@shinriyeon evet planlarımızı biraz da ona göre yapmıştık. Açıkçası EB2 NIW ve EB1A arasındaki "current" olma durumu ile ilgili ayrıntıları buraya gelince öğrendim. Zaman geçtikten sonra konuya hakim oldukça EB1A "current" durumunda olduğu için önceliğim o olmuştu. Chen firması önce EB2 NIW ile ilerlemek istedi. Bu başvuruyu 15 Nisan 24'de gönderdik. EB1A için 2024 yılında yapılmış yayınları önemli gördü. Aslında en son yayınım 2022 yılındaydı ama güçlendirmek için gerekli gördüler dosyayı. Gece gündüz demeden biri SSCI 3 makale çıkarttım. Ayrıca EB1A içinde dergilerde hakemlik yapmanız, doktora jurilerinde görev almanız, TUBİTAK projeleri değerlendirmeniz önemli. Onların sayısını da artırdım. Ağustos başında da EB1A'yi gönderdik. Chen, USCİS'İN Premium'da son zamanlarda RFE fazla vermeye başladıklarını söylediği için başlatmadım. 2 yıl kuralının sonuçlanmasını bekliyorum. Dos'dan da onay gelince hemen başlatacağım. Muhtemel 1-2 aya kadar o sonuçlanacak. J1 Vizemi doğrudan 2028 yılına kadar uzatmayı başardım ben ne olur olmaz diye EB2 NIW'deki gerilemeyi göz önüne alarak. Dilerim gerek kalmaz. Eğer her şey yolunda giderse Kasım 2024 gibi AOS süreci başlar bizim. Kısmet. Size önerim doktoranızı bitirin. Eğer online savunmaya girebilirseniz çok iyi olur sizin için. J1'dan H1B'e geçiş için önce 2 yıl kuralını kaldırmanız gerekecek. Sonrasında statü değişikliği yapmanız gerekecek. Ondan sonra yani H1B vizesiyle çalışırken EB1A veya E2 NIW'e başvurabilirsiniz. Önemli olan bu süreçlerde Amerika'da yasal olarak kalmaya devam etmek. H1B 'yi Türkiye'den almak isterseniz vize görüşmesine girmeniz gerekecek. Ama sorun olmaz H1B vizeleri için. Size işe almak isteyen bir üniversite/firma var sonuçta.
Best posts made by ozenrame
-
RE: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
-
RE: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
@Kaan-Özdemir Amerika'dan öğrendiğim önemli bir şey var. Ne olursa olsun istendiği kadar bilgi vereceksin bu tarz işlerde. Bir de doğru söyleyeceksin. 2 yıl kuralın var. Şimdi bu bir gerçek ve buna göre hareket etmen gerekir. Diplomanı henüz almaman ayrıntı bir bilgi. 2 yıl kuralını kaldırmadan herhangi bir statü değişkliği yapamazsın.
-
RE: Posta yoluyla vize yenilerken başvurunuzun sanal "bekleme" kuyruğuna alınması
@ipekb_, içinde söyledi: Posta yoluyla vize yenilerken başvurunuzun sanal "bekleme" kuyruğuna alınması
Merhaba, ben j1 research scholar olarak Amerika'dayım. Programım 1 seneliğineydi fakat 1 sene daha uzattık. Ama vizem Ekim 16'da geçerliliğini kaybediyor. DS-2019u uzatmanın seyahat etmek için yeterli olmadığını öğrendim. Ekim ayına Türkiye'ye seyahat planlamıştım. Bu durumu öğrenince DS-2019 doldurdum ve mülakatsız vize yenileme için bekleme listesine alındım. Sene içerisinde de uluslararası konferanslara katılma planım olduğu için vizemi de yenilemek istiyorum. Ama Ekim 16'dan önce yetişir mi, deneyimleriniz neler? Birçok kişi yoğunluk olduğunu belirtmiş. Ekim başında Türkiyede olacağım. Bu süre yeterli olur mu? Vizem bitmeden dönmek istiyorum, bir ihtimal yenileme başvurum reddedilir ve geri dönemezsem diye. Ret alsam bile 16 Ekime pasaportum elime geçer mi?
Merhaba, sürecinizle ilgili bilgi almam mümkün mü? Türkiye ye gelip posta yoluyla vizenizi uzattınız mı? Son olarak funding kısmında sadece kendi bütçenizi mi gösterdiğiniz yoksa amerikadaki üniversiteden de funding alıyor muydunuz? Dilerim cevap verirsiniz. Teşekkürler.
-
RE: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
@shinriyeon hocam, size tavsiyem dosyayı hazırlarken veya hazırladıktan sonra J1 ile giriş yapmanız, sonrasında yani Amerika'ya geldikten sonra dosyayı göndermeniz. Ben bu yolu izledim. Eğer akademide çalışıyorsanız Türkiye'de, Amerika'daki bir üniversitede research scholar olarak bulunurken de bir network içerisinde olmuş olursunuz. İş başvuruları için de bence iyi bir başlangıç noktası oluyor.
-
RE: ( J ) Değişim Programı Vizeleri
@HESTV merbaba; F1 vizesine geçmeden önce iki yıl kuralını kaldırmak için başvuru yapmanız gerekiyor. Eğer Türkiye'den Tubitak veya MEB gibi bursla geldiyseniz ödemesinin %20 sini yapıp kalanı taksit yaparak iki yıl kuralını kaldırabiliyorsunuz. Bunun dışında hiç bir şekilde F1 vizeniz onaylanmaz. Size önerim DS2019 formunu uzatmanız. Sonrasında USA'den ayrılmadan doktora başvuru sürecini başlatmanız. O zaman sadece statü değişikliği yapıyorsunuz ama yine de iki yıl kuralını kaldırmanız gerekir yoksa UCSİS onay vermez. Bir de J1 vizeleri posta yoluyla yenileniyor ülkeye girdiğiniz de. Tabi du durum research scholar için mi geçerlidir sadece bilemiyorum. Work & Travel sebebiyle J1 vizeniz varsa posta yoluyla başvuru sanki biraz zor gibi. Research scholar olunca personal funding veya bulunduğunuz üniversiteden ücret alırsanız göstermeniz mümkün ve bu yüzden de sanki posta yoluyla uzatma yapmak daha da kolay olabilir diye düşünüyorum. ABD dışında başka bir ülkeye gittiğinizde J1 ile iki yıl kuralını kaldırmadığınız için yine sıkıntı çıkacaktır.
-
RE: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
@Yuksel-Celik hocam, benim 24 hakemliğim vardı. 20 yayınım oldu. 500'ye yakında Scholar da görülen atıflarım var. Alanımla ilgili uluslararası iki farklı ödül aldım. Aslında baktıkları tek yer google scholar. Dilekçede 20'den fazla olduğunu yazdılar. Tubitak da 1002 proje değerlendirmem vardı. Onu da yazdılar. Yayın yapılan dergileri ve hakemlik yapılan dergileri farklı bir değerlendirme kriterlerine göre değerlendiriyorlar. Web of Science'daki Q1-Q4 gibi bir değerlendirmeleri yok. Burda da Scholardaki dergi sıralamalarına bakıyor. İlk 10 veya 20'ye giren dergileri dikkate alıyorlar. Daha doğrusu vurguluyorlar dilekçenizde. Reviewer yaptığınız dergilerin de sıralamaları önemli oluyor. Benim hem dergipark, hem ulakbim hem de SSCI makale değerlendirmeleri vardı. Onları gösterdim. Editörün sonradan emalinize gelen teşekkür mektubu yeterli oluyor kanıt için.
@shinriyeon teşekkür ederim hocam. Dilerim herkesin istediği gibi süreçler ilerler.
-
RE: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
@Çağdaş-Topel ne demek biz de Minnesotadayız. Yakın sayılırız. Biz de bekleriz. Hepimize kolay gelsin.
-
RE: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
@kemalede Çok teşekkür ederim hocam. Sizinle bir ay arayla gönderildi EB2 dosyalarımız. Sizin Ağustos ayında açıklandığı için ben de Eylül ayında haber almayı umuyorum. EB1A ise 5 Ağustos PD li olarak bekliyor. Bazı kararlardan ötürü EB1A için premium process talep ettim. USCIS'e bugün ulaştı. 15-20 gün heyecanlı bir bekleyiş olacak benim için. Dilerim sorunsuz bir şekilde I 485 sürecini başlatabilirim.
-
RE: ( J ) Değişim Programı Vizeleri
@enverarat bence bir sıkıntı olmaz. Önemli olan adresinizi Türkiye olarak göstermeniz. Önerim 20 Haziran da hemen başvuru evraklarını ve pasaportlarını göndermeniz. En son kısımda hızlandırma durumunu anlatacak bir yer çıkabilir başvuruyu sonlandırmadan. Oraya da durumunuzu anlatan kısa bir bilgi notu yazsanız yeterli olur diye düşünüyorum. Kolay gelsin.
-
RE: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
Selamlar.. Amerika'dayken statü değişikliği için I-485 formunu veren bir arkadaşımız burada var mıdır diye sormak istiyorum. J1 vizem varken EB1A kabulu ile I485 formülünü dolduracağım. Bildiğiniz gibi bu vize normalde çalışma izniniz yok. ABD'de maddi olarak kendimi geçindirebilecek durumda olduğumu nasıl gösterebilirim? DS-2019 forumunda personal funding olarak gösterdiğim para var. Bu miktarı gösteren bank statement im da var. Bunlar yeterli olur mu? Eşimin maaşı ve W2 formu var, fakat onunla ilgilendiren bir durum yok sanıyorum.
-
RE: ( J ) Değişim Programı Vizeleri
@Kaan-Özdemir randevu yerini en başta seçiyorsunuz. Başvuru kısmının sonunda erkene alma durumu olabiliyor. Daha erken alma sadece 1 kereliğine oluyor diye hatırlıyorum. Biz de erkene almak istemiştik ve sonrasında değişiklik yapılmıyordu diye hatırlıyorum ama emin değilim.
-
RE: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
@dandanakan01 Hocam Chen'nin EB1 dilekçesi biraz farklıydı. Daha iddialı bir dilekçe hazırlamıştı. Aslında bu dilekçelerde kriterleri karşılamanın yani sıra değerlendiren kişinin ikinci aşaması daha önemli. Buna kazarian case deniliyor. Bir bütünüyle bakılıyor dosyaya. Ben EB1A sürecini beklerken temyize giden dilekçeleri okuyordum USCIS sitesinden. Bir çok dosya vardı, kriterler olmasına rağmen ikinci aşamada eledikleri. EB1A da bunu vurguluyorlar. Aynı kendi alanınızda en iyi olduğunuzu, neden iyi olduğunuzu anlatmanız gerek. Mesala NIW dilekçesinden farklı olarak EB1A'da bir harita üzerinde size yapılan atıfları gösteriyorlar. Dünyanın genelinde araştırmaları biliniyor, takip ediliyor olduğunu göstermek için. Eğer Chen ile devam ediyorsanız ve size refund veriyorsa hiç düşünmeden EB1A için dosyanızı oluşturmanızı öneririm. Evet Chen belki kendi istatistiklerini düşürmemek için seçici olabiliyor ama bu süreçte onların profesyonelliğini görüncede kaygılarınız az olsa azalıyor. Az olsa da diyorum çünkü bu süreç kişiye göre değişiyor, süreç gerçekten cevap gelene kadar sancılı geçebiliyor. Düşündüğünüz tek şey bu olabiliyor.
-
RE: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
@Kaan-Özdemir acil randevuyu daha sonraya bırakmak ilginç olmuş tabiki. İki yıl kuralıyla diploma ile bir ilgisi yok sanırım. Bir de anladığım J1 statüsü her kişinin kendi özel durumundan bağımsız, bunu sadece Amerika'daki bu vize statüsüne bağlı olanlar için söylüyorum. Şunu unutmayın lütfen her ne olursa olsun vize değişikliği yaparsanız iki yıl kuralını kaldırmanız gerekecek. Eğer sizi işe alacak şirket J1 ile devam edebileceğinizi söylerse bunu sonraya bırakırsınız ama başka bir vize verecekse önce kuralı kaldırmanız gerekecek.