.


  • @tolga-a vizeniz hayırlı olsun. yeni hayatınızda başarılar ve mutluluklar sizinle olsun.


  • @Ömer-Kirişçi tebrikler hayırlı olsun vizeniz ABD hayatında başarılar dilerim🙏

  • ⭐⭐

    @Ömer-Kirişçi Çok tebrik ederim, hayırlı olsun 👏👏


  • @Ömer-Kirişçi Tebrikler Ömer bey, size ve eşinize yeni hayatınızda mutluluk, sağlık huzur dilerim 🙏
    Ayrıca telegramda özelden sizden ilişkimizin her ayını içeren whatsapp konusmalarının ekran görüntüsünü çıkarmam yönünde tavsiye almıştım 🙂 Onun için de teşekkürler tekrardan.


  • @Ömer-Kirişçi Detaylı deneyimiz çok güzel olmuş burada aynı durumda olan kişiler için çok faydalı olacaktır. Vizeniz hayırlı, abd yolunuz açık olsun.


  • @Ömer-Kirişçi Tebrikler ve teşekkürler detaylı anlatımınız için benim sormak istediğim bir şey var acaba ben mi yanlış anladım konsolosluğun içinde 2 kere mi belge verdiniz orayı anlamadım bir türk yetkili var dediniz herkese bagıran bir de amerikalı türkçe konusan yazıda ikisine de belge vermişsiniz gibi anladım.


  • @Ömer-Kirişçi Detaylı mulakat anlatımınız için teşekkürler. Gözünüz aydın, bundan sonraki sürecte de kolaylıklar dilerim.

  • ⭐⭐⭐

    @Ömer-Kirişçi Tebrikler, vizeleriniz hayirli olsun. Saglik baglaminizla ilgili detayli paylasiminiz ve spesifik onerileriniz icin de tesekkur ederim, eminim fayda gorecek arkadaslarimiz olacaktir. Yolunuz acik olsun, saglikli ve guzel yasamlar.


  • @Ömer-Kirişçi tebrikler, vizeniz hayırlı olsun. Detaylar için de ayrıca teşekkürler 🙂


  • Green card ilk başvurduğumda öylesine başvurmuş ve kazandığımı öğrendiğimde hem sevinmiş hem de ne yapacağım konusunda kararsızdım çünkü aklımda ciddi olarak Amerika'ya gitmek yoktu. Biraz araştırma sonucu yeşilkart forumu buldum ve üye oldum. Sürecimin sağlıklı ilerlemesinde bu forumun çok büyük yardımı oldu. Türk vatandaşı olsam da ailemin yurt dışı görevinden ötürü yurtdışı doğumluydum ve as sıralamasındaydım, bu durumdan ötürü sorun yaşayabileceğimi düşünüyordum. Uğur beyin Ankara'ya güven olmaz uyarısından sonrada dosyamı Almanya'ya taşımaya karar verdim ailemin orada oturumu olduğu için ancak Frankfurt şahsi olarak benim oturumum olması gerektiğini ailemin oturumu üzerinden dosyamı taşıyamayacağını söyledi. Schengen visam olduğu için schengen bölgeleri dahil bir çok ülkeye mail attım dosyamı taşımak için ancak çoğu olumsuz döndü. Viyana'nın boş slot olduğu an dosyamı isteyeceğine dair mail atmasından bir hafta sonra ise Ankara mülakat dağılımı yaptı. Bende ilk iş Viyana'ya dosyamın taşınmasına gerek kalmadığını Ankara'dan mülakat tarihi aldığımı yazdım, dakikalar içinde geri dönüş için teşekkür edilen ve mülakatta şans dileyen bir mail aldım. Ve sonrasında mülakat için evraklarımı hazırlamaya başladım.

    14 Haziran Unganlar Randevusu;
    Sabah 9.00 randevusu için 8.30 da 4.katta beklemeye başladım. Randevu saatinde içeri alındım ve hazırladığım evraklar (Passport ve Covid-19 aşı kartı) istendi, sonra 3.kata inip akciğer grafisi çektirmem istendi. Saat 10.30 tekrar gelmemi söylediler. 4. kata çıkıp Handan Hanım tarafından muayene edildim. Klasik sorular soruldu, daha önce ameliyat geçmişiniz oldu mu, intihar düşündünüz mü gibi sorular sonrasında 4 aşı yaptı, ertesi gün saat 15.00 da sonuçlarımı teslim alabileceğimi söyledi. Çıkışta toplam 360 dolar ödedim.

    16 Haziran Konsolosluk Randevusu;
    Sabah 8.45 mülakatı için 7.45 de konsolosluk önünde sırada beklemedeydim. İlk sırada önce görevli memur sadece pasaportu istedi, sonra ikinci bir sıraya girdim ve pasaporta bakarak isimler okunup içeri alındım x-rayden geçerek. Bahçeden geçtikten sonra ana binaya girdim, sol taraftaki görevlilerden biri hangi tür vize için geldiğimi sordu, green card dedim bir sıra numarası verdi ve beklemem gerektiğini söyledi. Bir kaç dakika sonra sıra numarası yandı ve ilk veznede istenilen evrakları verdim (passport, 2 adet vesikalık fotoğraf, unganlar sağlık muayenesi, arşiv kayıtlı adli sicil belgesi, vukuatlı nüfus kayıt örneği, 6 aylık banka hesap dökümü, diploma aslı ve fotokopisi, yüksek lisans öğrencisi olduğum için okuldan aldığım ıslak imzalı öğrenci belgesi, ne olur ne olmaz diye formül A belgesi de aldım ancak istenmedi). Görüşmeyi hangi dilde yapmak istediğimi sordu, ingilizce biliyorum ama türkçe yapmak istiyorum diye ilettim (okuduğum deneyimler sonrası türkçe yapmak isteyenleri sarışın bir beyefendiye yönlendiriyorlarmış ve daha kolay geçiyormuş diyerek kendi kanaatimce bu şekilde ilerlemek istedim, hatta lisans diplomam da eğitim dilim ingilizce yazıyordu, görevli kadın baktı dikkatlice sanırım anlam veremedi ama dediğim gibi bu şekilde ilerlemek istedim ). Görüşme için ikinci kez sıra numarasının yanmasını bekledim, ancak bu süre yoğunluktan mıdır bilmiyorum 2 saati buldu, 8.45 randevuma 10.45 de ancak girebildim ve adım seslendiğinde o heyecanla vezneye ilerledim.
    Konsolos bey önce sağ eli kaldırıp yemin ettirdi ve parmak izi aldı, bu sırada kendisi ingilizce konuşmaya başladığı için bende ingilizce devam ettim ve benim için sorun olmazsa ingilizce devam etmek istediğini söyleyerek yanında ki tercümanı gönderdi ve ingilizce devam ettik.
    Konsolos: tüm evraklarınız tam görünüyor, hala öğrenci misiniz?
    Ben: evet, psikolojide yüksek lisans yapıyorum.
    K: yurtdışında doğmuşsunuz.
    B: evet ailemin görevinden dolayı orada doğdum ancak savaş çıktıktan sonra Türkiye'ye geri döndük, yaklaşık 5 ay orada kalmışız.
    K: yani Türkiye'de yetiştiniz?
    B: evet.
    K: ilginç bir yaşam hikayeniz var gibi, peki Amerika'da nereye gitmeyi ve ne yapmayı düşünüyorsunuz?
    B: North Carolina gideceğim orada aile dostumuz var ilk süreç için bana yardımcı olacak, burada yüksek lisansımı bitirdikten sonra orada doktora yapıp kendi alanımda çalışmak istiyorum.
    K: o halde vizenizi onaylıyorum, tebrikler.
    O sevinçle diploma aslını almayı bile unutmuşum konsolos bey hatırlatıp verdi.
    Bir de dipnot düşmek istiyorum. Hem öğrenci olup hem çalıştığım için bankada yeterli miktarda para gösteremedim. Ve yine deneyimlerden okuduğum kadarıyla öğrenci kazananların çoğundan sponsor istendiğini biliyordum, bu yüzden görüşme öncesi sponsor bulup evrakları imzalatıp görüşmeye ne olur ne olmaz diye götürmüştüm. Ancak sponsor istenmedi bile en çok buna sevindim sanırım.
    Süreç başından beri başta Uğur bey olmak üzere yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Umarım bu ileti, okuyan herkese bir şekilde yardımcı olur. En kısa sürede kazanan herkesin vizelerine ve hayallerine kavuşmasını diliyorum.


  • @batuhant genç yaşta bu cesaret çok güzel, amerikada başarılar ☺


  • @chucker süpersin tebrikler başarılar amerikada ☺


  • @myna hayırlı olsun vizeniz tebrikler ABD hayatında başarılar dilerim 🙏


  • @myna Öncelikle tebrik ederim, Orta Doğu'dan kurtulan bir kişi daha görmek nasip oldu 😀 Yeni hayatınızda başarılar temenni ediyorum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

145
Çevrimiçi

42.6k
Kullanıcı

4.5k
Konu

435.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum