• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. superdem22
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 0
    • Konu 1
    • İleti 357
    • En İyi 150
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

superdem22

@superdem22

211
    İtibar
    2273
    Profil Görüntülemeleri
    357
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

superdem22 Takip etme Takip Et

superdem22 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Amerika'da Günlük Yaşamdaki Farklılıklar

Ben de bu konuda birkaç örnek vereyim. Daha önce üniversitedeyken 2006 ve 2007'de WAT ile iki yaz Amerikada kaldım.

1. En çok dikkatimi çeken patron ya da director title'ındaki kişilerin sizi çalışan olarak değil takım oyuncusu ya da takım bireyi olarak görüyor olması. İlk yaz eğlence parkında çalışırken area director'lerinin ellerinde çöp kova ve süpürgelerle alanı kontrol ettiklerini biliyorum. Bundan daha iyi motivasyon olamaz sanırım.
      2. Benzin istasyonlarında benzini siz dolduruyorsunuz. Sadece bir kere New York'ta pompacı görmüştüm. Bir defasında benzin istasyonundan arkadaşımla 12li bira pack alacaktık. Yanlışlıkla düşürdük ve 1 tanesi kırıldı. Israrla bizim hatamız olduğunu ve ödemek istememizi söylememize rağmen yeni bir 12li pack verdiler ve diğerini çöpe attılar.
      3. Amerikada insanlar birbirlerine karşı inanılmaz saygılı. Selamlaşmak için tanımanıza gerek yok. Zaten ilk gittiğiniz zaman sizde bu kültürün içinde buluyorsunuz kendinizi.
      4. Aracınız yok ve yayasınız ve karşıdan karşıya geçmek istiyorsunuz. Yaya geçidi aramanıza gerek yok. Araçlar zaten sizi gördüğünde 10 metrede olsa duracaktır.
      Kültür ve Hobi içinde yayımlandı
      superdem22
      superdem22
    • RE: [Arşiv] Sayılar ile DV 2018

@yekta

Issued visaları sayarken biz 🙂

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      superdem22
      superdem22

Arkadaşlar bu açıklanan bülten son noktaydı artık. Yani çoğumuz için belirsizlik, bazı arkadaşlar için güzel sonlu greencard serüveni bitti. Yani tekrar forumda ek çekiliş, tekrar güncelleme gibi yorumlar yapıp bilinç altımızı nedensiz yormayalım. Adamların bir sistemi var bundan vazgeçmediler ve süreç bitti.

Emeği geçen, yorum& analiz yapan herkese , bize sabrıyla katkılarda bulunan @crazycells 'e teşekkür ederim.
      Benim gibi sıra gelmeyen arkadaşlara film tavsiyem Michael Moore'un Where to Invade Next filmini izlesinler )

superdem22
      superdem22
    • RE: Amerika'da göçmen olmalı mıyım? (Kararsızlıklar / Artılar ve Eksiler)

Eğer ekonomik değil de sosyolojik ve toplumsal neden arıyorsanız çok neden var. Orada elde edebileceğiniz ekonomik geliri burda da yapmanız mümkün. Ancak burada kaç kişi 4-5 haftalık paycheck ile mustang'e binebilir ? Fakat benim önceliğim her zaman sosyolojik ve toplumsal nedenler. İster polis toplumu isterse suç ülkesi deyin ABD insan haklarının olduğu bir ülke. Ülkedeki evsizleri vs bir kenara koyalım şimdilik. Normal bir çalışan refah içinde yaşayabilir. Hangi işi yaparsa yapsın saygı görebilir. Polis ya da ambulans aradığında birkaç dk içinde kapısında bulabilir. Karşıdan karşıya geçmek istendiğinde yaya geçidi aramana gerek yok. Adamlar 20 metre ötede bekliyor. Ben burada yaya geçidinde geçemiyorum. Aileler çocuklarına teşekkür etmeyi, özür dilemeyi öğretiyor. Orada yaşlının çocuğa saygısı var. Burada yaşlı sadece çocuktan saygı beklerken orada yaşlı çocuğa da saygı duyuyor. Herşeyden önce birey birey olma hakkını gözetiyor.

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      superdem22
      superdem22

@asilcenk 7 Mayıs sonu ile EU visa 12294. yani uzun dönemdir haftalık 500 gibi issued rakamlarla ilerliyor. Bu tempo ile giderse EU hedef kotası KCC'nin istediği gibi gidiyor ve sanki hedef 21-22K gibi duruyor. Çünkü asia ve africa artış sayısı çok iç açıcı değil. Ben yine de bu ay da KCC'nin temkinli olacağını ve Africa&asia'nın durumuna bakıp son iki ayda EU'da tempo arttıracak diye düşünüyorum. EU Temmuz tahminim 24500.

superdem22
      superdem22

2015 Haziran sonunda EU tarafına 34K cutoff'da 13K visa verilmiş . Ap ve readyleri de toplayınca 21K ediyor Haziran sonu. Ancak Eylül cutoff 43K ile bitmiş. Yani 9K arttırmış adamlar. Bu sene Mayıs sonu verilen issued visaları (13,5) ap+ready'ler (5,5K) ile toplayınca 19K ediyor. Yani umutsuz olacak bir durum yok ortada.

superdem22
      superdem22

Kotalar update sonrası Asia'nın 7530 vize potansiyeli bulunuyor. Yani bu kotaların 2500 civarı Asia tarafında bandan dolayı verileyemecek. Africa'nın kota düşmesi demek bu bölgenin extra kotaya ihtiyacı yok demek. Yani 33-37K'lar için biten birşey yok. @asilcenk umarım bu ay güzel bir rakam açıklanır da sizin özlediğimiz analizlerinizi tekrar burada görürürüz 🙂

superdem22
      superdem22

@arnblt Hakkı abi şunu da bilmek lazım. Bizim yaptığımız hesaplar sonuç odaklı yani Africa, Asia şunu alırsa EU'ya bu kalır diyoruz. Ancak adamların progress odaklı ( ap& ready clutter) hesap yapması bize ters etki yaptı. EU dışındakileri topladığımızda 20+5+2 =27K gibi bir vize yapıyor. EU'ya da 22-23K vize kalması gerekiyor. Eğer son ay bu ap ve ready'leri clutter'dan temizleyip hesap yaparlarsa ki bu result oriented olur bu da zaten hep bizim yaptığımız hesaplara denk geliyor. Umarım iyi bir artış gelir. Ben bana sıra geleceğini düşünmüyorum. Ama ne kadar yukarılarda biterse giden arkadaşlar adına o kadar sevinirim.

superdem22
      superdem22

@yekta tebrik ediyorum. gidebilen tüm arkadaşlara yolunuz açık olsun. Biz de artık önümüze bakıcaz ve farklı fırsatlar değerlendiricez.

superdem22
      superdem22

@gochvaz benim en çok dikkatimi çeken Norveç'te hapishanedeki adamın dünyanın bir çok ülkesindeki insanlardan daha özgür yaşıyor olması oldu )

superdem22
      superdem22

superdem22 tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Green card çekiliş süreci gerçekten adil mi?

@stardium bu birazda greencard'ın amacı ile alakalı. Diversity kelimesi oyunu bozuyor ) Yani her türden çeşitlilik amaçlandığı için kişinin nitelikleri pek önemli değil ) greencard'ın yanında ya da kontenjanı içerisinde ayrı bir niteliksek seçim de yapılabilir. Ama buna çok ihtiyacı yok adamların )

superdem22
      superdem22
    • RE: Green card çekiliş süreci gerçekten adil mi?

sürecin hızından daha çok sürecin kendisi adil değil. Çekilişi nitelikli hale getirmeleri gerekiyor. Dil, eğitim seviyesi vs.

superdem22
      superdem22
    • RE: Google Arama Özellikleri

Google boot'ları alakasız siteleri bir süre sonra arama sonuçlarında geriye itiyor ancak bu zaman alabiliyor. @Mrbye 'ın dediği gibi Google'a guide olabilecek kısa yollar zamansal anlamda işe yarabilir. Bir diğer konu ise Google ve benzer 3rd party reklamlarında kullanıcının bir ürünü görüntüledikten tekrar hedeflenmesi ve kullanıcı bu ürünü satın almış olsa bile bu ürün ya da benzer ürünlerin hala kullanıcıya gösterilmesi. Burada da bence benzer bir yapı olarak "satın aldım" gibi bir yapı ile kullanıcının artık bu reklamları görmemesi sağlanabilir. Konu arama özellikleri olunca bir konu daha var aklıma gelen. Kullanıcı google'da her query'sinde bence organic aramalar da bir süre sonra yer değiştirmeli. Yani kullanıcı arama motorunda arama yapıyor ve tıkladığı ya da gördüğü siteler eğer işini görmüyor sonraki benzer aramasında 2. ve 3. sayfalardaki olası bazı siteler de yapay zeka gibi bir algoritma ile kullanıcıya gösterilebilir. Yani demek istediğim 1. sayfa sonuçları her zaman doğru cevap olmayabiliyor

Gündem ve Sohbet içinde yayımlandı
      superdem22
      superdem22
    • RE: Mars Göçmenliği

Bu istatistik sizce toplumun konumundan mutlu olmadığını gitme, terketme eğilimi olduğunu göstermiyor mu? bir bilinçaltı göstergesi olabilir. ABD'deki adamı anlarım çünkü bu robot ABD topraklarından hareket edecek 🙂

superdem22
      superdem22

Bu başlık eskiden yaşadığım evin önünden geçmek gibi 🙂 Yeni çekilişte güzel haberleri olan var mı ?

superdem22
      superdem22
    • RE: DV2020 bekleme odası

@n0ne OZ'u izleyip öyle gitmekte fayda var ) Liste güzel olmuş eline sağlık. Yakın zamanda Fargo izledim. İzlenebilir öneririm.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      superdem22
      superdem22
    • RE: Amerika İçin Faydalı İnternet Siteleri

@murattoirimazu çok faydalı. emeğine sağlık

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      superdem22
      superdem22
    • RE: [Arşiv] DV2018 (2018 Green Card Lotosu) Aşamaları

@arnblt yolunuz açık olsun abi.

superdem22
      superdem22
    • RE: [Arşiv] DV2018 Mülakat Deneyimleri

@yekta çok güzel haber. yolun açık olsun diyorum )

superdem22
      superdem22
    • RE: [Arşiv] DV2018 Mülakat Deneyimleri

@arnblt Hakkı abi tebrik ediyorum. Yolunuz açık olsun

superdem22
      superdem22