@Ryback @crazycells evet bu sefer çıktı sadece state rakamını yazdım State iadenizi aldık daha fazla incelenmesi gerekiyor diyor teşekkürler.
Mansfield1
@Mansfield1
Mansfield1 tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: Tax return W-2, Vergi formuVergi Sistemi içinde yayımlandı
-
RE: ABD'de İşsizlik Maaşıİş Alanları ve Meslekler içinde yayımlandı
@crazycells inceleyeceğim teşekkürler
-
@MySea evet duymustum onu ama NYC ve NYC sınırları içinde yaşamıyorum
-
RE: Greencard çekilişi kalkıyor (Mayıs ayı yasa tasarısı)Gündem içinde yayımlandı
@sharm peki yukarıdaki youtube kanalında yasa onaylanırsa şuan greencardı olanların vatandaşlık sürecinin 5 yıldan 10 yıla çıkacabileceği söyleniyor yani şuan abd de yaşayan 1 yıl greencardı olan biri 4 yıl sonra başvurabilcekken 9 yıl sonra mı başvurcak artık bu şuan greencardı olanlarıda etkiler mi?
-
RE: Seyahat Vizesi Gerektiren Ulkeler (Green Card sahipleri, ABD veya TC vatandaslari)Yolculuk içinde yayımlandı
karayolu ile sorun olmadan pasaport ile kanadaya geçiş yaptım sadece görevli kişi bu vize green card nerde dedi bende o vizenin altında yazan 1 yıl greencard yerine geçerlidir yazısını gösterdim tamam geçebilirsiniz dedi bir sorun olmadı.
-
RE: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
@crazycells peki sizce re entry permit yapıp türkiyede ucuza üniversite mi okumak yada ABD de mi üniversite okumak mantıklı?
-
RE: ABD'de AVM'ye Silahlı SaldırıGündem içinde yayımlandı
@TheNameless İnsanlara özgür bir hak vermek güzel ama bu iş çığrından çıktı artık psikolojisi bozuk olan çıkıyor etrafı tarıyor.Hiç demiyorlar mı acaba neden diğer ülkelerden 10-15 kat daha fazla bizim ülkemizde olaylar oluyor ilginç gerçekten.
-
RE: Ucak Yolculugu ve Ucak BiletiYolculuk içinde yayımlandı
@MySea Tesekkurler.Test yaptirmak mantiksiz olmus zaten 2 asi olmusum ama ne yapalim artik yapacagiz.
Mansfield1 tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: Texas'ta ilkokulda saldiri - Robb Elementary SchoolGündem içinde yayımlandı
@crazycells Çok kötü o yüzden duymamışım demek Twitterda da bireysel silahlanmaya karşı şuan tepkiler var umarım buna bir çözüm bulunur.
-
@ahsenaydgdu bende maalesef çok etkileniyorum hele buffola saldırısı benim yaşadığım yerin 1 saat uzaklığındaydı ama hepsinden çok etkilendim bu yüzden öyle ki 3 gün acayip bir gök gürültüsü oldu ilk başda yakınlarımda bir yerde bomba saldırısı oldu zannetmiştim en iyisi bakmamak ama maalesef görüyoruz illaki
️ -
@ahsenaydgdu Kesinlikle katılıyorum 2019 un bir gününde öğlen El pasado market saldırısı olmuştu akşaminda da başka bir yerde sokakda büyük bir saldırı olmuştu bencede birbirlerinden gaza geliyorlar maalesef
️ -
@ahsenaydgdu Ondan hemen öncede New york da metro saldırısı olmuştu maalesef bu ruh hastaları zaten hep güvenliğin az olduğu market,okul,kilise gibi yerleri tercih ediyorlar.
-
Maalesef şuan aciklanan rakamlarda en az 18 çocuk ve 2 yetiskin öldüğü söyleniyor.Bireysel silahlanma cok kotu psikolojisi bozuk biri silahi olmasa sadece kendine zarar verirken bireysel silahlanma ile baskalarinada zarar veriyor.Umarim buna bir çözüm bulunur ve bireysel silahlanma yasaklanir.
-
Simdi baktim evet medicare,retire,medical,dental gibi onlari cikarinca Federal Tax,NY State Tax ve Social Security diye bir kesintide daha olmus bu 3 unun toplami yuzde %16.75 kesilmis.Turbo tax ve credit karmadan yapinca alicagim rakam ayni cikti fakat sanki muhasebeciler den yapinca daha yuksek cikabiliyor acaba onlar w-2 da masraf filan mi gosteriyor?
-
Ben gecen sene W-2 ile calisirken 35k kazanmisim.New york eyaletinde calisiyorum ve bekarim.Her hafta verrdi oderken en cok vergi odenen secenek yani sanirim 1 di onu secmisitim.Her hafta duzenli olarak %22 civari vergi kesiliyordu.Turbo tax uzerinden tax return yaptigimda eyalet ve federal toplami olarak sadece $34 alacagimi ogrendim.Bana bu rakam az geldi.Sizce bu normal mi bir hata var midir?
-
RE: Uçuslara İlişkin Yeni Kurallar (AC Covid19)Yolculuk içinde yayımlandı
@crazycells statum permanent resident Amerikaya donus icin antijen testi yaptirdim ama bakmadilar bilmiyorum ama sanirim bu yuzden mesaji gec gordum bos yere test yaptirmisim

-
RE: Uçuslara İlişkin Yeni Kurallar (AC Covid19)Yolculuk içinde yayımlandı
Merhaba,Kanadadan Amerikaya kara yolu ile giris yaparken 2 aşılı biri hangi testi kaç saat önceden yaptirmali ve antijen testini kabul ediyorlar mi?
-
RE: DV2023 Sohbet OdasıYeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
@neo bu siteye giriş yapamıyorum ama e devletten alma yeri var oradan alsak olur mu acaba?