• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Good-Luck-Charm
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    G
    • Takip Edilenler 3
    • Takipçiler 3
    • Konu 0
    • İleti 25
    • En İyi 22
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Good-Luck-Charm

@Good-Luck-Charm

49
    İtibar
    72
    Profil Görüntülemeleri
    25
    Takipçiler
    3
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Good-Luck-Charm Takip etme Takip Et

Good-Luck-Charm tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Türkiyedeki Mesleğiniz Neydi Amerikada Ne oldu?

@victory, içinde söyledi: Türkiyedeki Mesleğiniz Neydi Amerikada Ne oldu?

Şunu da soruya ilave edebiliriz.
      Şuan elinde bir zanaatı, sanatı olmayan biri sizce Türkiye'de hangi alanda kendini yetiştirirse ABD de faydasını görebilir. Şahsen aşçılığı isterdim. Sizlerin özellikle Amerika'da olanların bu konuda görüşleri nelerdir? Teşekkürler.

Mutfak şefi veya pasta şefi olarak Amerika'da çalışabilmeniz için, elinizde uluslar arası geçerliliği olan bir sertifika (city&guilds sertifikası, WACS onaylı eğitim veren profesyonel aşçılık okulları, Pearson BTEC) olacak ve uluslar arası tanınırlığı, bilinirliği olan bir restoranda veya otelde (mesela Hilton oteller zincirinin birinde mutfakta chef olarak) çalışma tecrübeniz olacak. Eğer elinizde bu tür eğitim sertifikası yoksa restoranı olan bir Türk'ün mutfağında iş bulabilirsiniz veya size referans olabilecek bir aşçının yardımı ile bir yerde iş bulabilirsiniz. Eğer hiçbiri yoksa sizde, mektepli değil de alaylı olan birçok aşçı gibi işe garsonluk veya bulaşıkçılıktan başlayarak mutfakta gelişebilir ve terfi edebilirsiniz. Neyin ne zaman lazım olacağı belli olmaz düşüncesiyle aldığım diploma ve sertifikaları arttırmak için, birkaç yıl önce profesyonel mutfak şefliği/pasta şefliği eğitimi veren bir okula gitmiştim, bunları oradan biliyorum ve o okuldan mezun olanlardan iş bulup ABD, Fransa, İngiltere, Abu Dhabi'ye gidenler olmuştu.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      G
      Good-Luck-Charm
    • RE: North Carolina

Merhabalar North Carolina eyaletinde yaşayan sevgili YeşilKartForum üyeleri. Sizlerden ricam beni yaşadığınız şehre ve hatta hangi şehrin hangi bölgesinde yaşadığınızı belirterek bilgi aktarmanız. Merak ettiğim şeyler evlerinizin açık adresleri değil, sadece oralarda nasıl ve ne yaşadığınız ki o şehre ve o şehirdeki o bölgeye ilişkin bir fikir sahibi olabilmem... Eğer sorularım sizlere girilmemesi gereken özel konular olarak gelirse, cevap vermemenizi veya yorumsuz bırakmanızı anlarım. Satılık veya kiralık evlerin fiyatlarını merak etmiyorum çünkü trulia'dan bakarak fiyatlara ilişkin fikir sahibi oldum.
      Sorularım:
      Soru-1: Yıllık ödediğiniz vergilerin adı ve yıllık toplam tutarı

Soru-2: Yaşadığınız şehrin genel olarak insan profili (ırkçı-ayırımcı veya değil, insanların eğitim ve bilinç seviyesi, sokakta, kamuya açık alanlarda ve trafikte sergiledikleri veya tercih ettikleri tutumlar, Örnek: çoğu kurallara uymadan araba kullanıyor veya çoğunluk kurallara riayet ediyor gibi...)

Soru-3: Genel olarak ilkokul, orta okul ve lise puanları yüksek mi yoksa sadece nezih ve pahallı muhitlerdeki okulların mı puanları yüksek?

Soru-4: Charlotte, Cary, Raleigh, Chapel Hill, Durham bunlardan hangisi sizin deneyimlerinize ve zevkinize göre hangi sebeple tercih edilmeli veya hangi şehir hangi dokuya sahip? Mesela şehrin dokusu çölü çağrıştırıyor bana veya insanların çoğu medeniyet seviyesi düşük veya yüksek..Türkiye ile eşleştirme yaparak da izah edilebilir belki.. Mesela İstanbul kadar kalabalık, pahalı, gürültülü veya Eskişehir gibi öğrenci ve eğitim odaklı şehir,

Soru-5: Yaşadığınız yerdeki iklim ve doğa nasıl?? Türkiye ile eşleştirme yaparak da izah edilebilir belki.. Mesela Urfa-Mardin kadar sıcak ve kurak veya daha da sıcak ve kurak, Antalya kadar nemli veya daha nemli, Karadeniz bölgesi kadar yeşil ve yağmurlu veya daha yeşil ve daha yağmurlu, Erzurum kadar soğuk, karlı ve uzun kışlar... vs gibi.
      Soru-6: Yasal yollardan herhangi biriyle Türkiye'den Amrika'ya göç eden birinin, kendi alanında kalıcı iş bulup veya eğitimini tamamlayıp düzenini kurana kadar yani ilk etapta çalışacağı geçici işlerin (Uber, lyft, McDonald's, Walmart vb.) hacmi nedir?? Mesela Uber Charlotte veya Chapel Hill'de çok kazandırmaz çünkü herkes kendi aracıyla seyahat ettiği için Uber kullanımı yaygın değil.. gibi

Soru-7: Ticarete yeteneği olan veya profesyonel mutfak şefi olan biri, olaki dükkan kiralayıp mağaza, bakery, cafe&bistro, restoran türlerinde bir iş kurmayı düşünen biri için vereceğiniz bilgi ve tavsiye ne olur?? Dükkan kiralarını veya iş kurmanın maliyetini açıklayan bir link veya adres var mı mesela trulia gibi ??

Eğer sabır ve anlayış gösterip de buraya kadar okuyabildiyseniz teşekkür ederim çünkü biraz fazla soru sordum ve spesifik cevaplar istedim 💫 ...
      Cevap vermemekte özgürsünüz tabi ama bildikleriniz kadarıyla cevap vermeye çalışırsanız soru işaretlerimi azaltmış olursunuz ve bende musmutlu olurum, sonrasında da hafiflemiş bir şekilde hayatlarımıza kaldığımız yerlerden devam ederiz 🕊 umarım 🙂

Diğer Eyaletler içinde yayımlandı
      G
      Good-Luck-Charm

@FreeWoRLD Sorularımı cevapladığınız ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim 🙂

1- 3 kişilik aile olarak yılın 10uncu ayına kadar $12bin vergi ödediğinizi söylemişsiniz, eşiniz de çalışıyor mu yoksa ailede tek çalışan siz misiniz? Ödediğiniz emeklilik ve sağlık sigortası primleri, ödediğiniz vergiden düşürülüyor mu? Yıl sonu beyan edilen gelir ve harcamalar, ailede çocuk olması ve eşin de çalışıp gelir elde ediyor olması durumlarına göre, ödenen vergide iade olup olmayacağı belirleniyor diyenler vardı, o yüzden sordum.

5-Yaz mevsimindeki sıcak ve nem açısından İstanbul'da da durum farklı değil. Sanki şehir kalabalıklaştıkça nem ve ısı daha da yükseliyormuş gibi hissettiriyor bana.

7- Umarım bir gün Charlotte'de akdeniz mutfağının lezzetli yemeklerini sunan bir restoran açma planınızı gerçekleştirebilirsiniz. Bir ara araştırmıştım ve öğrendiklerimden anladığım kadarıyla, ister food truck ister restoran açmak ve işletmek olsun, her ikisinde de alınması gereken izinler, sahip olunması gereken sertifikalar çok uğraştıran ve çok masraflı şeylerdi.

Geçen ay izlediğim bir videoda Amerika'da yurt içi ve yurt dışı göç alan ve hızlı büyüyen 10 eyalet sıralamasında 10. sıradaydı North Carolina. Sebebinin de yumuşak bir iklimi olması, temiz olması, yaşam maliyetlerinin makul seviyede olması ve son yıllarda teknoloji alanında gelişmeler ve iş olanaklarının artması denmişti.

Çoğunluğu liberal olan saydığınız eyaletlerden bizim de asıl istediğimiz eyaletler var (1. MA, 2. WA, 3. CA) ama bu eyaletlerin pahalı yaşam giderleri, yüksek miktarlı vergileri ve bazılarının kışın çok soğuk olması insanları mecburen vazgeçmek zorunda bırakıyor.

Başkanlık seçimi zamanı yayınlanan Youtube videolarının altındaki yorumları okumuştum ve oradan bir fikir edinebilmiştim, yanlış bilmiyorsam redneck diyorlar sizin bahsettiğiniz türden insanlara ve bunların eğitimlisinin de eğitimsizinin de pek matah birşey olmadıklarını anlayabilmiştim ama bu durum bizim ülkemizde de farklı değil benim gördüğüm ve yaşadığım kadarıyla. Bizde de şu partili bu partili olmak, sağcı solcu olmak, ırk, dil, mezhep, cinsiyet ve hatta memleket ayırımı fazlasıyla mevcut maalesef ve bu durumların birçok ülkede mevcut olduğunu düşünüyorum. Taraflara ve gruplara ayrılmış toplumlarda her taraf veya her grup sadece kendini ve kendisi gibi olanları üstün ve kusursuz görür, kanunların tanıdığı hakların ve ülkenin asıl sahiplerinin kendileri olduğunu düşünür. Bu tarz insanların olumsuz söylem veya hareketlerine maruz kalmak hayatı zorlaştıran en büyük etkenlerden tabi. Okumamış veya okumuş cahiller dünyanın her yerinde mevcut maalesef. Dilerim çok yakın zamanda insanlar arasındaki tek ayırım noktası, iyi insanla kötü insan arasındaki fark olur.. Birbirimizi sevmesek bile birbirimize saygı göstermeyi başarabilmemiz güzel olurdu...

İş ve eyalet konusunda her şeyin gönlünüzce olur inşallah 🙂

G
      Good-Luck-Charm
    • RE: ⚖️ 🇺🇸 USA - Hukuk Egitimi ve Avukatlik - Baska Ulkelerde Alinan Hukuk Egitiminin Denkligi

@Final-Approach, içinde söyledi: ⚖️ 🇺🇸 USA - Hukuk Egitimi ve Avukatlik - Baska Ulkelerde Alinan Hukuk Egitiminin Denkligi

İtiraz ediyorum , gerçek daha iç açıcı.

İtirazınız kabul edildi 🙂
      Şöyle bir gerçek varki hukuk fakültesini okumak hem uzun, hem çok masraflı, hem de çok emek ve taviz gerektiyor. Üstelik çalışma hayatı da aynı şekilde emek ve taviz gerektiriyor. Çok okumak, çok araştırmak, çok sabırlı olmak, insan faktörü ve sorun çözme kombinasyonu işin en yorucu kısmı. Ben staj sonrası 5 yıl serbest avukatlık yapıp, son 3 küsür yıldır da kamu kurumunda avukatlık yapmaktayım ki zaten Amerika'ya göç etme isteğimin deyim yerindeyse nirvanaya ulaşması da bu kurumda çalışmamdan kaynaklandı. Meslek etiği ve itibarı paspas gibi kullanılıyorken ve avukata ödenen 3.900 TL maaş bile aslında fazla görülüyorken, ne olursa olsun emeklerimin, aklımın, muhakeme yeteneğimin, ikna kabiliyetimin ve sahip olduğum donanımın bana en azından manevi de olsa bir tatmin yaşatacağı bir yer vardır dünya üzerinde ve ölmeden önce oraya gitmem kendime yapabileceğim en büyük iyilik olur şeklinde kararımı vermeme sebep oldu.

iki ay sonra meslekteki 9 yılımı tamamlayacağım ve benim açımdan netice hem maddi hem manevi tatminsizlik. Greencard çıkar mı çıkmaz mı bilemem ama onun dışında da alternatif bir yol bulma çabasındayım. Hem sizin yazdıklarınızdan hem de kendi bildiklerimden yola çıkarak şunu anlamış bulunmaktayım; Amerika'da hukuk fakültesi okumak için önce bir servet lazım çünkü 1 dolar TL'nin neredeyse altı katı. Burs bulmak noktasında da "kim, neden burs versin?" sorusu ilk aklıma gelen soru. Hem madden hem manen bunca külfet nasıl karşılanacak veya taşınacak ??
      Saçmalamış veya alakasız mevzulardan bahsetmiş olabilirim belki o yüzden sürç-i lisan ettiysem affola.
      Eğer aklıma takılan bir soru olursa bilgilerinize danışmak için sizi rahatsız etme hakkımı saklı tutmak isterim, sizinde rızanız olursa 🙂
      Bilgilerinizi aktardığınız için teşekkür ederim.

Adalet ve Güvenlik içinde yayımlandı
      G
      Good-Luck-Charm

@ayvalik10, içinde söyledi: North Carolina

@Good-Luck-Charm dediğin olay ilgili aşağıdaki linkler var zaten sen sadece bulamadın galiba bu linkleri tek tek incelersen her sorunun cevabını bulabilirsin.

@ayvalik10 Bilgi ve link paylaşımı için teşekkür ederim.

Gönderdiğiniz bu linklerdeki başlıkları görmüş ve başlıkların altında yazılanları okumuştum. Spesifik bir konu hakkında birden fazla başlık gezip her yazılanı okumaktansa, esas konunun olduğu başlıkta bilgi olması daha iyi olur diye düşünmüştüm, benim gibi bütün sayfaları ve bütün başlıkları gezip, okumak zorunda kalmasın insanlar. Özetle empati kurdum. Yoksa "ufak bir bilgi kırıntısı bile olsa işe yarayabilir" mantığıyla zaten bu forumdaki bütün yazıları okudum ve YouTube'deki bütün videoları izledim. Destek olmak amacıyla, bir videosunu bile izlemediğim halde videonun yayınlandığı kanala da abone oldum. Yaşadığı yer hakkında bilgi paylaşmaktansa hayatından naklen yayın yapmaya çalıştığını, attığı videonun başlığından anladığım Youtube kanallarına bile abone oldum ki kendilerini orada, yalnız, unutulmuş ve gittiği için kendi ülkesinin insanları tarafından dışlanmış hissetmesin diye.

Hangi şehirde Türk ürünü satan market var, ülkeye girişte veya uluslar arası havalimanında ne gibi şeylerle karşılaşılabilir, tutunamayıp geri dönmek zorunda kalanlar gibi şeyler evet yazıyor ama benim sorduğum soruların tam olarak cevabını bulamadığım için, tek bir eyalete ilişkin net sorular sormak zorunda kaldım. Yoksa bende Türkiye'yi bilmeyen birine çok yüzeysel bir bilgi veririm veya İstanbul'u hiç görmemiş, hiç bilmeyen birine pahalı yerleri de var ucuz yerleri de var deyip geçiştirebilirim. Mesela Etiler, Maslak, Levent, Bebek, Ortaköy, Florya, Ataköy ve Sarıyerle Beykozun boğaz kısmı elittir ama bir o kadar da pahalıdır, Kadıköy, Ataşehir, Acıbadem, Sahrayıcedit de nezihtir ama nispeten daha ucuzdur, ama Alibeyköy, Eyüp, gibi yerler .... diye devam edebilirim bilgilendirmeye.

Amerika'da bulunduğum şehirde Türk ürünü satan market aramaktansa, telefonumda Google var nasılsa, HALAL FOOD diye yazarım eğer varsa öyle bir yer illaki çıkar ve navigasyano yönlendiririm bulduğum adresi. En olmadı Koşer (Kosher) gıda diye aratırım Google bulur. Yahudiler bizden çok daha önem veriyorlar gıdanın sağlıklı ve helal olmasına. Onların dinine göre gıdanın helal olma şartları, bizim dinimizdekinden çokta farklı değil, o yüzden onların ürünleri de tercih edilebilir.
      İyi günler.

G
      Good-Luck-Charm
    • RE: Dvlottery sitesin de yaşanan sorun hk.

Dün akşam biz de eşimle başvuru formunu doldurmaya çalışırken, ilk önce DV LOTTERY sayfasını görüntüleyemiyordu, sonra ilk sayfa bittiğinde ikinci sayfaya geçirmiyordu, yine sayfa görüntülenemiyor diyordu, sayfayı tamamen kapatıp tekrar açtık formu doldurduk en son submit'i tıklama aşamasında yine sayfa görüntülenemiyor uyarısı verdi ve birkaç kez daha submit'i tıkladık ve aynı hatayı verdi. Son sayfanın son kısmında, formu doldurmak için 30 dakika gibi bir bilgilendirme farketti eşim. Bizim hatamız dikkatli yazalım ve bi daha bi daha kontrol edelim derken bir başvuruyu onlara göre uzun sürede tamamlamakmış. Formu hızlı şekilde doldurarak tamamlayınca ilk tıklamada kabul etti ve confirmation number verdi. Anladık ki formu hızlı doldurmak lazımmış.

Greencard Loto Başvurusu Soruları içinde yayımlandı
      G
      Good-Luck-Charm
    • RE: [Arşiv] Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?

Dün akşam biz de eşimle başvuru formunu doldurmaya çalışırken, ilk önce DV LOTTERY sayfasını görüntüleyemiyordu, sonra ilk sayfa bittiğinde ikinci sayfaya geçirmiyordu, yine sayfa görüntülenemiyor diyordu, sayfayı tamamen kapatıp tekrar açtık formu doldurduk en son submit'i tıklama aşamasında yine sayfa görüntülenemiyor uyarısı verdi ve birkaç kez daha submit'i tıkladık ve aynı hatayı verdi. Son sayfanın son kısmında, formu doldurmak için 30 dakika gibi bir bilgilendirme farketti eşim. Bizim hatamız dikkatli yazalım ve bi daha bi daha kontrol edelim derken bir başvuruyu onlara göre uzun sürede tamamlamakmış. Formu hızlı şekilde doldurarak tamamlayınca ilk tıklamada kabul etti ve confirmation number verdi. Anladık ki formu hızlı doldurmak lazımmış.

G
      Good-Luck-Charm
    • RE: [Arşiv] Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?

@Elvis-Lider-Kanbur Biometrik fotoğraf pasaportunuz için olan fotoğraf ve ölçüleri Amerika Vizesi için olan fotoğraftan farklı. Amerika vizesi için fotoğraf çektirip koyarsanız sorun yaşamazsınız ve sıfır makyaj olmalı, saçlar kulakları ve yüzü kapatmamalı. Biz öyle yaptık ve fotoğrafla ilgili herhangi bir sorun yaşamadık.
      Bu gösterdiğiniz fotoğraf Türkiye Cumhuriyeti Pasaportuna bile uygun değil aslında ama pasaport için yine de kabul eder mi Nüfus Müdürlüğü bilemiyorum. Biz pasaport için uygun fotoğrafı Nüfus Müdürlüğünden sormuştuk, bize söylendiği gibi çektirmiştik. Bayanlar için makyaz, takı ve saçlar dikkat edilmesi gereken hususlar diye biliyorum ama tercih sizin tabiki.

G
      Good-Luck-Charm
    • RE: ⚖️ 🇺🇸 USA - Hukuk Egitimi ve Avukatlik - Baska Ulkelerde Alinan Hukuk Egitiminin Denkligi

Merhabalar Sayın meslektaşlarım.
      Bu başlık altındaki yazılarınızı okuyunca, internet üzerinden araştırmalarım sonucu edindiğim bilgileri ve bu bilgilerin bende yarattığı kanıyı sizinle paylaşmak istedim.
      Ben kendi şartlarım ve vasıflarım açısından araştırdım. Türkiye'de Hukuk Fakültesinden almış olduğum 4 yıllık lisans eğitimime karşın, ABD'de denklik almam lazım. Bilen biliyordur ama bilmeyen için açıklayıcı yazıyorum; ABD'de Hukuk veya Tıp Fakültesine kabul edilmek için öncelikle herhangi bir bölümden 4 yıllık College mezunu olmak şart. 4 yıllık college bitirdikten sonra eğer kabul alabilirseniz Hukuk Fakültesine başlayabiliyorsunuz. Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra baronun sınavına giriyorsunuz, sınavı kazanırsanız avukat oluyorsunuz.
      Kendi ofisinizi açmanız ve dava dosyası bulmanız için çevreniz (network) olması şart. Bir hukuk firmasında maaş karşılığı çalışmak istiyorsanız, sizi işe almaları için çok iyi bir backgroundınızın olması ve bence yine çevrenizin olması şart. Bir göçmen olarak bunları ne şekilde elde edebilirim diye düşünüce bana imkansız göründü. Bir diğer seçenek mezun olduktan sonra eğitiminize devam edip fakülte bünyesinde akademisyen olmak.
      Ben kendi açımdan şu kanıya vardım; çok uzun, çok emek isteyen ve çokta maliyetli olacak ve muhtemelen stres tavan yapacak bir süreç!!! Sonunda değecek mi bilinmez ama o noktaya gelene kadar neler kaybedilecek diye düşünmek şimdiden strese soktuğu için vazgeçtim.

Ayrıca Hukuk Fakültesi okurken, çok sevdiğim Ceza Hukuku Profesörü olan hocam bana şunları söylemişti; "Amerika'da avukat olmak için 4 yıllık College iyi bir ortalama ile bitirilir, 2-3 profesörden tavsiye mektubu alınır, College eğitimi esnasında sosyal, çevresel, bilimsel ve spor etkinliklerine katılım ve başarı istenir, bunlar Hukuk Fakültesinden kabul alma anahtarıdır, Hukuk Fakültesinden mezun olunduktan sonra, çalışmak istediğin eyaletteki baronun sınavına girmek ve o sınavdan geçtikten sonra 3 yıl staj yapmak ve staj sonunda hem yazılı sınava tabi tutulmak hem de mülakatta kendini sözlü olarak doğru ifade etmek gerek. Tüm bunlardan sonra piyasada tamamen kemikleşmiş hukuk firmalarında iş bulmak ve çok uzun saatler, çok yoğun şekilde çalışmak, tecrüben olana kadar düşük ücret almak, meslektaşlar ve firmalar arası inanılmaz bir rekabete ayak uydurmak..." Doğruluk payı nedir bilemem çünkü tecrübe ettiğim bir konu değil.
      Kabul edilmesi zor, okuması ve mezun olması zor, mezun olduktan sonra mesleğin icrası zor olunca insan birkaç adım geriye çekilmiyor değil..
      Niyetim karamsarlık veya umutsuzluk yaymak değil, sadece yanlış veya doğru bilinmez ama benim bildiklerim bunlar.

Umarım çok çok yanlış biliyorumdur ve biri çıkıp "itiraz ediyorum bunlar gerçek değil! aslında gerçek çok daha iç açıcı" dese ve ben de oh be onca yılım güme gitmedi ve mesleğimi orada da yaşlanmadan önce yapabileceğim dedirtse... 🙂

G
      Good-Luck-Charm

Bence sadece Türkiye'de yaşayan bizler değil, Amerika'da yaşayanlarda birçok konuyu merak edip öğrenmek istiyor. Eminim şu an "Acaba benim geldiğim veya bizim geldiğimiz eyalet doğru bir eyalet mi? Başka eyaletler nasıldır? Daha mı iyidir daha mı kötüdür, nesi iyidir nesi kötüdür, olumlu ve olumsuz yanları nedir? Doğru bir tercih mi yaptım/yaptık yoksa başka bir eyalete mi taşınsam/taşınsak?? gibi sorular vardır insanların kafalarında. Kısacası ABD'ye giden, gitmek üzere olan, gitmeyi planlayan herkes eyaletler hakkında daha fazla ve daha geniş bilgiler edinmek istiyor, fikir sahibi olup doğru tercih yapabilmek için. Bu konuda da en büyük yardımı o eyaletlerde yaşayan insanlardan alabiliriz..

G
      Good-Luck-Charm

Good-Luck-Charm tarafından gönderilen son iletiler

• RE: DV2021 Dertlesme ve Destek Odasi (Kaybedenler Kulubu)

@AgeGuns ve @stardium sitemlerinizde ve şikayetlerinizde haklısınız, ben de bu konuda size katılıyorum ama çözüm noktasında sayın @AgeGuns sizinle farklı düşünüyorum. Şöyle ki; Kanada tarzı olursa yaş aralığı 20-30 olmak zorunda ki bu da 20 yaş altı ve 30 yaş üstü insanların göçmen vizesi almasını engelliyor ve ben bir yere göçmenin yaşla sınırlandırılmasını doğru bulmuyorum. Dil ise evet iletişim kurmak için bir gerekliliktir ama şart olarak konulmamalı çünkü bir dil en iyi memleketinde öğrenilir, gidildikten sonra da öğrenilebilir. Üniversite mezuniyeti de şart olmamalı çünkü herkes bizim gibi mektepli değil, alaylı olan da var ve alaylı olanlara da her yerde ihtiyaç var. Örneğin adam sıhhi tesisatçı, ben bu insan göçmesin diye düşünmem çünkü musluk bozulunca veya boru su sızdırıp da evimi su basınca ben ona ihtiyaç duyacağım illaki.
      Bana göre bu işin en mantıklı ve garanti çözümü pasaport şartı getirilmesindense başvurunun kesinlikle ücretli olması. Pasaport şartı getirildiğinde eşime "Bence bu pasaport zorunluluğunun hiçbir etkisi olmayacak, bizim millet kafadan numara uydurur sonra da "ay parmağım sürçmüş klavyede" diye bahane uyduracağını düşünür ve yine de başvurur demiştim. Keşke pasaport şartı ile birlikte başvuru ücreti getirilseydi o zaman eline klavyeyi alan amaçsızca başvuru yapmazdı, 200 veya 300 dolar başvuru ücreti çok caydırıcı olurdu. Nasılsa gerçekten kazanıp gitmek isteyenler onca ödemenin yanında 200-300 doları da gözden çıkarabilirdi. Umarım yuhalanmam veya taşlanmam 😞
      Madem işimiz tamamen şansa bağlı o zaman herkese çok çok bol şans diliyorum 🙂

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      G
      Good-Luck-Charm

@aksifikir Merhaba aksifikir. Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim. Size sormak istediğim birkaç konu vardı. Sorularımı buraya yazmak istemediğimden, size sohbet kısmından yazmayı tercih ettim. Sizin için de uygunsa sorularıma oradan cevap alabilir miyim? Tabiki sorularıma cevap verip vermemek tamamen sizin inisiyatifinizde 🙂
      İyi günler ve iyi çalışmalar dilerim.

G
      Good-Luck-Charm

@MySea, içinde söyledi: ⚖️ 🇺🇸 USA - Hukuk Egitimi ve Avukatlik - Baska Ulkelerde Alinan Hukuk Egitiminin Denkligi

@Good-Luck-Charm, içinde söyledi: ⚖️ 🇺🇸 USA - Hukuk Egitimi ve Avukatlik - Baska Ulkelerde Alinan Hukuk Egitiminin Denkligi

Zachary Crockett  /  Oca 6, 2017

How to Be a Lawyer Without Going to Law School - Priceonomics

A handful of lawyers practice law in the United States without a law degree, bypassing three years of hell (and thousands of dollars in college debt). Here's how.

Konuyu araştırırken, geçen ay bulduğum bir yazıydı.. Paylaşıp paylaşmamakta kararsız kalmıştım ve sonrasında da yazıyı paylaşmak tamamen çıkmış aklımdan.
      Konu ile ilgili net bir bilgi sahibi olmayanlar varsa ve bilgi edinmek için bu başlık altında yazılanları okuyacak olurlarsa diye paylaşıyorum. Umarım faydası olur der ve son paylaşımımı yaparım. Herkese saygılar.

Ilginc bir bilgi, tskler!

Rica ederim.

G
      Good-Luck-Charm
      Zachary Crockett  /  Oca 6, 2017

A handful of lawyers practice law in the United States without a law degree, bypassing three years of hell (and thousands of dollars in college debt). Here's how.

Konuyu araştırırken, geçen ay bulduğum bir yazıydı.. Paylaşıp paylaşmamakta kararsız kalmıştım ve sonrasında da yazıyı paylaşmak tamamen çıkmış aklımdan.
      Konu ile ilgili net bir bilgi sahibi olmayanlar varsa ve bilgi edinmek için bu başlık altında yazılanları okuyacak olurlarsa diye paylaşıyorum. Umarım faydası olur der ve son paylaşımımı yaparım. Herkese saygılar.

G
      Good-Luck-Charm

@FreeWoRLD Sorularımı cevapladığınız ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim 🙂

1- 3 kişilik aile olarak yılın 10uncu ayına kadar $12bin vergi ödediğinizi söylemişsiniz, eşiniz de çalışıyor mu yoksa ailede tek çalışan siz misiniz? Ödediğiniz emeklilik ve sağlık sigortası primleri, ödediğiniz vergiden düşürülüyor mu? Yıl sonu beyan edilen gelir ve harcamalar, ailede çocuk olması ve eşin de çalışıp gelir elde ediyor olması durumlarına göre, ödenen vergide iade olup olmayacağı belirleniyor diyenler vardı, o yüzden sordum.

5-Yaz mevsimindeki sıcak ve nem açısından İstanbul'da da durum farklı değil. Sanki şehir kalabalıklaştıkça nem ve ısı daha da yükseliyormuş gibi hissettiriyor bana.

7- Umarım bir gün Charlotte'de akdeniz mutfağının lezzetli yemeklerini sunan bir restoran açma planınızı gerçekleştirebilirsiniz. Bir ara araştırmıştım ve öğrendiklerimden anladığım kadarıyla, ister food truck ister restoran açmak ve işletmek olsun, her ikisinde de alınması gereken izinler, sahip olunması gereken sertifikalar çok uğraştıran ve çok masraflı şeylerdi.

Geçen ay izlediğim bir videoda Amerika'da yurt içi ve yurt dışı göç alan ve hızlı büyüyen 10 eyalet sıralamasında 10. sıradaydı North Carolina. Sebebinin de yumuşak bir iklimi olması, temiz olması, yaşam maliyetlerinin makul seviyede olması ve son yıllarda teknoloji alanında gelişmeler ve iş olanaklarının artması denmişti.

Çoğunluğu liberal olan saydığınız eyaletlerden bizim de asıl istediğimiz eyaletler var (1. MA, 2. WA, 3. CA) ama bu eyaletlerin pahalı yaşam giderleri, yüksek miktarlı vergileri ve bazılarının kışın çok soğuk olması insanları mecburen vazgeçmek zorunda bırakıyor.

Başkanlık seçimi zamanı yayınlanan Youtube videolarının altındaki yorumları okumuştum ve oradan bir fikir edinebilmiştim, yanlış bilmiyorsam redneck diyorlar sizin bahsettiğiniz türden insanlara ve bunların eğitimlisinin de eğitimsizinin de pek matah birşey olmadıklarını anlayabilmiştim ama bu durum bizim ülkemizde de farklı değil benim gördüğüm ve yaşadığım kadarıyla. Bizde de şu partili bu partili olmak, sağcı solcu olmak, ırk, dil, mezhep, cinsiyet ve hatta memleket ayırımı fazlasıyla mevcut maalesef ve bu durumların birçok ülkede mevcut olduğunu düşünüyorum. Taraflara ve gruplara ayrılmış toplumlarda her taraf veya her grup sadece kendini ve kendisi gibi olanları üstün ve kusursuz görür, kanunların tanıdığı hakların ve ülkenin asıl sahiplerinin kendileri olduğunu düşünür. Bu tarz insanların olumsuz söylem veya hareketlerine maruz kalmak hayatı zorlaştıran en büyük etkenlerden tabi. Okumamış veya okumuş cahiller dünyanın her yerinde mevcut maalesef. Dilerim çok yakın zamanda insanlar arasındaki tek ayırım noktası, iyi insanla kötü insan arasındaki fark olur.. Birbirimizi sevmesek bile birbirimize saygı göstermeyi başarabilmemiz güzel olurdu...

İş ve eyalet konusunda her şeyin gönlünüzce olur inşallah 🙂

G
      Good-Luck-Charm

@saulgoodman Mesleğinizi ABD'den icra etmeniz çok zor oluyordur. Kolaylıklar dilerim size. Umarım herşey istediğiniz gibi ve gönlünüzce olur. 🙂

G
      Good-Luck-Charm

@ayvalik10, içinde söyledi: North Carolina

@Good-Luck-Charm dediğin olay ilgili aşağıdaki linkler var zaten sen sadece bulamadın galiba bu linkleri tek tek incelersen her sorunun cevabını bulabilirsin.

@ayvalik10 Bilgi ve link paylaşımı için teşekkür ederim.

Gönderdiğiniz bu linklerdeki başlıkları görmüş ve başlıkların altında yazılanları okumuştum. Spesifik bir konu hakkında birden fazla başlık gezip her yazılanı okumaktansa, esas konunun olduğu başlıkta bilgi olması daha iyi olur diye düşünmüştüm, benim gibi bütün sayfaları ve bütün başlıkları gezip, okumak zorunda kalmasın insanlar. Özetle empati kurdum. Yoksa "ufak bir bilgi kırıntısı bile olsa işe yarayabilir" mantığıyla zaten bu forumdaki bütün yazıları okudum ve YouTube'deki bütün videoları izledim. Destek olmak amacıyla, bir videosunu bile izlemediğim halde videonun yayınlandığı kanala da abone oldum. Yaşadığı yer hakkında bilgi paylaşmaktansa hayatından naklen yayın yapmaya çalıştığını, attığı videonun başlığından anladığım Youtube kanallarına bile abone oldum ki kendilerini orada, yalnız, unutulmuş ve gittiği için kendi ülkesinin insanları tarafından dışlanmış hissetmesin diye.

Hangi şehirde Türk ürünü satan market var, ülkeye girişte veya uluslar arası havalimanında ne gibi şeylerle karşılaşılabilir, tutunamayıp geri dönmek zorunda kalanlar gibi şeyler evet yazıyor ama benim sorduğum soruların tam olarak cevabını bulamadığım için, tek bir eyalete ilişkin net sorular sormak zorunda kaldım. Yoksa bende Türkiye'yi bilmeyen birine çok yüzeysel bir bilgi veririm veya İstanbul'u hiç görmemiş, hiç bilmeyen birine pahalı yerleri de var ucuz yerleri de var deyip geçiştirebilirim. Mesela Etiler, Maslak, Levent, Bebek, Ortaköy, Florya, Ataköy ve Sarıyerle Beykozun boğaz kısmı elittir ama bir o kadar da pahalıdır, Kadıköy, Ataşehir, Acıbadem, Sahrayıcedit de nezihtir ama nispeten daha ucuzdur, ama Alibeyköy, Eyüp, gibi yerler .... diye devam edebilirim bilgilendirmeye.

Amerika'da bulunduğum şehirde Türk ürünü satan market aramaktansa, telefonumda Google var nasılsa, HALAL FOOD diye yazarım eğer varsa öyle bir yer illaki çıkar ve navigasyano yönlendiririm bulduğum adresi. En olmadı Koşer (Kosher) gıda diye aratırım Google bulur. Yahudiler bizden çok daha önem veriyorlar gıdanın sağlıklı ve helal olmasına. Onların dinine göre gıdanın helal olma şartları, bizim dinimizdekinden çokta farklı değil, o yüzden onların ürünleri de tercih edilebilir.
      İyi günler.

G
      Good-Luck-Charm
    • RE: Türkiyedeki Mesleğiniz Neydi Amerikada Ne oldu?

@victory, içinde söyledi: Türkiyedeki Mesleğiniz Neydi Amerikada Ne oldu?

Şunu da soruya ilave edebiliriz.
      Şuan elinde bir zanaatı, sanatı olmayan biri sizce Türkiye'de hangi alanda kendini yetiştirirse ABD de faydasını görebilir. Şahsen aşçılığı isterdim. Sizlerin özellikle Amerika'da olanların bu konuda görüşleri nelerdir? Teşekkürler.

Mutfak şefi veya pasta şefi olarak Amerika'da çalışabilmeniz için, elinizde uluslar arası geçerliliği olan bir sertifika (city&guilds sertifikası, WACS onaylı eğitim veren profesyonel aşçılık okulları, Pearson BTEC) olacak ve uluslar arası tanınırlığı, bilinirliği olan bir restoranda veya otelde (mesela Hilton oteller zincirinin birinde mutfakta chef olarak) çalışma tecrübeniz olacak. Eğer elinizde bu tür eğitim sertifikası yoksa restoranı olan bir Türk'ün mutfağında iş bulabilirsiniz veya size referans olabilecek bir aşçının yardımı ile bir yerde iş bulabilirsiniz. Eğer hiçbiri yoksa sizde, mektepli değil de alaylı olan birçok aşçı gibi işe garsonluk veya bulaşıkçılıktan başlayarak mutfakta gelişebilir ve terfi edebilirsiniz. Neyin ne zaman lazım olacağı belli olmaz düşüncesiyle aldığım diploma ve sertifikaları arttırmak için, birkaç yıl önce profesyonel mutfak şefliği/pasta şefliği eğitimi veren bir okula gitmiştim, bunları oradan biliyorum ve o okuldan mezun olanlardan iş bulup ABD, Fransa, İngiltere, Abu Dhabi'ye gidenler olmuştu.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      G
      Good-Luck-Charm

Bence sadece Türkiye'de yaşayan bizler değil, Amerika'da yaşayanlarda birçok konuyu merak edip öğrenmek istiyor. Eminim şu an "Acaba benim geldiğim veya bizim geldiğimiz eyalet doğru bir eyalet mi? Başka eyaletler nasıldır? Daha mı iyidir daha mı kötüdür, nesi iyidir nesi kötüdür, olumlu ve olumsuz yanları nedir? Doğru bir tercih mi yaptım/yaptık yoksa başka bir eyalete mi taşınsam/taşınsak?? gibi sorular vardır insanların kafalarında. Kısacası ABD'ye giden, gitmek üzere olan, gitmeyi planlayan herkes eyaletler hakkında daha fazla ve daha geniş bilgiler edinmek istiyor, fikir sahibi olup doğru tercih yapabilmek için. Bu konuda da en büyük yardımı o eyaletlerde yaşayan insanlardan alabiliriz..

G
      Good-Luck-Charm

@saulgoodman, içinde söyledi: ⚖️ 🇺🇸 USA - Hukuk Egitimi ve Avukatlik - Baska Ulkelerde Alinan Hukuk Egitiminin Denkligi

Öncelikle ayrıntılı cevabınız için teşekkürler... Bence bu konu uzun uzun konuşulmaya değer.

Rica ederim. Size katılıyorum, uzun uzun konuşulmaya değer ama daha önceki yazımda dediğim gibi sayfalar dolusu yazmam gerekir ve konuşulacakların birçoğu birçok kişiyi rahatsız eder. "Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar" atasözü zamanında tecrübe üzerine çok doğru bir tespitte bulunup da söylenmiş bence. Biraz bilgili, akıllı, girişken ve donanımlı olun hemen sizi aşağı çekmeye veya mahvetmeye çalışırlar. Kendinden iyiyi çekemeyen ve onu görünmez kılıp kendini ön plana çıkarmak isteyen insanlara her gün her yerde rastlıyorum, ister sanal ister reel dünyada.

Öte yandan, Türkiye'de çalışan ve yaşayan bir avukatın Kaliforniya Barosuna kayıt olmasının -özgeçmişi parlatmak dışında- ne gibi bir getirisi olur, harcanan zaman ve masrafa değer mi doğrusu pek bilemiyorum. Türkiye'de yaşarken Kaliforniya'da duruşmaya katılma ihtiyacı duyacak çok fazla avukat olacağını sanmıyorum.

Türkiye'de çalışacak ve yaşayacak olan bir avukatın başka bir ülkenin avukatlık sınavına girmesi tamamen gereksiz çünkü farklı iki ülkede kanunen avukatlık yapamaz. Bunun tek istinası Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuruda bulunan bir Türk vatandaşının avukatlığını yapabilmektir, o da avukat-müvekkil arasında kurulan vekalet ilişkisine dayanır yani başka ülkenin avukatı olmuyorsunuz, kendi ülkenizde hak yerini bulamayınca AİHM'e başvuruyorsunuz ve kendi ülkenizin avukatı sizi uluslar arası bir mahkemede savunuyor. Zaten Türkiye Civil Law sisteminde, ABD ise Common Law sisteminde. Kendi açımdan söyleyeyim; eğer ben California Barosunun sınavına girsem ve kazansam zaten o eyalette avukatlık yapardım, buraya dönmezdim.
      New York Barosu da yabancı avukat alıyor diye biliyorum yani 2012 yılına kadar bu böyleydi çünkü giden ve sınavı geçip önce 1 yıl karşılaştırmalı eğitim alıp, sonra tekrar sınava girip, sınavı geçip 2 yıl baroda staj yapan biriyle tanışmıştım İstanbul Barosunda staj yaptığım esnada. 2012 yılından sonra değişti mi bilmiyorum, ABD'de olan sizlersiniz, oradan araştırmak daha kolay olsa gerek, New York Barosuyla iletişim kurup bilgi alma açısından.

Kolaylıklar, başarılar dilerim. Umarım gönlünüze göre kapılar açılır önünüzde yurt dışına dair.

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için:)

Profilinizden anladığım kadarıyla Texas'ta yaşıyorsunuz, avukatsınız ve başka bir alanda çalışıyorsunuz. Siz Türkiye'de mi yoksa ABD'de mi hukuk okuyup avukat oldunuz? Ne kadar zamandır avukatlık mesleğini icra ediyorsunuz? ABD'de hangi alanda avukatlık yapıyorsunuz?

G
      Good-Luck-Charm