• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. doki.arlington
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    D
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 34
    • En İyi 18
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

doki.arlington

@doki.arlington

31
    İtibar
    64
    Profil Görüntülemeleri
    34
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

doki.arlington Takip etme Takip Et

doki.arlington tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@pistolstar, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@doki-arlington Yo, daha önce çalışmamıştım. Otel deneyimim vardı ama ABD'de J-1 ile çalışmıştım. Bir otelde resepsiyonda çalışıp orda kalacağım. Siz giriş yaptınız mı bu arada JFK'de tansiyon nasıl?

Jfk’den çok rahat geçtim ben birşey demeden polis You were visiting your family in Turkey right? dedi bende yes dedim okey dedi gönderdi.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      D
      doki.arlington
    • RE: Amerika'da Ehliyet Almak

Merhaba arkadaşlar 15 Şubat'ta California'ya giriş yaptım ve 17 Şubat günü road testi geçerek ehliyeti almış bulunmaktayım bu aralar randevu almak çok kolay bilgi vermek istedim

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      D
      doki.arlington

@eylulb, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@doki-arlington anladim tesekkurler. Peki olabilecek en kotu senaryoda bile green cardima giriste el konulmaz degil mi? Bir sonraki girisimde mahkeme vs gibi seyler duydum da.

Bu arada Orlando rahat saniyordum ben, aksine JFK sikinti diye duymustum, degisti mi o durumlar yahu 😞

Duyduğum kadarıyla en rahatı JFK bunu 2 sene giriş yapmamış arkadaşım hiçbir soru ile karşılaşmadan giriş yapmıştı , Miamide ise 4-5 Ay giriş yapmayanların sorgu ile karşılaştıklarını duydum.Bence riske atmayın ve JFK gibi büyük bir havalimanından girin ve 5 gün kalcağınızı kesinlikle görevliye sorsa bile söylemeyin

D
      doki.arlington
    • RE: Amerika'da ikinci el araba almak

@caglarcan Amerikanın iyi ve kötü yönlerini soranlar oluyordu hep çevremde , sanırım dealer kurnazlığını kötü yönlerden biri olarak söyleyebilirim, en başta araba bakarken piyasa fiyatının altında diye yalan söyleyip aslında 2-3 bin dolar pahalıya satmaya çalışan dealerıda unutamıyorum.Türkiye'de arabalar o kadar pahalı olmasına rağmen fiyat hakkında yalan söylerek araba satmaya çalışma olayı ne duydum ne gördüm 🙂 Dönmeme 2 hafta daha var o süre içinde umarım bir yer bulurum

D
      doki.arlington

Merhaba arkadaşlar arkadaşımın annesi kalp hastası olduğu için pandemi döneminde yanlız bırakmak istemiyor , Amerika dışında 9 ay olmuş , girişte green cardıma el konulur mu diye endişe ediyor bundan dolayı yola çıkmamayı düşünüyor , bu konuyu forumda size sormamı rica etti . Teşekkürler

D
      doki.arlington

@arnblt, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

5 ay aradan sonra 7.nci girişimi DC den yaptım. Görevli neredeydiniz dedi Türkiyedeydim, tatil için mi dedi evet dedim. Mühürü bastı. Amerikaya hoşgeldiniz dedi. İş teklifini, kira kontratını falan yanıma almıştım ama sormadı.
      3 senedir gir çıklar artık son buldu. Uzun süre buralardayım. Long island da olan dostlar varsa görüşmek isterim.
      Selamlar

Bilgi için teşekkür ederim bende şimdilik giriş çıkış yapıyorum darısı başımıza , mesleğinize devam edecek bir iş teklifi mi aldınız yoksa Amerika'da yeni bir sektöre mi atılıyorsunuz.Kolayliklar dilerim

D
      doki.arlington

@haleluja, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@doki-arlington, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@eylulb, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@doki-arlington anladim tesekkurler. Peki olabilecek en kotu senaryoda bile green cardima giriste el konulmaz degil mi? Bir sonraki girisimde mahkeme vs gibi seyler duydum da.

Bu arada Orlando rahat saniyordum ben, aksine JFK sikinti diye duymustum, degisti mi o durumlar yahu 😞

Şu ana kadar Amerika'ya 6 farklı havalimanından girdim , en rahatı JFK bunu rahatlıkla söyleyebilirim , 2 sene giriş yapmamış arkadaşım hiçbir soru ile karşılaşmadan giriş yapmıştı , Miamide ise 4-5 Ay giriş yapmayanların sorgu ile karşılaştıklarını duydum.Bence riske atmayın ve JFK gibi büyük bir havalimanından girin ve 5 gün kalcağınızı kesinlikle görevliye sorsa bile söylemeyin

2 sene giriş yapmamış arkadaşınız re-entry permit mi almıştı yoksa bir işlem yapmadan mı ABD dışında kalmıştı?

Re-entry almamıştı iş bulamadığı için Türkiye'de kalmaya karar vermişti iş buldu ve Amerika'ya geldi hizmet sektörünü sevmediği için kendisi şu anda Türkiye'ye tekrar dönüş yaptı Amerika'ya geri gelir mi bilmiyorum ama green cardı elinde ve süresi hala geçmedi

D
      doki.arlington

Yanlış bilgi veriyorsam forumdaki bilgili arkadaşlar düzeltsin ama 6 ayı geçirince 5 yıllık vatandaşlık olma süresini baştan saymaya başlamak gerekiyor diye biliyorum.

D
      doki.arlington
    • RE: [Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri

@Maybeoneday, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

@doki-arlington Çok teşekkür ederim. konsoloslukta bunla ilgili bişey söylemediler. Sadece bir kağıt imzalamıştık. Şuanda şok oldum resmen. Ben ilk girişimde 25 in içindeydim yani gün alıyordum ama doldurmamıştım. Yani şuanda birkaç yol sonra başvurumu kabul etmeyecekler mi? Çok mu geç artık?

Birebir tecrübe ettiğim için çok eminim , eğer 25 yaşından önce Amerika'ya giriş yapıp askerliğe (Selective Service) kayıt yaptırmadıysan anında red veriyorlar , çünkü başvuruda direk Selective Service numarası istiyorlar , sanırsam avukat tutup USCİS'e dava açabilirsiniz haberim yoktu diye ana süreç baya uzun sürüyor haberiniz olsun.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      D
      doki.arlington

Silinebilir

D
      doki.arlington

doki.arlington tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Amerika'da Ehliyet Almak

Merhaba arkadaşlar 15 Şubat'ta California'ya giriş yaptım ve 17 Şubat günü road testi geçerek ehliyeti almış bulunmaktayım bu aralar randevu almak çok kolay bilgi vermek istedim

D
      doki.arlington
    • RE: Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler...

@coinlocker, içinde söyledi: Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler...

NJ eyaletinde ev bulma maceramiz oldukca zorlu gecti. Bizim baktigimiz bolgeler New York City’e yakin bolgelerdir ve anlatacaklarim bu bolgeler icindir. Yani daha ust kesimler ve PA tarafi farkli olabilir.

Bu bolgede oncelikle credit score oldukca onemli. Ek olarak minimum aylik gelirin 3 kati gelir olmasini istiyorlsr. Bu kurallarda esneklik yapan yerler tecrube ettigimiz kadariyla, management office bagli olarak calisan buildingler ve complexler. Ornegin JP management isimli bir yonrtim sirketi is teklifi ve banka hesabiyls onaylamayi kabul etti ancak is teklifinde yine 3x income gormek sartiyla. Bu tarz management office ile yonetilen complexler cogunlukla river edge, bergenfield taraflarinda ki oldukca guzel nezih yerler buralarin saniyorum okul puanlari da iyidir. Ancak bos daire bulamadik o taraflarda. Oralarda da kiralar 1+1 1400den baslayip parabolik srtiyor diyebiliriz 🙂 Hoboken da yine cok guzel bir bolge ama cok gereksiz pahali.

Zaten genel olarak pahali bir bolge ozellikle West New York, Union City, North Bergen tarafi hep 1900 lerden kalma eski binalar zaten evleri zillowdan bakinca ve gezince beklenti ikinci evden sonra baya bir dusuyor. Bu bolgeler ulasim ve yasam icin kolay, guvenlikle ilgili bi sorun oldugunu da dusunmuyorum su ana kadar oldukca guvenli geldi bize umarim boyle devam eder. Ek olarak sunu da soyliyim cocuk olmadigi icin okul puani vb bakmadim ama bu bolgelerde iyi okul oldugunu sanmiyorum acikcasi yani puanlardan bahsedyorum.
      Ve bu bolgelerin en en buyuk sorunu park problemi. Buradaki binalarjn cogunda garj yok olanlarda da zaten yer sahipleri aylik $200-300 arasinda satiyor oyle bir piyasa var. Caddede park etmek icin resident permit aliyorsunuz ve park yeri bulabilmek icin saatlerce dolaniyorsunuz:) 1.5 saat park yeri aradigini anlatiyor hep insanlar ben daha araba almadigim icin deneyimlemedim ama zaten sokakts goruyorsunuz ikinci seritte bir umut biri cikar diye bekleyen insanlari:)

1+1 ler 1600 civari ortalama olarak. Burada net olan ve esnetilmeyen bir kural var o da 1.5 ay security deposit. Bir de eger arada bjr broker varsa ki marketteki evlerin %80 de falan var gordugumuz 1 month broker fee var. Bunlar baslangic icin tabi cok buyuk masraflar oluyor bir de esya vb alacagimizi dusunursek.

Bu eyalette evlerde ocak,firin ve mikrodalga olmasi kanunmus. Dolaysiyla butun evlerde mutlaka var bunlar neredeyese butun evlerde buzdolabi da var. Ancak eski evlerde ki zaten cogu eski, malesef bulasik makinesi yok hadi onu gectim mutfakta onun icin bir baglanti dahi yok. Binalarin bir cogunda laundry basementta ortak kullanimda mevcut lluyor.

Bir de burada co-op denilen bildigimiz koperstif evleri var aslinda guzel evler gorece ama tutmasi en zor olanlar onlar. Cok kati kurallari var credit score-min income-interview. Evet bir coop boardu var ve onlarla interview yapmaniz gerekiyor.

Kisacasi bence NJ nin bu bolgelerinde ev tutmak biraz zor. Anlatim biraz daginik oldu sanirim yazarken aklima geldikce eklemeler yaptim kusura bakmayin:)

Bilgilendirme için teşekkürler , oda kirası ne kadardı acaba Austin'de

Emlak içinde yayımlandı
      D
      doki.arlington
    • RE: North Dakota

@ali-kadayifci, içinde söyledi: North Dakota

@yigiyigi ben yerleştim daha yeni buraya. Ben 2020 talihlisiydim

Fargo'damı yaşıyorsunuz yakın bir zamanda bende oralara yerleşmeyi düşünüyorum

Diğer Eyaletler içinde yayımlandı
      D
      doki.arlington

@doki-arlington Yo, daha önce çalışmamıştım. Otel deneyimim vardı ama ABD'de J-1 ile çalışmıştım. Bir otelde resepsiyonda çalışıp orda kalacağım. Siz giriş yaptınız mı bu arada JFK'de tansiyon nasıl?

Jfk’den çok rahat geçtim ben birşey demeden polis You were visiting your family in Turkey right? dedi bende yes dedim okey dedi gönderdi.

D
      doki.arlington
    • RE: Chicagoda eve ve is konusunda yardimci olunur

Merhabalar bu güzel düşünceniz için teşekkür ederim , şubat ayı gibi Chicago’ya gelmeyi planlıyorum , iletişim bilgilerinizi paylaşabilirmisiniz

İlan ve Duyuru içinde yayımlandı
      D
      doki.arlington

9 Aralık sabahı ABD'ye iniş yapıyorum. Tam 14 ay 3 hafta geçmiş olacak. Yanıma diplomamı, 6 ayımı askerde geçirdiğime dair terhis belgemi ve iş teklifimi alacağım. Şimdi siz değerli arkadaşlarıma sorularımı soruyorum; aynı zamanda yüksek lisansa başladım, öğrenci belgemi yanımda götürüp burda çok pahalı yatay geçiş yapacağım vs. demek mantıklı mı? Askerliği araya katmak mantıklı mı, silahlı kuvvetler falan ne ayaksın sen konularına girilip ajan muamelesi yapılır mı? Job Offer Kaliforniya'dan geldi ancak ben hem daha uygun fiyatlı olması, hem girmenin daha kolay olduğunu yaşanan tecrübelerden okumamdan dolayı NYC aktarmalı San Francisco bileti aldım, NYC ne ayak derler mi? Sorularım sizlere garip gelebilir ancak stresliyim, kart 2 yıldır elimde ve bu sefer gerçekten yaşamaya gidiyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum. Taktik verin 🙂

Hayırlı olsun San Francisco hayat umarım sizi silikon vadisine sürükler🙂.Başlagıç olarak nasıl bir iş teklifi aldınız , daha önce çalıştığınız bir yermiydi ?

D
      doki.arlington

Bu ileti silinmistir

D
      doki.arlington

@doki-arlington siz sorun yaşamazsınız muhtemelen. Job offer kalacak yer vs. Ayarladınız mı yoksa direkt gidip girmeyi mi deneyeceksiniz?

Maalesef job offer'ı ve kalacak yeri uzaktan güvenip ayarlamak zor ondan dolayı direk gidip bir Amerikalı gibi iş başvuru yapacağım , siz işinizi ve kalacak yerinizi ayarladınız mı ve yanınızda ne kadar para miktarıyla gideceksiniz.

D
      doki.arlington

@doki-arlington para biriktirmeye çalıştım aşı bekledim vs. gibi şeyler söyleyeceğim. Askerden geleli de 1 ay oluyor zaten yakın tarih yani. Açıkçası pek düşünmüyorum dönmeyi beni burada tutan duygusal bağlantılar vardı ama artık ortadan kalktı diyelim 🙂

Siz ne kadar zamandır dışarıdasınız?

Bende 4 aya yakın dışarıda kaldım 🙂 Ama daha önce 11 ay kaldığım zaman JFK'den çok rahat giriş yaptım 🙂 Umarım sizin için doğru karar olur , bende benzer bir şekilde askerliği yapmayı düşünürken ani bir kararla Amerika'ya taşınıyorum , yaklaşık 17000 $ lık bir kredi çektim Amerika'dan nerdeyse 0 faizle bu bana Amerika'nın nasıl bir fırsatlar ülkesi olduğunu hatırlattı

D
      doki.arlington

@gucarslan hikayem koronavirüs sebebiyle geçen yıl abd’de kalamamam, Türkiye’ye dönüp aşı beklerken askere alınmam ve 2. dozu olduktan sonra ABD’ye dönüş şeklinde olacak. Tabi biraz da süsleyeceğim umarım. JFK’den şansımı deneyeceğim. Sağolun

Özel değilse green cardınız varken neden askere gittiğinizi yada dövizli askerlik yapmadığınızı sorabilirmiyim , Amerika'ya alışamayıp geri dönmek zorunda mı kaldınız , çünkü normalde green card ile tecil hakkınız oluyor büyük ihtimalle memur diğer 8 ayıda ayrıntılı olarak sorabilir , bende haftaya JFK'den giriş yapacağım son durumu size bildiririm.

D
      doki.arlington