• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. betülkya
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 6
    • Konu 0
    • İleti 77
    • En İyi 47
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

betülkya

@betülkya

163
    İtibar
    394
    Profil Görüntülemeleri
    77
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum İstanbul Yaş: 29

betülkya Takip etme Takip Et

betülkya tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Herkese merhaba,
      biz 14 Aralık’ta Houston üzerinden Amerika’ya giriş yaptık.Giriş yaparken hiç bir sorunla karşılaşmadık hatta çok tatlı bir aileyle tanışıp birbirimize yoldaş olduk. Havaalanından kiraladığımız aracı teslim almak için ücretsiz bir transfer aracıyla gittik, süreç oldukça basitti. Ancak burada önemli bir detay var: araç kiralama ödemesinin mutlaka aracı kiralayan kişinin kredi kartıyla yapılması gerekiyormuş. Biz bunu bilmediğimiz için sadece benim kartımı getirmiştik ve bu nedenle epey sorun yaşadık. Nakit kesinlikle kabul etmiyorlardı. Neyse ki banka kartını denedik ve ödeme o şekilde gerçekleşti. Bu yüzden sakın sadece nakitle gelmeyin, büyük bir tavsiye.

Houston’da 1 gün kaldıktan sonra, 15 Aralık’ta kiraladığımız araçla Austin’e geçtik. Evimizi önceden kiralamıştık fakat ödemesini yapmamıştık. Tahmin edebileceğiniz gibi yine nakit kabul etmediler ve uygulama üzerinden ödeme istediler. O sırada banka hesabımız olmadığı için ödeme yapamadık. Walmart üzerinden transfer önerdiler fakat orada da birçok sorun yaşadık. Neyse ki emlakçımız Ferda Hanım yardımımıza yetişti ve transferi onun aracılığıyla gerçekleştirebildik.

Sonrasında elektriğimizi açtırdık, banka hesabımızı açtık ve depozitolu kredi kartına başvurduk. Ancak kart kargoda kaybolmuş gibi görünüyor, hâlâ elimize ulaşmadı.

Hatlarımızı önce Verizon’dan aldık. Daha sonra hatlarımızın üzerine telefon almak istediğimiz için SSN’lerimiz geldikten sonra AT&T’ye geçtik. AT&T’nin bizim için en büyük avantajı, ev internetimizin de aynı firma olmasıydı. Bu sayede faturaya ek olarak iki adet telefonu depozitosuz alabildik.

SSN kartlarımız 7 gün içinde elimize ulaştı. 3. haftada oğlumun ve benim Green Card’larımız geldi, eşimin kartı ise yaklaşık 1 hafta sonra ulaştı.

Aracımızı 2. haftada Facebook Marketplace üzerinden satın aldık. Ancak aracın Texas kayıtlı olmadığını sonradan öğrendik. Bu durum bize yaklaşık 400 dolar ek masraf ve ciddi bir zaman kaybı yaşattı. Aracı Texas üzerine alıp plakamızı çıkarttık.

Eşim tüm delivery uygulamalarına kayıt oldu fakat şu an için sadece Lyft aktif hale geldi. Şimdilik geçimimizi Lyft ile sağlıyoruz, umarız kısa sürede diğer uygulamalar ve işler de aktif olur.

Umarım bizim yaşadıklarımız, yeni gelecek olanlar için faydalı olur.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      betülkya
      betülkya
    • RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar bizz aldık vizeyiiiii en yakın zamanda detaylarla görüşmek üzereeee 🎉🎈

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      betülkya
      betülkya
    • RE: DV2026 Mülakat Deneyimleri

Herkese merhaba arkadaşlar,

Bizim sağlık muayenesi ve mülakat sürecimiz tıkır tıkır ilerledi. Ne zaman açıklandı da bu aşamaya geldik hiç anlamadım. Beklerken süreç çok yavaş, ama tamamlanınca gerçekten çok hızlı geldi.

⸻

13.11.2025 – Unganlar

Randevumuz 11:00’deydi. İstanbul’da oturduğumuz için sabah 5’te yola çıktık. 10:30’da Unganlar’da olduk. Önce fotoğraflarımız çekildi, ardından kan testi ve röntgene yönlendirildik. 2 yaşındaki çocuğumuz için bunlar gerekmiyordu, bu bizi çok mutlu etti. Annemiz yanımızda olmasaydı gerçekten zorlanırdık.

Daha sonra doktor kontrolü için saat 13:00’e randevu verdiler. Oldukça kalabalıktı, bayağı bekledik. İlk eşimi çağırdılar; birkaç soru sordu doktor ve 4 aşı yaptı. Sonra beni çağırdılar, bana da 4 aşı yapıldı. Oğlumu çağırıp 2 aşı yaptılar. Ödememizi yaptık.
      • Kan tahlili ve röntgen için 4005 TL ödedik.
      • Aşı ve muayene için 440+440+220 $ ödedik.

Dosyaları mülakattan 1 gün önce almak istediğimizi söyledik, sorun olmayacağını ilettiler. Böylece İstanbul’a geri döndük.

⸻

25.11.2025 – Mülakat Günü

Sağlık raporlarını almak için 1 gün önceden Ankara’ya geldik. Gelir gelmez raporları aldık, birkaç fotokopi işimizi hallettik. Paramızı dolar olarak çektik ve artık beklemeye başladık.

Sabah 08:30’da mülakatımız vardı fakat hem heyecandan hem de yer yadırgamasından ailecek neredeyse hiç uyumadık. Oğlumuzun uyumaması sabah bizi çok zorladı.

Konsolosluğun önüne erkenden gittik, hem yer bulup arabayı park ederiz diye düşündük. 07:30’da sıraya geçtik. Herkesi saatine göre öne alıp pasaportları teslim etmenizi istiyorlar. Daha sonra montları ve evrakları çıkarıp içeri geçiyorsunuz. Oğlum o kadar huysuzdu ki kapıdaki güvenlikler, “Bu çocuk arıza galiba, bulaşmayalım,” dedi. Tek ağlayan oydu, öyle söyleyeyim. 😂

İçeri girdikten sonra Green Card başvuruları için sol taraftaki bölmeye yönlendiriyorlar. Ücretimizi ödedik (3 kişi için 990$) sıra numarası aldık. Çocuklar için masa, sandalye ve kitaplar vardı; orada oyalanabildik. Diğer başvuranlarla sohbet ettik, buradan hepsine selam olsun.

İlk önce evrakları sırasıyla istediler.

⸻

Benim için:
      • 2 adet 5x5 fotoğraf
      • Nüfus kayıt örneği (kızlık soyadı olanı da götürmüştüm, gerek yok dediler)
      • Adli sicil kaydı
      • Evlilik cüzdanı + fotokopisi
      • Hesap dökümü (biz 24.000 dolar gösterdik)
      • Diploma aslı + fotokopisi
      • Pasaport
      • Muayene evrağı
      • Ustraveldocs kaydı (barkodlu belgeyi istedi; yoktu ama ekran görüntüsünü gösterdim, herkes için kayıt varsa sorun değil dedi)

Eşim için:
      • 2 adet 5x5 fotoğraf
      • Adli sicil kaydı
      • Askerlik belgesi
      • Evlilik cüzdanı fotokopisi
      • Nüfus kayıt örneği
      • Pasaport
      • Muayene evrağı

Oğlum için:
      • 2 adet 5x5 fotoğraf
      • Benim nüfus kayıt örneğim
      • Pasaport

“İngilizce biliyor musunuz?” diye sordu, “Hayır, Türkçe ilerlemek istiyorum,” dedim. Birkaç soru daha sordu. Eşim yanımdaydı ama oğlum çok durmadığı için memur, “Siz biraz dolaştırın,” dedi.

Her şey bittikten sonra Amerika’daki adresimi değiştirmek istediğimi söyledim, kağıda yazmıştım; aldı, düzeltti, geri verdi.

⸻

Bu aşamadan sonra sıra beklerken heyecan bastı. İlk kez orada kusacak gibi oldum. Mülakata girenleri izleyerek bekledik.

Sıra bize geldi. Zayıf, sarışın, gözlüklü memur vardı. Yemin ettik, parmak izlerimizi aldı. Sorular gelmeye başladı:
      • Daha önce Amerika’ya gittiniz mi?
      • İlk evliliğiniz mi?
      • Nereye gitmek istiyorsunuz?
      • Neden oraya gitmek istiyorsunuz?
      • Tanıdığınız var mı?
      • Amerika’ya gidince planınız nedir?
      • Burada ne iş yapıyorsunuz?

Ve sonra…

“Tebrik ederim, vizenizi onaylıyorum.” 🎉

Ama ben heyecandan soruların çoğunu “Efendim?” diye tekrar ettirdim. O cümleyi bile duymadım, eşime sordum “Onayladı mı?” diye. Yaklaşık 2 dakika sürdü, hiç zorlamadı, oyalanmadık. Çok güzeldi.

Çıktık, kahvaltı yaptık ve İstanbul’a geri döndük.

⸻

Şimdi her şey hâlâ hayal gibi geliyor. Ne yaşadığımızı anlamaya çalışıyorum. Evimizi kiraladık. 14 Aralık’ta Teksas, Austin’de ailemle yeniden doğacağız.

Umarım herkes kalbinde kurduğu bu hayale en kısa sürede kavuşur. Hiç korkmayın; gerçekten istedikten sonra her şey rayında gidiyor. En son @aysegul hanıma ve diğer bir çok üyeye çok teşekkür ederim. Güzel bilgileriyle ve deneyimleriyle bizlere çok yardımcı oldunuz.

⸻

En sevdiğim Mevlânâ sözü ile bundan sonraki yaşamımızı özetlemek isterim;
      “Mum olmak kolay değildir; ışık saçmak için yanmak gerekir.

betülkya
      betülkya

Arkadaşlar herkese merhaba, 14 ARALIK 2025 de Texas Houston dan giriş yaptık. 1 gün kaldıktan sonra Austin e geldik kiraladığımız eve. Çok rahat şekilde girdik herhangi bir sorun yaşamadık. 8 gün sonra SSN lerimiz geldi, başvurumuzdan 3 gün sonrada banka kartlarımız geldi. Yeni gelişmeler oldukça paylaşacağım.

betülkya
      betülkya

Merhaba arkadaşlar benimde randevum 25 kasıma planlanmışşşş. Tabi niye o kadar geçe attı bi düşündüm ama önemli olan randevu almış olmam 😂🎈

betülkya
      betülkya

Merhaba bende 2nl mailimi aldim 25 kasım 08:30 ☺️

betülkya
      betülkya
    • RE: Texas, Austin

Merhaba arkadaşlar,

25.11.2025 tarihinde mülakatımızı tamamladık. Öncesinde plan yaptığımız için Amerika’ya giriş tarihimiz 14 Aralık olacak şekilde ayarlamıştık. Austin bölgesinde Türkler arasında oldukça tanınan, burada da sıkça adı geçen Ferda Hanım ile iletişime geçtik. Kendisi gerçekten ilgili ve samimi biri.

Bize birçok 1+1 daire önerisi gönderdi. Lokasyon ve fiyat açısından değerlendirip seçenekleri 3’e düşürdük. Ferda Hanım hepsine gidip videolarını çekti, kampanyaları ve aylık fiyatları detaylı şekilde aktardı. Sonunda Leander bölgesindeki bir dairede karar kıldık.

Leander, Austin merkeze yaklaşık 1 saat uzak, ama ilk yıl için çok önemli değil; zaten araç almayı planlıyoruz. Sitenin yönetimi SSN veya kredi skoru istemiyor, fakat kiranın 3 katı kadar geliri hesapta göstermek gerekiyor. Eşimin maaş bordrosu ve benim için düzenlenen job offer ile bu kısmı hallettik ama süreç cidden stresliydi çünkü prosedür çok fazla.

Kabul edildik fakat yüksek bir depozito ödemek zorunda kaldık. Hatta elektrik açtırırken bile SSN yoksa depozito istiyorlar. Çocuğumuz olduğu için hep ayrı bir oda olsun istiyordum ama 2+1 daireler pahalıydı. En son 1+1 + çalışma odalı bir yer bulduk. Amerika’da odada banyo yoksa “oda” olarak sayılmadığı için çalışma odası geçiyor.

13 aylık kontrat imzaladık. Kiranın base price’ı 1380 dolar, ancak 3 ay ücretsiz kira hakkımız var. Bunu aylara böldüğümüzde kira 1000 küsür dolara denk geliyor.
      • İnternet: 65 dolar (site içinde, ekstra işlem yok)
      • Site giderleri: 45 dolar
      • Zorunlu ev sigortası: 12 dolar/ay

Özetle, her şey ekstra masraf. Kredi skoru oturana kadar bu farkları ödemek gerekiyor.

Umarım bizim süreç, taşınmayı düşünenlere fikir olur. Taşındıktan sonrada güncellerim tekrardan. Sorusu olan olursa elimden geldiğince yardımcı olurum.

Texas içinde yayımlandı
      betülkya
      betülkya
    • RE: DV2026 Sohbet Odası

Bol şans arkadaşlarr ben bile çok heyecanlıyım umarım mükemmel geçer ❤

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      betülkya
      betülkya

@betülkya bu arada ustraveldocs kaydı için wifi değiştirince düzeldi. Sonuç tamamlandı diyor ama bendede barkodlu bir sayfa çıkmadı bilginize

betülkya
      betülkya

@zakaria merhabalar, tabii nasip olursa salı günü vize onayımızı aldığımız da detaylı anlatım yapacağım.

betülkya
      betülkya

betülkya tarafından gönderilen son iletiler

@EzgiLera çok teşekkür ederim hemen araştıracağımm

betülkya
      betülkya

@Not_Born_Yesterday açıklayıcı yanıtınız için teşekkür ederim

betülkya
      betülkya

@aysegul çok teşekkür ederim maalesef atladığım bir aksilik daha oldu Ayşegül hanım ya polis çevirdi 45 ile gitmemiz gereken yerde 56 ile gitmişiz ve çocuk için oto koltuğu daha almamıştık mahkemeye çıkacağız gün vermelerini bekliyoruz. Bunu da yaşadık 🫣😂 resmen tecrübe dolu zamanlar geçiriyoruzz

betülkya
      betülkya

@melisbasdurmus evet çok benzer olmuşş ya. Sizde gelmişsiniz çok sevindimm. Arkadaşlarımızın da ssnleri gelmemişti. Adresteki bir rakam yanlış olmuş onlarda yeni alabildi

betülkya
      betülkya

@Serapp çok teşekkür ederim bankaya gittiğimizde bu hafta da bekleyin dedikleri için aksiyon almamıştık ama arayacağız

betülkya
      betülkya

@ATS16 evet ama sürücü belgem yoktu maalesef yoksa çok kolay olurdu.

betülkya
      betülkya

Herkese merhaba,
      biz 14 Aralık’ta Houston üzerinden Amerika’ya giriş yaptık.Giriş yaparken hiç bir sorunla karşılaşmadık hatta çok tatlı bir aileyle tanışıp birbirimize yoldaş olduk. Havaalanından kiraladığımız aracı teslim almak için ücretsiz bir transfer aracıyla gittik, süreç oldukça basitti. Ancak burada önemli bir detay var: araç kiralama ödemesinin mutlaka aracı kiralayan kişinin kredi kartıyla yapılması gerekiyormuş. Biz bunu bilmediğimiz için sadece benim kartımı getirmiştik ve bu nedenle epey sorun yaşadık. Nakit kesinlikle kabul etmiyorlardı. Neyse ki banka kartını denedik ve ödeme o şekilde gerçekleşti. Bu yüzden sakın sadece nakitle gelmeyin, büyük bir tavsiye.

Houston’da 1 gün kaldıktan sonra, 15 Aralık’ta kiraladığımız araçla Austin’e geçtik. Evimizi önceden kiralamıştık fakat ödemesini yapmamıştık. Tahmin edebileceğiniz gibi yine nakit kabul etmediler ve uygulama üzerinden ödeme istediler. O sırada banka hesabımız olmadığı için ödeme yapamadık. Walmart üzerinden transfer önerdiler fakat orada da birçok sorun yaşadık. Neyse ki emlakçımız Ferda Hanım yardımımıza yetişti ve transferi onun aracılığıyla gerçekleştirebildik.

Sonrasında elektriğimizi açtırdık, banka hesabımızı açtık ve depozitolu kredi kartına başvurduk. Ancak kart kargoda kaybolmuş gibi görünüyor, hâlâ elimize ulaşmadı.

Hatlarımızı önce Verizon’dan aldık. Daha sonra hatlarımızın üzerine telefon almak istediğimiz için SSN’lerimiz geldikten sonra AT&T’ye geçtik. AT&T’nin bizim için en büyük avantajı, ev internetimizin de aynı firma olmasıydı. Bu sayede faturaya ek olarak iki adet telefonu depozitosuz alabildik.

SSN kartlarımız 7 gün içinde elimize ulaştı. 3. haftada oğlumun ve benim Green Card’larımız geldi, eşimin kartı ise yaklaşık 1 hafta sonra ulaştı.

Aracımızı 2. haftada Facebook Marketplace üzerinden satın aldık. Ancak aracın Texas kayıtlı olmadığını sonradan öğrendik. Bu durum bize yaklaşık 400 dolar ek masraf ve ciddi bir zaman kaybı yaşattı. Aracı Texas üzerine alıp plakamızı çıkarttık.

Eşim tüm delivery uygulamalarına kayıt oldu fakat şu an için sadece Lyft aktif hale geldi. Şimdilik geçimimizi Lyft ile sağlıyoruz, umarız kısa sürede diğer uygulamalar ve işler de aktif olur.

Umarım bizim yaşadıklarımız, yeni gelecek olanlar için faydalı olur.

betülkya
      betülkya

Arkadaşlar herkese merhaba, 14 ARALIK 2025 de Texas Houston dan giriş yaptık. 1 gün kaldıktan sonra Austin e geldik kiraladığımız eve. Çok rahat şekilde girdik herhangi bir sorun yaşamadık. 8 gün sonra SSN lerimiz geldi, başvurumuzdan 3 gün sonrada banka kartlarımız geldi. Yeni gelişmeler oldukça paylaşacağım.

betülkya
      betülkya

Merhaba arkadaşlar, VFS den bana bu akşam 17:15 de mail geldi. Güncelleme yapmak istedim. Formu doldurup UPS şubeden teslim almayı seçeceğiz.

Güncelleme: 02.12.2025 te pasaportları sorunsuz bir şekilde şubeden teslim aldık.

betülkya
      betülkya

@tulay merhaba teşekkür ederimmm deneyimimi şu başlıkta paylaştım emlakçı ile ilerledik 🙂Teksas,Austin

betülkya
      betülkya