Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Ben de kendi tablolarımı paylaşayım. Ön bilgi: Case number ile değil saf case numberla çalıştım. Yani 0-20915 arası olan. Ve bunları 1000'lik parçalara bölerek response ve issued'ları bularak 2017 ile karşılaştırdım.

    Önce response gelsin:

    alt metni

    Görüldüğü gibi response'lar bariz yüksek. Ukrayna ve Özbekistan'dan kurtulduktan sonra response düşecek gibi bir argüman vardı. Malesef. Geçen seneyle karşılaştırın, o da düşmüyor, yükseliyor. (11000-12000-13000 in response una bakabilirsiniz bunun için)

    İyi haber, vize issued düşük.

    alt metni

    Issued'lar biraz daha düşük kalmış. Hatta bu kadar yüksek response'a göre oranlarsanız bariz şekilde düşük. Peki bunun nedeni nedir?

    1. Bir şekilde refuse oranını artırıp dengelemeye çalışıyor olabilirler
    2. En korkutucu olasılık: Sonradan gelenler olacak

    Ben 2. durum gerçekleşebilir mi acaba diye bir değerlendirme yaptım. Ve bunu anlayabilmek için 2017'nin 20 mayıs'ına kadar olan vizelerle 2017'nin sonunda olan vizeleri karşılaştırdım. Sonuç üzücü:

    alt metni

    Kısacası 2017'deki gibi ilk cn'lerden insanlar gelip kalan vizeleri çatır çatır emebilirler. 2017'de emmişler çünkü.


  • Benim düşüncem eger ortada bir kota var ise bu 18300 rakamı değil 50K oldugu ve 18300'un sadece hedef oldugu.
    KCC'nin bu hesapları nasıl yaptığını bilen var mı önceki yıllardaki tecrubelere de dayanarak ? Şimdi yazılımcı kafasıyla dusununce bu adamlarda 'real time' işleyen bir sistem varsa eger yani tüm region'ları birbiriyle korelasyon halinde mi yürütüyorlar yoksa her region kendi içinde mi değerlendiriliyor ? KCC bu korelasyon için mi çalışıyor ? Ya da son 1-2 ay kalaya kadar regionlar bağımsız işleyip sonra mı regionlar arası korelasyon sağlanıyor ?

  • ⭐⭐

    Geriden gelip vize yeme olayı bu sene çok fazla değil sanırım. Çünkü formu geç doldurmak artık mülakat tarihini etkilemiyor deniyor. @superdem22 bende 18300 diye bir sınıra inanmıyorum. Ayrıca böyle giderse 50000 vizeyi verebileceklerini bile düşünmüyorum. Onun için son ay ciddi artışlar olabilir.


  • @burak-yavuzalp Bu ready'lerin kaç aylık dönemde geldikleri de önemli. Örneğin adam Şubatta ready ve Mayısta mı mülakata giriyor yoksa Nisanda Ready iken mi Mayısta giriyor. Bu Cohort açısından süre de çok önemli olacak. Çünkü @arnblt dediği gibi ready'ler çok sabit gidiyor yıl içinde bu kalan sureyı de baz alırsak baya önemli unsur olur.


  • @arnblt Sistemin değiştiği varsayımı brit'e aitti hocam. İlk bülten 2600 olarak yayınlanınca "yavaştan alıyorlar çünkü sistem değişti" varsayımı attı ortaya ve buna destek olarak da "artık case sırasına göre alınacağını" savundu. Yavaş yavaş da tüm forumlarda yayıldı.

    Hocam sizle eski forumda ağırdan alınmasının nedenleri üzerine konuşmuştuk, 2017 vizelerinin bitmesiyle ilgili haber çıkmıştı, ben tam o zaman şüphelenmeye başlamıştım süreçle ilgili. Şöyle bir yorum yapmışım o konuda:

    --- 16 eylül 2017 ---

    Biraz sıkıntılı süreç valla. KCC sistem değişikliği ile ilgili üzülmedim, hep pozitif düşündüm hala da ümitlerim var, ama şunu da söylemem gerek DV2017 ile ilgili bu haber beni endişelendirdi. Demek ki eskiden ABD'ye göç bu kadar popüler değildi, kazananlar pek gitmiyordu, şimdi anladığım kadarıyla kazananlar harıl harıl işlemleri yapıp gidiyor. Tüm dünyadaki gergin atmosferin ve savaş ihtimalinin insanları gitmeye motive ettiğini düşünüyorum.


    Dediğim gibi, büyük ihtimalle en başından beri numaraların düşük gitme nedeni response rate ve artan göç trendiydi. Brit ilk başta hatırlarsınız çok optimistikti konuyla ilgili, o yüzden sistem değişikliği gibi bir yorum yapmış olabilir.

  • ⭐⭐

    @Burak-Yavuzalp bende aslında başından beri Brit'in yazdığı hiç bir şeye inanmadım. Ama nedense bu adamın yazacaklarına karşı hep bir ilgili olduk. Geçenlerde de NACARA geçen sene kullanılmadı dedi. Bende Mısırın %7 sınırını aştığını bunun NACARA dan kaynaklanıp kaynaklanmayacağını sordum. Emin olmayız şeklinde bir cevap verdi.
    İlk 2600 sayısını görünce ilk yorumum herkesin (büyük bir kısmın) gittiğini düşündüm. Ama zamanla bu ilginin Ukrayna Özbekistan'ın ilk 20 binde toplanmasına bağladım.
    Zaten son zamanlarda binlik Case lerde ISSUED oranı giderek düşüyor. Buda umutlandırıyor. Sistemin değiştiği kısmı herhalde bir deli kuyuya taş attı misali oldu haklısın.


  • @burak-yavuzalp Eger 2017-2018 arası bir correlasyon varsa haziran sonu issued visa sayısı 16K gibi bir rakam olmalı. Gidişat da zaten Haziran sonu en fazla o sayıda issued olur gibi geliyor.
    18300 visa için 25-26K gibi bir aralık yeterli oluyor gibi duruyor.


  • @arnblt 21900'e kadar olan case'lere 2NL'ler tamamen gitsin, non-U2 ülkelerinin response karakteristiği ile ilgili ufak da olsa bir fikir edinmiş olacağız. Bu aşamada beni ümitlendiren pek bir şey yok. Tek ümitlendirici hesap şu:

    Amerikaya en çok gitmek isteyen ülkeler Ukrayna ve Özbekistan, 4500'er kazananı var, issued sayısı 1700 ve 2000'lerde. Bu da %40-44 arası bir oran yapar. Her ülke bu kadar çok gitmek isteyecekse 41700 x 0.44 = 18348 yapması.


  • Bu arada Ukrayna neden derivatives'de yüksek cevabı burada;
    5 cocuk yapana ev var


  • Umutlandiran kisim derken ne konuda umutlandiriyor current olma konusundami


  • @metert vizeler yeterli mi acaba diye bi içimden geçirdiğim oluyor. Sonra da imkansız olduğuna dair 72627 tane şey bulup vazgeçiyorum 😀


  • 50 gün sonra ya rüyadan uyanacağız ya da kabus sona erecek ..


  • Yaşadığım yerde benden başka kimse ilgilenmiyor GC:))


  • Elçiliğin veya konsolosluğun deyim bu konu ile ilgisi olur mu ama eski bir Amerikan konsolosluğu çalışanı kendisinin türkiyede bildiğiniz üzere danışmanlık şirketi var kendisine sordum konu ile ilgili düşüncelerini ben ne kadar da sıcak bakmasam da mantık olarak tamamen, hanımefendi current olacağını söyledi bilmiyorum buradaki her hesap ve kitaptan daha tecrube li bir bilir kişi olduğu kanaatindeyim fakat konsolosluktan mı bilgi aldı veya tecrubesine dayanarak mı veya umut ettiği şeyi mi söyledi bilemeyeceğim herkese saygılar 🙂


  • @ozan-aydemir hocam ne yaptın sen :)))) süper haber ..


  • @ozan-aydemir geçenlerde delil mahiyetli CURRENT olur demiştim. Eğer seninde bahsettiğin gibi olurda benim temennimde tutarsa ben şok, ben manşet 😂


  • 🙂 arkadaşlar onun öncesinde birsürü şey söyledim iğne ile çekip aldınız içinden yani bu hanımefendi tahminde yürütmüş olabilir dededim diğer seçenekleri seçmeyin hemen 🙂 yani böyle bir olasılık var ama tabi kaynağını nerden söyledi bilemiyorum o yüzden ben suçlu olmayım current olmazsa haberiniz olsun yani 🙂 ama tabiki umut vadedici bir yazı bende umutlanmıyorum değil. Bakalım az kaldı zaten ak koyun kara koyun çıkacak ortaya. Tamamen olumsuz düşünüyordum yaptığım bütün hesaplar çıkmaza giriyordu matematiksel olarak. Rakamsal olarak hala iyi görmüyorum ama rakamlarda pek tutmadı parametreleri tam bilmediğimiz için hanımefendi umarım haklı çıkar 🙂 tekrar saygılar


  • @ozan-aydemir EU'nun current olması için Africa'yı belli bir sayıda kesmeleri gerekir. Olur mu? Olabilir.. mecbur bekleyeceğiz. @Ozan-Aydemir bizimle paylaştığınız için teşekkürler


  • @ozan-aydemir Sayılar ile DV 2018 içinde söyledi:

    Elçiliğin veya konsolosluğun deyim bu konu ile ilgisi olur mu ama eski bir Amerikan konsolosluğu çalışanı kendisinin türkiyede bildiğiniz üzere danışmanlık şirketi var kendisine sordum konu ile ilgili düşüncelerini ben ne kadar da sıcak bakmasam da mantık olarak tamamen, hanımefendi current olacağını söyledi bilmiyorum buradaki her hesap ve kitaptan daha tecrube li bir bilir kişi olduğu kanaatindeyim fakat konsolosluktan mı bilgi aldı veya tecrubesine dayanarak mı veya umut ettiği şeyi mi söyledi bilemeyeceğim herkese saygılar 🙂

    Ağzı bal yesin inşallah.


  • @ozan-aydemir umut dünyası işte, zaten 2 ay kaldı inanalım current olacağına gitsin 🙂 Hahahhaa


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum