@justdream ben 2006’dan beri deniyorum. ABD’de de uzun yillar yasadim istesem kalabilirdim, kalamadim bazi sebeplerden oturu. Acikcasi kendimden de ziyade kizim icin istedim, zaten bana da degil esime cikti, amorti gormemis bir insanim
hayat iste ne yapalim, bu konuda kontrolumuzde olanlari yaptik gerisi bizden bagimsiz isliyor. İsyan etmek sonucu değiştirmiyor maalesef.
mbaris79 tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: Sayılarla DV2025Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
-
RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
Bugün KCC'ye attığımız mail'a yanıt geldi ve dosyamızın Viyana'ya taşındığını bize ilettiler. Umarım doğru bir şey yapmışızdır. Herkese bol şans diliyorum.
-
RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
Fikir olarak bir kaç aydır kendimi hazırladığım için benim açımdan korkunç bir şok olmadı. Bu net art niyetin bir göstergesi. Bile bile vizeleri ziyan ettiler. Trump’ın Amerika’sı benim bildiğim ,sevdiğim Amerika değil. Bir kapı kapanır bir diğeri açılır çokta takmayın. Sağlıcakla kalın.
-
Yüksek case no’lar için gerçekten çok yıpratıcı bir mali yıl oluyor. Ancak tahminim bundan sonraki DV’lerde süreç daha da zorlaşacak mutlaka başka engel çıkartacaklardır. Covid dönemi sonrası ilk kısmetsizler bizler olduk. “To smell a rat” ABD’de çok kullanılan bir deyim hani bu işte bir bit yeniği seziyorum tarzında. Gerçekten kritik olduğunu düşündüğüm son 3 bültendeki 3000’lik performans bana bunu düşündürtüyor. Çok drastic bir değişim olmazsa kotalar epey bir boş kalacak gibi duruyor. Bir ayda max oynama 6000 olmuş bu mali yılda. Bunun üstüne çıkılır mı bilmiyorum. Tahmin etmeyi de bıraktım açıkçası durumu kabullendim, zaten bir faydası da olmuyor bazı şeylerin önüne geçemiyorsunuz. Herkese bol şans diliyorum.
-
RE: DV2026 Sohbet OdasıYeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
@gokhanv benden çok deneyen var mıdır diyordum varmış
18 sene denedim yine bana değil eşime çıktı. Son 2-3 senedir başvurup unutuyordum, fazla kafaya takınca kesinlikle olmuyor. Unutmak lazım. Hatta bu kez o kadar unutmuşum ki sonuçlar açıkladıktan ertesi gün akşam bakmak aklıma geldi. Tamamen bir şans işi ve bana hayatımda amorti belki 2 kere çıkmıştır. Matematiksel olarak çıkması bir nevi mucize o yüzden böyle bir şeye çok bel bağlamamak lazım, yine de herkes bol şans diliyorum. -
Merhaba geçtiğimiz Cuma, Haziran 2023'te aldığımız B1/B2 vize randevusundan red yedik. Consular, 2005-2007 arası master yapıp, sonra da 2007-2012 arası H1B vizesi ile çalışmam ve uzak akrabalarımın olmasını (ona da uzak değiller diye direkt beni bozdu. Akrabamın dedesi ile benim dedem kardeş, ilişki bu.) sorgulamasının yanı sıra, DS260 formunu submit etmişsin diye neredeyse fırçaladı. Biraz salağa yatıp, bu 1.5 sene öncesinden turist vizesine başvurduğumuzu o arada bu DV kazanma sürecinin geliştiğini ve nasıl aksiyon alacağımızı bilemedik, 2025 yazında ABD'ye geziye gitmek istiyoruz tadında bir açıklama yapmama rağmen ve asıl talihli olan eşime tek bir soru sormadan sadece benimle olan diyaloğu üzerinden 241b kağıdını elimize tutuşturdu. Kadın muhtemelen tüm parçaları birleştirip, benim ideal bir immigrant adayı olduğuma karar verdi. Ha bununla karşılacağımı az çok tahmin ediyor muydum? Cevap evet. Ama parasını ödediğimiz için bir umut gittik. Bence DS260 formu submit edip, B1 vize almak, DV lottery'i kazanmaktan bile daha zor olabilir. Zaten pek mümkün görünmeyen AOS ihtimalimizi ortadan kaldırmış olduk böylece. İleride turist vizesine başvurursak bu durumu hep sorgulayacaklar muhtemelen. DV sürecimizin de case number yüksekliği ve Ankara rezaleti sebebiyle yüksek ihtimalle olumlu geçeceğini düşünmüyorum. Üçüncü bir ülkeden takla atmayı deneyeceğiz bakalım ya tutarsa tadında. Herkese bol şans dilerim.
-
@TuttoSPORT ben de öyle olduğunu düşünüyorum maalesef aleyhime olsada bu yapı sadece case no’ya göre çalışıyor gözüküyor.
-
@minnesota geçen sene 50K’da bırakmışlar ama max case no 66K civarıymış. 49K bile vize alabilmiş muhtelemen AOS’ti bu case’ler. Seçilen kişi sayısından ötürü böyle olmuştur tabii. 30K üstü kesin kaos bakalım bizde o kaosa mı kalacağız

-
@kemalayldz ben de proaktif olmak adına bugün sordum gelen cevap şuydu:
“The titer test is accepted for Diphteria, Tetanus, Pertussis, Polio,
Measles, Mumps, Rubella, Hepatitis B and Varicella.”Titer test için son 3 ay geçerli sonuç kabul ediliyormuş.
-
@dogan28, içinde söyledi: Sayılarla DV2025
@mbaris79 Aslında süreç tamamen bitse kafa olarak çok rahatlayacağız, zaten iş güç her şey inanılmaz stresli geçiyor hayatımızda, bunca zorlugun arasına bir de greencard stresi eklendi, umarım bir an önce sürec sonuclanır da kurtuluruz.
Hayırlısı demekten başka bir şey yapamıyoruz maalesef. Ben kendimi olmayacakmış gibi hazırladım şahsen. Kazanırken bu ihtimal insanın aklına gelmiyor ama bu işte her türlü değişik risk mevcut. Dosya taşıma yapamıyor olsak zaten en ufak bir ümit olmayacaktı. Dünyanın sonu da değil. Artık ne olursa olur.
mbaris79 tarafından gönderilen son iletiler
-
Fikir olarak bir kaç aydır kendimi hazırladığım için benim açımdan korkunç bir şok olmadı. Bu net art niyetin bir göstergesi. Bile bile vizeleri ziyan ettiler. Trump’ın Amerika’sı benim bildiğim ,sevdiğim Amerika değil. Bir kapı kapanır bir diğeri açılır çokta takmayın. Sağlıcakla kalın.
-
Aslında 22K dahil kimse rahat değil, numara büyüdükçe risk artıyor. Herşey olabilir. Tam bir gerilim filmine bağladı olay. Psikolojik açıdan hazırlıklı olmak lazım. Mantıklı gelmeyebilir ama sanki ya 3K ya da 6K arttıracaklar gibi geliyor. Bunu herhangi bir analize değil, bugüne kadar yaptıkları ortalama ve max sıçramalara bakarak söylüyorum.
-
@Stoic-Turk en azindan bazilarimiz için bir hail mary yapabilme imkani olacak diyorsunuz. Umarim olur en azindan belki bir sansimiz olur yoksa zaten umitler pamuk ipliğine bağlı.
-
@akinoo0 Nerede yasiyorsunuz bilmiyorum ama Schengen randevusu alabilmek asiri problem. Biz Nisandan beri ugrasiyoruz 24 Hazirana ancak randevu alabildik o da ustune para vs vererek Yunanistan’dan oldu. Daha önce 6 ay vize almış kişilere 4-5 günlük vizeler veriliyor. Bir de o problem var. Hersey bize karsiymiş gibi sanki

-
@Stoic-Turk siz rakamlara daha hakimsiniz. Eğer o şekilde olacağına eminsek neden olmasin o zaman elbet olabilir. Tek anladigim bu adamlar kesin underfill istiyor. Ben bu isin datasina pek girmedim, data scientist’im sozde ama bu isin matematiksel logic’ini kavrayamadim sanirim. Umarim dediğiniz gibi olur bizlere de bir kapi acilir.
-
@justdream ben 2006’dan beri deniyorum. ABD’de de uzun yillar yasadim istesem kalabilirdim, kalamadim bazi sebeplerden oturu. Acikcasi kendimden de ziyade kizim icin istedim, zaten bana da degil esime cikti, amorti gormemis bir insanim
hayat iste ne yapalim, bu konuda kontrolumuzde olanlari yaptik gerisi bizden bagimsiz isliyor. İsyan etmek sonucu değiştirmiyor maalesef. -
30000’ler bence artık imkansız. Kotayı underfill etmek istedikleri için Max 25K ile kapatacaklar gibi. Bunu 3-4 aydır hissediyorum ve söylüyorum. Umarım yanılırım. Underfill edince hiçbir şey sorgulanmıyor 45000 gibi rakamla bitirseler ne gibi bir yaptırımı var ki? 25K ve üstünün şansı bence %10’lara düştü. Kota doldurmak isteyen bir kurum 11 bülten sıkarak ilerletmezdi. Bu yönetimin son bir coşma yerine 23K’ya falan çıkıp orada bırakma ihtimali bana daha fazla gelmeye başladı. Herkes için hayırlısı olsun. Fazla da kafayı takmayın.
-
@kelebek çok haklı bir yorum

-
Bu arada senatoda yapılacak oylamadaki yasa’da belirtilen $400 ücreti anladığım kadarıyla sadece ve sadece DS260 submission için alınacak yepyeni bir ücret ve $330 olan DV visa fee’den bağımsız gibi duruyor. Bu durum parası olan özellikle Avrupa kıtasındakilere yarar, özellikle Afrikalıların çoğu için çok zorlayıcı olur, diversity amacının dışına çıkıyor. Sadece DV isim olarak kalacak gibi.
-
@Stoic-Turk, içinde söyledi: Sayılarla DV2025
@mbaris79 Bence olay Trump yonetiminin dogrudan dogruya DV programini kaldirmak istemesi veya yavaslatmak istemesi degil. Problem DOS'in kotayi asmasi durumunda bu isten sorumlu burokratlarin ust yonetim tarafindan cezalandirilacak olmasi. Yani ilgili burokratlar asiri temkinli yaklasiyor duruma ve kotanin altinda kalmayi ustune cikmaya yegliyorlar. Zira kota kanunen bir ust sinir, herhangi bir alt sinir yok.
Ilreleyen yilalrda DV nasil olur bilemeyecegim; ama bu sabah Temsilciler Meclisi'nden 2025 butce yasasi gecti ve yasada DV kurasina katilma ucreti $250 olarak belirlendi. Eger Senato'dan da gecer ve Trump da imzalarsa DV-2027 itibariyle cok ilginc durumlarla karsilasacagiz. Katilim sayisi dusecek, secilme ihtimali artacak; fakat $250 sirf kuraya katilmak icin vermek gerekecek. Bu durumda dogrudan ABD hukumetine gelir saglayan bir program haline geliyor ki o noktadan sonra programin kaldirilmasina kimse sicak bakmaz diye tahmin ediyorum.
Bit yeniğinden kastım aslında kotanın altında bırakılmak istenmesiydi ama 5% civarı altta kalması zaten Trump’ın ilk döneminde hep yapılıyordu sanki. Bu kez bu makas açılacak diye endişeleniyorum açıkçası.
Bill’i okudum, bir yerde mantıklı aslında ama asıl amaç ICE’a gelir yaratmak olmasın sakın
Epey de zor geçmiş. Senato’da zorlanabilir.