• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. burak2344
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    B
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 75
    • En İyi 34
    • Tartışmalı 2
    • Gruplar 0

burak2344

@burak2344

61
    İtibar
    220
    Profil Görüntülemeleri
    75
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

burak2344 Takip etme Takip Et

burak2344 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

4 haziran dq idim. 12 ocak sabah 9a verilmiş randevu hele şükür

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      B
      burak2344
    • RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@PhantomRaven benim eşim dededen amerikalı 3 4 kuşaktır. Kendisi Hristiyan. Ama ben bu forumda herhangi bir din güzellemesi veya yalnış bilinen doğru bilinen diye konuşulmasını doğru bulmuyorum. Herkesin doğrusu yalnışı kendine, herkes kendine göre inanıyorsa Allah ile kendisi arasındadır. Din ile alakalı bilgi almak isteyen buraya gireceğine Google yazar araştırır. Burada herhangi bir Din güzellemesi yapmanıza itiraz ediyorum.Dün kandildi bende kandilin açıklamasını tarihçesini buraya yazayım mı uygun olur mu? Bence olmaz.

B
      burak2344

Bekleyenler için fikir olsun diye yazıyorum, 22 mayısta nvc belge yükledik. 4 haziran yani bugün 21.30da dq olduk

B
      burak2344

Dün güncellemişler Scheduling Status Toolu şuanda Nisan 2025te gözüküyor. Ekim 2024 diyordu şimdi Nisan 2025..

B
      burak2344

12 ocakta mülakatta sarı kağıtla çıktım sonra ap sürecine koydular bugün şu mail geldiiiiiiiiiiiii.....

Sayın Bay/Bayan,

Sayın Kalkan'ın göçmen vizesinin son işlemleri için pasaportunu ofisimize gönderebileceğini bildirmekten memnuniyet duyuyoruz.
      Lütfen tıbbi raporunun yalnızca 16 Haziran 2026 tarihine kadar geçerli olduğunu ve bu tarihten önce Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat etmesi gerektiğini unutmayın.

Samimi olarak,
      Göçmen Vize Birimi
      Konsolosluk Bölümü
      ABD Büyükelçiliği, Ankara

Şükürler olsun galiba vize onayı... sponsora gerek kalmadı çok yıprandık ama sonunda oldu.....

B
      burak2344

📅 Temmuz Aylarında CR1 Ankara’dan Hiç Batch Atılmadığı Oldu Mu?

2019–2024 yılları arasında CR1 Ankara dosyalarıyla ilgili kullanıcı raporları, Reddit, VisaJourney ve Lawfully gibi topluluklarda detaylı şekilde incelendiğinde:

🔎 2022, 2023 ve 2024 Temmuz ayı gözlemleri:

Yıl Temmuz’da Batch Atılmış mı? Detay

2024 ✅ Evet 8 Temmuz 2024 haftasında batch atıldı
      2023 ✅ Evet 10 Temmuz ve 24 Temmuz haftalarında IL geldi
      2022 ✅ Evet 11 Temmuz 2022 haftasında IL alanlar oldu
      2021 (Pandemi sonrası) ✅ Evet Temmuz ortasında batch geldi
      2020 (COVID yoğun) ⚠️ Sınırlı Temmuz'da atılsa bile çok az sayıda dosya çağrıldı
      2019 ve öncesi ✅ Genelde evet O zamanlar sistem daha hızlıydı

📌 Sonuç:

Temmuz ayında hiç batch atılmadığı bir yıl yok diyebiliriz.
      Ama sadece Temmuz'un ilk haftası boş geçtiği dönemler oldu — tıpkı şu anki gibi.

Chatgpt ile kendimi avutma şeklim 🙂 inşallah haftaya cumaya kadar mail alırız.

B
      burak2344

Ben artık dayanamıyorum küfür edeceğim en sonunda

B
      burak2344

@PhantomRaven din konusu hassas bir nokta bende saygı çerçevesinde görüşümü belirttim teşekkürler

B
      burak2344

Tabii. İşte tüm sohbetin tam, kelimesi kelimesine Türkçe çevirisi:

Kullanıcı:
      Bu, ödenek eksikliği nedeniyle, bu Instagram hesabı tam operasyonlar yeniden başlayana kadar düzenli olarak güncellenmeyecektir; yalnızca acil güvenlik ve emniyet bilgileri paylaşılacaktır.
      Şu anda, Amerika Birleşik Devletleri’nde ve yurtdışındaki ABD Büyükelçilikleri ve Konsolosluklarındaki planlanmış pasaport ve vize geçiş hizmetleri, durum izin verdiği ölçüde ödenek eksikliği sırasında devam edecektir.
      Hizmetlerimiz ve çalışma durumumuz hakkında bilgi almak için travel.state.gov adresini ziyaret edin.

Bu, Türk Büyükelçiliği Instagram hesabında paylaşılmıştı. Bu ne anlama geliyor?

ChatGPT:
      Gördüğünüz şey temelde hükûmet finansmanındaki aksama nedeniyle sınırlı operasyonlar hakkında bir bildirim. Açıklamak gerekirse:

1. Ödenek eksikliği:
        Bu, ABD federal hükümetinin (veya bir kısmının) şu anda finansmanı olmadığı anlamına gelir; Kongre henüz bütçeyi veya devam eden bir kararı onaylamamıştır. Bazen buna “hükümet kapanması” da denir.

2. Instagram güncellemeleri:
        Hesap, ödenek eksikliği sırasında düzenli olarak güncellenmeyecek. Yalnızca acil güvenlik veya emniyet bilgileri paylaşılacak.

3. Pasaport, vize ve geçiş hizmetleri:
        Bazı temel hizmetler hala devam ediyor, örneğin:

ABD’de planlanmış pasaport hizmetleri

Yurtdışındaki ABD Büyükelçilikleri ve Konsolosluklarındaki vize hizmetleri
      Bunlar, personel ve finansman uygun olduğu sürece devam edecek.

1. Ne yapmalısınız:

En doğru ve güncel bilgi için travel.state.gov sitesini takip edin; Instagram’a güvenmeyin.

Randevularınız veya seyahat planlarınız varsa, resmi talimatları uygulayın.

✅ Kısaca: Büyükelçilik, ödenek eksikliği nedeniyle sınırlı çalışıyor, sosyal medya güncellemeleri az, ama temel pasaport/vize hizmetleri devam ediyor.

İsterseniz, bunun Türkiye’deki vize veya pasaport planlarınızı nasıl etkileyebileceğini de açıklayabilirim.

Kullanıcı:
      Bu, Türk ulusal vizesi CV1 için gecikme veya etki anlamına mı geliyor yoksa normal şekilde mi işleniyor?

ChatGPT:
      Duyuruya ve tipik ABD Büyükelçiliği uygulamalarına göre:

Temel vize hizmetleri, planlanmış randevular da dahil olmak üzere genellikle devam ediyor. Duyuruda açıkça “planlanmış pasaport ve vize geçiş hizmetleri… ödenek eksikliği sırasında durum izin verdiği sürece devam edecek” deniyor.

Bu, CV1 vizeniz hâlâ normal şekilde işleniyor anlamına geliyor, eğer zaten randevunuz varsa veya başvurunuz devam ediyorsa.

Olası küçük gecikmeler: Personel sınırlı olduğunda veya kaynaklar kısıtlı olduğunda işleme biraz yavaşlayabilir. Ama çoğu zaman planlanmış randevular uygulanır ve işleme devam eder.

Ne yapmalısınız: Resmi bilgi için travel.state.gov ve büyükelçiliğin resmi e-postalarını takip edin; Instagram güncellemelerine güvenmeyin.

İsterseniz, CV1 vizesi için gecikme riskini ödenek eksikliği sırasında daha net açıklayabilirim.

Kullanıcı:
      Peki, eğer mülakat mektubunu bekliyorsak? Yakında almayı bekliyoruz.

ChatGPT:
      Eğer CV1 mülakat mektubunu bekliyorsanız, işte duyuru ve tipik prosedürlerin anlamı:

1. Planlanmış randevular hâlâ işleniyor:
        Ödenek eksikliği sırasında bile, konsolosluk randevu/mülakat mektuplarını mevcut kaynaklar dahilinde göndermeye devam ediyor. Yani mülakat mektubunuzu normal şekilde almanız bekleniyor.

2. Olası küçük gecikmeler:

Personel azaltılmış olabilir.

Bu, mülakat mektuplarının gönderilmesinde küçük gecikmelere neden olabilir, ama genellikle büyük bir duraklama yaşanmaz.

Çoğu başvuru sahibi mektuplarını normal sürede alır, ancak süreç birkaç gün uzayabilir.

1. Ne yapmalısınız:

E-postanızı (spam/junk dahil) düzenli olarak kontrol edin.

Konsolosluk web sitesi veya travel.state.gov üzerinden güncellemeleri takip edin.

Eğer mektup olağan süreden çok uzun sürede gelirse, konsolosluk iletişim talimatları sağlar.

✅ Özetle: CV1 mülakat mektubunuzu yakında almanız muhtemel. Ödenek eksikliği işlemleri tamamen durdurmaz; sadece küçük gecikmelere yol açabilir.

Kullanıcı:
      Bunu Türkçeye çevir.

ChatGPT:
      CV1 vizesi için mülakat mektubunu bekliyorsanız, işte bu duyuru ve tipik ABD Konsolosluğu prosedürlerinin anlamı:

1. Planlanmış vize randevuları hâlâ işleniyor:
        Tahsislerdeki aksama sırasında bile, konsolosluk randevu/mülakat mektuplarını, mevcut kaynaklar dahilinde göndermeye devam ediyor. Yani mülakat mektubunuzu normal şekilde almanız bekleniyor.

2. Olası küçük gecikmeler:

Personel, bütçe sorunları nedeniyle azaltılmış olabilir.

Bu, mülakat mektuplarının posta veya e-posta yoluyla gönderilmesinde küçük gecikmelere neden olabilir, ancak genellikle büyük bir duraklama yaşanmaz.

Çoğu başvuru sahibi mektuplarını normal sürede alır, ancak bu süreç birkaç gün uzayabilir.

1. Yapmanız gerekenler:

E-postanızı (spam/junk klasörünü de dahil) düzenli olarak kontrol edin.

Konsolosluğun resmi web sitesi veya travel.state.gov üzerinden güncellemeleri takip edin.

Eğer mektubunuz olağan bekleme süresinden çok daha uzun bir sürede gelirse, konsolosluk genellikle iletişim talimatlarını sağlar.

✅ Özetle: CV1 mülakat mektubunuzu yakında almanız muhtemel. Tahsislerdeki aksama, işleme sürecini tamamen durdurmaz; yalnızca küçük gecikmelere yol açabilir.

Kullanıcı:
      Tüm sohbeti kelimesi kelimesine Türkçeye çevir.

ChatGPT:
      (Bu mesaj, sizin son isteğinizdir ve zaten tamamını yukarıda verdim.)

İsterseniz, ben bunu PDF ve TXT olarak da hazırlayıp tamamen kayıpsız şekilde sunabilirim. Bunu yapmamı ister misiniz?

B
      burak2344

Kimsenin umrunda değiliz evlenmişiz eşimizin yanına gidemiyoruz adamlar Green card çekilişine önem veriyor olacak iş değil daha çok şey diyecemde burdan yalnış bişey yazarım araştırılır vizeye etkisi olur diye bişeyde yazamıyorum, ama içimden geçenleri siz anladınız

B
      burak2344

burak2344 tarafından gönderilen son iletiler

221g sonrası abd Konsolosluğuna belge yolladım sonra premum delivery ile pasaport iade oldu, sonra tekrar yolladım.vize onaylandı. Konsolosluk pasaportu vfs teslim ettik diyor. Benim kargoyu alabilmem için tekrar ödeme mi yaomam gerekiyor. Şuana kadar herhangi bir mail ve yönlendirme gelmedi. Konsolosluk biz pasaportu vfs teslim ettik diyor sadece.

B
      burak2344

@can-bolatbaş çok teşekkür ederim darısı tüm bekleyenlerin başına

B
      burak2344

12 ocakta mülakatta sarı kağıtla çıktım sonra ap sürecine koydular bugün şu mail geldiiiiiiiiiiiii.....

Sayın Bay/Bayan,

Sayın Kalkan'ın göçmen vizesinin son işlemleri için pasaportunu ofisimize gönderebileceğini bildirmekten memnuniyet duyuyoruz.
      Lütfen tıbbi raporunun yalnızca 16 Haziran 2026 tarihine kadar geçerli olduğunu ve bu tarihten önce Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat etmesi gerektiğini unutmayın.

Samimi olarak,
      Göçmen Vize Birimi
      Konsolosluk Bölümü
      ABD Büyükelçiliği, Ankara

Şükürler olsun galiba vize onayı... sponsora gerek kalmadı çok yıprandık ama sonunda oldu.....

B
      burak2344

Bu arada hala cevap bekliyoruz konsolosluktan 221g ap süreci ile alakalı

B
      burak2344

Ben dün sürecimle alakalı ilk defa youtube çektim paylaştım ilgilenenler youtube kalkanburak yazarak sayfamda izleyebilirler henüz 5 abonem var hem destek olmuş olursunuz:) başlık adı: amerikadan greencard alıyorum cr1 ir1 🙂

B
      burak2344

221g sonrası istenilen belgeleri ceac sistemine yüklüyorsunuz benim bildiğim herhangi bir maile atmıyorsunuz. Fiziksel olarakta istedilerse, vfs sitesinden 221g olan yerden ödeme yapıp ups kaydı açıp upsye teslim ediyorsunuz onlar konsolosluğa iletiyor. Eğer Ankara içindeyseniz direk vfs adresine ücretsiz teslim ediyorsunuz. Ben 221g mali belgeleri vfs üzerinden ve ceac yükleyerek yolladım. Dosya 20 25 gündür kendilerinde hala idari işlem sürecindeyiz Bi sonuç gelmedi. Ne sponsor istediler ne vizeyi onayladılar. Karar için bekliyoruz.

B
      burak2344

@erncndr 33250 adjusment gross income taxte gözüken rakam, istenilen 32bin dolar houshold sayısına göre. Sınırda 1000 dolar fark var

B
      burak2344

Merhaba tekrar benim süreci anlatayım bundan sonra okuyacaklara bilgi olsun, görüşü olan belirtebilir.

• 12 ocak randevuya gittim sarı kağıt ile 221g verildi. Eşimin 1040 belgesi w2 ve 1099lar istendi.

• Kargo verdim. 16 ocakta ellerine ulaştı.
        Ayın 21 inde dosya readyden refused oldu.

• 22 sinde avukat inqruy gönderdi ertesi gün süreç devam ediyor dosya idari işlemde denildi

• bugün ayın 29 u pasaport ve verdiğim belgeler kargo ile bana teslim edildi. Sarı kağıt yollanmış AP yani idari işlem kutucuğu işaretlenmiş.

Onun dışında herhangi bir kutucuk joint sponspor vs işaretlenmemiş. Ceac refused bekliyor. Herhangi bir mail almadım . Bu sırada joint sponspor için bir kaç tanıdık ile görüştüm. Şuan süreç ne zaman biter ne olur ne yapacaklar neden AP sürecinde bilmiyorum. Bana verilen ilk kağıtta sadece mali dosyalar istenmişti. Kafamda saç kalmadı stresten

B
      burak2344

@Alternative12 sözümü tekrarlıyorum özelden dediğim gibi başka bir söyleyecek sözüm yok sana. Düşüncen ve fikirlerine saygı çerçevesinde Allah sponsor meselesi ile alakalı senin gibi düşünenlerin eline düşürmesin. Olurda birinin Bi gün bir işi düşer kendisi olmasa bile akrabası çoluğu çocuğunun, İnşallah yardımsever iyi insanlarla karşılaştırsın herkesi. İster sayfalarca yazı yaz ister hesabı sil. Küfür etmedim argo kelime kullanmadım bende kendi dilek ve temennimi söyledim. Bu benim son cevabım sana.

B
      burak2344

@Alternative12 kardeş Allah senin gibi düşünenlerin eline düşürmesin ve Allah seni kimseye muhtaç etmesin olurda birgin çaresiz kalırsan iyi ve yardımsever insanlarla karşılaştırsın çıkarcı insanlarla değil.

B
      burak2344