Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @erol Sn,erol bugün mü aradılar? Bizim 18 Kasım'da idi sağlık muaynemiz. şehir dışından geleceğimiz için de zor olacak baya almak. herkesin mi değişecek acaba.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @apostleoftruth bir problem olmaz. paketle beraber gonderirler.

    o kagit, ustunde bilgi mesaji yazan bir mektup sadece; hicbir amacla hicbir yerde kullanamazsiniz 🙂


  • @crazycells anladım dostum teşekkür ederim :))


  • @betfair39 Teşeklkür ederim.


  • Bu ileti silindi!

  • Evet değerli dostlarım geç yazıyorum kusuruma bakmayın. Günler ve günler öncesinden geri sayım başlamıştı bizler için. O kadar zor oluyor ki beklemek. Şu güne kadar şu olsa bu güne kadar şöyle vakit geçse diye 6 ayı yedik bitirdik. Hayırlısı ile geldi. Her evraktan Çifter Çifter götürdüm parayı bile nakit aldım yanıma banka kartı kredi kartı ile uğraşmamak için. Benden size tavsiye siz de kesinlikle öyle yapın. Sabahın 6.45 inde 7.30 randevusu için kapıda dikiliyor aç karna stresten defalarca sigara yakıyordum. 7.30 randevuları gelsin diyince en önde olduğum için sıraya yöneldim eşimle beraber ama İranlılar biraz size ters davranabiliyor sıra kapabilmek için. Tabi bu arada öyle belgelerle gelmişler ki insanlar ben elimdeki bir avuç dosyaya bakıyorum ve gülüyorum ya bende bi sıkıntı var ya onlarda diye. İçeri girdik sıra numaramızı almadan önce çok değişik bir aramadan geçtik. Ellerimize çok garip şeyler sürdüler. İçeride sıra numaramızı aldık, 200 😄 hemen numaramız yandı evrak teslimine gittik. Bu arada biraz içeriden bahsetmek gerekirse İstanbul başkonsolosluğundan çok ama çok daha güzel bir yer orası. Düz ayak aramadan girer girmez bankoların ordasınız ve İşlemleri yapmak için bekliyorsunuz, İstanbul’da ise çok korkunç bir kale sizi karşılıyor ve uzun yürümeler ve asansörden çıkmalar sonucu bir yere ulaşıyorsunuz. Neyse ilk numaramız yandı belgeleri verdik. Belgeleri alan bayan çok aceleci idi. Stresimize stres kattı. Bizden istenilen belgeler ;
    1- yeni ve eskiden vize vurulmuş pasaportlar
    2- adli sicil kaydı
    3- mali geçim kanıtları.
    4- evlilik cüzdanımız ve fotokopisi (bunun yanında sonradan evlendiğimiz için geçmişe dair WhatsApp görüşmeleri, fotoğraflar be e mailleşmelerimiz kanıt olarak sunuldu)
    5- nüfus kayıt örneği.( eşimin de ayrıca istediler yanımda götürmüştüm sizde götürün!!! Özellikle yeni evlenenler)
    6- 2 adet fotoğraf
    7- diploma Aslı ve iki fotokopisi

    Daha sonra geri döndük ve 10 dk sonra numaramız yandığında gidip 660 dolarımızı ödedik. Ve tekrar beklemeye başladık. Böyle bir bekleme Yok. Kalbim ağzımda atıyordu. Ne hikmetse eşim uyudu !! Çünkü ne olduğundan haberi bile yoktu. Her numara ‘dınnnn’ diye yandığında kalbim parlıyor kafam bi anda havays kalkıyordu. Bi 30 dk böyle bekledikten sonra sonunda numaramız yandı ve mülakata doğru gidiyoruz sanarken ilişkimizin geçmişine dair kanıtları sunmamız için çağırmışlar bizi.
    Ve geri döndük tabi hayal kırıklığı ile bir 20 dk sonra tekrar numaramız yandı ve işte o an. Yürürken kendimi çok küçük abd elçiliğini ise dev bir kale gibi hissediyordum. Ve o çok tatlı bayanı karşımızda gördük. O kadar güzel günaydın dedi ki tüm stresimizi herşeyimizi aldı götürdü. Nerede çalıştığımı ne zaman mezun olduğumu abd de nerelerde çalıştığımı nereye gideceğimi ve eşime ne iş yaptığını sorduktan sonraaaaa ‘VİZELERİNİZ ONAYLANDİ 5 İŞ GÜNÜ İÇERİSİNDE TESLİM ALABİLİRSİNİZ’ dedi ve ben sırtımdan o an 6 ayın yükünü indirdim.

    Çıktığımızda şaşkındım bu sefer mutluluktan sigara içiyordum.

    Herşey çok güzel olacaktı... eğer bir de pasaportlar elimize ulaşsaydı!!! 😂😂

    Sorularınız varsa detaylı alabilirim dostlar.


  • @apostleoftruth DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    larınız varsa detaylı alabilirim d

    Hayirli ugurlu olsun tekrar. Cok sevindim sizler adina.

    Yurtdisina ziyaret sikliginiz neydi acaba ? Bir de daha once yurtdisinda yasamisliginiz var midir ?


  • @filth_grinder çok teşekkür ederim darısı başınıza inşallah. sadece iki defa abd ye gittim. Başka hiç bir ülkeye gitmişliğim ve yaşamışlığım yok.


  • Herkese merhaba, benim mulakatim dundu. Burada daha once de bahsedildigu gibi iceri kesinlikle canta, telefon, anahtarlik vs alinmiyor. Ben bir yakinimla gittigim icin kendisine biraktim. Kapidaki guvenlik sizi iceri sokmadan pasaportunuzu alip, randevunuzun kacta oldugunu soruyor. Daha sonra evraklarinizi acmanizi soyluyor. Evraklari ufak bir bezle (sanirim kimyasal bir madde olup olmadiginin tespiti icin) kontrol ettikten sonra iceri alip xray'e yonlendiriyor. Buradan da gectikten sonra bekleme salonuna ilerleyip, pasaportunuzu hemen solda sira numarasi veren gorevliye iletiyorsunuz. Gorevlinin verdigi numarayi salondaki ekrandan takip ediyorsunuz. Once evrak teslimi icin numaraniz yaniyor. Benim evraklarimi teslim ettigim gorevli Turk'tu. Tek tek belgerimi istedi. Mailde yazilan belgeler disindaki belgeleri istemedi. Belgelerimi tek tek zarf dosyaya koymustum. Cikarip vermemi soyledi. Sonra tekrar bekleme salonuna yonlendirdi. Birkac dakika sonra odeme icin veznede numaram yandi. Odemeyi nakit ve dolar olarak yaptim. Kredi karti geciyor mu bilemiyorum. Sonra tekrar beklemeye basladim. Bunlarin uzerine, yaklasik 2,5 saat bekledikten sonra numaram yandi. Buradaki gorevli Turkce bilen bir Amerikali'ydi. Merhaba dedigi icin ben de mulakata Turkce devam ettim. Once sag elinizi kaldirip, burada vereceginiz bilgilerin dogru olduguna dair yemin edebilir misiniz dedi. Bunu tamamladiktan sonra parmak izimi aldi. Hemen onunuzdeki cihazda yapiliyor bu islem ve son derece basit. Evraklarimi incelerken, Nerede kalacaksiniz? Daha once gittiniz mi? Su anda ne is yapiyorsunuz? Turkiye'de nerede yasiyorsunuz? diye sordu. Bu sirada bilgisayara bir seyler yaziyordu. Kisa ve guleryuzlu cevaplar verdim kadin da ayni pozitiflikteydi. Toplam 5 dakikayi gecmedi. Vizeniz onaylandi. 5 gun icinde pasaportunuzu sectiginiz Ptt'den alabilirsiniz dedi. Icerde 10-12 kisi vardi toplamda ama 3 saat kadar konsolosluk icinde beklemis olduk. Sizin de ne olur ne olmaz planlamanizi buna gore yapmanizi oneririm. Herkese simdiden bol sans!


  • Bu ileti silindi!

  • @dustyblue hiç bir şey sormuyor dostum. Evlilik cüzdanını ver geçmişe dair 3 çeşit kanıt sun. Hadi hayırlı olsun!!


  • @erol ben de 7 ay abd'de yasadim. 1 yilin ustunde bir ulkede kalmadiysaniz gorusme sirasinda arsiv kayitli adli sicil kaydini vermeniz yeterli. Ayni ulkede 1 yildan fazla kaldiysaniz, polis kayitlarina o zaman ihtiyac duyuluyor. 7-8 ay bence problem teskil etmez.


  • @dustyblue DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    niye öyle yapıyorsunuz? Tam tersi olmuyormuydu? Biz temmuzda evlendik düğünü eylülde yaptıydık.
    Yani temmuzda evlenene kadar ne mülakat tarihi aldım ne DS260 doldurdum.


  • @crazycells bir sorum olacaktı... sence tahminen kongre green card için en erken ne zaman karar alabilir ? subat yada mart ?


  • @erol @crazycells merhaba, az once Unganlarla konustum. Sistemde bir degisiklik yok ayni gun hem tetkik hem muayneler yapilabiliyormus. Dolayisiyla farkli gunlere randevu almaya gerek yok arkadaslar. Tek gunde halledilebiliyor. Tabi rapor ertesi gun cikiyor. Herkesin bilgilerine

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tottenham bilemiyorum maalesef, siyasetle o kadar fazla ilgilendigimi soyleyemem.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sorusuvar bilgilendirme icin tesekkurler, o halde dosyaya ozel bir durum olabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dustyblue normalde hicbir sey sorulmuyor. Sadece gecen yil bir arkadasin iliskiyi kanitlanmasi istenmis, tabii ki temkinli olup birkac fotograf, belge vs. goturmekte fayda var.


  • Bu ileti silindi!

  • Merhabalar vize durumumu nereden kontrol edebilirim acaba ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum