• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Mahmut Can Yapıcı
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 77
    • En İyi 29
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Mahmut Can Yapıcı

@Mahmut Can Yapıcı

52
    İtibar
    82
    Profil Görüntülemeleri
    77
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Mahmut Can Yapıcı Takip etme Takip Et

Mahmut Can Yapıcı tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

New yorka girişimden 1 hafta ssn numaram teslim edildi. Artık yeni hayata başlama zamanı ☺️

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      Mahmut Can Yapıcı
      Mahmut Can Yapıcı
    • RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Merhaba öncelikle uzun uzun anlatacağım deneyimlerim,

İlk gün geldiğimde öncelikle gideceğim sağlık kontrolü ve konsolluğun yerlerine baktım ardından sıhhiyede ROX hotel de kaldım sağlık kuruluşuna otobüs ve taksiyle 5-8 dakika uzaklıkta konsolluğuda metro ile giderek söğütözünde iniyorsunuz 20 dakika da varıyorsunuz.

Gelelim sağlık kontrolüne sağlık kontrolüne gitmeden önce ben eşim ve yan komşuma danışarak ikiside hemşire bu arada aşıları dışarda vurdursam mı çok ağrı yapar mı dedim hepsini bir vurdursam olur dediler ve sağlık ocağına gittim 3 aşı vuruldum, TDAP,MMR ve VARICELLA aşılarınj vurdurdum kontrolden 1 ve 2 gün önce sonra sağlık kuruluşuna geldim 28 gün içinde bana aşı vurulmamam gerektiğini söyledir ama mail de öyle bir şey yok dediğimde bir şey diyemediler ve enabız çıktısını alıp gittim kan ve röntgene 2080 TL para ödedim ardından doktor muayeneye geldi,

Sen kime sordunda bu aşıları vurdurdun ?
      Kim sana söyledi?
      28 gün içinde aşı vurulamazsın?
      Eşin hemşire olsa bile standartlar aynı değil?
      Kan değerleriniz farklı çıkarsa biz sorumluluk almayız gibi şeyler?

Bende dedim ki eşim hemşire ve kan değerlerine etki etmiyor bu aşılar dedim.
      Sürekli bu şekilde azarlarcasına konuşup çıktım.

Ama her şeyi ödeme kısmına gelince anladım benim ödediğim tutar 9600 tl idi sadece 1 aşı için ve benden önceki 2 kişi toplam 50 bin küsur tl para ödedi eşimin tek dediği bunlar tek kuruluş olduğu için para almaya çalışıyorlar ve emin olun sonuçlar gelince hiç bir fark olmadı diğer insanlarla aramda.

Gelelim mülakat gününe sabah 8:30 da konsolosluğa geldim 9:15 te randevum için saat yaklaştıkça polisler yavaş yavaş içeri alıyorlar içeri girdim evlilik cüzdanı,adli sicil,askerlik belgesi,pasaport,nüfus kayıt örneği mi teslim aldılar ve hangi dilde yapmak istersiniz diye sordular türkçe dedim.
      Bana sorulan sorular şu şekildeydi,

Eşinizle ne kadar görüştünüz?
      Eşinizle nasıl tanıştınız?
      Askerliği neden yapmadınız? 2 üniversite bitirdiğimi söyledim güzel dedi.
      Eşimin ne iş yaptığını?
      Yurt dışına çıkıp çıkmadığımı?

Ve hepsini cevapladıktan sonra vizeniz onaylandı dedi.
      Bütün stresim bitti.
      Bu forumda herkesten bişeyler öğrendim ve bilgi paylaşımı yaptım herkese çok teşekkür ederim. ☺️

Mahmut Can Yapıcı
      Mahmut Can Yapıcı

Merhaba arkadaşlar new york a dün gece 11 de indim amerika saati ile , çıkışta vize kısmına geçtim fotoğrafımı çektiler sadece sonra ofise aldılar ve beklememi söylediler memur ismimle seslendi adresi sordu ve kaç yıldır evlisiniz dedi bende cevap verdim sonra pasaportumu verip gönderdi ve ülkeye giriş yaptım herkese işlemlerinde kolaylık sıkıntısız süreç geçirmenizi diliyorum.

Mahmut Can Yapıcı
      Mahmut Can Yapıcı

@Ekto-Oktan ben bu süreçte sakal kıran biri olmuş olarak stresinizi gayet iyi alıyorum hiç ilerlemiyor bazen duraksıyorlar eşime o kadar baskı yapıyordum ki onunda elinden bir şey gelmiyordu garip olaylar silsilesi açıkçası

Mahmut Can Yapıcı
      Mahmut Can Yapıcı

@Yuri-Spaky çok sevindim hayırlısı olsun inşallah her şey gönlünüzce olsun

Mahmut Can Yapıcı
      Mahmut Can Yapıcı

avukatımız bize bunları atmıştı eksik var mı bilmiyorum bu listede

Mülakata / Doktora Götürülecek Evrak Listesi
      • İstek yapan kişinin nüfus kayıt örneği
      • Gelecek kişilerin arşivli adli sicil kaydı
      • Gelecek kişilerin nüfus kayıt örneği
      • Pasaport
      • Doktor raporu (elektronik gönderilecek)
      • Mülakat tarihini gösteren e-posta
      • UPS kayıt belgesi
      • Evlilik cüzdanı (orijinal – kırmızı defter)
      • DS Formu onay sayfası (Confirmation)
      • Sponsorun 2024 vergi evrakları
      • İstek yapan kişinin 1040 tax formu
      • Son yıla ait tax transcript
      • 2 adet biyometrik fotoğraf
      • Önceki evlilik varsa boşanma kararları (orijinal)
      • I-864 Sponsor Formu
      • Son 3 yıla ait vergi evrakları
      • Birlikte çekilmiş fotoğraflar
      • Evliliği kanıtlayan her türlü belge
      • Banka dökümleri / para transferleri
      • Ortak ev / mal / mülk varsa belgeler

Mahmut Can Yapıcı
      Mahmut Can Yapıcı

@gokcesak @erncndr hayırlısı olsun yeni hayatınızda başarılar dilerim. Zorlu bir süreç geçti artık sefasını sürme zamanı

Mahmut Can Yapıcı
      Mahmut Can Yapıcı

Vizem onaylandı detayları yazacağım akşama doğru yazacağım uçağa bineceğim birazdan

Mahmut Can Yapıcı
      Mahmut Can Yapıcı

Pasaportum teslim edildi.

Mahmut Can Yapıcı
      Mahmut Can Yapıcı

@zeynep1212 hayır girişte bir şey sormadılar, fotoğraf çektiler sonra adresi teyit ettiler gönderdiler

Mahmut Can Yapıcı
      Mahmut Can Yapıcı

Mahmut Can Yapıcı tarafından gönderilen son iletiler

@Salih525 merhaba, 1 gün içinde çıkıyor sonuçlar 2 gün önceden gidebilirsiniz en geç

Mahmut Can Yapıcı
      Mahmut Can Yapıcı

@sait33 merhaba , o herkeste var bir sorun cikartmiyor bizim avukatimiz giris yapmadan odeme yapmisti.

Mahmut Can Yapıcı
      Mahmut Can Yapıcı

@ujurcelik53 @ahmetZ teşekkürler , buraya yazdıktan sonraki gün basıma gönderildi diye söyledi avukatımız.

Mahmut Can Yapıcı
      Mahmut Can Yapıcı

Arkadaşlar merhaba , abd ye gireli 1 ay oldu fakat green cardım hakkında hala bir haber yok başına gelen var mı acaba ??

Mahmut Can Yapıcı
      Mahmut Can Yapıcı

@Mangoman gözünüz aydın yeni hayatınızda başarılar dilerim..

Mahmut Can Yapıcı
      Mahmut Can Yapıcı

@Ekto-Oktan ben bu süreçte sakal kıran biri olmuş olarak stresinizi gayet iyi alıyorum hiç ilerlemiyor bazen duraksıyorlar eşime o kadar baskı yapıyordum ki onunda elinden bir şey gelmiyordu garip olaylar silsilesi açıkçası

Mahmut Can Yapıcı
      Mahmut Can Yapıcı

@ozcancavus @Ekto-Oktan arkadaşlar selam çoğumuz aynı stresi yaşayarak bu süreci geçtik, approved olması yaklaşık 12-13 hatta 14 ay sürüyor herkesin imzasında yazıyor işlemler asla hızlanmıyor ordaki tarihler sistem tarafından otomatik atıyor, benimki mesela 1 aydan bi anda 14 aya çıkıp ardından 2 sonra onay gelmişti süreçte stres yapmayın ve elinizde yapabileceğiniz hiç bir şey yok şuan maalesef sadece beklemelisiniz süreç zor ama mutlu bitecek unutmayın..

Mahmut Can Yapıcı
      Mahmut Can Yapıcı

@patrisi Teşekkürler

Mahmut Can Yapıcı
      Mahmut Can Yapıcı

Merhaba ,

Ssn numaram geldi fakat hala greed karttan haber yok, kaç günde geldi ortalamalar nedir ehliyet falan alamıyorum bir an önce işe başlasak güzel olacak aslında 8 inde giriş yapmıştım.

Mahmut Can Yapıcı
      Mahmut Can Yapıcı

New yorka girişimden 1 hafta ssn numaram teslim edildi. Artık yeni hayata başlama zamanı ☺️

Mahmut Can Yapıcı
      Mahmut Can Yapıcı