• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. apostleoftruth
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    A
    • Takip Edilenler 2
    • Takipçiler 1
    • Konu 1
    • İleti 141
    • En İyi 50
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

apostleoftruth

@apostleoftruth

118
    İtibar
    1464
    Profil Görüntülemeleri
    141
    Takipçiler
    2
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

apostleoftruth Takip etme Takip Et

apostleoftruth tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2018 Mülakat Deneyimleri

Evet dostlar artık eve vardım. Ohio da yepyeni bir yaşam başladı. İmmigration ofisden geçerken dakika tuttum tüm işlemlerim 15 dk sürdü. İşlemlerimi yapan kişi ile aynı isme sahiptik kendisi de müslümandı. 3 buçuk saat aktarma sürem vardı rahat rahat yetti. Havaalanının dışına çıkıp bir kaç sigara bile içtim. Başta @crazycells olmak üzere tüm dostlara sonsuz teşekkürler ederim. Ara ara foruma bakacağım. Özel sorularınız varsa mail atabilirsiniz.

[email protected]

Kalın sağlıcakla..

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      A
      apostleoftruth

Merhabalar dostlar, PTT aracılığıyla vizelerimiz basılı bir şekilde geldi. Hepinize yardım eden herkese benimle aynı heyecanı paylaşan tüm dostlara teşekkür ederim. Umarım herkes sıkıntısız bir şekilde vizesini alır.

A
      apostleoftruth

Merhabalar dostlar vizelerimiz onaylandı :)) detayları akşam yazacağım fakat kafama takılan bir soru var pasaport teslim alma yeri kaydını konsolos hiç istemedi bilgisi olan var mı acaba ?

A
      apostleoftruth

Evet değerli dostlarım geç yazıyorum kusuruma bakmayın. Günler ve günler öncesinden geri sayım başlamıştı bizler için. O kadar zor oluyor ki beklemek. Şu güne kadar şu olsa bu güne kadar şöyle vakit geçse diye 6 ayı yedik bitirdik. Hayırlısı ile geldi. Her evraktan Çifter Çifter götürdüm parayı bile nakit aldım yanıma banka kartı kredi kartı ile uğraşmamak için. Benden size tavsiye siz de kesinlikle öyle yapın. Sabahın 6.45 inde 7.30 randevusu için kapıda dikiliyor aç karna stresten defalarca sigara yakıyordum. 7.30 randevuları gelsin diyince en önde olduğum için sıraya yöneldim eşimle beraber ama İranlılar biraz size ters davranabiliyor sıra kapabilmek için. Tabi bu arada öyle belgelerle gelmişler ki insanlar ben elimdeki bir avuç dosyaya bakıyorum ve gülüyorum ya bende bi sıkıntı var ya onlarda diye. İçeri girdik sıra numaramızı almadan önce çok değişik bir aramadan geçtik. Ellerimize çok garip şeyler sürdüler. İçeride sıra numaramızı aldık, 200 😄 hemen numaramız yandı evrak teslimine gittik. Bu arada biraz içeriden bahsetmek gerekirse İstanbul başkonsolosluğundan çok ama çok daha güzel bir yer orası. Düz ayak aramadan girer girmez bankoların ordasınız ve İşlemleri yapmak için bekliyorsunuz, İstanbul’da ise çok korkunç bir kale sizi karşılıyor ve uzun yürümeler ve asansörden çıkmalar sonucu bir yere ulaşıyorsunuz. Neyse ilk numaramız yandı belgeleri verdik. Belgeleri alan bayan çok aceleci idi. Stresimize stres kattı. Bizden istenilen belgeler ;
      1- yeni ve eskiden vize vurulmuş pasaportlar
      2- adli sicil kaydı
      3- mali geçim kanıtları.
      4- evlilik cüzdanımız ve fotokopisi (bunun yanında sonradan evlendiğimiz için geçmişe dair WhatsApp görüşmeleri, fotoğraflar be e mailleşmelerimiz kanıt olarak sunuldu)
      5- nüfus kayıt örneği.( eşimin de ayrıca istediler yanımda götürmüştüm sizde götürün!!! Özellikle yeni evlenenler)
      6- 2 adet fotoğraf
      7- diploma Aslı ve iki fotokopisi

Daha sonra geri döndük ve 10 dk sonra numaramız yandığında gidip 660 dolarımızı ödedik. Ve tekrar beklemeye başladık. Böyle bir bekleme Yok. Kalbim ağzımda atıyordu. Ne hikmetse eşim uyudu !! Çünkü ne olduğundan haberi bile yoktu. Her numara ‘dınnnn’ diye yandığında kalbim parlıyor kafam bi anda havays kalkıyordu. Bi 30 dk böyle bekledikten sonra sonunda numaramız yandı ve mülakata doğru gidiyoruz sanarken ilişkimizin geçmişine dair kanıtları sunmamız için çağırmışlar bizi.
      Ve geri döndük tabi hayal kırıklığı ile bir 20 dk sonra tekrar numaramız yandı ve işte o an. Yürürken kendimi çok küçük abd elçiliğini ise dev bir kale gibi hissediyordum. Ve o çok tatlı bayanı karşımızda gördük. O kadar güzel günaydın dedi ki tüm stresimizi herşeyimizi aldı götürdü. Nerede çalıştığımı ne zaman mezun olduğumu abd de nerelerde çalıştığımı nereye gideceğimi ve eşime ne iş yaptığını sorduktan sonraaaaa ‘VİZELERİNİZ ONAYLANDİ 5 İŞ GÜNÜ İÇERİSİNDE TESLİM ALABİLİRSİNİZ’ dedi ve ben sırtımdan o an 6 ayın yükünü indirdim.

Çıktığımızda şaşkındım bu sefer mutluluktan sigara içiyordum.

Herşey çok güzel olacaktı... eğer bir de pasaportlar elimize ulaşsaydı!!! 😂😂

Sorularınız varsa detaylı alabilirim dostlar.

A
      apostleoftruth

Merhabalar bugün saat 11 itibariyle sorunsuz bir şekilde Zarf içerisinde raporumu aldım.
      İyi dilekleri için herkese teşekkürler. Şimdi 7 kasımı bekleme zamanı.

A
      apostleoftruth

Merhabalar,

Bugün doktor unganlarda muayenemiz vardı. Bende tecrübelerimi paylaşayım istedim belki faydası olur.
      Dün geceden özel aracımızla Ankara’ya geldik Mamak’da akrabımızda kaldık. Sabah 9.10 da olan randevumuz için 8.30 da oradaydık. İlk randevuyu alan arkadaşlar için erken gitmenin hiç bir faydası yok ama ilerleyen saatlerde randevusu olan arkadaşlar erken giderlerse çok büyük ihtimalle işlemlere hemen başlayabilirler buna çok kez şahit oldum. 11.00 randevusunun 9.30 da alındığını gördüm. Pasaportları teslim ettik fotoğrafları çekildik confirmation page çıktısını verdik (case numarasını istemelerine binaen) ve bizi 3. Kat düzen laboratuvarına yönlendirdiler. Sırasıyla kan idrar ve göğüs röntgeni çekildik ve evraklarımızla beraber yukarıya çıktık. 20 dk beklemeden sonra doktor hanımın yanına girdik. Daha sonradan alınan aşı kayıtlarının hiç bir etkisi yok sadece orijinal aşı belgelerini götürün arkadaşlar! 4er adet aşı olduk ve düzen laboratuvarına 861 doktor içinse 2058 tl ödedik. Çocuk yok. Sadece ben ve eşim içindi. Cuma günü muayene olanlar cumartrsi raporlarını alabiliyorlar bizde yarın alacağız inşallah.

A
      apostleoftruth

Merhabalar dostlar şuan itibari ile TK05 sefer sayılı uçaktan yazıyorum sizlere. THY çok güzel internet hizmeti veriyor havada. İle yeşilkartforum’a bağlanabiliyorum. İmmigration ofis tecrübesini müsait olunca yazacağım. Öpüyorum sizleri.

A
      apostleoftruth

Bu cuma doktor randevumuz var kıskaç daralıyor. Bakalım milletin anlattığı gibi mi doktor unganlar:)

A
      apostleoftruth

Merhabalar dostum @crazycells , abd de hayat güzel geçiyor:) askerlik tecili ile ilgili bir iki soru sormak istiyorum.

Konsolosluğa bizzat gitmemiz gerekiyor mu ?

Green card olmadan vizemizi göstersek de geçerli oluyor mu ?

A
      apostleoftruth
    • RE: Trump'tan greencard için bir son dakika açıklaması

Congreden geçmez geçse bile zaten hali hazırda kongreye verilmiş bir teklif var bununla ilgili ve bu teklif de 2019 fiscal yılından itibaren geçerli diye belirtiyor. Yani 2018 kazananlarını etkilemez. Herşeyin hayırlısı olsun.

Gündem içinde yayımlandı
      A
      apostleoftruth

apostleoftruth tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

@valkıran yeni alan kişilerde 6 ay sıkıntısı var gibi duydum.. ilk çıkışlarında.. peki söylediğimiz sebeplere dair belge vs isteniyor mu ?

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      A
      apostleoftruth

Herkese selamlar, Abd'ye ilk girişimin akabinde 2018 şubat ayında eşimin dedesinin kanser olması sebebiyle geri dönmek zorunda kaldık. Ülkeden çıkışımın üzerinden 8 ay geçti tekrar geri giriş için bir izin almama gerek var mı ? Veya ilk çıkışlar için 6 ay sınırı var mı ? Yardımlarınız için çok teşekkürler.

A
      apostleoftruth

Merhabalar daha önce abd ye girdim çıktım ve şubatta ülkeye geri döndüm. Şimdi tekrar abd ye girip re entry permit başvurusu yapacağım. Başvuruyu yaptıktan sonra bizi biyometrik ve parmak izi randevusuna çağıracakları kesin mi yoksa bizim bilgilerimiz zaten var diye çağırmama durumları olur mu ? Ya da bu randevudan önce ülkeye tekrar döner ve randevu zamanı abd ye girersem sıkıntı olur mu ? Çünkü bazı yerlerde randevu öncesi abd yi terk ederseniz başvurunuz reddedilebilir yazıyor. Bir sorum da eşime tekrar sağlık raporu ve vize almamız lazım. Bunun için belli bir zaman var mı ? İstediğimiz zaman tekrar başvurabiliyor muyuz ? İlginiz için teşekkürler.

A
      apostleoftruth

@crazycells hangi mail adresini kullanmamız en uygun olur acaba ?

A
      apostleoftruth

Dostlar merhabalar, abd green kartımla kasım ayında giriş yaptım düzeni toplarlamak için şubat 3 de tekrar Türkiye’ye giriş yaptım. 2 buçuk aydır buradayım. Eşimin bu arada dedesi kanser ameliyatı oldu en son 4 Nisan da giriş yapması gerekiyordu bu sebeple giremedi. Şimdi tekrar doktor sağlık raporu almamız gerekiyor doktor muayenesinden sonra tekrar elçiliğe gitmemiz gerekiyor mu ne yapmamız gerekiyor randevu mu almamız lazım ? Yol gösterirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

A
      apostleoftruth
    • RE: Green Card ile Askerlik Tecili

Merhabalar dostlar, Green card askerlik tecilimi Türkiye de halledebilir miyim ? ABD de konsolosluğa gitmektense Türkiye’ye giriş yaptığım da halledebilir miyim ? Hangi kuruma gitmem gerekiyor ?

Askerlik İşlemleri içinde yayımlandı
      A
      apostleoftruth

@sorusuvar tabi dostum önce bu sorunun cevabını öğrenmem lazım 🙂

A
      apostleoftruth

Tekrar merhaba,

dostum @crazycells , abd de hayat güzel geçiyor:) askerlik tecili ile ilgili bir iki soru sormak istiyorum.

A
      apostleoftruth

Merhabalar dostum @crazycells , abd de hayat güzel geçiyor:) askerlik tecili ile ilgili bir iki soru sormak istiyorum.

A
      apostleoftruth
    • ABD'de Yüksek Lisans Eğitimi

Merhabalar dostlar abd ye geldikten sonra yüksek lisansım için arayışa girdim. Fiyat ve kolay erişim açısından bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum..

Yüksek Lisans ve Doktora içinde yayımlandı
      A
      apostleoftruth