• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Önder Bilgiç
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 4
    • Konu 0
    • İleti 133
    • En İyi 41
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

Önder Bilgiç

@Önder Bilgiç

82
    İtibar
    286
    Profil Görüntülemeleri
    133
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Önder Bilgiç Takip etme Takip Et

Önder Bilgiç tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Daha önce paylaşamadığım geçtiğimiz yıl dosya taşıma için konsolosluklara mail atıp elde ettiğim bilgileri derlediğim tablonun linki:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1uQdC3-SMkqsxn9OddO0PTb1a2x_pPfqZ/edit?rtpof=true&sd=true#gid=707487768

Arkadaşlar veriler geçen sene için geçerlidir sadece fikir oluşturması ve şablon olarak kullanmanız bence sizin adınıza en faydalısı olur.

Herkesin vizesine kavuşması dileğiyle.

Sorusu olan varsa elimden geldiğince ve hatırladığım kadarıyla cevaplamaya çalışırım. Diğer arkadaşların da görebilmesi adına varsa sorularınızı cevap olarak sorabilirsiniz.

Daha önce link paylaşmanın sorun oluşturabileceğini düşündüğüm için doğrudan paylaşmamıştım. Bu durum yanlış anlaşıldıysa adminlerden özür diliyorum.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Önder Bilgiç
      Önder Bilgiç

Merhaba arkadaşlar dv23 talihlisi ve vizesi onaylanan kişilerden biriyim. Geçtiğimiz yıl dosya taşıma durumundan dolayı yaklaşık 60 ülkedeki konsolosluklara mail attım ve aldığım/alamadığım cevaplara göre bir tablo oluşturdum. Herhangi bir sorunuz olursa bildiğim kadarıyla yardımcı olabilirim. Herkesin vizesine kavuşması dileğiyle…

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1uQdC3-SMkqsxn9OddO0PTb1a2x_pPfqZ/edit?usp=drive_link&ouid=107477980369625972944&rtpof=true&sd=true

Önder Bilgiç
      Önder Bilgiç

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1uQdC3-SMkqsxn9OddO0PTb1a2x_pPfqZ/edit?usp=drive_link&ouid=107477980369625972944&rtpof=true&sd=true

Arkadaşlar hepinize tek tek yollamak yerine buradan paylaşmayı deniyorum, eğer forum kuralları engellerse mesaj olarak linki paylaşırım.

Önder Bilgiç
      Önder Bilgiç

arkadaşlar daha önce de yazmıştım görmeyenler olabileceği için tekrar yazmak istedim. DV23 talihlisiyim vizemi ağustos ayında aldım. süreç çok sancılı geçtiği için dosyasını taşıyabilmek için çırpınanlardan biriydim ve bu süreçte yaklaşık 60 ülke konsolosluğuna mail attım ve aldığım cevapları derleyip bir tablo oluşturdum. dosya taşımayı düşünen varsa oluşturduğum tabloyu paylaşabilirim. daha önce paylaştığım arkadaşlar da diğer kişilerle paylaşabilirse herkese az da olsa fikir verebilir.

Önder Bilgiç
      Önder Bilgiç
    • RE: [Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

Herkese merhabalar 16.08 Unganlar ve 18.08 tarihli mülakat deneyimlerimi aktarmak istiyorum umarım herkese faydası olur.

Süreç hakkında herkesin bilgisi olduğunu düşünüyorum bu sebeple şöyle bekledim böyle bekledim diyerek konuyu fazla uzatmak istemiyorum.

UNGANLAR:
      16.08 çarşamba günü saat 10:00'daki randevum için 09:30 gibi unganlara gittim 4.kata çıktım ve görevliler gerekli işlemleri yaptı fotoğrafımı çektiler, evrakları aldılar daha sonra alt kat düzen laboratuvarına yönlendirdiler. Laboratuvarda kan tahlili, idrar tahlili (belli bir yaştan sonra gerekmiyor, ben 23 yaşında olduğum için mecburen yapıldı) ve akciğer röntgeni için 117 dolar ücret ödemesi yaptım. Ödemeyi kredi kartım ile TL olarak yaptım, buradaki işlemlerim tamamlanınca tekrar üst kata çıktım ve laboratuvardan verilen evrakları görevliye teslim edip beklemeye başladım. Kısa bir süre sonra görevli fiziksel muayene için adımı söyledi ve içeri çağırdı herhangi bir ilaç kullanıp kullanmadığımı sordu kullanmadığımı söyledim ve doktorun odasına geçip hasta önlüğünü giyip doktoru beklemeye başladım. Erkek doktor geldi herkese sorduğu soruları bana da soru, psikolojik sorunun var mı, ilaç kullanıyor musun, ameliyat geçirdin mi vs. soru sorarken de bi yandan 2 tane aşı yaptı, 2-3 dakika süren bu süreçten sonra muayenem tamamlandı. Dışarı çıkıp görevlinin tekrar ismimi söylemesini bekledim ve bu sefer muayene ücretini ödemek için bankoya gittim. 2 aşı ve muayene için toplam 310 doları kredi kartım ile TL olarak ödedim ve işlemlerimi tamamlayıp unganlardan ayrıldım.

17.08 perşembe günü unganlardan sağlık raporumu almaya gittim. 15:00-17:00 arasında gelmemi söylemişlerdi 16:00'da gidip hiç beklemeden 2 dakika içinde sağlık raporumu alıp ayrıldım.

18.08 Cuma 08:15'teki mülakat randevum için 07:30'da büyükelçilik önündeydim. Yalnız gittiğim için evraklarım, pasaportum ve kredi kartım haricindeki tüm eşyalarımı büyükelçilik kapısının yanındaki sokakta arabası ile emanet kabul eden bir adama teslim ettim.(hiçbir sorun yaşamadım eşyalarımı teslim alırken 50 TL ücret ödedim) Görevliler işlemlere başlayınca karışık halde sıraya girdik ve gruplar halinde güvenlikten geçip içeriye alındık. İçeri girer girmez ilk bankoda görevliler sadece pasaport kontrolü yapıp üzerine bir etiket yapıştırdıktan sonra ücret ödemesi için bir sonraki bankoya yönlendirdi. Bu bankoda 330 dolar vize ücretini ödeyip sıra numaramı alıp bir sonraki bankoda sıramın gelmesi için beklemeye başladım. 15 numaralı bankodaki genç, esmer erkek görevliye evraklarımı sırayla verdim DS260 formunda adres yazmadığım için gideceğim adresi de beyan ettim. Bu bankodaki işlemlerimi de tamamlayınca sözlü mülakat için diğer bankoda sıramın gelmesi için beklemeye başladım. Yaklaşık 20 dakikalık stresli bekleyişin ardından sıram geldi ve genç, sarışın görevliyle yemin ederek mülakata başladık bu esnada tercüman yanında hazır bulunuyordu. Mülakatı riske girmemek Türkçe yapmak istediğimi söyledim ve herkese sorulan klasik soruları cevapladım. Evli misiniz? Nereye gideceksiniz, orada tanıdığınız var mı? Amerika'da ne iş yapacaksınız? Bu sorulardan sonra bankada ne kadar paranız var diye sordu 326bin TL olduğunu yaklaşık 12-13bin dolara tekabül ettiğini söyledim sanırım bu miktarı yeterli bulmadı ki hafif somurtmaya başladı. Türkiye'de düzenli gelirim ve şahıs şirketim olduğunu ticaretle uğraştığımı aynı zamanda da öğrenci olduğumu ve ilk gidişimde uzun kalmayacağımı söyledim. Beyan ettiğim adreste yaşayan aile dostumuzun da yardımcı olacağını söyledim. Bu söylemlerim sanırım görevliyi olumlu etkiledi ve farklı bir soru sormadan vizenizi onaylıyorum, pasaportunuz 1 hafta içinde teslim edilir dedi.

Böylece uzun ve stresli sürece bi virgül koyduk. Üniversite öğrencisi olduğum için ve yeni dönem başlangıcına kısa bir süre kaldığı için şu anda ABD'ye giriş yapmayı düşünmüyorum. Ara tatilde 30-35 gün kadar ABD'ye ilk girişimi yapıp prosedür işlerini halledip geri dönmeyi ve okulumu bitirdikten sonra temelli gitmeyi düşünüyorum.

Burada ve telegram grubunda yardımcı olan, sorularımıza cevap veren herkese ve tüm bunları çok büyük miktarda paralar kazanabilecekken ücretsiz yapan, insanlara yardımcı olan Uğur Bey başta olmak üzere tüm yöneticilere teşekkür ederim

Herkesin vizesine kavuşması dileğiyle...

Önder Bilgiç
      Önder Bilgiç
    • RE: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

Teşekkür ederim cevaplarınız için. mülakat bekleme sürecindeyken sanırım telegram grubunda re-entry permit'e alternatif bir işlem olduğu söylenmişti ama ilgili mesajı bulamadığım için sormak istedim. tekrardan teşekkürler.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      Önder Bilgiç
      Önder Bilgiç
    • RE: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

Herkese merhaba arkadaşlar DV23 talihlisiyim ABD'ye ilk girişimi 3 gün önce Şikago'dan yaptım. Görevli memur girişte hiç zorlamadı evraklarımı teslim edip, adresimi söyledim ve geçebilirsin dedi. Ohio'ya aktarma yapacağım için iki uçuş arasına 5 saat koymuştum fazlasıyla yetti. Valizim aranmadı ancak sırt çantam arandı ve bir sorun olmadı. aktarma uçuşunu da sorunsuz şekilde atlattıktan sonra bi tanıdığımın evine geldim. Kısa süre kalıp üniversite için Türkiyeye döneceğimden arabam yok bu yüzden çok hareket edemiyorum. ABD'de bulunacağım süre içinde greencardımın gelmesini bekleyip ehliyet almayı, banka hesabı ve kredi kartı açtırmayı ve askerlik formunu doldurmayı düşünüyorum.

Ehliyet için SSN şart sanırım bu yüzden beklemek zorundayım.

Banka hesabı için pasaport yeterli ancak kredi skoru oluşması için kredi kartı almak istiyorum bunun için de SSN şart olduğundan dolayı iki işlemi birlikte halletmek için greencardın teslim edilmesini beklemeyi düşünüyorum.

Askerlik formu için SSN olmadan evrağı postalayarak başvuru yapılıyormuş ancak postanın evrağı ulaştırması uzun sürüyormuş farklı bir başlıkta böyle okudum, bu yüzden yine SSN gelmesini beklemeyi düşünüyorum.

Genel olarak kısa sürede yapmayı planladıklarım bu şekilde farklı bir tavsiyesi olan, şunu da yap dediğiniz bir şey var mı?

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      Önder Bilgiç
      Önder Bilgiç

@aura bazı konsolosluklardan auto reply maili geliyor mailiniz bize ulaştı gibisinden. Bazen de talebinizi anlamadıkları için garip cevaplar verebiliyorlar. Genelde birkaç gün sonrasında talebinizi cevaplıyolar. Sürekli mail atmak çok mantıklı olmayabilir.

Önder Bilgiç
      Önder Bilgiç

@Erdoğan-0 sürecinizi değerlendirecek ofisin bulunduğu eyalete göre biyometrik randevu tarihiniz erken tarihte olabilir, hatta tarihten önce ofise gidip durumunuzu açıklarsanız yardımcı olabilirler. 5-6 ay önce kendi sürecimi buraya aktarmıştım önceki mesajlara bakabilirseniz sorularınız için yeterli cevaplar vardır.

Önder Bilgiç
      Önder Bilgiç
    • RE: DV2024 Mülakat Deneyimleri

@Afra-Lalancı yanlış bilgi vermek istemem ama 6 aylık süre sağlık raporu tarihinden itibaren geçerli diye biliyorum.

Önder Bilgiç
      Önder Bilgiç

Önder Bilgiç tarafından gönderilen son iletiler

Ekim 2024te yaptigim re entry permit basvurum 28 aralik 2025te onaylandi ancak su anda amerikada oldugum icin daha onceden konsolosluga teslim edilmesini istedigim evragi amerikadan teslim alabilir miyim bilmiyorum. Check status`tan adres degisikligi sayfasina yonlendiriyor ama buradan normal posta adresimi degistirmem re entry permitin gidecegi adresi de degisitirir mi bilgisi olan var mi?

Önder Bilgiç
      Önder Bilgiç
    • RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

teşekkürler cevabınız için umarım sorunsuz giriş yapabilirim

Önder Bilgiç
      Önder Bilgiç

@Fuat-1 tabi ki de paylaşırım emin olmak için soruyorum kızınız permit evrağı olmadan diğer evraklarıyla geçiş yaptı değil mi?

Önder Bilgiç
      Önder Bilgiç

@Fuat-1 Teşekkürler cevabınız için ben de birebir aynı durumdayım üniversite için türkiyeye dönmüştüm şimdi umarım bir sorun yaşamadan abdye temelli olarak gelmeyi planlıyorum.

Önder Bilgiç
      Önder Bilgiç

Şimdilik herhangi bir reddedilme durumu görünmüyor. re entry permit sonrası beklemek zorunluluğu olmamasından ziyade 6 ay abd dışında kalma mevzusundan ötürü endişeleniyorum. Umarım söylediğiniz gibi problem yaşamadan giriş yapabilirim.

Önder Bilgiç
      Önder Bilgiç

Merhaba arkadaşlar 8 ekim 2024 tarihinde biometric randevumdan sonra Türkiyede beklemeye başladığım re entry permit sürecim hiçbir değişiklik olmadan devam ediyor. Önümüzdeki 1 ay içinde ABD'ye kalıcı olarak girmeyi düşünüyorum.

Noyan Bey 1 yıl dolmadan giriş yapmamın iyi olacağını söyledi ancak ben girişte yaşayabileceğim problemlerden çekiniyorum.

JFK havalimanından girişlerde hala az da olsa esneklik durumu var mı yoksa herhangi bir havalimanından girişin farkı olmaz mı?

Re entry permit başvuru formu ve evraklarımın ilgili kuruma iletildiğini gösteren evrağın girişte olası bir sorgu durumunda bi faydası olur mu?

Süreci kolaylaştırmak adına tavsiyesi olan daha önce benzer durumu yaşayan var mı?

Önder Bilgiç
      Önder Bilgiç

Merhaba arkadaşlar 8 ekim 2024 tarihinde biometric randevumdan sonra Türkiyede beklemeye başladığım re entry permit sürecim hiçbir değişiklik olmadan devam ediyor. Önümüzdeki 1 ay içinde ABD'ye kalıcı olarak girmeyi düşünüyorum. Noyan Bey 1 yıl dolmadan giriş yapmamın iyi olacağını söyledi ancak ben girişte yaşayabileceğim problemlerden çekiniyorum. JFK havalimanından girişlerde hala az da olsa esneklik durumu var mı yoksa herhangi bir havalimanından girişin farkı olmaz mı? Re entry permit başvuru formu ve evraklarımın ilgili kuruma iletildiğini gösteren evrağın girişte olası bir sorgu durumunda bi faydası olur mu? Süreci kolaylaştırmak adına tavsiyesi olan daha önce benzer durumu yaşayan var mı?

Önder Bilgiç
      Önder Bilgiç

Merhaba arkadaşlar 8 ekim 2024 tarihinde biometric randevumdan sonra Türkiyede beklemeye başladığım re entry permit sürecim hiçbir değişiklik olmadan devam ediyor. Önümüzdeki 1 ay içinde ABD'ye kalıcı olarak girmeyi düşünüyorum. Noyan Bey 1 yıl dolmadan giriş yapmamın iyi olacağını söyledi ancak ben girişte yaşayabileceğim problemlerden çekiniyorum. JFK havalimanından girişlerde hala az da olsa esneklik durumu var mı yoksa herhangi bir havalimanından girişin farkı olmaz mı? Re entry permit başvuru formu ve evraklarımın ilgili kuruma iletildiğini gösteren evrağın girişte olası bir sorgu durumunda bi faydası olur mu? Süreci kolaylaştırmak adına tavsiyesi olan daha önce benzer durumu yaşayan var mı?

Önder Bilgiç
      Önder Bilgiç

@krimer-2 öyle bir imkanım yok maalesef biraz kumar oluyo ama elimden gelen bir şey yok

Önder Bilgiç
      Önder Bilgiç

@krimer-2 başvurumdan biyometrik randevusu gelene kadar 40-45 gün geçmişti sanırım, randevu tarihinden daha önce ofise gidip durumumu açıkladım yardımcı oldular erkenden işlemlerimi yaptılar. başlangıçtan günümüze 6 ay geçti hala evraklarım gelmedi.

Önder Bilgiç
      Önder Bilgiç